Kako stvoriti savršeno hotelsko pismo dobrodošlice za svoje goste?

Gosti u Vašem objektu žele se osjećati cijenjeno i važno. Taj im osjećaj možete pružiti slanjem dobro napisanog, personaliziranog pisma dobrodošlice.

Hotelsko pismo dobrodošlice prvi je dojam koji stvorite za svoje goste. To je jednostavan način da im pružite toplu dobrodošlicu i podijelite detalje o vašem objektu.

Ako niste profesionalni pisac, možda će vam biti izazov napraviti savršeno pismo dobrodošlice za svoje goste. Srećom, pomoći ćemo Vam. Nastavite čitati najbolje savjete za pisanje izvrsnog pisma dobrodošlice za goste hotela.

Prije nego što počnemo razgovarati o načelima pisanja, razgovarajmo o važnosti slanja pisma dobrodošlice gostima hotela.

Važnost pisma dobrodošlice

Zašto biste uložili svoje vrijeme i napore u izradu takvih pisama? Evo nekoliko uvjerljivih razloga za to:

 • Ostavljate dobar prvi dojam svojim gostima
 • Dajete im važne informacije kako bi im boravak bio ugodniji
 • Pokazujete zahvalnost svojim gostima kako bi stekli njihovu odanost
 • Imate priliku dobiti istinske povratne informacije
 • Unapređujete svoje usluge i nudite opciju upsella

Situacija sa COVID-19 teško je pogodila hotelijerstvo. Samo je Hilton prijavio neto gubitak od 430 milijuna dolara. Gubici globalne ugostiteljske industrije ogromni su. Naravno, konkurencija između malih hotela i velikih hotelskih lanaca postala je žestoka.

Ako želite zadržati poslovanje u 2021. godine, trebali biste iskoristiti svaku priliku za promociju svojeg brenda i povećati lojalnost kupaca. Pisanje dobrodošlice gostu jednostavan je, ali učinkovit način za izgradnju čvrstog odnosa s gostima i osiguravanje dugoročnog uspjeha vašeg ugostiteljskog posla.

U nastavku pogledajte neka,

Osnovna načela pisanja pisma dobrodošlice

Ne postoji idealan predložak dobrodošlice za hotel. Svaki hotel i svaki gost su jedinstveni. Dakle, ako želite pojačati marketinške napore, pismo biste trebali napisati ispočetka. Evo nekoliko osnovnih pravila kojih biste se trebali pridržavati.

1.Budite pristojni i susretljivi

Bez obzira komunicirate li sa svojim gostima putem e-pošte ili osobno, trebali biste biti pristojni i susretljivi. Iskazivanje poštovanja i ljubaznost ključ je uspjeha u ugostiteljstvu.

Ako ostanete ljubazni, vaši će se gosti osjećati kao kod kuće. Evo primjera riječi i fraza koje možete uključiti u svoje pismo kako bi zvučalo pristojno, profesionalno i korisno:

 • Hvala vam što ste odabrali naš hotel
 • Drago nam je da ste stigli sve do X odredišta.
 • Uživajte u svom boravku
 • Sretni smo što smo Vam pomogli
 • Ispričavamo se zbog neugodnosti uzrokovanih preventivnim mjerama COVID-19.

2.Personalizirajte svoju poruku

Kao što smo već spomenuli, gosti vašeg hotela žele se osjećati cijenjeno i posebno. Stoga trebate prilagoditi svako slovo kako biste ispunili ovu želju.

To možete učiniti jednostavnim korištenjem imena vašeg gosta u retku teme vaše e-pošte ili u čestitki. To vas ništa neće koštati, ali bit će veliko za vaše kupce. Prilagođeni pozdrav učinit će da vaši gosti vjeruju da istinski cijenite njihovu odanost. Naš program to omogućava bez ikakve muke.

3.Održavajte prijateljski ton

Tretirajte svoje goste kao svoje najdraže prijatelje i lako ćete izgraditi odnos pouzdanja i povjerenja. Pokažite svojim kupcima da ih rado ugosćavate i uvjerite ih da Vam njihova odanost puno znači.

Čak i ako poslujete u luksuznom cjenovnom segmentu, neka vaše pozdravno pismo ne zvuči previše formalno i bezlično. Koristite prijateljski ton da osvojite svoje kupce.

4.Zatražite recenzije

Želite li biti korak ispred konkurencije? Težite izvrsnosti u svemu što radite. Pitajte svoje goste za povratne informacije, analizirajte njihove kritike i definirajte područja koja trebaju poboljšanje.

Pozdravno pismo možete koristiti kao alat za poticanje dodatnih recenzija gostiju. Zamolite svoje kupce da ostave recenziju na web lokacijama za rezervaciju hotela, kao što je Vaša ili  Booking.com, Kayak, Pricelin, TripAdvisor ili bilo koja druga web stranica. Zamolite ih da označe vaš hotel na Instagramu ili da pošalju povratne informacije putem Twittera. To je izvrsna prilika da svojim kupcima pokažete da istinski cijenite njihovo mišljenje i ozbiljno shvatate njihove prijedloge.

Dakle, pismo dobrodošlice vašeg gosta u hotelu trebalo bi biti poticajno i ohrabrujuće. Evo nekoliko primjera onoga što možete napisati:

 • “Ako želite nešto reći o svom boravku kod nas, ostavite nam recenziju. Izuzetno cijenimo vaše mišljenje. “
 • “Nadamo se da ćete uživati u svom boravku. Više ste nego dobrodošli da pružite povratne informacije i bilo kakve prijedloge kako učiniti vaš boravak kod nas što ugodnijim. “

5.Lektorirajte i uredite svoja pisma

Kao što se kaže, “Nikad nemate drugu priliku da ostavite prvi dojam.” Ako napravite pravopisnu pogrešku ili pravopisne pogreške u svom pismu dobrodošlice, ostavit ćete loš dojam na svog gosta. Vaše loše napisano pismo donijet će više štete nego koristi.

