Izvješće o poslovanju

Web adresa: http://www.sol.hr/en/hotel-biokovo

Adresa: Obala Kralja Tomislava 14, 21300, Makraska, Hrvatska

Izvještaj napravio MegaBooker : 28.05. 2019.godine

logo

Ovaj izvještaj je napravljen na osnovu podataka koji se nalaze online; daje vam generalnu ideju o učinku Vašeg hotela na online portalima i drugim kanalima prodaje s kojima ste povezani zajedno s vašom hotelskom web stranicom i analizom rezervacijskog sustava. Ovaj izvještaj će napraviti preporuke za vaš hotel i konstruirati prijedloge koje možete uključiti u Vašu online strategiju, hotelsku web stranicu i booking engine što će na kraju rezultirati povećanjem rezervacija, poboljšati online reputaciju i pospješiti prihode. Možete razmotriti naše prijedloge i iskoristiti ih ukoliko Vam izgledaju izvedivo. Ovo izvješće ne obuhvata područje propety management sustava kao ni Mega poslovne Inteligencije (špijunskih alata, marketinških alata, restoranskih POS uređaja i moblinih aplikacija).

Analiza online portala

Vaš učinak na online portalima je nadprosječan. 

Trenutno se nalazite na 8 online portala što je dobro.

Online portalUkupno sobaProsječna ocjenaVrsta sobePolitika otkazivanjaCheck in/Check out
Booking.comNije dostupno44Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
Expedia5248Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
Hotels.com5249Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
AgodaNije dostupno45Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
Travelocity52410Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
Orbitz5245Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
Trip.com2143Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM
Wotif5245Politika besplatnog otkazivanja, Non-refundableCheck-in: 2 PM Check-out: 11 PM

Sugestije: 

  1. Održavajte istu ‘Vrstu soba’ na svim portalima.
  2. Održavajte isti “Broj ukupnih soba” na svim portalima.

Povećanje broja portala

S većim brojem portala dolazite do većeg broja gostiju te tako obuhvaćate veći dio tržišnog kolača.

[vc_btn title=”S MegaBooker-om se oglašavate na preko 120 različitih portala” style=”custom” custom_background=”#e71357″ custom_text=”#ffffff” shape=”square” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fmegabooker.hr%2Fhoteli%2Fhotel-channel-manager%2Fnajbolji-portali-za-oglasavanje-hotela%2F||target:%20_blank|”]

Slike Hotela

Imate zadovoljavajući broj fotografija na online portalima. Ovo će pomoći gostima u istraživanju vašeg hotela i donoštenju brže odluke kod rezervacije.

Booking.com 44                                                                    Hotels.com 25

Agoda 26                                                                                   Expedia 25

Travelocity 25                                                                          Orbitz 25

Trip.com 60                                                                              Wotif 25

Jednaka vrsta soba na svim online portalima

Na osnovu informacija online, primjetili smo da ne održavate jednake vrste soba na svim portalima što može dovesti do konfuzije i nerazumijevanja kod gosta i ugroziti njihovo iskustvo s vašim objektom.

Sugestija: 

Trebate postaviti istu ‘Vrstu soba’ na svim portalima.

Jednakost cijena

Pronašli smo da stavljate jednake cijene na svim online portalima. To će eventualno dovesti do toga da Vas portal preferira u rezultatima pretrage te da ste dobro pozicionirani na svakome od portala.

Zašto je to bitno: Održavanje jednakosti cijena, ili rješavanje problema s nejednakim cijenama će Vas sačuvati od loše pozicije i odnosa sa portalom. Kao rezultat toga, online portali će vaš smještaj pozicionirati bolje na rezultatima pretrage što će Vam na kraju donijeti više rezervacija. 

Sezonske i vikend cijene

Na osnovu informacija online, primjetili smo ste postavili sezonske i vikend cijene na online portalima. To će Vam doniejti više rezervacija u periodu slabe popunjenosti a možda se i smanji ADR ili prosječna dnevna cijena.

