Personalizacija u hotelijerskom marketingu

Volim kad primim personalizirane promidžbene materijale od hotela. Naprimjer, prije nekoliko dana, pokušala sam rezervirati smještaj za moj rođendan, međutim većina je bila iznajmljena ili preskupa. Kad je jučer stigla obavijest od Booking.com-a  o ponudi  popusta na jedan smještajni objekt, prijavila sam se i vidjela da u potpunosti odgovara mojim željama, tako da sam odmah i rezervirala.To je samo jedan primjer personaliziranog hotelijerskog marketinga. Ima još nekoliko načina na koje se personalizacijom može privući goste i povećati rezervacije. Da vam bude jasnije, osvrnut ću se na sve aspekte vezane za personalizirani hotelijerski marketing uz nekoliko savjeta.

TABLICA SADRŽAJA                  

1.     ŠTA JE TO PERSONALIZACIJA U HOTELIJERSKOM MARKETINGU?

2..     KOJE SU PREDNOSTI PERSONALIZIRANOG HOTELIJERSKOG MARKETINGA?

3.     KAKO HOTELI MOGU PRIMIJENITI PERSONALIZIRANI MARKETING?

·                                                                                PRIKUPLJANJE PODATAKA O GOSTIMA

KORŠTENJE IT-a ZA BOLJE REZULTATE

 

·                                                                               INVESTIRANJE U PERSONALIZIRANU MARKETINŠKU PROMOCIJU

 

·                                                                                PERSONALIZIRANI POKLON KOD ODJAVE

 

·                                                                                OSTAVLJANJE PORUKE DOBRODOŠLICE U SOBI

 

·                                                                                KORIŠTENJE ADD-ON USLUGE OGLAŠAVANJA KROZ APP

 

4.     FAQ (PITANJA)

Što je to personalizacija u hotelijerskom marketingu?

Općenito, sve poruke i mailovi u marketinške svrhe, pružaju usluge masovnoj publici. Želim reći da se ne upućuje određenoj osobi.

Personalizirani hotelijerski marketing je proces stvaranja i promidžbe namjenskih oglasa i sadržaja koji ciljaju na određene goste. To se radi uz pomoć podataka o gostima, kao što je obrazac rezerviranja, zahtjevi, svrha putovanja, vrijeme boravka, i drugi takvi čimbenici. Trebate poznavati svoje goste u potpunosti. Nakon toga možete uvrstiti podatke u ponudu i poslati im također pogodnosti koje odgovaraju kriterijima  koje gledaju prije rezervacije hotela. Osim toga, uključuje se i osobni touch, tijekom boravka gosta. Da objasnim primjerom.

Tijekom moje obuke, stavljali smo poruke dobrodošlice, košare voća, čokolade ,ili nešto takvo, za neke od naših gostiju. Znali smo im podijeliti i poklon košarice. Taj pristup je bio uspješan. Kod ponovne posjete, rezervirali bi isti hotel. Ako se pitate da li je profitabilno primjenjivati takav pristup, dozvolite da Vam u nastavku ukažem na njegove prednosti .

Koje su prednosti personaliziranog hotelijerskog marketinga?

Jedna od glavnih prednosti  personaliziranog hotelijerskog marketinga je ta što se gost osjeća posebnim. Da odsjedate na mjestu gdje je sve u Vašoj sobi  prema Vašim željama, ne biste li se osjećali dobro?

Ili, slijedeća situacija. Tražite hotel sa određenim značajkama, i primite ponudu u kojoj su navedene sve usluge i sadržaji koje želite, vjerojatno ćete odmah rezervirati, zar ne?

Tako funkcionira personalizirani hotelijerski marketing. Prije svega pomaže Vam povećati broj rezervacija , ali i pruža priliku za bolje poznavanje Vaših gostiju, i obradu njihovih opažanja .

Nadalje, ovo omogućava zadržavanje porasta rezervacija, kao i da utvrdite razmjer napretka ali i prednost nad konkurencijom.

Osim toga, personalizirani hotelijerski marketing doprinosi razvoju trenda odanih gostiju u Vašem hotelu, zbog truda uloženog u udobnost njihova boravka, za bolji doživljaj kod svake slijedeće rezervacije. Uzimajući u obzir prednosti takvog pristupa gostima, vrijeme je da I Vi u njega uložite. Da Vam objasnim kako ćete to učiniti –

Kako hoteli mogu primijeniti personalizaciju u svom marketingu?

Iskreno, na internetu možete naći tisuću koraka personalizacije Vašeg hotelijerskog marketinga , ali nisu svi jednako učinkoviti. Zato su na listi top ideje koje se mogu primjeniti na Vašem smještajnom objektu, Vama u korist.

