Google My Business za hotele: 7 načina za optimizaciju vašeg popisa

Jeste li ikad čitali Googleov slogan? Kaže – “Za sve postoji Google”

Istina je, zar ne? Pretražujemo sve na Googleu. Bilo da je to trgovina prehrambenih proizvoda u blizini ili hotel udaljen nekoliko kilometara, Google vam nastoji pružiti točne rezultate pretraživanja.

Google My Business” za hotele pomogao je mnogim hotelijerima u utvrđivanju njihove prisutnosti na Internetu. Siguran sam da i je i vaša nekretnina navedena na njemu.

Međutim, samo uvrštavanje neće biti dovoljno, pa nam dopustite da vas proveodem kroz nekoliko načina na koji način najbolje optimizirati Vaš oglas na  Google my bussiness-u za  vaš hotel.
Svakako pročitajte i naš prethodni mega-vodič za Google My Business za iznajmljivače koje smo prethodno obradili.

Što je Google My Business?

GMB je platforma koju je Google dizajnirao za vlasnike tvrtki. Pomaže im u stvaranju popisa tvrtki i povezivanju s kupcima bez muke.

Primarni fokus “Google My Business (GMB)” je – “Dovođenje svake tvrtke na mrežu.”

S raznim Googleovim poslovnim značajkama, poput prilagodljivih tema, metatraženja, hotelskih atributa i tako dalje, postalo je blagodat za ugostiteljsku industriju.

Korištenjem GMB-a mnogi lokalni pružatelji smještaja postali su dio poslovanja putem internetskih rezervacija.

Pomoglo im je u upitima i povećanoj vidljivosti na Googleu. Budući da je GMB bio slobodan za upotrebu, hotelijeri se nisu ustručavali u njega ulagati.

Zašto je Google My Business važan za hotele?

GMB unos dobio je veliku popularnost jer je pomogao tvrtkama da stvore svoj jedinstveni identitet na mreži.

Google je oličenje informacija, jednim klikom omogućuje vam pretraživanje po kutovima svijeta. Za putnike je to najlakši način da pronađu idealan hotel za boravak.

Gosti sada imaju više mogućnosti za odabir na temelju rangiranja nekretnina.

Ovisi o nekoliko čimbenika, poput –

 • Razina interakcije vašeg popisa
 • Sadržaj koji generiraju korisnici (recenzije i slike gostiju)
 • SEO optimizacija
 • Redovito ažuriranje profila i tako dalje.

Zanemarivanje bilo kojeg od ovih čimbenika može rezultirati padom vašeg ranga na Googleu.

Uz Googleovo metatraženje, svaki hotel ima priliku prikazati cijene iz svih OTA-a. To zauzvrat pomaže gostima da odaberu onaj s najnižim cijenama. Pored toga, ako imate aktivan naš booking engine sustav, možemo Vam aktivirati posebni oblik promocije koji omoguće direktni booking preko Google my business oglasa. To izgleda ovako:

Ukoliko Vas ovakva usluga interesira, svakako nas kontaktirajte. A sada nešto više o samoj usluzi  GMB u nastavku.

Da biste osigurali izravne rezervacije, možete pokrenuti određene popuste na svojoj web stranici. Štovi še, GMB stvara besplatnu web stranicu za vaš hotel tijekom postupka registracije. Dakle, ako vaš hotel nema web stranicu, Google je tu da vam pomogne.

Google my business ima mogućnost kupnje imena domene po konkurentnoj cijeni. Pomoću nje možete stvoriti svoje službene adrese e-pošte.

Postoji još jedna značajka koja je isključivo za hotele – “Atributi hotela”

Omogućuje vam detaljno popisivanje svojih pogodnosti. Sve što trebate je ažurirati kategoriju atributa koji želite dodati

Recimo da morate dodati bodove u atributu “Hrana i piće”. Dakle, samo uđite u taj određeni atribut i odaberite sve relevantne točke kao što su restoran, bar, švedski stol i tako dalje.

Uštedjeli biste vaše vrijeme pri pisanju odvojenog sadržaja za njega. Ovo vam također pomaže da izbjegnete propuštanje bilo kojeg objekta.

Kako možete dodati hotel na Google My Businessu?

Popis hotela na GMB-u je  vrlo jednostavno. Evo detaljnog vodiča o načinu registracije hotela na Googleu.

 • Korak 1 – Potražite “Google My Business” na Googleu.
 • Korak 2 – Unesite naziv svoje tvrtke. Možda ćete već naći svoj unos. Ako da, jednostavno to zatražite; ako ne, evo kako možete doći na popis.
 • Korak 3 – Odaberite vrstu tvrtke. Unesite svoju potpunu adresu i točno prikvačite marker na mjesto vašeg posjeda.
 • Korak 4 – Ako imate restoran, tada možete odabrati “Da”. Inače, kliknite “Ne” i krenite dalje.
 • Korak 5– Dajte kontaktni broj koji je dostupan 24 * 7 i ažurirajte podatke o web mjestu. Ako nemate web mjesto, GMB ga stvara za vas.
 • Korak 6 – Odaberite odgovarajuće radno vrijeme.
 • Korak 7 – Omogućite značajku “Prihvati poruke”. Ovo je novi dodatak na GMB popisu koji omogućava vašim gostima da se izravno povežu preko teksta.
 • Korak 8 – Ponovit ću ovo – “Koristite samo visokokvalitetne fotografije.” U Google my business za hotele možete poslati najviše 12 slika.
 • Korak 9 – Nakon što pošaljete detalje, vaša je tvrtka navedena i bili biste preusmjereni na nadzornu ploču Google my business.