Inventar otvoren za rezervacije

Otvoreni ste za rezervacije na duži period. Rezervacije se u vašem objektu mogu izvršiti 219 dana unaprijed.

Zašto je to bitno: Možete izgubiti goste koji godinu unaprijed izvršavaju rezervacije. Neki OTA portali vas rangiraju na bolje pozicije ako imate otvoren inventar za sljedećih 12-24 mjeseca

Popusti i dodatni sadržaji na online portalima

Postavili ste popuste i dodali extra stvari u ponudu na online portalima za privlačenje većeg broja gostiju što je odlična taktika.

Analiza rezervacijskog sustava

Učinak Vašeg booking engine sustava je prosječan.

Pogledajte kako izgleda MegaBooker booking engine, čisto, jednostavno i lagano za korištenje 

[vc_btn title=”Istražite MegaBooker booking engine” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#e71357″ outline_custom_hover_background=”#e71357″ outline_custom_hover_text=”#ffffff” shape=”square” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fmegabooker.hr%2Fhoteli%2Fbooking-engine%2F||target:%20_blank|”]

Popusti, paketi i promocije

Prilikom našeg istraživanja, pronašli smo da ne nudite različite popuste ili pakete na booking engine sustavu. Zbog toga, gubite na direktnim rezervacijama bez provizije.

Sugestija: Postavite popuste, prodajite usluge u paketima ili pokrenite promocije koje će privući goste da direktno rezerviraju.

Zašto je to bitno: Stavljanje popusta i paketa će privući više posjetitelja koji će direktno uraditi rezervaciju na web stranici. 

Slike Hotela

Imate zadovoljavajući broj kvalitetnih fotografija u booking engine sustavu što je dobro.

Sadržaji Hotela

Istakli ste sve sadržaje svoga hotela unutar booking engine sustava što je dobro.

Uputstva za dolazak do hotela

Vaš booking engine sustav nema jasna objašnjenja kako se dolazi do hotela što je nije dobro.

Obavijesti o novim rezervacijama i recenzijama

Trenutno, Vaš booking engine sustav ne daje gostima nikakve podatke o svježim rezervacijama i recenzijama. Ovakve notifikacije će podstaknuti gosta, privući ga da izvrši rezervaciju jer mu vaša web stranica ulijeva povjerenje.

Sugestija: Trebali  biste uzeti booking engine koji pokazuje zadnje i najnovije rezervacije i recenzije. To je razlog zbog kojeg posjetitelji web stranice imaju povjerenje u Vas i zbog toga izvršavaju rezervaciju. 

Izgled i dojam vaše web stranice

Vaš booking engine sustav se besprijekorno uklopio u stranicu što ga čini privlačnim i lakšim za izvršavanje rezervacije.

Analiza hotelske web stranice

Učinak vaše web stranice je prosječan. 

Proječno vrijeme očitanja web stranice iz Europe

[responsive][/responsive]

Primijetili smo da prosječno vrijeme je očitavanja vaše web stranice u Europi idealno. Stranica se očitava za oko 2 sekunde što je iznad prosjeka u ugostiteljstvu.  To utječe na učinak web stranice i SEO optimizaciju kao i na iskustvo posjetitelja koji se nalaze na stranici. Što je manje vrijeme očitavanja stranice to će se posjetitelji više zadržavati na njoj.

Za izvještaj o brzini stranice posjetite ovaj link.

Proječno vrijeme očitanja web stranice iz drugih dijelova svijeta [responsive][/responsive]

Primijetili smo da prosječno vrijeme očitavanja vaše web stranice iz Azije i Sjeverne Amerike nije idealno. Prosječno vrijeme očitavanja stranice je preko 6 sekundi što nije baš idealno. To utječe na učinak web stranice i SEO optimizaciju.

Za izvještaj o brzini stranice posjetite ovaj link.

