Pogreške koje biste trebali izbjegavati u svojoj strategiji distribucije hotela

Internetske putničke agencije (OTA) nezaobilazan su dodatak u promociji vašeg hotelskog poslovanja.

Često se zbog nemara u vašoj strategiji distribucije hotela, možete suočiti s niskom popunjenošću ili vaše hotelske sobe ostaju prazne i suočavate se s velikim gubitkom prihoda.

Ali prirodno, to se možda događa svakodnevno u nekoliko hotela širom svijeta, pretvarajući ovo u redoviti, ali vrlo štetni scenarij.

Dakle, ako ste jedan od njih, ovaj će vam blog spasiti život. Pomoći će vam da se povežete s pogreškama koje obično činite u strategiji distribucije hotela i pružit će vam rješenje za njih.

Dakle, planirate li zaustaviti gubitak prihoda u svom hotelskom poslovanju?

Tada čitate prikladnu analizu pogrešaka počinjenih u strategijama distribucijskih kanala.

Kada osmišljavate strategiju internetske distribucije hotela, obavezno je pri ruci voditi evidenciju i statistiku koja vam daje cjelovitu sliku vašeg poslovnog statusa.

Morate znati gdje se usredotočiti i koje pogreške izbjegavati kako biste eliminirali nadolazeće gubitke. Korištenje pravog channel managera nije dovoljno. Umjesto toga, trebali biste biti fleksibilni i u strategiji distribucije.

Uzimajući pogled iz helikoptera: razgovarao sam s desecima hotelijera poput vas. Tada sam saznao za 7 glavnih pogrešaka koje čine tijekom izvršavanja strategije distribucije hotela, što je uzelo danak njihovom poslovanju.

Pogreške koje biste trebali izbjegavati u strategiji distribucije hotela

1. Ručno distribuiranje inventara

Uglavnom svi hotelijeri imaju mnogo OTA veza kako bi njihov hotel bio otvoren za primanje rezervacija sa što više kanala.

Iznad toga, zaliha i stopa na tim kanalima obrađuju se ručno, što predstavlja izuzetno suvišnu i dugotrajnu metodu. Očito su ovakvi hotelijeri skeptični prema usvajanju nove tehnologije.

Zapravo, prije nego što je ušao koncept channel managera, na ovaj su način hotelijeri upravljali distribucijom zaliha. (Nadam se da i vi trenutno niste jedan od njih.)

Kako je to pogreška, pitate?

Pa, recimo da rezervacija dolazi iz OTA 1. Sad, budući da postoji ručno upravljanje zalihama, morat ćete se prijaviti na svaki OTA-in ekstranet i ažurirati inventar jedan po jedan.

Definitivno, ovo ažuriranje neće biti trenutno ili bez pogrešaka. I velike su šanse da ćete se prebukirati za istu sobu na nekom drugom OTA-u.

Rješenje: Trčanje s vremenom i osnaživanje tehnologije je trenutna potreba. Prebacite se na upravitelja hotelskog kanala (channel managera) koji će automatizirati sve vaše operacije distribucije zaliha.

Dobit ćete jedinstvenu kontrolu nad svim povezanim kanalima, što će smanjiti vaše napore zbog ručnog upravljanja. Osim toga, moći ćete koristiti i trenutna ažuriranja inventara koja će poništiti vaše prebukiranja.

2. Neodržavanje pariteta stope

Cijene hotelskih soba raspodijeljene na OTA-ima su često različite. To je loša procjena kod mnogih kada se radi o njihovoj strategiji distribuciji hotela.

Znam da svaki OTA naplaćuje različitu proviziju za rezervacije, što je jedan od glavnih razloga zašto odlučujete držati zasebne cijene za svaku od njih.

Ali vidite, nekoliko je vodećih OTA-a osmislilo pravilo pariteta stopa, što se protivi vašem planu da zadržite različite stope na svakom OTA-u.

Rješenje: Da biste izbjegli neželjene probleme s OTA-ima, morate dati prednost paritetu stope nad različitom tarifom. Možete čak komunicirati i pregovarati s OTA-ima o provizijama za održavanje pariteta stope.

Ovo šalje pozitivnu sliku i vašim potencijalnim gostima.

3. Ne otvaranje budućeg inventara

Jeste li otvorili inventar ograničeno vrijeme? Otprilike 3 mjeseca … ako da, malo hotelijera čini istu pogrešku. To može uzrokovati gubitak budućih rezervacija.