1.Prikupljanje podatka o gostima

Prvo i najvažnije u personaliziranom hotelijerskom marketing je prikupljanje podataka o gostima, zato što omogućuje bolje razumjevanje potreba Vaših gostiju i omogućava Vam da pripremite najbolju personaliziranu promociju za njih. Pokušajte naći i najmanji detalj. To mogu biti ;

  • NAVIKE GOSTA
  • OBIČAJ REZERVIRANJA
  • PREFERENCE HRANE I PIĆA
  • SVRHA PUTOVANJA
  • BILO KOJI POSEBNI ZAHTJEV ( RAZGLEDAVANJE, BUĐENJE ILI NEŠTO DRUGO )
  • ODREĐENI SADRŽAJE U SOBI (SOBA SA KADOM, SOBA ZA PUŠAĆE)

Što više podataka, tim bolja promocija.

2. Korištenje umjetne inteligencije (AI) za bolje rezultate

Nije tajna da nam AI (artificial ineligence) pomaže u olakšavanju većine svakodnevnih zadataka. Naprimjer, Google AI  šalje preporučene novosti, ili personalizirane obavijesti ovisno o vrsti Vašeg pretraživanja. U hotelima, chatbotovi su izvrstan primjer AI-a koji olakšava posao osoblju recepcije. Koriste analizu dojmova i machine learning da bi bolje razumjeli goste. Prema rezultatima, oni asistiraju goste u procesu rezervacije smještaja i predlažu aktivnosti u hotelu, za goste, promjenu sobe u viši razred ili neku drugu uslugu koja bi im bila od značaja.Ako ne vjerujete, ovdje je studija na primjeru ˝Rose˝, AI utemeljenog chatbota postavljenom u Cosmopolitan Hotelu, Las Vegas.

Rozina razigrana osobnost  iskorištena je u svrhu povećanja potrošnje gostiju za 37% .

https://www.rga.com/work/case-studies/rose-the-hotel-chatbot

Što više, chatbotovi pomažu pri sakupljanju i korištenju podataka o gostima. Kao dodatak izrađuje analizu istog, što će dobro doći kod izrade personalizirane promocije. Ako ne koristite chatbotove u smještajnom objektu ili imate pitanja vezanih uz njih, evo i vodič za Vas.

Ironman had Jarvis guests have hotel chatbots

Hotel Chatbots: A Digital Concierge For Your Guests

 3.Izabrati marketing samoodrživosti

Ako još uvijek koristite lijevak metodu za praćenje Vašeg tijeka prodaje, trebate prestati, ODMAH. Vrijeme je da se prebacite na marketing samoodrživosti. To je novi način praćenja tijeka Vaše prodaje. Uključuje obradu iskustva gosta u svim fazama. Jednostavno, od početka prodaje, gost primi personalizirani promidžbeni materijal kao što su e-mail, Whats App, objave na društvenim mrežama, ponude, pogodnosti i tako dalje. S vremenom ako vodstvo padne u bilo kojoij fazi, pogreška je izmjenjena i novi pristup je primjenjen da ponovno privuče goste. Svrha marketinga samoodrživosti je da Vam omogući da se posvetite svakom gostu  time unesete osobni detalj Vašim strategijama .Ako želite saznati više o tome, pogledajte ovaj blog .

https://www.ezeeabsolute.com/blog/hotel-fly-wheel-marketing/?utm_source=PersonalisedHotelMarketing&utm_medium=blog&utm_campaign=eAblog

4.INVESTIRAJTE U PERSONALIZIRANU PROMIDŽBU

Morate investirati u različite strategije kao što je marketing na društvenim mrežama , Whats App promidžba , e-mail-om  , SMS-om.Kad kažem personalizirati ih, mislim prilagoditi ih određenim gostima.

https://pages.ezeeabsolute.com/cs/c/?cta_guid=4c4a5c37-636b-4f0a-b8df-68b80db19f10&signature=AAH58kEDxxwDYFRreEhN1zkkyJLg8R_QOg&placement_guid=15490dc6-a2c2-4985-9b83-060c16099f6d&click=4934bd7d-ce6a-4893-86c0-4f6378fcc9f4&hsutk=1216a24027914399a7191f6aba3b6c67&canon=https%3A%2F%2Fwww.ezeeabsolute.com%2Fblog%2Fpersonalised-hotel-marketing%2F&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&portal_id=502973&redirect_url=APefjpF8XZNJpzqZwbCFcSMVg_CalJd9EmJZpyILdWLFsM1odVBRAVGJQhN4x82EWrO4pfIHNpGNdIiGP6Vsmx7NLMtGKNPUdHTaZCadNkuc5ohriHhQ2ChbDSKTnpo3NEcDWSE0F9gdc1CVezKcwIkLvve5c4h1-pwRr5gq8PMfec3DQhh_duDT-hlx7CA5AmCIMozDBioPVqrqz58Jd1soLG_BSJj8dzI1iSXcJU5gjUBjWYcJPHiXqo09308R5wU32wH72EwKMKPwcwXAJkirumMjayHOnQ&__hstc=40113533.1216a24027914399a7191f6aba3b6c67.1584647824933.1642670220091.1642758766785.28&__hssc=40113533.1.1642758766785&__hsfp=584605664