Sugestija: 
Pokušajte postaviti CDN (content delivery network) na svoju stranicu. Ovaj sustav pohranjuje cache Vaše stranice ne raznim serverima na svijetu tako da kada posjetitelj dolazi na stranicu ide na server koji se nalazi u njegovoj blizini što rezultira brzim očitavanjem stranice. 

Postupak izvršavanja rezervacije

Koliko smo mogli primjetiti, vaša web stranica ima naglašen “Book now” gumb koji pomaže posjetiteljima da rezerviraju i dođu do booking engine sustava u roku od nekoliko sekundi što je odlično.

Vaša web stranica je prvi korak prema odličnom iskustvu za gosta. Možete pregledati raznovrsne dodatke za web stranice koji pretvaraju posjetitelje u goste koristeći MegaBooker booking engine.

Web stranica prilagođena mobilnim urađajima 

Vaša web stranica je prilagođena mobilnim uređajima što je dobro.

Sugestija: 
Razmislite o  poboljšanju trenutnog dizajna web stranice.

Slike visoke kvalitete

Imate dovoljno fotografija visoke kvalitete na web stranici što je dobro.

Pokvareni linkovi na web stranici

Nemate pokvarenih linkova na vašoj web stranici što je dobro jer ćete tako imati bolji učinak na pretraživačima poput Google-a.

TripAdvisor recenzije i nagrade

Trenutno na web stranici ne prikazujete nikakve recenzije ili nagrade koje ste morali dobiti od TripAdvisor-a. Trebate znati da TripAdvisor recenzije i nagrade igraju veliku ulogu u uvjeravanju posjetitelja da rezerviraju kod Vas.

Sugestija: 

Isiticanje recenzija s TripAdvisor-a, pa čak i nagrade koje ste dobili od njih će zasigurno povećati broj rezervacija preko web stranice.

Exit popup s ponudom

Vaša web stranica ne prikazuje exit pop-up kada posjetitelj pokušava izaći se web stranice zatvoriti web stranicu. Zbog toga možda gubite rezervacije preko web stranice, gdje jednostavno možete privući posjetitelja da rezervira kod Vas.

Sugestija: 
Možete ponuditi snižene ponude ili promotivne cijene na Exit Popup, što će goste zadržati na web stranici kako bi istražili više o vašoj ponudi.

HTTPS za sigurnost

Vaša web stranica nije sigurna što nikako nije dobro. Sigurnost je bitan aspekt koji potvrđuje da Vaša web stranica čuva osobne podatke koje pohranjuje te da osobni podaci gosta neće biti kompromitirani.

Sugestija:

1. Dodajte SSL na web stranicu jer ćete tako dobiti dobar tretman od strane Google-a.
2. Vaša stranica će biti sigurna od hakiranja.
3. Posjetitelji web stranice će vam više vjerovati i bez oklijevanja će izvršavati rezervacije.

Praćenje posjetitelja na web stranici

Ne pratite posjetitelje na svojoj web stranici što je nije dobro. Uvijek možete besplatno uključiti praćenje preko Google Analytics-a kako bi pratitli ponašanje posjetitelja i vidjeli gdje imate prostora za napredak.

Analiza recenzija

Imate ispod prosječne recenzije i ocjene na portalima. 

Možete aktivno odgovarati na recenzije kako biste dobili više povjerenja od gostiju.

TripAdvisor

Ukupna ocjena: 4/5
Zadnji odgovor na recenziju –Nije dostupno
Prosječan broj recenzija – 0,41/mjesečno
Ukupno recenzija: 5

Booking.com

Ukupna ocjena: 8,6/10
Zadnji odgovor na recenziju – Nije dostupno
Prosječan broj recenzija – 6/mjesečno
Ukupno recenzija: 72

Napomena:

Podaci o recenzijama su iz prošle godine budući da su ti podaci dostupni.

Sugestija:

1. Razmislite o tome da pitate goste da vam ostavljaju recenzije.
2. Trebate probati redovno odgovarati na recenzije koje dobijete ne TripAdvisor-u i Booking.com-u.

