usporedna analiza u hotelskoj industriji

Usporedna analiza ili referentno mjerilo hotela

Usporedna analiza ili referentno mjerilo (engl.benchmarking) je uobičajena praksa u gotovo svim vrstama poslovanja.
Međutim, ovo nije lak podvig, Sve dok ne razumijete podatke i nemate vremena za uložiti. Možda je to razlog zašto mnoge tvrtke zanemaruju usporednu analizu.

Dobro, zaboravite na druge poslove.

Razgovarajmo o benchmarking-u u hotelima.

Jeste li znali da usporedna analiza također igra važnu ulogu u hotelima? Ako ne, nema veze. Pustit ću da se zamislite oko ove čudne hotelske poslovne afere. Otkako su hoteli počeli koristiti podatke kako bi unaprijedili svoje poslovanje, također su bili izloženi raznim drugim elementima, a usporedna analiza je svakako jedan od njih.

U početku to zapravo nije bilo potrebno za hotele, ali s vremenom i sve većom konkurencijom, usporedna analiza je postala ključna.

Ali što je to zapravo i kako to hoteli mogu iskoristiti? O svemu tome raspravljati ćemo na ovom blogu.

Stoga, bez daljnjega, zaronimo duboko i dešifrirajmo osnove hotelskog referntnog mjerila.

Što je to hotelska usporedna analiza ili referentno mjerilo?

Usporedna analiza hotela odnosi se na procjenu i uspoređivanje izvedbe vašeg hotela s najboljim igračima u industriji i najboljom konkurencijom. Razlog za to je da odredite gdje se nalazite na tržištu i kako možete unaprijediti svoje cjelokupno poslovanje.

Jednostavno rečeno, metoda usporedne analize koristi se za ocjenu kvalitete smještajnog objekta u hotelijerstvu.

Shvatimo više o tome i njegovom značaju u široj slici.

Zašto je usporedna analiza dobra za hotele?

U segmentu hotelskog poslovanja morate razumjeti tržište i čimbenike koji su uključeni. To bi mogao biti čimbenik rizika ili čak dobrobiti koje ćete vjerojatno požnjeti.

To, međutim, nije moguće kada ne slijedite određeni proces koji uključuje procjenu i usporedbu.

Usporedna analiza je fantastičan način da saznate više o prostoru u koji se upuštate ili u kojem već radite.

Na primjer, možda mislite da je vaš hotel prošao sjajno mjesec dana, ali što ako su svi drugi prošli puno bolje od vas?

Upravo to vam usporedna analiza pojašnjava.

Bez sumnje, morate proslaviti uspješan profitabilan mjesec; na kraju krajeva, važno je.

Ali iz poslovne perspektive, morate tražiti širu sliku. Mala dobit se u početku može činiti lijepom, ali da biste se natjecali u industriji koja se nastavlja razvijati, morate ići dublje.

Prednosti benchmarkinga u ugostiteljskoj industriji su goleme, a veliki hotelski brendovi sjajni su primjeri toga. Oni nastavljaju procjenjivati ​​svoj smještajni objekt i kad god je to potrebno, značajno mijenjaju način poslovanja.

 Mali i srednji hoteli također mogu iskoristiti prednosti. Sve što trebaju učiniti je igrati po pravilima.

Savjeti kako postati bolji u usporednoj analizi hotela

Hotelski benchmarking ili usporedna analiza hotela je ogromna tema koju treba obraditi u jednom potezu i mogla bi vas preplaviti. Dakle, održavajući stvari malo laganijm, vodim vas kroz osnovne, ali najvažnije savjete.

Ako postanete bolji u njima, možete ciljati i na napredne metode usporedne analize.

1. Shvatite tržišni standard

Tržište na koje ciljate i na kojem djelujete glavni je izvor informacija za vaše poslovanje. Što znači, morate znati sve detalje. Znajući prihvaća li tržište nove trendove, vaš će proces usporedne analize ići malo glađe.

Ne samo to.

Također morate izvršiti predviđanje i identificirati trendove koji će se vjerojatno pojaviti u nadolazećim mjesecima ili godinama. Zatim utvrdite je li vaš hotel spreman za to. Ako ne, pronađite načine da stvari budu usklađene.

2. Znajte protiv koga se natječete

Sljedeći istaknuti aspekt usporedne analize u hotelskoj industriji je znati protiv koga se natječete u industriji.

Jeste li ikada vidjeli boksače kako se spremaju za meč? Nije u pitanju samo njihova tehnika, već sjede i sa svojim trenerima kako bi razumjeli svoje suparnike. Analiza u čemu su njihovi suparnici dobri, a što im nedostaje omogućuje im da se što bolje pripreme za završnicu.

Isto vrijedi i za hotele i vi kao hotelijer morate uložiti dovoljno vremena i truda da naučite o svojim konkurentima u industriji.

3. Saznajte više o relevantnim mjernim podacima koje treba uzeti u obzir

Podaci su u središtu usporedne analize hotela. Ne, čekajte. Dopustite mi da to kažem drugačije.