Na primjer, ako gost želi rezervirati 3-4 mjeseca unaprijed (to se puno događa za obiteljska putovanja), a vaš se inventar nije otvoren u tom vremenskom okviru, nanijet ćete gubitak prihoda. Definitivno, ovo je dokazana pogreška u strategiji distribucije hotela.

Rješenje: Da biste izbjegli gubitak prihoda, trebate planirati strategiju distribucije za sljedećih 365 dana (BAREM).

Procjenjuje se da bi svaki gost želio rezervirati kod vas unaprijed jer se putovanje na većinu odredišta planira unaprijed.

4. Ne postavljanje istih tipova soba na svim distribucijskim kanalima hotela

Povezani ste s više OTA-a, zar ne? Sada vam svaki OTA može donijeti različit broj rezervacija ili može imati drugačiji postupak registracije.

Dakle, događa se da će svaki kanal imati navedenu drugu vrstu sobe; što dovodi do gubitka vaših rezervacija za odsutne tipove soba.

Recimo, imate Executive Suite. Uvrštavate ga na kanal A pod istim imenom i na kanal B kao Deluxe Suite. Očito ćete izgubiti rezervacije za Executive Suite na kanalu B.

Rješenje: Jednostavno počnite prodavati iste tipove soba na svim povezanim kanalima ILI BAREM pripazite na tipove soba koje mapirate na kanalima. Nikad ne znate koji vam kanal može omogućiti koliko rezervacija za bilo koju vrstu sobe imate. I definitivno ne želite izgubiti više rezervacije.

5. Ne zadržavanje fleksibilnih cijena

Vidite, hotelijerstvo je dinamično. Jednom ćete možda imati veliki priljev gostiju, a drugi put možda nećete dobiti goste danima. To se događa kada ne postavite fleksibilne cijene na temelju popunjenosti hotela.

I zbog ove teške pogreške u vašoj strategiji distribucije hotela, izgubit ćete rezervacije velikom brzinom.

Rješenje: Channel manager s modulom za upravljanje prinosom može automatski mijenjati stope prema vašoj zauzetosti i godišnjim dobima.

Na primjer, ako je rezervirano manje od 40% soba, tada će se vaše cijene smanjiti kako bi privukli više rezervacija. A ako je razina zauzetosti veća od 80%, cijene će vam biti napuhane tako da dobivate više prihoda.

Ukratko, upravljanje prinosom radi na omjeru ponude i potražnje na osnovu čega vam vaš sustav upravljanja zalihama omogućuje izvođenje najbolje dostupne maloprodajne cijene za prodaju ispravne sobe po pravoj cijeni.

6. Ne špijuniranje konkurencije

Nedostatak oka na konkurenciji opet je uobičajena mana. Putnici uvijek usporede cijene prije nego što rezerviraju.

Dakle, ako u svojoj strategiji distribucije hotela ne koristite niti jedan alat za praćenje konkurenata, lišeni ste konkurentnih cijena, a time i većih rezervacija.

Rješenje: Primjena alata za praćenje konkurencije pomaže vam u upravljanju konkurentnom tarifom na temelju tržišne stope. Dobivate pristup različitim uvidima u tarife konkurenata tijekom cijele godine, što vam daje priliku da dobro zaradite.

7. Ne analiziranje izvedbe OTA

Neanaliziranje performansi OTA-e jedna je od najvećih grešaka hotelijera. Odluke na temelju osjećaja mogu mnogo puta pogriješiti, pa takve slučajeve morate izbjegavati.

Rješenje: Izvješća u channel manageru igraju veliku ulogu u definiranju vaših poslovnih odluka. Oni se temelje na podacima, pružajući vam precizne statističke izvještaje o rezervacijama koje dolaze s različitih kanala. Prosječni prihod za razdoblje, tj. Mjesečna i godišnja izvješća daju vam uvid u donošenje odluka o poslovnom razvoju. Čak i vi možete odlučiti koje promocije, vrste cijena, vrste soba najbolje odgovaraju vašem hotelu.


Sigurni smo da ćete sada moći primijeniti ove strategije dok osmišljavate strategiju distribucije i izbjeći pogreške.

Ovdje channel manager može poslužiti kao prikladno rješenje kako bi izbjegao ove pogreške i savladao umijeće distribucije zaliha. Razmislite i utvrdite koje pogreške radite u hotelskom poslovanju.

Pogreške koje biste trebali izbjegavati u svojoj strategiji distribucije hotela by