8 načina na koje mobilna tehnologija pojednostavljuje poslovanje vašeg hotela

Nedavno je jedna od mojih “introvertnih” prijateljica otišla u Beč gdje je morala ostati u hotelu tjedan dana.

Iako zbog svojih fotografskih projekata uvijek putuje i odsjeda u hotelima, ovaj put ju je razočarao hotel koji je rezervirala. Zašto? Pitate se. To je zato što misli da su naručivanje hrane na poziv, odlazak na recepciju po lozinku za wi-fi i traženje posluge u sobu od osoblja “out of date”  zadaci. Bolje joj je da ima loše iskustvo nego da ode tražiti stvari koje joj trebaju od ugostiteljskog osoblja.  Očekivala je da će ovaj hotel imati mobilnu aplikaciju u kojoj će moći pristupiti svim uslugama. Budući da je previše sramežljiva da razgovara osobno, ali je vrlo aktivna kada su u pitanju beskontaktne interakcije.

U ovom blogu želila bih proširiti rješenje za takve situacije u kojima vaši gosti žele iskoristiti sve vaše usluge, ali ih ne žele tražiti. Njima je ugodnije sve sami istraživati.

A za takvo iskustvo gostima važno je uvesti mobilnu tehnologiju u ugostiteljstvo.

Da vidimo zašto i kako.

Mobilna tehnologija: blagodat za ugostiteljsku industriju

U jednostavnom smislu, sve što je blagodat za ugostiteljsku industriju mora pojednostaviti vaše poslovanje kao hotelijera i poboljšati udobnost i iskustvo vaših gostiju.

A mobilna tehnologija radi potpuno istu stvar!

Pogledajmo ovo na primjeru.

Pretpostavimo da imate gosta u sobi br. 302 koji zove na recepciji radi narudžbe iz kuhinje vašeg hotela.

Primatelj na recepciji ne može se prepirati s gostom da nazove izravno kuhinju radi narudžbe, zar ne? Sam će preuzeti narudžbu i proslijediti je u kuhinju.

Zamislite, u žurbi rješavanja drugih poslova na recepciji zaboravi nazvati kuhinju ili kaže krivi broj sobe. ili pogrešan redoslijed?

Vaš gost se neće previše dojmiti vašim gostoprimstvom.

Pogledajmo ponovno ovaj primjer; osim sada s dodirom mobilne tehnologije.

Da, u ovom slučaju vaš hotel ima mobilnu PMS aplikaciju.

Tijekom prijave možete navesti svoje goste da instaliraju mobilnu aplikaciju vašeg hotela i uputiti ih kako koristiti usluge.

Sada, ovaj gost u sobi br. 302 ne treba zvati. On će izvršiti narudžbu na aplikaciji hotela. Vaše će kuhinjsko osoblje automatski dobiti obavijest o ovoj narudžbi putem mobilnog PMS-a.

Narudžba ide izravno tamo gdje treba (uključujući PMS na recepciji), vaš gost dobiva dovoljno vremena da istraži što imate i što želi, a vi postajete svjesni svojih zadataka u trenutku kada im se dodijele.

Izgleda kao situacija u kojoj svi dobivaju.

Brojke koje govore same za sebe

Osim gornjeg scenarija, neki čvrsti statistički dokazi jasno pokazuju važnost i pozitivne učinke mobilne tehnologije u hotelskoj industriji.

Prema izvoru :

  • Hotelske mobilne aplikacije pomažu približno 70% putnika u donošenju odluka o rezervaciji.
  • Gotovo 70% last minute rezervacija obavlja se putem mobilnog uređaja.
  • Oko 74% putnika kaže da bi radije koristili hotelsku aplikaciju za rezervaciju i druge detalje.
  • 88% hotelskih gostiju želi imati mobilnu aplikaciju koja im može pružiti personalizirano iskustvo.

Uzimajući u obzir težinu ovih brojeva, mislim da mi sada ne treba ništa drugo da dokažem svoju tvrdnju.

Kako mobilna tehnologija pomaže u racionalizaciji poslovanja hotela

Prihvatili to ili ne, vaš hotel također treba mobilnu tehnologiju. A ako ste još uvijek uskraćeni za to svojim izborom, želio bih vas uvjeriti u ovom odjeljku dijeljenjem onoga što propuštate:

1. Digitalna integracija

Putem mobilne aplikacije vašeg hotelskog PMS   -a možete pratiti tijek rezervacija u bilo koje doba dana bez obzira jeste li na recepciji ili ne. I ne samo to, možete čak i rezervirati sa svog mobitela ako nešto iskrsne.

Nešto poput čega?

Na primjer, primite poruku od svog vlasnika hotela da rezervirate sobu za jednog od njegovih prijatelja. Ali što ako niste u smjeni i ova soba mora ostati dostupna pod svaku cijenu?

