Važnost održivosti u ugostiteljstvu


U proteklih nekoliko desetljeća, hotelijeri su se usredotočili na važnost održivosti u ugostiteljstvu jer se odnosi na razvoj hotela i poslovanje hotela, uključujući okolišni, ekonomski i socijalni utjecaj. Održivost je jedno od najvažnijih pitanja s kojim se suočava naš svijet.

[responsive]Važnost održivosti u ugostiteljstvu[/responsive]

Ugostiteljski sektor u prošlosti je imao dramatičan utjecaj na okoliš kroz potrošnju energije i vode, korištenje potrošnog i trajnog materijala te stvaranje čvrstog i opasnog otpada. Hoteli troše energiju za HVAC operacije (Heating, Ventilating, and Air Conditioning / grijanje, ventilacija i klimatizacija), rasvjetu, gorivo i druge potrebe za napajanjem. Voda se koristi za kupaonice, prehrambene proizvode i praonice, kao i za druge opće radnje (navodnjavanje, čišćenje i održavanje). Otpad nastaje odlaganjem papira, baterija, žarulja, namještaja, opreme, uređaja i još mnogo toga.

Ekonomski mitovi uključuju ideju da je zelena operacija skuplja i da goste ne zanima održivost. Zapravo, prema Centru za istraživanje ugostiteljstva Sveučilišta Cornell, obrnuto vrijedi i za jedno i drugo. Nedavni napredak tehnologije u vezi s obnovljivim izvorima energije (solarna, geotermalna, vjetrovna, itd.) Poboljšao je ekonomiju korištenja ove vrste alternativnih energija na nivou imovine.

[responsive]Važnost održivosti u ugostiteljstvu[/responsive]

Na društvenom planu u posljednje je vrijeme došlo do značajnog pomaka, što pokazuju i programi korporativne društvene odgovornosti (CSR), kao i zelene zgrade za nove razvojne projekte. Cornell također nudi obrazovne programe za informiranje i pokretanje diskusija i kritičkog razmišljanja o važnim industrijskim pitanjima poput globalnih izazova održivosti.


S obzirom da hotelijeri počinju shvaćati da mogu pružiti poboljšano iskustvo gostu integrirajući prirodne elemente, u zajednici je došlo do evolucije „zelene misli“ nadahnute višestrukim faktorima:

Ušteda troškova

Troškovi su uvijek pokretački faktor, a smanjenje operativnih troškova pruža snažan poticaj hotelijerima. Strategije smanjenja troškova i učinkovitosti mogu se postići ulaganjem u bolje operativne postupke i nove ekološke tehnologije.

Mnogi hotelijeri sada koriste razne strategije za smanjenje, ponovnu upotrebu i recikliranje otpada. Ostala područja u nastajanju uključuju održivu nabavu, unutarnju kvalitetu okoliša (s naglaskom na kvalitetu zraka i uporabu kemijskih sredstava / sredstava za čišćenje) i programe obuke osoblja (koji mogu olakšati poboljšane performanse i veću razinu zadovoljstva / zadržavanja zaposlenika).

Ekonomski poticaji

Naša vlada je donijela razne gospodarske poticaje za poticanje razvoja ekoloških promjena i izgradnje „zelenih“ zgrada. Te pogodnosti uključuju otpis poreza, financijske potpore, popuste na premije osiguranja i ubrzano regulatorno dopuštanje.

Regulatorni poslovi

Trenutačni ekološki propisi usmjereni na hotelski sektor uglavnom su usmjereni na rad objekata kao što su upravljanje vodenim vodama, rukovanje opasnim materijalima i zdravlje i sigurnost okoliša.

Međutim, širok spektar sadašnjih i budućih zakonodavnih aktivnosti utjecati će na dizajn hotela, načine gradnje i operativne pristupe.

Doživljaj gostiju

Veći broj hotelijera razumije da ulaganja u tehnologiju zaštite okoliša mogu imati izravan pozitivan utjecaj na iskustvo gostiju. Međutim, gdje se guma susreće s cestom, gost misli i osjeća zbog svog doživljaja u hotelu.

Više nego ikad do sada, gosti se žele zadržati u objektima koji ne izgledaju poput hotela – žele osjećaj „kod kuće“. Rasvjeta, namještaj, sredstva za čišćenje i ostali prednji proizvodi kombiniraju se kako bi ostavili dojam kod kupca, što može utjecati na popunjenost i ADR.

Korporativni imidž marke

Usvajanje održive korporativne kulture može pružiti izrazitu prednost u pogledu privlačenja i zadržavanja talenta. Prema Shelton Group, 55% američke radne snage odlučilo bi se zaposliti za društveno odgovorno poduzeće, čak i ako zaradi manje novca – taj broj skoči na 76% za milenijalce.

Nadalje, 70% – 83% milenijalaca – bi bilo vjernije tvrtki koja im pomaže da doprinesu društvenim i ekološkim problemima. Iz ovih statistika jasno se vidi da održivost – kao i obveza tvrtke na tome – najvažnije misli kod zaposlenika.

Slika marke

Većina glavnih hotelskih brendova ugradila je određenu razinu održivosti u svoju definiciju robne marke. Nekoliko je marki promijenjeno kako bi zadovoljilo mlađu generaciju ekološki i društveno aktivnijih kupaca.

Ali tvrtke doista trebaju realizirati svoje planove: Prema Forbesu, mlađe generacije se ponose time što znaju koji brendovi ne samo da razgovaraju, već i provode riječi u djela.

Provodeći održivu poslovnu praksu dovest će do poboljšane reputacije i imidža marke, što dugoročno znači veći profit za hotele. 

[responsive]Važnost održivosti u ugostiteljstvu[/responsive]

The Importance of Sustainability in the Hospitality Industry

 

Važnost održivosti u ugostiteljstvu by