Naprimjer, inače putujem, na bilo koje odredište, zbog avanturističkih aktivnosti i ljepota prirode. E sad, ako imate objekt smješten na planini, ja sam Vaš potencijalni gost. Pa ako želite da rezerviram kod Vas, što ćete učiniti? Naravno, poslat ćete mi e-mail, ili poruku na Whats App, slike, ističući pogled iz Vaših soba, posebne ponude za solo putnike ili paket adrenalinskih aktivnosti. Slično tome, jednom kad upoznate Vaše goste, možete sastaviti personaliziranu promidžbu i podijeliti je sa njima.

5.PODIJELITE PERSONALIZIRANE DAROVE KOD ODJAVE

Kao što je već spomenuto , darivanje gostiju kod odjave je znak dobre volje. Možete je podići na višu razinu podjelom poklon paketa ili dodacima za njih. Može to biti personalizirana šalica za kavu, privjesak za ključeve, pisaljka, kupon s popustom , ili nešto drugo što bi im dobro došlo. Nemojte dijeliti skupe darove jer bi Vam se moglo obiti o glavu.

6.OSTAVITE PORUKU DOBRODOŠLICE

Ostaviti poruku dobrodošlice je slatka gesta, i pomaže pridobiti goste, jer se osjećaju posebno i shvaćaju važnost koju predstavljaju hotelu. Štoviše, ovo je isplativa strategija. U slučaju da ne želite uložiti u čestitke, možete jednostavno isprintati poruku dobrodošlice i staviti u sobu gosta.

7.PREDLOŽITE ADD-ON USLUGE PREKO APLIKACIJE

Ova strategija je korisna ako imate aplikaciju za Vaš smještajni objekt. Koristi se vrlo jednostavno. Kada gosti naprave rezervaciju za Vaš smještajni objekt putem aplikacije, prime određene preporuke koje bi im boravak učinile ugodnijim. Može to biti bilo koji organizirani događaj u Vašem hotelu, posebno plaćene usluge, lokalne aktivnosti pružene od strane vaših partnera ili romantična večera. Ustvari, te preporuke IT app chatbots- podijele sami .Tu se ne trebate brinuti za personalizaciju.

FAQs

GDJE MOGU DOBITI PODATKE O GOSTIMA ?

Prikupljanje podataka o gostima nije težak zadatak. Ima različitih izvora iz kojih se takvi podaci mogu prikupiti.

Neki od njih su povijest rezervacija, knjiga dojmova, društvene mreže I chatbotovi.

KOJE STRATEGIJE SU BOLJE ZA HOTELE?

Ima mnogo promidžbenih strategija koje se mogu naći na internetu. Nije važno da sve strategije odgovaraju Vama.Jedna od preporuka je da provjerite top blogove hotelijerskog marketinga , njihovih strategija i vodič za svaku od njih, iz ove arhive .

Hotelijerske marketinške strategije s kojima trebate biti upoznati

Koji je primjer personaliziranog hotelijerskog marketinga ?

Jedan od najboljih primjera je poruka dobrodošlice u sobi gosta. Prvo, pristupačno je po cijeni. Drugo , gost se osjeća dobrodošlo u hotelu i kao dodatni čimbenik, ostavlja dobar dojam na njihov doživljaj boravka.

ZAKLJUČAK

Hotelijerstvo radi na jednom važnom čimbeniku a to je, dojam gosta, a personalizacija je jedna od komponenti koja igra ulogu u tome. Uz pomoć personaliziranog marketinga, možete dati gostu na važnosti. U ovom blogu izlistane su neke od top personaliziranih strategija. Iz njih možete uzeti trag za početak Vašeg povezivanja sa svojim gostima. Vrijeme je da pokažete gostima da su uvijek dobro došli .

Prijevod by: S.O.S. English

 

Personalised Hotel Marketing Can Help You Fetch More Guests, Here’s How

 

 

 

 

 

Kako personalizacija može pomoći da privučete goste? by