5 najnovijih promjena vezanih za digitalni marketing hotela


Dok nastavljamo povećavati digitalne strategije za 2020. godinu, važno je ostati ispred krivulje s najnovijim promjenama vezanima za digitalni marketing hotela.

Potrebno je identificirati ključne točke koje treba uzeti u obzir pri odlučivanju o utjecaju na društvenu platformu TikTok i pokretanje blokiranja video oglasa u Chromeu.

Od SEO do dizajna; pročitajte pet najboljih stvari koje sada trebate znati vezano za digitalni marketing hotela:

1. SEO (Search Engine Optimization): Promjene ključnih isječaka mogu utjecati na organski promet pretraživanja.

[responsive][/responsive]

22. siječnja Google je uveo značajnu promjenu na prvu stranicu rezultata pretraživanja, što je rezultiralo da se web-stranice na istaknutom položaju pomoću ključnih riječi više ne ponavljaju u redovitim organskim rezultatima.

Prije toga nije bilo neuobičajeno da se web-stranice dvaput pojavljuju na prvoj stranici rezultata pretraživanja ako postignu zavidni položaj pomoću SEO alata.

Na temelju ove promjene, veliko pitanje koje se javljalo u mislima svakog hotelijera, bilo je hoće li ova promjena utjecati na organski promet web stranica koje su se pojavljivale u većem broju na prvoj stranici rezultata pretraživanja.

Međutim, prema nedavnoj 14-dnevnoj studiji seoClarity, nije bilo utjecaja na organski promet pretraživanja web stranica koje su se pojavljivale na obje pozicije. NextGuest će pratiti SEO utjecaj na svim web lokacijama koje su se ranije pojavljivale u bogatim isječcima i na jednoj organskoj listi.

5 najnovijih promjena vezanih za digitalni marketing hotela

Primjer: Isječak

[responsive][/responsive]

2. SEM (Search Engine Marketing) : Google oglasi omogućuju simulator licitacije za ciljni ROAS i simulator proračuna za maksimiziranje klikova i konverzija.

Važno je naglasiti svaku stavku pojedinačno s obzirom da može doći do velike konfuzije za čitatelje.

Naime, ROAS (Return of Advertising Spend) ili Povrat na potrošnju oglašavanja je marketinški pokazatelj koji mjeri učinkovitost digitalne reklamne kampanje. ROAS pomaže mrežnim tvrtkama da procijene koje metode rade i kako mogu poboljšati buduće napore u oglašavanju.

Međutim, Target ROAS omogućuje vam licitiranje na temelju ciljanog povrata potrošnje na oglase (ROAS). Ova strategija pametnih licitiranja za Google Ads pomaže vam da postignete više vrijednosti konverzije ili prihoda uz ciljni povrat potrošnje na oglas (ROAS) koji ste postavili. Vaše ponude automatski se optimiziraju u vrijeme aukcije, omogućujući vam prilagođavanje ponuda za svaku aukciju.

Ranije je simulator licitacija bio dostupan samo za ručno i ciljno CPA licitiranje (Cost Per Action). CPA licitacija (Cijena po učinku) metoda je plaćenog oglašavanja koja vam omogućava strogi nadzor nad potrošnjom oglašavanja. Umjesto da Googleu plaćate svaki put kada netko klikne na jedan od vaših oglasa (kao što je to licitiranje s CPC-om – Cost per Click). CPA licitiranje zahtijeva samo plaćanje za svaku konverziju, mjerni podatak koji sami definirate prilikom postavljanja svake kampanje.

Ova metoda je sada dostupna i za Target ROAS kampanje. Utjecaj promjene licitacije temelji se na podacima vaše dražbe iz posljednjih sedam dana i pretpostavlja sve ostale utjecaje, kao što su vaši oglasi, odredišne stranice  i ponude vašeg konkurenta i drugi čimbenici.

Slično tome, Google Ads omogućio je simulator proračuna za maksimiziranje klikova i maksimiziranje konverzija. Obje ove strategije licitiranja imaju za cilj potrošiti cijeli proračun u cilju maksimiziranja broja klikova ili konverzija koje kampanja može generirati na dnevnoj bazi.

Ovi novi pokazatelji mogu biti korisni alati  hotelijerima za razumijevanje budućeg utjecaja na izvedbu prilikom davanja ponuda ili prilagodbi proračuna. NextGuest će testirati ove nove simulatore kao dio svojih postojećih strategija optimizacije.

