Kako se hotelska industrija može oporaviti nakon
COVID-19?


Niti jedan dan ne čujemo informacije o koronavirusu i njegovom negativnom utjecaju na putovanja i ugostiteljstvo. Ipak, hotelijerstvo se moralo suočiti s različitim krizama i virusima i prije nego što nastanu. Na primjer, virus SARS drastično je utjecao na industriju tijekom 2003. Kako se hotelska industrija može oporaviti nakon COVID-19?

Naime pogledajmo još malo SARS.  Došlo je do 50% pada hotelskih rezervacija, što je dovelo do pada od gotovo 9,4 milijuna u međunarodnim turističkim dolascima, a gubici se procjenjuju na između 30 i 50 milijardi dolara. Unatoč gore spomenutim činjenicama, turistička industrija uspjela je zabilježiti ogroman rast do 2006. godine, s ukupnim doprinosom od 5,160 milijardi USD globalnom BDP-u u toku godine.

Istina je da je pandemija privremena i da će proći. Stoga bi trebali nastaviti planirati budućnost, kao i poduzeti korake za smanjenje dugoročne štete od koronavirusa i brži oporavak. Evo nekoliko savjeta koji će pomoći gostoprimstvu da prebrodi poteškoće koje donosi COVID-19.

Usvojite nove tehnologije 

Rad na daljinu postaje norma. Zahvaljujući inovacijama i tehnologiji, čak i takva industrija usredotočena na ljude poput ugostiteljstva, bilježi porast telekomunikacija. U stvari, hotelijeri mogu upravljati svim hotelskim procesima, a da uopće nisu fizički prisutni. Pomoću sustava upravljanja imovinom temeljenim na pohrani u oblaku (Cloud) oni mogu kontrolirati sve operacije u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta.

Naravno, PMS sustavi nisu nešto novo. Hotelijeri ih koriste već godinama. Ali u ovim vremenima ovaj sustav može donijeti još veće koristi. Na primjer, ako softver dolazi s mobilnim concierge aplikacijama, koje mogu pomoći druženju s gostima bez osobnog kontakta, počevši od prijave do obroka i narudžbe usluga.

S tehnologijom, hotelijeri mogu prenijeti neke hotelske poslove u potpuno udaljeni posao, poput prodajnih pozicija ili poslovnog razvoja, e-trgovine, digitalnog marketinga itd.

[responsive][/responsive]

Privucite milenijalce 

Prema New York Postu, milenijalci su najsigurniji za povratak i istraživanje svijeta nakon završetka koronavirusa. Sigurno, zabrinuti su zbog ishoda pandemije COVID-19. Ipak, oni su neustrašivi i žele jedinstvena iskustva.. Do sada, oni ne pokazuju strah od virusa, a pritom često ne spadaju u rizične skupine.

Štoviše, očekuje se da će milenijalci prvi započeti putovanje nakon što se ograničenja smanje. Stoga preporučujemo da razmotrite točne načine kako ih privući i uključiti ih kao bitan korak u planu oporavka poslovanja. Na primjer, 90% milenijalaca vrednuju autentičnost marke u odnosu na “savršeno i upakirano” stanje hotela (prema SayNTouch.com). Cijene visoku vrijednost transparentnosti, povjerenja i autentičnosti branda. Što se tiče komunikacije s koronavirusom, pokušajte opisati što radite rano, često i otvoreno.

Također, milenijalci su više u skladu s napretkom u mobilnosti i društvenim medijima. Osim redovnih komunikacija, trebali biste usvojiti i tehnologiju ako to još niste učinili. Putnici koji se bave tehnologijom, žele personalizirano slanje poruka, ponude i promocije, uslugu 24/7 i još mnogo toga. U skladu s tim, teško je precijeniti važnost usvajanja aplikacija za concierge usluge.

Iskoristite ovo vrijeme za održavanje i obnovu hotela

Izbijanje  COVID-19 ne znači da hotelijeri zatvaraju vrata i samo čekaju da se to razdoblje završi. Savršeno je vrijeme da se nadoknadite i poboljšate. Bilo da se radi o spontanoj obnovi ili dovršetku vašeg plana poboljšanja imovine, nema boljeg vremena za to. Za početak možete napraviti popis predmeta, stvari i svega što je potrebno popraviti, napraviti popis zaliha za održavanje, provjeriti ograde i balkone, dizala, provjere zaštite života, sustave bazena, osigurati sva svjetla  itd.

