Marketinške taktike koje možete posuditi od popularnih hotela


Konkurencija u hotelijerstvu je žestoka, pa je od tvrtki potrebno da se više kreativno razvijaju svojim marketinškim strategijama kako bi se istakli na svom području. Nije ni čudo što su čelnici industrije razvili inovativne marketinške taktike i strategije koje se mogu prevesti kako bi odgovarale gotovo bilo kojoj drugoj vrsti poslovanja.

[responsive]Marketinške taktike koje možete posuditi od popularnih hotela[/responsive]

Evo o čemu govorimo: 

1. Omogućite kupcu njegovu želju za inovativnim iskustvom.

Mnoge velike hotelske korporacije otkrivaju da moderni putnici koji planiraju svoje putovanje traže više od kreveta.

Uz porast Airbnb-a i drugih usluga dijeljenja kuća, sada postoje brojna alternativna rješenja po pitanju smještaja. I studije sugeriraju da su ove mogućnosti posebno popularne za milenijske poslovne putnike koji putuju češće nego njihovi stariji kolege.

Ali ti putnici također žele provesti manje vremena u svojim sobama dok su u hotelu.

Kao odgovor, hotelske tvrtke agresivno prodaju pozitivna iskustva za gosta. Kao što su susreti i pozdravi gostiju, zabavni sati druženja, satovi joge i mnoge druge aktivnosti.

[responsive]Razvoj hotelijerstva: Boutique hoteli vs. Lanci hotela[/responsive][responsive]Marketinške taktike koje možete posuditi od popularnih hotela[/responsive]

Takvo ciljanje savršeno ilustrira sofisticiranu segmentaciju publike, strategiju koju svaka tvrtka može koristiti za stvaranje učinkovitijeg marketinškog plana.

Kad hotelske kompanije vide da njihove kupce više ne zanima status quo, troše sve napore kako bi otkrili koja će se marketinška poruka svidjeti njihovoj specifičnoj klijenteli. Vaša tvrtka može učiniti isto.

2. Svojim vjernim kupcima osigurajte sve opcije koje nudi vaš hotel

Ako postoji jedno područje u kojem najbolji hoteli uspijevaju, to je u inovaciji iskustva koje nude svojim najvjernijim gostima. Naravno, svakom kupcu je važno iskustvo, ali hotelske tvrtke znaju da kupci koji dolaze često pružaju jeftin i pouzdan izvor prihoda. Stoga je na vama da mu osigurate izvanredno iskustvo.

Prema gostima se odnosite kao što biste htjeli da se osoblje odnosi prema vama 

Mobilna tehnologija olakšava marki još veće povezivanje sa svojim kupcima koji dolaze stalno. Na primjer, giganti u industriji, poput Hiltona, Hyatta i Marriotta, nastavili su dodavati funkcionalnost svojim programima za nagrađivanje, pružajući gostima mogućnost radnji poput odabira određenih soba  ili razgovaranja s članovima osoblja. Mogu postavljati zahtjeve bez potrebe za podizanjem hotelskog telefona ili posjetom recepcije.

3. Promicanje zaposlenika kao ‘ambasadora’ na društvenim medijima.

Jedna od najboljih stvari u vezi s društvenim medijima i dijeljenjem sadržaja je ta što robne marke omogućavaju kupcima da  dobiju unutarnje gledište stručnog vodiča za relevantnu temu.

Zaposlenici tvrtke jedan su od  neiskorištenih izvora za ovo znanje.

Mnoge hotelske tvrtke vole svoje zaposlenike postavljati u središte svojih platformi na društvenim mrežama i na druge kanale, gdje mogu pružiti jedinstveni uvid gostima ili ih odvesti iza kulisa raznih odjela kako bi gosti vidjeli svakodnevni djelokrug.

Kupci uživaju u dobivanju insiderskih informacija, a bilo koja tvrtka može upotrijebiti ovu „insajdersku“ strategiju kako bi stvorila poveznicu sa svojim kupcima koja nadilazi proizvod ili uslugu i povezuje se s percepcijama samog brenda.

[responsive]3 originalne ideje za promociju hotela na društvenim mrežama[/responsive][responsive][/responsive]

4. Prilikom stvaranja sadržaja razmišljajte izvan okvira.

Većina tvrtki voli koncept marketinškog sadržaja jer je jeftin, ali ima potencijal dovesti do značajnog povrata ulaganja ako se pravilno primjenjuje.

Međutim, mnogi su vođe zadovoljni samo korištenjem bloga svoje tvrtke kao prodajnog mjesta za sadržaj i zaustavljanjem gostiju na njemu. Nekoliko različitih hotelskih tvrtki dokazuje da kreativno razmišljanje o sadržaju pruža nove mogućnosti za interakciju s kupcima na sadržajnoj razini.

Jedan od najistaknutijih primjera je Four Seasons, brand prepoznatljiv širom svijeta zbog svoje opredijeljenosti za pružanje luksuza svojim gostima kroz njihovo iskustvo. Tvrtka proizvodi redovne sadržaje za svoj istoimeni časopis, noseći tradiciju luksuza i nudeći gostima pogled kroz objektiv načina života Four Seasons na raznim lokacijama.

5. Prilagođavajte svoju poruku što je češće moguće.

Hotelske tvrtke imaju pristup ogromnoj predmemoriji podataka o preferencijama svojih kupaca, a najbolje organizacije koriste ove informacije za isporuku intenzivno personaliziranih poruka kojima se gosti vraćaju s vremena na vrijeme.

Uzmite ovaj primjer u kojem se nalazi Ritz-Carlton: Kad je malo dijete s obitelji ostavilo plišanu životinju na imanju Ritz-Carlton, roditelji nisu samo dobili igračku poslanu na adresu nekoliko dana kasnije. Već su dobili i niz fotografija na kojima se vidi plišana životinja na raznim avanturama po hotelu. (u osnovi ciljana marketinška poruka namijenjena obitelji da zna što bi ih moglo obradovati prilikom idućeg posjeta).

Također, pratite recenzije na internetu!!!

Zaključno…

Vaša tvrtka možda ne zna koje preferencije ima vaš kupac. Primjerice, na koji način voli jutarnju šalicu kave. Ali još uvijek možete slijediti primjer koji su postavili vodeći hoteli, kako bi isporučili poruku izgrađenu iz temelja posebno za vašeg kupca.

https://www.entrepreneur.com/article/283018

Marketinške taktike koje možete posuditi od popularnih hotela by