Otkrijmo tajne za povećanje prihoda vašeg hotela. Uvijek me oduševi koliko novca zarađuju voditelji u ugostiteljstvu ili uspješni poslovni ljudi. Bez sumnje, točne brojke bile bi porazne. Ali napori koji stoje iza toga nisu ništa manji.

Za postizanje takvih visina u smislu profita ili stvaranja prihoda potrebno je imati ogromno znanje o ugostiteljskoj industriji i njezinom tržištu. (Kao što samo znanje stvara svu razliku.)

To je razlog zašto svaki vlasnik hotela ulaže mnogo u usluživanje svojih gostiju, ali samo rijetki ostvaruju impresivne prihode.

Većinu vremena to se događa zbog krhkih strategija određivanja cijena koje hotelijeri postavljaju bez analize ponašanja gostiju i uvida u najnovije marketinške tehnike.

U jednom od naših starih blogova prethodno smo raspravljali o raznim strategijama određivanja cijena kojih bi hoteli trebali biti svjesni . Ali u ovom članku namjeravam proširiti taj popis i zadubiti se u neke jedinstvenije strategije određivanja cijena koje će vam pomoći da podignete svoju igru ​​stvaranja prihoda.

Stoga se pripremite i slijedite ako želite postići izvrsnost u odjelu prihoda svog hotela.

 

Zašto je važno postaviti strategije cijena?

Jedina svrha svake strategije određivanja cijena je optimizirati vaš prihod.

Neka bude jasno da se postavljanje cijena vaših soba i usluga ne računa kao strategija određivanja cijena. To je način na koji oblikujete i manipulirate svojim cijenama prema tržišnom scenariju i svojim gostima.

Razmotrimo ovo kroz scenarij:

Svi hoteli u blizini vašeg posjeda teško prolaze kroz sezonu. Kako bi ostali na površini i potaknuli više rezervacija, snizili su svoje cijene, dok ste ih vi zadržali netaknutima. Ispostavilo se da su dobro izašli, a vi ste doživjeli veliki gubitak.

Stoga ne možete samo podići cijene i pustiti da bude. To je proces koji zahtijeva stalnu reviziju. Da biste to učinili, morate imati dobar osjećaj za trenutno tržište i tekuće trendove u modulaciji cijena.

Ali sve sam to pokrio u sljedećem odjeljku. Uskočimo, hoćemo li?

Strategije određivanja cijena za optimizaciju prihoda vašeg hotela

Upravljanje hotelskim prihodom nije jednostavna stvar i ne postoji jedinstvena čarobna formula za njegovu optimizaciju. Potrebna vam je mješavina raznih strategija kako biste izvukli maksimalnu korist.

Zbog toga vam spominjem neke jedinstvene taktike za povećanje prihoda hotela.

1. Određivanje cijena na temelju vrijednosti

Najjednostavnija strategija određivanja cijena temelji se na vrijednosti. To je trošak koji vaša usluga mora dobiti zauzvrat.

Na primjer, soba za pušače će imati veću cijenu od sobe za nepušače jer ima dodatnu uslugu koja nadopunjuje njezinu vrijednost. Na isti način, sobe koje gledaju na plažu imat će veću vrijednost, a time i veću cijenu.

Dakle, ono što nudite svojim gostima, koliko vas ta određena usluga košta ili njezin raspon vrijednosti na tržištu odlučuje o ovoj vrsti cijena.

O cijenama na temelju vrijednosti nikada se ne pregovara. Zato što vam donosi minimalni profit koji zaslužuju vaše sobe i usluge.

2. Cijene paketa

Današnji putnici traže dobre pakete umjesto da stvari dogovaraju zasebno. Stoga je važno izgraditi svoje pakete i omogućiti gostima da ih iskoriste po pravim cijenama.

Uključivanjem vožnje taksijem/taksijem, besplatnih obroka, lokalnog vodiča ili obilaska, zajedničkih radnih mjesta, spa centra, praonice rublja i još mnogo toga u paket, možete ostvariti relativno visoke prihode.

Ono što trebate učiniti je: zadržati rezervaciju sobe, recimo za 8457 INR za tjedan dana (više od uobičajene vrijednosti), i paket sa svim sadržajima po 9849 INR. Vaš će gost primijetiti da uz malu razliku dobiva toliko toga.

Većinu vremena ne zahtijevaju sve te pogodnosti, ali ih ipak preplave i dobrovoljno se prijave.

Čak i ako ih sve iskoriste, vama je svejedno od koristi. Zato što pomaže u povećanju prodaje vaših usluga.

3. Zarobljene cijene proizvoda

Određivanje cijena za vlastite proizvode je postavljanje kombinirane cijene za dvije ili više usluga koje su međusobno ovisne.

Na primjer, obična soba košta 50 EURO, a korištenje bazena dodatno se naplaćuje  30 EURO, što ukupno iznosi 80 EURO. Međutim, ako odaberete sobu pored bazena koja košta 70 EURO, nema dodatnih naknada za korištenje bazena.

Ovako možete povećati prodaju svojih soba uz bazen. Dakle, svaka osoba koja želi plivati ​​će na kraju kupiti vašu sobu uz bazen koja košta više.

Ova vam cijena pomaže povećati prodaju vaših najboljih soba dodavanjem komplementarne stvari u njih.

