Prednosti sveobuhvatne hotelske tehnologije

Znamo, vaš posao hotelijera nije ograničen samo na rutinske operacije. Postoji 100 drugih važnih čimbenika koji zahtijevaju vašu pažnju.

ALI, ne možete istovremeno raditi na svima njima s samostalnim sustavom. Čak i vi to znate.

Za to vam je potrebna ALL-IN-ONE (integrirana) hotelska tehnologija.

Osim toga, tehnologija ima moć napraviti ili prekinuti bilo koji posao.

Rekavši to, na ovom ćemo blogu govoriti o različitim softverima koje koriste hoteli i o potrebi integrirane hotelske tehnologije.

Za početak istražimo različite aplikacije koje danas koriste hoteli.

Koji se softver koristi u hotelijerstvu?

Prošle su godine otkako je tehnologija prodrla u ugostiteljstvo. Od tada je razvijeno i ugašeno mnoštvo softverskih aplikacija. Ali nekoliko je prevladalo i još uvijek je u stalnoj upotrebi.

To su:

Hotelski softver:

Softver za hotelsko upravljanje koristi se za pojednostavljivanje rezervacija, recepcije, pozadinskog ureda, održavanja domaćinstva, upravljanja gostima, pa čak i obračuna.

Općenito postoje dvije vrste hotelskog softvera koji se koriste u hotelijerstvu:

Oba softvera imaju svoje pozitivne i negativne strane. Međutim, odabir softvera koji ispunjava njegove zahtjeve ovisi isključivo o pojedinom hotelskom poduzeću.

Obavezno pročitajte: Cjelovit vodič za odabir pravog hotelskog softvera

Channel Manager:

Channel manager pomaže hotelima u distribuciji zaliha i cijenama u stvarnom vremenu na različitim kanalima (naime, OTA, GDS, portali za iznajmljivanje odmora) i od njih dohvaća rezervacije.

Sustav ažurira najnoviju dostupnost na svim povezanim kanalima čim primi bilo koju rezervaciju.

Booking Engine:

Booking engine odgovoran je za prikaz vaše dostupnosti na vašem web mjestu. Integriran je s web mjestom vašeg hotela i stranicama društvenih mreža i omogućuje vam izravne rezervacije bez provizije.

Restoranski POS

Hoteli često nude sobnu uslugu. A neki od njih mogu imati vlastite restorane, kafiće, barove ili pubove. Iz tog razloga, hoteli koriste restoranske POS sustave za upravljanje svojim uslugama hrane i pića.

Reputator

Vaš objekt prima internetske recenzije na brojnim platformama. Monotoni je zadatak hotela provjeriti i odgovoriti na te recenzije s ekstraneta / pozadine svake platforme.

Stoga se hoteli koriste softverom za upravljanje recenzijama kako bi bez napora prikupljali, nadzirali i odgovarali na sve mrežne recenzije.

Dodaci:

Do sada smo naučili o primarnim tehnološkim rješenjima koja su vam potrebna za pojednostavljivanje glavnih operacija vašeg hotela. Međutim, za nesmetano funkcioniranje potrebni su vam drugi proizvodi koji se obično koriste kao integracije trećih strana.

Na primjer, integracija sa:

  1. Softver za financijsko knjigovodstvo kako bi se pravilno vodilo računa o prodaji, kupnji, obvezama i potraživanjima.
  2. PABX za izračun troškova telefonskog poziva (ako svojim gostima pružate usluge lokalnog ili međunarodnog poziva.)
  3. Ulazi za prihvaćanje i obradu internetskih plaćanja.
  4. SMS pristupnici za slanje nekoliko vrsta poruka svojim gostima.
  5. Elektronička kartica s ključem ili bilo koje sučelje za zaključavanje vrata kako bi se osigurala sigurnost soba.
  6. Skeneri za putovnice za provjeru i pohranu podataka o gostu.

Ovo je samo nekoliko kojih sam se sjetio. Moglo bi biti i mnogo drugih.

Ovisno o vrsti, veličini, mjestu i zahtjevima, hoteli moraju usvojiti širok niz tehnologija kako bi osigurali automatizaciju do 90%.

Krenimo dalje, shvatimo,

Zašto hotelima treba cjelovita hotelska tehnologija?