[responsive][/responsive][responsive][/responsive]

3. Zaslon: Chromeove promjene u blokiranju video oglasa mogu utjecati na YouTube.

Napori na blokiranju oglasa za Google Chrome uskoro će se proširiti i na “nametljive” video oglase u videozapisima kratkog formata. Preglednik će prilagoditi najnovije standarde za videooglase iz Koalicije za bolji oglas. Promjene će se primijeniti na određene oglase prije videozapisa, u sklopu videozapisa i na nelinearne oglase – te mogu utjecati na formate oglašavanja na samom YouTubeu.

Ciljane su tri vrste video oglasa. Koalicija za bolji oglas identificirala je tri iskustva s oglasima za video sadržaj kratkog oblika (videozapisi ispod osam minuta) koji su sada uključeni u Better Standard Ads:

  • Oglasi sredinom videozapisa, bilo kojeg trajanja
  • Oglasi koji traju prije videozapisa duže od 31 sekunde i koji se ne mogu preskočiti u prvih pet sekundi
  • Tekstualni ili prikazni oglasi koji se prikazuju u srednjoj trećini videozapisa ili su veći od 20% video sadržaja

Kako će to utjecati na YouTube:

Na YouTube bi mogao utjecati uklanjanjem  oglasa u sredini, u kraćim videozapisima i promjenom izgleda  prikaza natpisa na YouTube videozapisima.  

Hotelijeri koji koriste bilo koji oblik videooglasa koji će Chrome uskoro blokirati trebali bi prilagoditi svoju strategiju video oglašavanja da ostanu u skladu.

4. Društvene mreže: Istraživanje TikTok-a za hotelske marke.

S više od 500 milijuna aktivnih korisnika, TikTok je mobilna aplikacija za dijeljenje videozapisa koja je pokrenuta 2018. Korisnici mogu stvarati i objavljivati kratke video zapise sa glazbom ili zvučne efekte u trajanju do 60 sekundi. Često s humorom kao žarišnom točkom.

Kao i ostale društvene platforme, TikTok sadrži personaliziranu stranicu, korisničke profile i ugrađene paket alata za uređivanje video zapisa. Važno je napomenuti da je oko 60% TikTok korisnika mlađih od 30 godina. Tako da ova platforma uglavnom privlači mlađu publiku.

Ako razmatrate TikTok za vašu hotelsku marku, treba uzeti u obzir nekoliko važnih stvari:

  • Istražite sadržaj svog odredišta: Istražujući potencijalnu TikTok strategiju za svoj hotel, pratite koji se sadržaj stvara i dijelite s hashtagom koji je specifičan za vaše odredište. Koliko se sadržaja stvara oko vašeg odredišta? Je li sadržaj relevantan za vašu marku i publiku?
  • Utvrdite podudara li se publika platforme s osobnostima vaših kupaca: S obzirom da TikTok ima prvenstveno mlađu publiku (Gen Y i Gen Z) i vrlo razigranu platformu, važno je razmotriti je li TikTok prikladan za vašu ciljanu publiku i identitet marke.
  • Istražite kako putnički brendovi već koriste platformu: Putničke marke kao što su Contiki Travel Tours koriste TikTok za natjecanja i angažiranje svoje ciljne publike. Identificirajte putničke marke prisutne na TikTok-u koje se poklapaju s vašom hotelskom markom i istražite kako uspješno koriste ovu platformu. Primaju li angažman? Je li sadržaj uvjerljiv? Bi li ove strategije potencijalno mogle poslužiti za vašu marku?

5. Dizajn: “Dark mode” dizajn je više od korisnosti:

Budući da “tamni način rada” postaje popularan u korisničkim sučeljima zbog lakšeg vida i boljeg za OLED zaslone (štedeći energiju i produžujući vijek trajanja ekrana). Te također postaje trend dizajna u usponu.

Web dizajni s tamnim načinom izgledaju ne samo moderno, već čine da se boje i elementi dizajna istaknu. Razmotrite sheme dizajna u tamnom načinu u vašoj digitalnoj strategiji, posebno za marketinške inicijative poput e-pošte koja se često pregledava na mobilnim uređajima.

Ukoliko ste zainteresirani za neke od ovih inovativnih aktualnosti u svijetu digitalnog marketinga, naš topli savjet je da neke od njih i implementirate. Novine vezane za digitalni marketing hotela su postale sve učestalije prilikom istraživanja, te se smatraju “must have” alatima svakog hotelijera u poslovanju.

https://www.hospitalitynet.org/news/4097232.html

 

5 najnovijih promjena vezanih za digitalni marketing hotela by