Vrijeme je za dubinsko čišćenje: čišćenje klima uređaja,  tepiha, izvlačenje namještaja, čišćenje iza okvira / ogledala, čišćenje usisavačem s filtrima i još mnogo toga.

Usredotočite se na dostavu obroka iz hotelskog restorana

Hotelijer može poduzeti korake za povećanje prodaje restorana tijekom COVID-19. Preispitajte svoje marketinške kampanje i pokušajte pronaći učinkovita sredstva za ograničavanje odbijanja poput specijalnih ponuda (dva obroka za jedan obrok, besplatan desert). Iako možete izgubiti novac darujući besplatne predmete, to i dalje pomaže povećati konačnu vrijednost.

Ne zaboravite o conciergeovim aplikacijama koje mogu pomoći i gostima hotela i mogućnost isporuke obroka u njihove sobe, čak i usluge razgovora.

Budite u tijeku s dostupnim oblicima podrške

Budite svjesni državne pomoći i financijske potpore tijekom coronavirusa u vašem području. U većini zemalja svijeta vlade odgađaju plaćanja, smanjuju porez, pokreću bespovratna sredstva za poslovnu potporu, stavljaju na raspolaganje zajmove obrtnog kapitala s malim kamatama, itd.

Pored toga, velike i male tvrtke pokušavaju pomoći svojim zaposlenicima, kupcima i zajednici pružanjem besplatnog softvera, resursa, dijeljenja usluga, tečajeva i još mnogo toga. Na primjer, HotelFriend pokrenuo je besplatni softverski program kako bi hotelima pomogao da prebrode teški ekonomski utjecaj na njihov posao uzrokovan novim coronavirusom.

Preispitajte postojeće zdravstvene i sigurnosne tehnike, politike i postupke

S obzirom na zaraznu prirodu virusa, ključno je uspostaviti odgovarajuće zdravstvene i sigurnosne politike, posebno za hotelijerstvo koje se oslanja na međusobnu interakciju.

U tom kontekstu, hotelska industrija bi trebala promicati odgovarajuće zdravstvene i sigurnosne mjere, koje mogu uključivati sljedeće:

  • Samoposlužne usluge plaćanja.
  • Narudžbe putem mobilnih aplikacija.
  • Beskontaktna usluga i usluge dostave narudžbe.
  • Besplatno sredstvo za čišćenje ruku stacionirano na ulazima i izlazima.
  • Obustava nepotrebnih okupljanja na radnom mjestu.
  • Spremnost za rješavanje smanjenja broja osoblja.

Također, hotelijeri trebaju pomno nadzirati zdravstveno stanje zaposlenika i poduzimati razumne mjere opreza kako bi se osiguralo da se bolest ne širi.

Stoga bi hotelijeri trebali primijeniti, izmijeniti, preispitati, ažurirati ili usvojiti postavljene protokole kako bi se osiguralo da osoblje ne pridonosi širenju zaraze. Isto se odnosi na zdravstvene politike, rutinsku dezinfekciju najčešće korištenih površina i drugih površina, specifične radnje za sprječavanje širenja bolesti. Dobro je imati detaljan postupak djelovanja za operativne troškove, naknade štete radnika i osiguranje  od prekida poslovanja.

Osigurajte točnost podataka o koronavirusu

Kako se nove informacije neprestano pojavljuju, nisu sve točne. Hotelska industrija bi trebala posebno paziti na razmjenu provjerenih informacija i ne pridonositi širenju dezinformacija na kupce i zaposlenike. Trebali biste čitati, dijeliti ili objavljivati ​​informacije iz pouzdanih izvora poput centara za kontrolu i prevenciju bolesti i drugih pouzdanih pružatelja zdravstvenih usluga.

Uz potencijalne dezinformacije, možete postati žrtva prevare. Nažalost, prevaranti koriste strah i tjeskobu i traže načine korištenja financijskih i drugih osjetljivih podataka, uključujući povjerljive zdravstvene podatke zaposlenika i kupaca. Zato se obavezno zaštitite od prevare. Ako ste postali žrtva prevare, prijavite to centru za prijavljivanje prevare u vašem području.

Na kraju, postoji više načina kako prevladati ova neočekivana i izazovna vremena i oporaviti se. Poduzimanje gore navedenih radnji može vam pomoći u vraćanju poslovanja kao i obično.

 

https://www.hospitalitynet.org/opinion/4098077.html

 

 

Kako se hotelska industrija može oporaviti nakon COVID-19? by