Evo, uzmimo primjer.

U ljudskom tijelu mozak je povezan sa svim organima putem živaca, tkiva ili mišića. Ti se živci koriste za prijenos poruka iz mozga u sve organe koji potom izvršavaju traženu radnju.

Hotelski softver također funkcionira prilično na isti način.

Povezan je sa svim aspektima vašeg hotelskog poslovanja, poput rezervacija, održavanja kuće, računala, plaćanja putem integracija s odvojenim sustavima. Hotelski softver, koji je srž vašeg poslovanja, okuplja sve odjele i obavještava ih o svim potrebnim radnjama.

A radi boljeg pojašnjenja, naveli smo nekoliko čvrstih razloga za posjedovanje sveobuhvatne hotelske tehnologije:

Kako bi bili u toku s najnovijim trendovima

Korištenje samostalnog hotelskog softvera zastarjeli je koncept. U industriji u kojoj se inovacije događaju svaki dan, morate pratiti najnoviju tehnologiju i usvojiti prakse koje slijedi većina uspješnih tvrtki.

Kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo

Kad integrirate međusobno povezane sustave, morate se nositi s različitim korisničkim sučeljima, programima obuke i funkcioniranjem. U osnovi, nemate ništa centralizirano ili zajedničko.

Ali sve-u-jednoj tehnologija pruža vam isto iskustvo u cijelim sustavima, čime ne ometa vaše korisničko iskustvo.

Da bi se izbjegle integracijske gnjavaže

Uz razdvojenu tehnologiju neprestano nailazite na probleme integracije, kontaktirate više dobavljača za podršku, pa čak i složenost rukovanja različitim bazama podataka.

Postoji nepregledan popis gnjavaža s kojima se morate suočiti i riješiti kako biste sustav učinili kompatibilnim za vaš hotel.

Sada, razgovarajmo o nečemu praktičnom i realnom. Dakle, što se točno događa s vašim vlasništvom ako ne koristite integriranu tehnologiju? Da vidimo

Što se događa ako nemate integriranu hotelsku tehnologiju?

Jedina svrha tehnologije je da vam olakša stvari, a ne da poveća vašu složenost.

No, ako imate odvojeni softver, možda ćete naići na više poteškoća nego što ste mogli zamisliti.

Neki od njih su:

Nije moguće pratiti poslovne performanse u stvarnom vremenu

Kada se vaša rješenja za upravljanje hotelima ne sinkroniziraju, imate baze podataka koje se preklapaju. Svaki sustav pruža vam različita izvješća.

Budući da je svaki softver ograničen samo na određeni skup operacija, u skladu će s tim pružati izvješća. Na taj vam način postaje prilično nezgodno spajati podatke i zatim analizirati cjelokupnu poslovnu izvedbu.

Kako vam integrirani sustav pomaže u prevladavanju ovog izazova?

Sve u jednom hotelskom softveru pruža vam centraliziranu kontrolu nad cijelim hotelskim poslovanjem.

Dobivate objedinjena izvješća o svojim rezervacijama, mrežnoj distribuciji, marketingu, rezervacijama i stvaranju prihoda. Dakle, postaje vam lako pratiti vašu izvedbu i strategiju za širenje hotelskog poslovanja.

Kako se nositi s više dobavljača

U nedostatku integrirane hotelske tehnologije, rad s više dobavljača postaje dio vašeg popisa.

Morate riješiti više ugovora, plaćanja, podrške – i sve odvojeno. Morate održavati komunikaciju sa svakim dobavljačem, trošeći puno vremena i uzimajući danak u svojoj učinkovitosti.

A najveći izazov su fragmentirane baze podataka u sustavima.

Budući da će svi sustavi imati jedinstveni način upravljanja i snimanja vaše baze podataka gostiju, nećete imati centraliziranu pohranu. I znamo, objedinjena baza podataka gostiju presudna je za pružanje dobrog iskustva gostiju.

Razmislite još jednom, želite li provesti svoj dan baveći se dobavljačima ili brinući o svojim gostima?

Kako vam integrirani sustav pomaže u prevladavanju ovog izazova?

Kada imate kompletan paket tehnologije upravljanja hotelom od jednog dobavljača; jurnjava za više pružatelja postaje stvar prošlosti.

