Vaš hotelski objekt je izvrsne kvalitete i ponude, oglašen je na pravim mjestima pa ipak ne luči željene rezultate?

Svi koji se tek počinju ili se tek od nedavno bave hotelskim poslom nailaze na zapreke i poteškoće. Proces uhodavanja u hotelski posao nije nimalo lagan, a zna trajati i po nekoliko godina!
Kako bismo skratili Vaše muke i uštedjeli (ako ne godine onda barem par mjeseci) vašeg vremena, odlučili smo istražiti koje su najčešće greške hotelijera početnika.

Iako će Vam se većina u nastavku navedenih grešaka (koje čine hotelijeri) činiti kao sitnica, vjerujte da kombinacija više naizgled nebitnih grešaka može rezultirati velikim posljedicama za Vašu popunjenost!

Najčešće greške hotelijera početnika pri oglašavanju smještaja:

 

1) Nisu izravni i transparentni u vezi s hotelskim pravilima

Jedna od glavnih motivacija za rezervaciju sobe je dostupnost i potpunost informacija (poput cijene noćenja ili hotelskih uvjeta).
Bitni podaci trebaju biti lako dostupni i vidljivi na hotelskoj web stranici!

Transparentnost podataka u hotelijerstvu (kao što su otkazivanje i postupak povrata novca) pomaže gostu steći povjerenje u hotel. Veće povjerenje = više rezervacija!

[responsive]otkazane rezervacije[/responsive]


2) Previše kompliciraju i nisu razumljivi

Vaši putnici mogu doći iz bilo koje zemlje na svijetu, ali to ne mora značiti da razumiju engleski jezik. Često hotelijeri zanemare tu činjenicu a njihovo osoblje ne pokušava pristupiti svakom gostu na njima prilagođen način. Gosti će Vam to zamjeriti, što će se odraziti i na rezervacijama i na recenzijama.

Izbjegavajte upotrebu žargonskog riječnika ili kratica tijekom objavljivanja opisa ili pravila (npr. CXL za otkaz ili PAX za broj ljudi). Jezik komunikacije sa gostom mora biti jednostavan i razumljiv.

Web stranicu prevedite na što više jezika. Višejezične stranice ostvaruju veću posjećenost i više rezervacija.

3) Ne prikazuju prave podatke na pravom mjestu

Imali smo korisnika kojem su se sobe prikazivale prema pravilima otkaza rezervacije. Hotelijer dugo nije bio svjestan ovakvog prikaza soba na svojoj stranici zbog čega je izgubio znatan broj rezervacija.
Provjerite prikazuju li se podaci koje objavljujete na odgovarajućem panelu.
Rezervacijski sustav koji koristite unaprijedite ili ažurirajte njegove podatke ukoliko smatrate da ih ne prikazuje na pravi način.

4) Koriste neuobičajene simbole i nepotrebnu terminologiju

Izbjegavajte upotrebljavati rijetke simbole (npr. â, ¢) u opisima, cijenama ili pravilima. Isti mogu otežati razumijevanje sadržaja vaše poruke. Neobični ili neučestali simboli mogu gosta dovesti u zabludu ili ih čak navesti da odustanu od rezervacije.

[responsive]prosječni iznajmljivač[/responsive]

 

5) Zanemaruju ​​negativne ocjene

Ponekad se hotelijeri u strahu od reakcije na komentar ili zbog neiskustva, odlučuju uopće ne reagirati na loš komentar. Na ovaj način novim posjetiteljima dajete dojam da je komentator u pravu.
Niste se opravdali niti preuzeli odgovornost, a u internet svijetu se takvo ponašanje strogo kažnjava.

Prema mnogim stručnjacima hotelske industrije, uvijek treba odgovoriti na online ocjene hotela bez obzira na to da li su pozitivne ili negativne. To će umanjiti štetu i obnoviti reputaciju hotela. Nadalje, hotelijeri bi mogli ostvariti i novu poslovnu suradnju tako što će odgovoriti na ocjenu s dodatnim popustima ili paketima za sljedeći boravak.

[responsive]negativne recenzije gostiju[/responsive]

6) Ne ulažu u kvalitetan vizualni sadržaj

Da biste poboljšali svoju pozicioniranoct i povećali broj rezervacija, posjetiteljima omogućite kvalitetan uvid u ono što rezerviraju. Uz razne slike visoke kvalitete (ili kvalitetan videozapis), gosti će moći lako steći uvid u kvalitetu usluge koju bukiraju.

Osim toga, vizualni sadržaj će poboljšati samu privlačnost hotela te privući dodatne goste.