Google Business listing

Postavili ste profil hotela na Google my business. 

20190525080338 (1)

Metasearch analiza

Niste dostupni ni na jednom metasearch portalu

Otvorenost za rezervacije preko booking engine-a na TripAdvisor-u

Gosti ne mogu rezervirati direktno kod Vas preko TripAdvisor-a. Zbog toga gubite nekoliko prilika za rezervacije. TripAdvisor Instant booking program povećava vaše online prisustvo te Vam donosi direktne rezervacije preko web stranice.

MegaBooker je TripConnect Premium Partner. Kao rezultat toga, možete isprobati TripAdvisor instant booking program preko MegaBooker-a. Saznaj više…

Otvorenost za rezervacije preko booking engine-a na Trivagu

Niste otvoreni za direktne rezervacije preko Trivag-a.

Sugestija:

Slično TripAdvisor-u,  poželjno je biti otovren za rezervacije preko Tirvag-a jer će vam to donijeti veću online vidljivost kao i direktne rezervacije.

Otvorenost za rezervacije preko Google Hotel Ads

Niste otvoreni za direktne rezervacije preko Google Hotel Ads-a. 75% gostiju započinje pretragu smještaja na Google-u. Kroz Google Hotel Ads bit ćete vidljivi na najvećem pretraživaču na svijetu i s lakoćom ćete ostvarivati direktne rezervacije bez provizija.

MegaBooker je Google Hotel Ads Premium Partner. Pogledajte ovdje kako se možete povezati.

Analiza društvenih mreža

Dostupni ste na društvenim mrežama. 

Prisustvo na društvenim mrežama povećava ponovljene rezervacije, podiže zadovoljstvo gostiju, pomaže u komunikaciji s gostima, čak Vam i donosi veći broj recenzija…

20190525080338 (2)

Booking engine integriran s Facebook-om

Nemate booking engine sustav koji je integriran s Facebook-om. Preko njega gosti mogu direktno rezervirati preko Facebook-a. Pogledajte primjer MegaBooker sustava na slici ispod:

Self check – Sami analizirajte

Voip telefonija

Provjerite da li možete instalirati Voip telefoniju u svojim smještajnim objektima. Pošto se Voip pozivi ostvaruju preko interneta aktiviranjem ovakvih telefonskih sustava možete uštedjeti i do 90%.

Ugovor s riznicom banke

Provjerite da li imate ugovor s riznicom banke radi povoljnijeg tečaja. Kada otvorite direktan ugovor s riznicom banke imat ćete povlašten položaj te ćete moći uštedjeti.

Troškovi online naplate

Standardna provizija online naplate kod naših banaka varira između 1,5-2,5%. Dodatno, također plaćate i sistem za online naplatu koji nekada plaćate fiksno a najčešće 1%. Za profitabilno poslovanje potrebno je ovaj postotak smanjiti što je više moguće.

Ukoliko koristite MegaBooker možete korisiti POS naplatni sistem koji za sve gore navedeno (troškove banke i sistema naplate) iznosi 1%.

Ovo je početna analiza koja Vam pokazuje gdje imate mjesta za napredak kroz rezervacije i porast prihoda. Započnite suradnju s nama za dubinsku analizu poslovanja i učinka Vaših apartmana i započnite svoj rast zajedno s nama.

[vc_btn title=”Započnimo našu suradnju” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#e71357″ outline_custom_hover_background=”#e71357″ outline_custom_hover_text=”#ffffff” shape=”square” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fmegabooker.hr%2Fmegabooker-upitnik%2F|||”]

Ovaj izvještaj je napravljen na osnovu podataka koji su dostupni online na datum naveden na početku. Svaka promjena u online podacima nakon tog datuma neće biti izražena u izvještaju. Sva loga i slike korištene u ovom izvještaju pripadaju njihovim stvarnim vlasnicima. MegaBooker ne polaže prava nad njima.

Back to top of page