To je jedno rješenje za hotele; imate jedan ugovor, jednu fakturu, jedan broj podrške i jedno kontaktno mjesto.

Uz to imate centralizirani pristup i pohranu svih svojih podataka. Dakle, rješava sve vaše brige oko raspršenih podataka.

Odsutnost distribucije zaliha uživo

Hoteli poput vas imaju više izvora rezervacije. OTA-i, web stranica, ulaznice, telefon i putem lokalnih putničkih agencija.

Sada, kada Nemate channel managera integriranog s hotelskim softverom i booking engine, tada nailazite na sljedeću situaciju:

Recimo, imate hotel s 10 soba. Dobivate rezervacije s 4 različita kanala; kao što su OTA-i (Agoda, Expedia, Booking.com), mehanizam za rezervacije, lokalni organizator putovanja i meta-pretraživači.

Dobili ste rezervaciju od Booking.com-a. Čim se to dogodi, channel manager ažurira revidirani inventar (tj. 9 soba) na svim vašim povezanim kanalima.

Sada imate najnoviju dostupnost na svim kanalima.

Kasnije ćete dobiti rezervaciju za ulazak. Budući da vaš hotelski softver i channel manager nisu integrirani, najnoviji inventar morate RUČNO ažurirati. Ali, čak i kašnjenje u nanosekundi u tome može dovesti do prebukiranja.

Sigurni smo da ne želite da vam se ovo dogodi. Zar ne?

Kako vam integrirani sustav pomaže u prevladavanju ovog izazova?

Integrirani trio hotelskog softvera, booking engine i channel manager pomaže vam u upravljanju zalihama i cijenama u REALNOM VREMENU na povezanim kanalima.

To znači, sve promjene na zalihama ili cijene iz PMS-a ili bilo koju primljenu rezervaciju; odmah će se odraziti na svim platformama.

Kao rezultat toga, zadnja dostupnost vašeg hotela održava se na svim kanalima; smanjujući prebukiranje i pomažući vam u korištenju 100% zaliha. Ažurirane stope također smanjuju vašu zabrinutost zbog dispariteta.

Morate snositi troškove i održavanje integracije

Svakako, kada imate samostalne sustave, morate uložiti dodatne napore, novac i resurse kako biste ih integrirali.

Iznad toga, TREBATE nastaviti loviti sve pružatelje kako biste razvili integraciju. To je naporan postupak u cijelosti. (Vjerujte nam, ne želite to iskusiti!))

Osim toga, ispada da su pojedini sustavi prilično teški za vaš džep.

Drugi glavni problem je održavanje softvera. Razni dobavljači imat će vlastitu učestalost i postupak nadogradnje i zastoja.

Dakle, bit će vam izazov održavati hotelske operacije u pogonu 24X7.

SLIJEPA ULICA?

Kako vam integrirani sustav pomaže u prevladavanju ovog izazova?

Možete se riješiti svih ovih muka primjenom cjelovitog hotelskog tehnološkog paketa od jednog dobavljača. Ne bi bilo zahtjeva za dodatnom integracijom.

Najbolje je to što će se vaš dobavljač pobrinuti za vrijeme zastoja i poboljšanja; osiguravajući da vaše poslovanje ne bude ometano.

Osim toga, kada kupite sav softver od jednog dobavljača, sigurno biste imali lijepu pogodbu.

Zabrinuti ste zbog curenja podataka i kršenja sigurnosti

Uz raštrkani softver, sigurnosni problemi uvijek prevladavaju.

Kao dio ugostiteljstva, imate pristup vrlo povjerljivim informacijama svojih gostiju.

I ne samo to, hotelski softver koji koristite sadrži važne informacije o vašem poslovanju.

U slučaju odvojenih sustava, morali biste se suočiti s promjenjivim sigurnosnim mjerama. Bez dosljednosti tehnika i procesa šifriranja; bit ćete skloni napadima na curenje podataka i kršenje podataka.

Kako vam integrirani sustav pomaže u prevladavanju ovog izazova?

Budući da postoji jedan dobavljač, ne morate brinuti o sigurnosnim mjerama pojedinačnog softvera. Vaš davatelj usluga osigurat će dosljedne mjere u cijelom paketu.

