Poslovni Booking.com, svjetski lider u povezivanju poslovnih putnika s najvećim izborom smještajnih objekata, otkriva da 42% poslovnih putnika u Hrvatskoj rezerviraju svoja putovanja tjedan dana prije polaska na lokalna odredišta

 

Globalno istraživanje Booking.com-a provedeno je  na uzorku od 44.878 ispitanika na 22 različita tržišta, uključujući 428 ispitanika iz Hrvatske.

 

Usporedo s četvrtinom ispitanika globalnog istraživanja, 40% poslovnih putnika iz Hrvatske rezerviraju svoja internacionalna putovanja čak četiri tjedna prije polaska.

Ova zanimljiva činjenica otkriva da bi zapanjujućih 30% poslovnih putnika prihvatilo manje plaćen posao kada bi mogli češće ići na poslovna putovanja.

Istraživanje je također pokazalo da poslodavci uglavnom podcjenjuju ulogu poslovnih putovanja prilikom pregovaranja oko visine plaće i nisu svjesni njihove važnosti za motivaciju i zadržavanje zaposlenika unutar tvrtke.

Ti rezultati ukazuju na opći trend koji je prepoznao Poslovni Booking.com prema kojemu je na poslovnim putovanjima granica između poslovnog i privatnog sve tanja.

Više o Booking.com poslovnim statusom i Booking.com Genius programu pročitajte ovdje.

Podaci pokazuju da je tijekom prošlih 12 mjeseci polovica poslovnih putnika (49%) odlučila produžiti svoj poslovni boravak kako bi posjetila drugi grad ili zemlju, a gotovo jedna trećina njih (27%) tvrdi da isto planira učiniti i u 2017.

Poslovni Booking.com predviđa da će se taj trend nastaviti i u sljedećoj godini jer 46% ispitanika vjeruje da će u 2017. putovati češće nego u 2016.

 

Novi tip poslovnih putnika vjerojatnije će rezervirati putovanje ili promijeniti planove za putovanje u zadnji čas.

Istraživanje Poslovnog Booking.com-a otkriva da četvrtina (23%) ispitanika koji poslovno putuju u odredište unutar svoje zemlje rezervira svoje putovanje tjedan dana unaprijed, a jedna četvrtina (24%) rezervira svoja inozemna poslovna putovanja manje od četiri tjedna prije polaska.

 

 

 

Preuzeto sa: https://ezadar.rtl.hr

[zc4wp_za26]

Booking.com istraživanje: Polovina poslovnih putnika rezervira putovanje unaprijed by