Nisu svi podaci u središtu referentnog mjerila.

Naravno, fantastično je imati pristup raznim vrstama mjernih podataka za hotelsku usporednu analizu. Ali moramo shvatiti da nije svaka informacija važna. Neki bi mogli samo oduzimati vrijeme.

Što znači, morate uzeti u obzir samo relevantna mjerila.

Za većinu hotela, stopa popunjenosti i ADR (prosječna stopa dnevne cijene) dva su pokazatelja koja se ne mogu zanemariti. Međutim, još uvijek možete malo rastegnuti dodavanjem metričkih podataka kao što su RevPAR (prihod po slobodnoj sobi), ALOS (prosječna dužina boravka), izvedba izravnog kanala, OTA izvedba, indeks prodora na tržište itd.

Odabir i praćenje pravih i relevantnih mjernih podataka za usporedbu hotela pruža vam snažnu osnovu za donošenje utemeljenih odluka. Zauzvrat, možete poboljšati iskustvo gostiju, povećati broj rezervacija i povećati svoj ukupni prihod.

4. Suzite podatke što je više moguće

Opširno analiziranje podataka učinit će vam stvari malo kompliciranim. Dakle, da bi analiza bila učinkovita, morate je suziti.

Na primjer, ako pokušavate analizirati indeks prodora na tržište, nemojte to činiti općenito u širem ili nejasnom smislu. Umjesto toga, suzite ga na određenu demografsku skupinu. Možda želite znati rezultate na temelju lokacije ili možda želite prema sastavu gostiju.

Što god da je slučaj, provjerite jeste li konkretni u svojoj analizi. Što više istražujete, to ćete dobiti bolje uvide.

5. Usporedite svoje stanje sa prošlim podacima

Usporedivi podaci su ključni kada provodite benchmarking za svoj hotel.

Siguran sam da imate neke podatke iz prošlog ili prethodnih razdoblja. Možda neće biti tako značajni kao sadašnji, ali nema veze.

A sada, kada dobijete uvid iz svojih trenutnih podataka, sljedeća stvar koju trebate učiniti je usporediti ih oba.

Usporedba podataka ne samo da nudi hotelskim tvrtkama kontekst za razumijevanje obrazaca i trendova rasta, već i uspostavljanje razumnih projekcija.

I ovo me dovodi do sljedeće točke.

6. Nacrtajte plan za buduće operacije

Sada kada imate realističnu projekciju, vrijeme je da pripremite nacrt budućeg plana.

Koji su aspekti na kojima ćete raditi?Koje su strategije koje ćete implementirati?Hoćete li se više usredotočiti na izravne rezervacije ili OTA rezervacije?

Kako planirate više prodrijeti na tržište?

Postavljaju se razna druga pitanja. I vi kao hotelijer morate imati nacrt kako biste ih riješili.

Ocrtavanje vašeg plana puta omogućuje vam da konstruirate i organizirate strategije na sekvencijalni način i učinkovit tijek.

7. Mjerite svoj učinak

Posljednje, ali ne i najmanje važno, vaši rezultati moraju biti mjerljivi. Ako nisu, onda se ne možete dalje poboljšati.

Nakon svih radnji, morate izmjeriti svoj učinak. Razlog je to što mjerenje performansi pomaže hotelima da identificiraju svoje snage i slabosti, vrhunske aspekte uspješnosti i područja za poboljšanje.

Ako vam brojevi ne ispadnu onako kako ste očekivali, možda biste se htjeli vratiti i podesiti stvari. Ako su na nivou, onda morate podići letvicu i pokušati postići nešto veći.

Industrija ugostiteljstva vrlo je konkurentna i da biste potaknuli poboljšanje, morate uspostaviti saveznike s mjerenjem učinka.

Često postavljana pitanja

  1. Postoje li različite vrste hotelske usporedne analize?

Obično postoji pet glavnih tipova usporedne analize u hotelijerstvu:

Interna

– Eksterna

– Performansna

– Strateška

– Procesna

 2. Može li bilo koji hotel utjecati na benchmarking?

Da, svaki hotel koji želi ostati ispred svoje konkurencije u industriji može izvršiti benchmarking.

Zaključak

Usporedna analiza u ugostiteljskoj industriji nije novost.

Kada sam istraživao ovu temu, shvatio sam koliko je ona postala ključna za hotelsku industriju u posljednje vrijeme.

Hoteli ulažu priličan iznos kapitala u postavljanje timova i procesa kako bi postali bolji u usporedbi.

S vremenom je sigurno da će to postati neophodan aspekt hotelske industrije.  Kako bi hoteli ostali konkurentni i profitabilni, usporedna analiza će biti njihova moć.

Na ovom blogu, informacije koje se pružaju dovoljno su vjerodostojne da vam pomognu da počnete s usporednom analizom hotela. Osim toga, sa nadolazećim blogovima pokušat ćemo detaljnije obraditi ovu temu kako bi vam pomogli ostvariti veću prednost.

Prijevod: by S.O.S. English

 

Razumijevanje osnove usporedne analize hotela by