Nekoliko pružatelja usluga nudi integrirani sustav upravljanja hotelom koji je usklađen s PCI-DSS-om. Takvi sustavi imaju šifriranu bazu podataka, a pružatelji usluga slijede sve protokole PCI-DSS kako bi zaštitili vaše podatke od kršenja.

* Standard zaštite podataka industrije platnih kartica standard je sigurnosti informacija za organizacije koje rukuju markiranim kreditnim karticama iz glavnih kartičnih shema. \

Vaša svakodnevna hotelska operacija, rezervacije, upravljanje recenzijama, poslovna izvedba ili bilo što drugo, sve u jednom hotelska tehnologija sposobna je za sve.

Sad, možda mislite

Gdje možete pronaći najbolja integrirana hotelska rješenja?

Rješenje je zapravo prilično jednostavno.

Uložite u robusno cjelovito hotelsko tehnološko rješenje poput: Megabooker-a

Megabooker je neprimjetno povezan s internim channel managerom, booking engine, softverom za upravljanje recenzijama, programom vjernosti hotela i slično.

Ovi sveobuhvatni sustavi hotelskog upravljanja transformiraju tradicionalnu praksu i omogućuju hotelima da prevaziđu svoj rast.

Dopustite nam da vas vodimo dalje,

Prednosti jedinstvenog rješenja za cjelokupno hotelsko upravljanje

Daleko vam mora biti jasno s činjenicom da vam je potreban paket povezanih hotelskih softvera.

Jednom kada usvojite takvu tehnologiju, ne morate se brinuti zbog gnjavaže s korištenjem samostalnog softvera.

Iznad svega, sve-u-jedan tehnologija donosi vam korist na sljedeće načine:

Poboljšava učinkovitost i točnost

Sveobuhvatna hotelska tehnologija automatizira sve vaše operacije i oslobađa vas ručnog upravljanja.

Ne morate preskakati s jednog sustava na drugi da biste pratili uspješnost poslovanja, dobili pristup podacima ili bilo što drugo.

Potreban je samo odgovarajući paket tehnologije koji će poboljšati vašu učinkovitost i postati najbolji hotel.

Poboljšava vaše iskustvo gostiju

Zadovoljstvo vašeg gosta izravno je u odnosu na vaše usluge.

Bolje usluge, sretniji gosti!

Personalizacija je ključ za obradovanje vaših gostiju.

Dakle, možete se potruditi u pružanju najboljeg personaliziranog iskustva gostiju.

Možete ih pozdraviti osobno, možete upravljati njihovim zahtjevima i prošetati još milju kako biste poboljšali njihovo iskustvo.

Omogućuje vam da se usredotočite na druge poslovne aspekte

Automatizirano i pojednostavljeno poslovanje s cjelovitom hotelskom tehnologijom pomažu vam da se usredotočite i na druge aspekte vašeg hotelskog poslovanja. Na primjer:

… i popis bi mogao biti beskrajan.

Ukratko, možete se usredotočiti na N različitih elemenata hotelskog poslovanja.

Optimizira korištenje vaših resursa
Ključni resursi su vam osoblje, novac i vrijeme. A sve-u-jednom tehnološka rješenja osiguravaju vam optimalno korištenje vaših resursa.

Dopustite da vam objasnimo kako.

Prvo, štedi vaše vrijeme i napore uložene nakon obuke osoblja. Osim toga, vaše osoblje mora biti obučeno samo jednom. Moraju imati znanje samo jednog sustava. Tako ga mogu koristiti i nesmetano izvršavati sve funkcije.

Uz to, kompletan tehnološki paket štedi vaše vrijeme i novac.

Zaključak

U slučaju da niste svjesni, dopustite da vam kažemo,

100% automatizacija i beskontaktno putovanje gostiju budućnost je hotelijerstva.

A sve u jednom hotelska tehnologija pomaže vam da to postignete na svom posjedu. Stoga bismo vam preporučili da imate odgovarajući paket integrirane hotelske tehnologije.

Ostavite komentar ako se slažete s nama. Također nam javite svoje misli, sumnje ili bilo koju preporuku u odjeljku za komentare.

5 razloga za prihvaćanje sveobuhvatne hotelske tehnologije by