Možete ili otrčati do hotela i sami to napraviti ili pozvati kolege koji su u smjeni.

No, ako imate mobilnu PMS aplikaciju, ovu rezervaciju možete izvršiti sa svog pametnog telefona, s bilo kojeg mjesta.

U tim slučajevima, digitalna integracija vaše mobilne aplikacije s hotelskim PMS-om pomoći će vam uštedjeti dodatne napore za ovu rezervaciju. Također će vas spasiti od odgađanja rezervacije ili pravljenja grešaka.

2. Udaljeni pristup

Vjerojatno jedna od najosnovnijih i najznačajnijih prednosti posjedovanja mobilne tehnologije u ugostiteljstvu je mogućnost pristupa njoj s daljine.

Sada zamislite da niste u prostorijama svog hotela, ali želite saznati kako se stvari tamo odvijaju.

Recimo, trebate pogledati tijek rezervacija za sljedeći tjedan u vašem hotelu ili bilo koje drugo izvješće u vezi s rastom vašeg hotela. Za to ne morate gnjaviti svoje osoblje da vas ažurira svake minute. Umjesto toga možete samo držati mobilnu aplikaciju da pratite sve dok sjedite miljama daleko od svog hotela.

Da ne spominjemo, također možete dodijeliti zadatke svojim članovima tima putem portala bez ikakvih problema.

Mobilne aplikacije pomažu osoblju u upravljanju operacijama kroz bilo koji kutak vašeg hotela. To znači da ne moraju fizički koordinirati jedni s drugima kako bi prenijeli određeni zadatak i njegove pojedinosti. Oni bi jednostavno znali što treba učiniti putem stalnih ažuriranja u mobilnoj aplikaciji.

3. Beskontaktno ugostiteljstvo

Jedna stvar koju vam je pandemija ostavila je odgovornost da osigurate beskontaktno ugostiteljstvo u svom hotelu. A takvo što nije lako održavati bez potrebne tehničke podrške.

Sve što poslužujete svojim gostima mora uključivati ​​najnižu razinu fizičke blizine.

Za pružanje ovakvog gostoprimstva potrebno je investirati u one uređaje koji jamče minimalan kontakt s gostima i njihovim stvarima.

Na primjer, umjesto konvencionalne metode posluživanja gostiju s knjižicom jelovnika, možete se odlučiti za trend "Skeniraj i naruči". Pri čemu će koristiti svoje mobilne uređaje za skeniranje i pregled jelovnika na svom uređaju, izravno odakle mogu jednostavno naručivati ​​i plaćati račune.

Na taj ćete način uspješno održavati beskontaktnu uslugu, a svojim gostima pružiti osjećaj privatnosti.

4. Jednostavna prijava i odjava

Od prijave do odjave na recepciji, sve treba biti uokvireno na takav način da vaši gosti imaju osjećaj slobode tijekom cijelog boravka.

Počnimo s prijavom na recepciji.

Tamo možete uložiti u mobilne uređaje kako biste postupak prijave učinili jednostavnim, brzim i beskontaktnim pomoću OCR skenera.

OCR Scanner služi u svrhu skeniranja ID-ova vaših gostiju i automatizira proces popunjavanja njihovih vjerodajnica na vašem portalu. 
Da ne spominjemo, štedi vam vrijeme za ručno ispunjavanje podataka na svakom potrebnom papiru, a i vaši gosti dobivaju brzu prijavu.

I tijekom odjave svojim gostima možete dati slobodu da se odjave izravno putem njihove mobilne aplikacije.

Ova jedna stvar može ostaviti veliki dojam na vaše goste. Kako?

U redu, vaš gost Samay mora uhvatiti let na vrijeme za koji se mora odmah odjaviti, ali vaša recepcija je zauzeta. Samay ne može riskirati da propusti svoj let, zar ne?
E sad, ako ima mogućnost odjave na mobilnoj aplikaciji vašeg hotela, to će učiniti sam.

Osim toga, preko istog može izvršiti potrebna plaćanja za svoj boravak u Vašem hotelu. A o ovoj odjavi dobit ćete obavijest izravno od svog hotelskog PMS-a.

5. Zahtjevi gostiju

Putem mobilnih aplikacija hotelskom osoblju postaje jednostavno ispuniti zahtjeve gostiju bez promašaja.

Kako?

Dok koristite tradicionalne metode slušanja i pisanja jedinstvenih zahtjeva svojih gostiju na komad papira, svatko može tu i tamo zabrljati, zar ne?

U tu svrhu korištenje softvera za upravljanje smještajnih objekata na vašim mobilnim uređajima može značajno pomoći u bilježenju zahtjeva upućenih iz određene sobe br. ili restoranski stol. Imat ćeš sve spremljeno. Nema šanse da zabrljamo stvari.