Preporučuje se preuzimanje aplikacije “GMB” za jednostavno upravljanje vašim unosom. Pokušajte istražiti značajke Google My business za hotele poput radnog vremena, Googleovih virtualnih tura od 360 stupnjeva, atributa hotela i drugih.

Nadalje, od Googlea ćete primiti razglednicu na adresu vašeg hotela. Sadržavat će šesteroznamenkasti numerički kod. Unesite taj kôd u vezu koju ste dobili e-poštom radi provjere vašeg popisa.

Kako optimizirati unos hotela na Google My Businessu?

Jedno je uvrštavanje hotela na Google, a drugo održavanje. Evo 7 jednostavnih načina koji će vam pomoći da optimizirate unos na Google My Businessu za bolje rezultate i rangiranje.

1.Pružite točne informacije

Provjerite točnost svake pojedinosti koje ste spomenuli. Usredotočite se na pogodnosti i sadržaje. Sve netočne informacije na vašem GMB popisu postat će kobne za vaš hotel.

Soba rezervirana na temelju netočnih podataka ostavit će vam tri stvari:

 • Negativne povratne informacije
 • Gubitak rezervacije
 • Razočarani gost

Dakle, ako se ne želite suočiti s takvim gubitkom, navedite točne detalje.

2.Provjerite točnost lokacije

Geo-tagging je važan zadatak. Ako vaši gosti ne mogu pronaći vašu imovinu na mjestu koje ste naveli, iznervirat će ih. Zašto?

 • Zato što je puno vremena izgubljeno u traženju uputa.
 • I sav taj kaos uništio im je cijelo putovanje.

Ne propustite adresni dio. Bilo da se radi o nazivu ulice ili broju trake, pobrinite se da ste ažurirali i najfinije detalje. Za orijentir dajte poznati znak. Ne stavljajte kliširana mjesta poput ugla, blizu ostave, pored ružičaste kuće i tako dalje.

Dajte neke solidne poput, u blizini (ime) škole, ispred pošte, nasuprot groblju (Ha Ha! Šalim se). No, ono što sam mislio, upotrijebite poznato mjesto kako biste točno odredili lokaciju hotela.

3.Integrirajte svoje web mjesto

Ako imate web site, koristite ga tijekom postupka registracije.

GMB prema zadanim postavkama za vas stvara ‘(naziv hotela) .business.site’. To je osnovno i prilagodljivo web mjesto. U nju možete čak integrirati i booking engine kako smo prethodno spomenuli.

4.Nemojte zanemariti Q & A odjeljak

Obično se hoteli ne fokusiraju na odjeljak Q & A( Pitanja i Odgovori). Ovdje gube goste. Postoje neki sadržaji koji se čine malo važnima, ali utječu na vaš omjer rezervacije.

Na primjer, gost je u potrazi za hotelom s pristupačnom sobom (Soba prilagođena invalidima). Smatra da je vaša nekretnina prikladna za rezervaciju, ali ima određena pitanja u vezi sa sadržajem sobe.

Poslao bi upit u odjeljku pitanja i odgovori nekih hotela, uključujući vaš. Pretpostavimo da ste zanemarili ovaj odjeljak i da se netko drugi obraća upitu. Gosta odgovor zadovoljava , on rezervira to mjesto. Pa, tko je sada na gubitku?

NARAVNO, TI!

Izgubili ste dva izvora rezervacije:

 • Gost koji se raspitao za sobu.
 • Potencijalni gosti koji su upit vidjeli neadresiranim.

Stoga nemojte zanemariti odjeljak Pitanja i Odgovori. S gostima također možete podijeliti stranicu s čestim pitanjima na web mjestu vašeg hotela.

5.Usredotočite se na kritike

‘Prikupi još recenzija’ – to je jedini savjet koji dajem svakom hotelu. Pomoću Google meta pretraživanja , gosti mogu lako pogledati vaše recenzije i tarife u svim OTA-ima.

Lako je, loše ocjene i nizak rang rezultirat će gubitkom rezervacija. Dok će ga pozitivne kritike i visoke ocjene poboljšati.

Ne dopustite da bilo koja recenzija ostane bez odgovora. Učite iz negativnih povratnih informacija i usredotočite se na poboljšanje iskustva gostiju.

6.Koristite analizu za poboljšanje

GMB vam pruža analitiku vaših tjednih, mjesečnih i godišnjih performansi. Analitika se sastoji od podataka poput broja posjetitelja, omjera konverzije i tako dalje.

Korištenjem ove analitike možete započeti s poboljšanjem GMB popisa hotela kako biste ga učinili dojmljivim.

7.Objavljujte redovita ažuriranja

Morate redovito objavljivati ažuriranja svog hotela. Jednostavno je poput objavljivanja na bilo kojoj društvenoj mreži. Ova je značajka zamjena za Google Plus.

Napišite sadržaj o događaju u vašem hotelu ili možda nekoj određenoj promociji koju želite istaknuti. Osigurajte da sadrži do 1500 riječi.

Nakon što napišete sadržaj, priložite neke relevantne slike i podijelite ih na svom Google My Business unosu. To bi vam pomoglo da promovirate hotel i povećate razinu angažmana gostiju.

Zaključak

Google je svijet učinio manjim mjestom. Sa samo nekoliko klikova možete naučiti bilo što, isplanirati putovanje daleko, rezervirati hotel preko oceana i što već.

Od pretraživača do najmoćnijeg alata na Internetu, Google je utjecao na milijarde ljudi. Pokretanje Google My Businessa za hotele donijelo je revoluciju u ugostiteljstvu

Obavezno je optimizirati Google my business listing. Ako još niste registrirani na Googleu, učinite to odmah.

A onda svojim gostima možete reći – “Samo potražite naš hotel na Googleu.”

Google My Business za hotele: 7 načina za optimizaciju vašeg oglasa by