Kako pripremiti svoj hotel za nadalazeće rezervacije

Kako možete pripremiti svoj hotel za uspjeh i iskoristiti nove mogućnosti koje se otvaraju povratkom slobodnog putovanja?

Kao osoba odgovorna za upravljanje svakodnevnim poslovanjem i financijskim učinkom  vašeg hotela, vjerojatno se  trenutno suočavate s brojnim izazovima. Nedostatak osoblja stvara pritisak na vrijeme i resurse. Brz tempo promjena također otežava odrediti u kojem smjeru ide tržište i što biste trebali učiniti kako biste privukli goste i ispunili sobe.

Ali ništa od toga ne bi vas trebalo spriječiti da svoj hotel podignete na nove visine – uz prave alate i smjernice, osjećat ćete se sigurnim u donošenju odluka koje pokreću rezervacije i prihod, a istovremeno oslobađate vrijeme kako biste se mogli usredotočiti na stvari koje samo vi možete učiniti. Zato smo prikupili neke ključne uvide u tržište i trendove kupaca na koje možete djelovati danas kako biste osigurali uspjeh svog hotela dok ulazimo u novo dijamantno doba putovanja.

Čitajte dalje naše savjete koji će vam pomoći otvoriti nove mogućnosti za poslovanje vašeg hotela i stvoriti relevantna iskustva koja privlače prave kupce u ovim vremenima koja se brzo mijenjaju.

1. Pripremite se za nova ponašanja kupaca

Pandemija je rodila nove vrste putnika s znatno drugačijim skupom očekivanja. Bitno je da im možete pružiti usluge ako želite iskoristiti rezervacije i osigurati da se potrebe vaših gostiju i dalje zadovoljavaju. Dva važna nova putnika kojih treba biti svjesna su ‘hibridni putnik‘ i ‘entuzijast na otvorenom‘.

Globalna poslovna putovanja uočavaju neke rane znakove oporavka , ali njihov oblik se razlikuje. Hibridni rad i rad na daljinu sada su norma u mnogim dijelovima svijeta, a ‘putovanje u razonodu’ (kombinacija posla i razonode) vjerojatno će postati glavni oslonac za ugostiteljstvo.

Isto tako, posljednjih nekoliko godina naučilo je mnoge hotele važnosti maksimiziranja vanjskog prostora. Kvaliteta zraka, druženje na otvorenom i povezanost s prirodom i dalje će biti u fokusu gostiju.

Kada su u pitanju izleti i razonoda, pobrinite se da optimizirate radne prostorije na daljinu u sobama – to uključuje besplatan, pouzdan WiFi i više prostora na stolu. Razmislite o ulaganju u specijalizirane pakete poput ‘Workspaces by Hilton’ (Hiltonovi radni prostori), koji uključuju prostrane stolove, ergonomske stolice i poboljšani WiFi. Također ćete htjeti iskoristiti vanjske prostore svog hotela što je više moguće ulaganjem u opremu.

Nemojte zaboraviti istaknuti ove sadržaje u svom online marketingu kako biste osigurali da vas hibridni putnici i entuzijasti na otvorenom mogu lako pronaći. Ciljajte goste na plaćenom pretraživanju s relevantnim ključnim riječima i uložite u personalizirana iskustva web stranice koja ostvaruju konverzije pomoću ciljanih poruka (kao što je prikazano na gornjoj slici). Partnerstvo s pravim pružateljem usluga može automatizirati sve ovo umjesto vas, oslobađajući dragocjeno vrijeme koje možete bolje potrošiti negdje drugdje.

2. Pripremite se za dodatnu prodaju! Stigla su ‘osvetnička putovanja’

Gosti su spremni potrošiti na svoja putovanja kako bi nadoknadili razdoblje zatvaranja, ograničenja i opće nepredvidljivosti. Nedavna studija Expedia otkrila je da više od dvije trećine Amerikanaca (68%) planira krenuti megalomanski na svoje sljedeće putovanje, takozvani ‘GOAT’ način razmišljanja – ‘Najveće od svih putovanja’.

