Mnogi putnici širom svijeta će vjerojatno prelistati mnoge portale i hotelske stranice prije nego izvrše rezervaciju i odluče se gdje će provesti odmor.

Istraživanje Expedie iz 2013 pokazuje kako turisti čak 38 puta posjete stranice za oglašavanje smještaja prije rezervacije.

Čak i pored velikog broja stranica za oglašavanje hotela i privatnog smještaja, izbor je zaista velik, krenuvši od Airbnb-a, Booking.com-a, HomeAway-a, jako je teško naći smještaj koji odgovara svim zahtjevima.

Donosimo Vam nekoliko portala i stranica koje su specijalizirane za oglašavanje luksuznog smještaja.

Onefinestay

[responsive]oglašanje luksuznog smještaja[/responsive]

Na nekim stranicama za oglašavanje, da biste postali domaćin, potrebno je kreirati prijavu i postaviti nekoliko slika. Ali ne i s Onefinestay. Portal je nastao 2009.godine i sami se opisuju kao prva stranice koja „nije za hotele“. Ova stranica oprezno provjeri svaki objekt koji se prijavi kako bi se uvjerili da nudite luksuzne pogodnosti i jedinstveno gostoprimstvo.

 

Luxury Retreats

[responsive]luksuzni smještaj[/responsive]

Sofisticiran i luksuzan putnik na Luxury Retreats portalu može pronaći vile i kuće za odmor s preko 90 destinacija širom svijeta. Manje od 5% iznajmljivača koji se prijave za oglašavanje na ovoj stranici bude prihvaćeno. Osoblje ovog portala lično bira smještaj i dolazi na lokaciju u svrhe inspekcije.
Ukoliko ste vlasnik luksuznih vila, isplati se prijaviti.

 

Villas of Distinction

[responsive]stranice za luksuni smještaj[/responsive]

Kao što i samo ime sugerira, ovaj portal za iznajmljivanje nudi luksuzne vile koje se nalaze na mnogim najpopularnijim svjetskim lokacijama. Vile na ovom portalu uključuju na primjer i vile na jugu Francuske s 1000 metara kvadratnih, sedam spavaćih soba i golf terenom.
Ovaj portal sigurno nije za sviju, ali oni koji imaju ovakav smještaj sigurno se mogu okoristiti oglašavanjem na njemu.

 

Dream Exotic Rentals

[responsive]stranice za luksuzni smještaj[/responsive]

Da li su luksuzni bazeni i ručak na plaži glavni aduti Vaše vile? Ako jesu, registrirajte se na Dream Exotic Rentals web stranicu gdje se mogu naći dvorci na Azurnoj obali, skijaška odmarališta na švicarskim Alpama ili prostrane vile na Zimbali jezerima u Južnoafričkoj Republici.

 

Time and Place

[responsive]luksuzne vile[/responsive]

U 15 godina od pokretanja, stranica za oglašavanje Time and Place je uspjela na svoju stranicu  privući velik broj prostranih i bajkovitih objekata na preko 45 destinacija širom svijeta. Neki od najatraktivnijih uključuju i penthouse iz 15.stoljeća u Parizu te kuću koju je nekad posjedovao Frank Sinatra u Palm Springs pustinji.

 

[responsive]megabooker channel manager[/responsive]

 

5 portala i stranica za oglašavanje luksuznog smještaja by