4. Cijene prodora na tržište

Kada uvedete novu uslugu ili unaprijedite svoje ugostiteljstvo, važno je učiniti je popularnom i poznatom među svojim gostima. To je jedini način da izbori svoje mjesto na tržištu.

Kako biste ovoj novoj usluzi pružili optimalnu izloženost, potrebna vam je strategija određivanja cijena prodora na tržište prema kojoj je morate djelomično držati besplatnom na početku i povećavati cijenu s vremenom.

Ako ste otvorili interni restoran u svom hotelu, prvi obrok možete ostaviti besplatnim za sve svoje goste. To će vaš restoran učinkovito plasirati na tržište i njegova će se prodaja brzo povećati.

5. Psihološko određivanje cijena

Psihološka strategija određivanja cijena važna je za privlačenje gostiju. Čini da vaša cijena izgleda dobro i pristupačno.

Ova cijena poigrava se s psihologijom vaših gostiju i uvjerava ih da je razumna. Osnovni primjer je stavljanje 29 euro za naknade za bazen umjesto 30 eura. Ova razlika od jednog broja na neki način stvara puno razlika u ljudskom mozgu.

Osim toga, promoviranje ponuda i popusta također je psihološka igra koja uzbuđuje vaše goste. Brzo popuštaju ako pokažete da je paket od 69 eura dostupan za samo 59 eura ako rezerviraju unutar jednog dana. Napomena: Ovako ostvarujete prodaju u sezoni ramena.

U nastavku saznajte više o usklađivanju svojih marketinških strategija s psihološkim reakcijama gosta.

 

6. Promotivne cijene

Ovo je prosječna i relativno najniža cijena koju koristite za promidžbu svog hotela. Pomaže privući goste na vašu web stranicu. Time istražuju druge stvari koje nudite i povećavaju vaše šanse za dobivanje rezervacija.

Dakle, ako je najniža soba ili paket koji je dostupan u vašem hotelu 300 eura, a najviši paket 1890 eura, tada vaša promotivna cijena mora biti ona prva koja je najniža.

Vaše goste će zadiviti što vaši paketi počinju po tako pristupačnim cijenama i stoga će posjetiti vašu web stranicu. To će privući više prometa na vašu web stranicu i ukupno će povećati vaše rezervacije i prihode.

Promotivni komadi su uglavnom oni koji ističu najniže početne cijene vaših soba.

Dinamičke cijene za postizanje bolje strateške igre

Sve strategije o kojima sam gore govorio dokazano optimiziraju vaš prihod.

Ali koji je pravi temelj za njih?

Dinamične cijene!

Tržište se stalno mijenja. Ono što je rasprodano ovaj tjedan možda neće privući pozornost u nadolazećim tjednima. Stoga se morate mijenjati svakog trenutka. (ne pretjerujem)

Nedavno, kad sam planirao rezervirati smještaj u obitelji putem OTA platforme, iznenadio sam se koliko je cijena brzo fluktuirala.

Kad sam mnogo puta posjetio ovaj smještajni objekt XYZ, cijena joj je porasla za nekoliko sati jer su pratili da sam zainteresiran za nju i da ću je na kraju rezervirati. Nakon toga sam nekoliko dana počeo istraživati ​​druge smještajne objekte. Pogodi što! Stopa tog smještajnog objekta XYZ ponovno je pala.

Dinamična strategija određivanja cijena analizira svaki aspekt tržišta i postavlja idealnu cijenu za vaše usluge. Održava promjenjive cijene soba na svim vašim online profilima. Ova fluktuacija cijene osigurava maksimalnu dobit u bilo kojem trenutku.

Ali ručna izrada svih ovih izračuna i analiza cijena NIJE lako. Za to vam je potreban savršen sustav upravljanja prihodima. Možete nas kontaktirati i saznati koji proces pojednostavljuje postavljanja inteligentnih strategija određivanja cijena u pravo vrijeme za optimizaciju vašeg prihoda.

Zaključak

Uz jednostavnost prijevoza i dostupnost svih objekata, čak i na udaljenim mjestima, putovanje je postalo svačija strast. A ugostiteljstvo je u svom zlatnom dobu, udovoljavajući ovoj golemoj potražnji.

Sve joj ide u prilog. Hotelijerstvo ima potencijal koji nema granica. Samo što hotelijeri moraju razumjeti kako postaviti svoje strategije i maksimalno iskoristiti ovu priliku.

Ako ste mali hotel, bitnije vam je izgraditi sebe. Stoga, jedna stvar koja vam treba je pozamašna količina novca. I vjerujte mi, s ovim hotelskim strategijama određivanja cijena (zajedno s onima koje smo prije spomenuli), dobro ste krenuli za svoj posao.

Ključna točka koju morate imati na umu s ovog bloga nije držati jednu strategiju, sve ih držati pri ruci. Tek kada spojite njihove permutacije i kombinacije, one će rezultirati strategijom koja se bavi vašim prikupljanjem prihoda u cjelini.

Ostavite komentar ispod kako biste mi javili svoja mišljenja i iskustva o hotelskim strategijama određivanja cijena.

 

Sretno hotelijerstvo!🙂

 

Priprema: by S.O.S. English

 

 

 

Tajne povećanja prihoda Vašeg hotela by