Da biste to spriječili, trebali biste pažljivo lektorirati svoje pismo. Provjerite pravopis, gramatiku, strukturu rečenice i rječnik.

Dobra vijest je da postoji mnogo lektorskih alata koji vam mogu olakšati posao. Za hrvatsko govorno područje možete  npr.koristiti stranicu https://ispravi.me

6.Koristite prave izraze

Neka vaše pisanje bude jednostavno, kako bi pismo bilo lakše razumjeti. Ne upotrebljavajte lokalni sleng i profesionalni žargon – to će otežati čitanje vašeg pozdravnog pisma.

Ako više od polovice vaših kupaca dolazi iz inozemstva, napišite svoje pismo jednostavnim engleskim jezikom. Svakako koristite i ostale jezike za druga govorna područja.

7.Stavite svoje ideje na test

Želite li izvući maksimum iz pisma dobrodošlice za goste hotela? Možete testirati svoje ideje za pisanje. Stvorite nekoliko različitih verzija svog pisma, pošaljite ih 20 ili 100 gostiju i pogledajte koja verzija najviše privlači vašu ciljnu publiku.

Ne postoji ograničenje savršenstva. Čak i ako ste zadovoljni trenutnim rezultatima upotrebe pisma hotelske dobrodošlice, s vremena na vrijeme možete pronaći novi načine za poboljšanja.

Što uključiti u pisma dobrodošlice za goste?

Razgovarajmo o tome koje biste informacije trebali uključiti. Evo osnovne strukture koju biste trebali slijediti:

 • Počnite s pozdravom – “Zdravo, gospodine X”
 • Dodajte dobrodošlicu gostima – “Željeli bismo vam dobrodošlicu u naš objekt X.”
 • Navedite sadržaje koje nudi vaš hotel – “Pozivamo vas da vježbate u našoj teretani i isprobate opuštajuću masažu u našem salonu.”
 • Navedite informacije o objektima, trgovinama i restoranima koji se nalaze u blizini vašeg hotela – “Naš hotel udaljen je pet minuta hoda od restorana XYZ s Michelinovim zvjezdicama i deset minuta hoda od plaže.”
 • Razgovarajte o poduzetim mjerama sprečavanja COVID-19 – „Kao i uvijek do sada, sigurnost naših gostiju i suradnika i dalje nam je najveći prioritet. Svakodnevno radimo na tome da osiguramo da udovoljava najnovijim smjernicama o higijeni i čišćenju. “
 • Spomenite detalje o sobi – “Vaša soba ima Wi-Fi, klima uređaj, mini bar i balkon s pogledom na more.”
 • Definirajte plan obroka – “Doručak se poslužuje od 6:30 do 9:30.”
 • Spomenite hotelske događaje – “Na terasi hotela svakog petka s početkom u 20 sati održava se ples sambe.”
 • Spomenite željene postavke sobe – “Soba je opremljena pročišćivačem zraka.”
 • Navedite detalje za kontakt – “Ako vam još nešto treba, naši su detalji za kontakt navedeni gore.”
 • Napišite kratku zahvalnicu – “Želimo vam zahvaliti što ste odabrali hotel X.”
 • Upotrijebite svoje ime prilikom zatvaranja – “Srdačno, Iva Ivić , generalna direktorica hotela X”.

Pokušajte da vaše pozdravno pismo u hotelu bude kratko i precizno. Nemojte ga preopteretiti previše detaljima.

Ako trebate gostima pružiti neke određene informacije, razmislite o dodavanju relevantnog QR koda u svoje pismo. Na primjer, to može biti QR kôd s vezom do vaše web stranice, lokalna karta koja se može preuzeti ili meni hotela u restoranu.

Koje je pravo vrijeme za slanje pisma dobrodošlice gostima hotela?

Pozdravno pismo hotela možete poslati neposredno prije ili nakon prijave. Ovisi o tome koje specifične informacije želite dostaviti svojim kupcima.

Na primjer, ako želite svoje goste obavijestiti o određenim zahtjevima za prijavu, pismo morate poslati unaprijed. Pomoći će vam da osigurate da se vaš gost neće suočiti s poteškoćama tijekom prijave i boravka.

Ako je glavna svrha slanja pisma dobrodošlice unapređivanje vaših usluga, poput SPA procedura i lokalnih obilazaka, pismo biste trebali poslati nakon prijave. U trenutku kada klijenti dođu u vaš hotel najbolje je vrijeme za predstavljanje vaše ponude.

Zaključak

Svi ovi savjeti pomoći će bilo kome da sastavi  lijepo pismo dobrodošlice gostima hotela, tako da će oni imati nezaboravno iskustvo i željet će ga posjetiti ponovo.

Ovdje su ključne informacije: budite ljubazni i pristojni, neka vaše pisanje bude jednostavno i pokušajte pronaći prave riječi kako bi se vaši gosti osjećali cijenjenima i važnima. Ako to učinite ispravno, moći ćete prodati svoje usluge, poboljšati zadovoljstvo kupaca, prikupiti vrijedne povratne informacije i steći lojalnost kupaca.

 

Kako pripremiti savršeno pismo dobrodošlice? by