Putnici imaju novootkriveni apetit za uzbuđenjem, ushićenjem i osjećajem da su maksimalno iskoristili svoj boravak. U Tripteaseu vidimo jasan trend visokih vrijednosti rezervacija na kanalima kao što je metapretraga, što znači da su kupci općenito spremni potrošiti više.

Pobrinite se da ulažete u prilike za maksimiziranje potencijala dodatne prodaje i povećanje prihoda. Pitate se u koja iskustva uložiti? Razmislite o mogućnostima nadogradnje sobe, premium prijevozu iz zračne luke i luksuznim dodacima kao što su
spa tretmani, večera i zabava uživo. Kupci žele biti važni, stoga budite spremni udovoljiti im. Sada nije vrijeme smanjiti svoje cijene. Umjesto privlačiti goste popustima na cijene, hoteli su u jedinstvenoj poziciji privući pažnju gostiju kroz dodatne mogućnosti potrošnje.

Koristite ključne riječi bez brenda u plaćenom pretraživanju koje privlače korisnike koji traže luksuznija putovanja višeg ranga. Pojačajte to ciljanim porukama na svojoj web stranici koje nude luksuzne ponude kojima vaši kupci neće moći odoljeti.

3. Krenite na veliko ili se povucite – iskoristite svoja jedinstvena iskustva gostiju

22% Amerikanaca u Expedijinom izvješću o trendovima putovanja tvrdi da žele izaći iz svoje zone komfora, a 19% želi uroniti u odredišta, kulture i iskustva koja se razlikuju od njihovih vlastitih. Ovo je vaša prilika da postanete kreativni s onim što nudite svojim gostima.

Razmislite o tome što možete ponuditi u svom hotelu, ali i s kojim lokalnim tvrtkama biste mogli surađivati kako biste stvorili pakete koji su uistinu nezaboravni. Od organiziranja pop-up događanja u vašem restoranu do pružanja popusta za lokalne
atrakcije i festivale, ponudite svojim gostima vrstu znanja i iskustava ‘samo za lokalno stanovništvo’ koje samo vi možete pružiti.

Ako ste gradski hotel, razmislite o tome da postanete ‘urbano odmaralište’. Ovo je novi tip hotela koji ima sadržaje za eskapizam (bijeg od stvarnosti) u vidu odmarališta u urbanom okruženju. Razmislite o sadržajima koje već imate i kako ih možete povezati u pakete sa dizajnom doživljaja u odmaralištu, u svom hotelu. Neki primjeri uključuju održavanje radionica kuhanja u vašem restoranu, majstorske tečajeve za izradu smootieja, jogu, pilates, pa čak i ‘alkemiju spavanja’.

Pobrinite se da iskoristite ova nova iskustva što je više moguće putem alata za personalizaciju web-mjesta kako biste povećali broj rezervacija. Koristite ciljane poruke da personalizirate svoje iskustvo gostiju na licu mjesta i značajke kao što su Tripteaseove poruke Save the Search i dinamično ponovno ciljanje kako biste osigurali da se gosti koji napuste vašu web stranicu mogu lako vratiti. Da biste usmjerili promet visoke vrijednosti na svoju web stranicu, htjet ćete uložiti u plaćeno pretraživanje i metapretragu kako biste osigurali da vaš hotel i izravna cijena budu vidljivi online gledateljima.

4. I zapamtite… automatizirajte dugotrajan posao kako biste se mogli usredotočiti na ono što je najvažnije

Ograničeno vrijeme i resursi često mogu gurnuti marketing na dno vašeg plana. Ali ne dopustite da zbog nedostatka osoblja izgubite veliku priliku koja vam se otvorila zbog povratka putovanja. Odaberite partnera koji može automatizirati ovaj dio vašeg posla kako biste se mogli usredotočiti na stvari koje samo vi možete raditi.

Izvor: https://www.triptease.com/blog/the-future-booking-landscape-what-hotel-managers-need-to-know-2/

 

Šarolika slika budućih rezervacija: Što menadžeri hotela moraju znati by