Također, sinkronizacija ovdje igra vitalnu ulogu jer promjene koje napravi jedan član u sustavu šalju obavijesti i drugima. Znači, odjel koji je odgovoran za ispunjavanje tog specifičnog zahtjeva odmah prima ažuriranje zadatka i ispunjava ga što je prije moguće.

6. Koordinacija osoblja

Primanje ažuriranja o svemu što se događa u vašem hotelu putem vašeg mobilnog uređaja važno je za uspostavljanje koordinacije među članovima osoblja.

Na primjer, kao osoblje hotela, na hodniku ste naišli na gosta koji je naručio iz kuhinje vašeg hotela i dao vam broj svoje sobe. Sada umjesto da fizički odete u kuhinju ili obavite poziv, možete samo preuzeti njegovu narudžbu u svojoj mobilnoj aplikaciji pomoću vjerodajnica broja njegove sobe i izravno obavijestiti kuhinju o toj narudžbi.

Na taj će način poruka biti brzo isporučena, a narudžba može čak biti spremna kad stignete u kuhinju.

Ove vam stvari mogu donijeti dodatne zvjezdice za učinkovito obavljanje brzih usluga.

Što je vaše osoblje koordiniranije i povezanije, to će manje vremena biti potrebno za ispunjavanje zahtjeva gostiju.

7. Podjela zadataka

Ako su zadaci raspoređeni među članovima osoblja, tada će na vašem posjedu uvijek postojati dvosmislen radni prostor.

Stoga mora postojati podjela rada među posadom kada se radi za veliki entitet kao što je hotel.

Mobilna tehnologija bitan je alat koji osigurava automatsku podjelu zadataka među vašim menadžerskim osobljem.

Kako? Pitaš.

Današnje beskontaktno gostoprimstvo dolazi s personaliziranim pristupom prijave za vaše osoblje. Ako koriste sustav na svom mobilnom uređaju, mogu upravljati svim dodijeljenim zadacima ili zadacima na čekanju u pokretu. Osigurava da je svaka osoba svjesna što je na popisu za sljedeće i koji zadatak ima prioritet.

Također, kada sustav podijeli zadatak i prati njihov napredak, tada dobivate jasan pregled učinka vašeg osoblja.

8. Bezgotovinsko plaćanje

Bezgotovinsko plaćanje postalo je mainstream u ovom digitalnom svijetu.

A kada govorimo o gostima hotela, ta izjava postaje još očiglednija.

Koji način plaćanja koriste vaši gosti kada vas rezerviraju online?

I u slučaju izvanmrežnih rezervacija, koliko gostiju preferira mobilno plaćanje?

Mislim da ste stekli ideju o tome što pokušavam ovdje citirati.

Ovo je samo da vas podsjetimo da mobilna plaćanja nisu trend koji dolazi i prolazi.

Ostat će dugo i trebali biste opremiti svoju tehnologiju za usklađivanje s raznim pristupnicima plaćanja koje vaši gosti danas koriste. Zato što vam olakšava problem s novcem i njegovim obračunom tradicionalnim metodama.

Kako vam MegaBooker može pomoći?

Uz svu svoju volju i stručnost u tehnološkoj industriji ugostiteljstva, naš cilje je pojednostaviti vaš posao.

S našim PMS-om (Property Management System) temeljenim na oblaku i njegovim futurističkim pristupom, odlučni smo učiniti vaše hotelske operacije lakim i sigurnim.

Naša tehnološka rješenja imaju mobilne aplikacije jednostavne za korištenje sa sučeljem prilagođenim korisniku. Možete upravljati i pratiti svoju izvedbu na tabletu i mobilnom telefonu s udaljenih lokacija.

Osim toga, nudimo potpuno integrirana rješenja koja vam pomažu u upravljanju hotelskim operacijama željenim i personaliziranim pristupom.

Zaključak

U ugostiteljskoj industriji puno je čimbenika koji stvaraju gostoljubiv ambijent: vaše osoblje, njihove brze i koordinirane usluge i lakoća za vaše goste da iskoriste te usluge.

Kako biste pružili ovaj osjećaj lakoće, vaš hotel mora ići uz korak sa mobilnom tehnologijom. Inače će vaše operacije nakon nekog vremena postati neuredne i opsežne.

Nadam se da vam je ovaj blog pomogao da prepoznate važnost uvođenja mobilne tehnologije u ugostiteljsku industriju i da ste dobili jasnu predodžbu o tome kako je koristiti za maksimalnu korist.

by S.O.S. English

 

 

8 načina na koje mobilna tehnologija pojednostavljuje poslovanje vašeg hotela by