[responsive]dodatne usluge privlače goste[/responsive]


7) Nemaju  točan i uvjerljiv opis sobe

Ponekad se hotelijeri zanesu sa opisima i dodaju više nego nude. Greške se svima događaju a nerijetko i stavka poput pogleda iz sobe zna drastično srušiti poziciju hotela. Jedan hotelijer je greškom postavio da soba gleda na more, dok je u stvarnosti prodana soba bila bez iti jednog prozora. Ne morate se ni pitati kakve su se recenzije dogodile nakon ovakve situacije.

Izuzetno je važno osigurati točan opis sobe i sadržaja hotela.

8) Ne optimiziraju cijene soba i ne postavljaju primamljive pakete

Cijene soba su presudan faktor u većini ostvarenih rezervacija. U konkurentnoj hotelskoj industriji, najbolji način za privlačenje većeg broja rezervacija je pružiti  optimiziranu i konkurentnu cijenu sobe te atraktivne pakete za rezervaciju.

Dok opisujete pakete, upotrijebite privlačne opise kao što su “Soba sa besplatnim doručkom i pogledom na jezero ” (umjesto da jednostavno spominjete hotelsku sobu s kontinentalnim paketom).

 

[responsive]booking engine[/responsive]

DOBRO JE ZNATI:
Kvalitetni rezervacijski sustavi omogućuju jednostavno kreiranje paketa i popusta. Megabooker rezervacijski sustav omogućuje brzo i jednostavno dodavanje promo paketa, promotivnih kodova za posebne goste, cijena sa popustom za određene periode i mnogo više.

9) Ne ulažu u dodatne pogodnosti za gosta

Privucite goste nudeći nekoliko posebnih dodataka kao što su besplatni WiFi, prijevoz od zračne luke do hotela, besplatna kava na dan dolaska.

S vremena na vrijeme, neki putnici koji rezerviraju preko OTA posjete web stranicu hotela kako bi dobili više informacija o hotelu.

U ovoj fazi možete pridobiti goste tako što ćete prikazati primamljive ponude i pakete koje mogu bukirati isključivo ako rezerviraju preko web stranice Vašeg hotela.

 

10) Nisu dobro povezani sa distribucijskim kanalima

Nabavite dinamični i robusni channel manager koji pruža dvosmjernu XML povezanost između kanala i recepcije hotela. Besprijekorna povezanost rezultirat će učinkovitom distribucijom i umanjiti rizik od prekomjernog slanja podataka. Zadivljujuće i brzo iskustvo rezervacija poboljšat će interakciju gostiju s hotelom i izgraditi vezu sa gostima.

[responsive]PMS za hotele[/responsive]

 

11) Ne brine ih loš doživljaj rezervacije

Ponudite svojim gostima dinamičan i učinkovit preglednik (booking engine) koji je fleksibilan i jednostavan za korištenje. Svaki hotel ima specifičan demografski cilj, a da biste dobili maksimalnu snagu odaberite booking engine koji nudi raznolikost u GUI (što privlači vašu ciljanu publiku).

Lagan i učinkovit rezervacijski doživljaj znatno će povećati odanost gostiju.  Gost se ne može uvijek sjetiti cijene koju je platio, ali budite uvjereni da će se uvijek sjetiti kvalitete i učinkovitosti koju je doživio prilikom rezervacije.

 

12) Ne ulažu u odgovarajući booking engine za rezervacije preko web stranice i mobilnog uređaja

Moderan putnik je prilično obrazovan i zahtijeva najbolju hotelsku uslugu. pa čak i pod vrhovima svojih prstiju.
Danas je neophodno da hoteli osiguraju web stranicu koja je kompatibilna sa svim vrstama uređaja i rezervacijskim sustavom koji je siguran i pogodan za mobilne uređaje.

Bez obzira na spomenuto, mnogi hoteli ni dan danas nemaju stranicu prilagođenu mobilnim uređajima.

[responsive]oPTIMIZIRANA WEB STRANICA[/responsive]

Zaključak

Lako je izgubiti perspektivu i zaglaviti u kolotečini poslovanja. Gosti dolaze i odlaze, posla oko održavanja je preko glave, a problemi naprosto iskaču i nikako ih sve dovršiti. Lako je izgubiti iz vida ono što je bitno i potrošiti vrijeme na bavljenje sitnicama.

Upravo zbog spomenutog smo odlučili istaknuti najčešće greške i ukazati na načine njihovog rješavanja.

Usred konkurentne hotelske industrije, od vitalnog je značaja ostati u toku sa nadolazećim trendovima, raditi na strategiji i metodama koje povećavaju prihode hotela.

Blog pripremio Kenan Porobić a uredila Lidija N.K.

Najčešće greške hotelijera početnika pri oglašavanju smještaja by