Sa 89% energetski učinkovitijim od tipičnog hotela u Velikoj Britaniji, room2 Chiswick postavit će novo mjerilo za globalnu ugostiteljsku industriju u vrijednosti 570 milijardi dolara

Green hotel

London – room2, brend hometela, najavljuje da će u prosincu u Chiswicku u zapadnom Londonu otvoriti prvi svjetski hotel s nultom emisijom ugljika. Očekuje se da će biti 89% energetski učinkovitiji od tipičnog hotela u Velikoj Britaniji po kvadratnom metru, a room2 Chiswick izgrađen je uz pomoć novih tehnologija s ciljem postizanja nulte emisije plinova i kroz dizajn i faze izgradnje, no i tijekom njegovog cijelog životnog vijeka, što, prije svega u hotelijerstvu, uključuje i utjelovljene i operativne emisije CO2.

Rješenje objedinjuje sve veći interes potrošača i ulaganja u zaštitu okoliša i održivi razvoj, s posebnim naglaskom na smanjenje najvećeg doprinosa klimatskim promjenama, emisijama ugljika i stakleničkih plinova. Ultra niski energetski standard ne utječe na iskustvo gostiju, a dizajn interijera zgrade inspiriran je utjecajem umjetnika i obrtnika s područja Chiswicka.

“Otvaranje prvog svjetskog hotela s cjeloživotnom nultom emisijom ugljika rezultat  je dvije godine planiranja i pedantnog osmišljavanja novog room2 kao koncepta koji uključuje zadnje trendove u dizajnu, gradnji i poslovanju“, izjavio je Robert Godwin, direktor Lamington Group i room2. “Dizajnirali smo i izgradili hotel koji je 89% energetski učinkovitiji od prosječnog hotela u Velikoj Britaniji i postavili nove standarde za istinski održivi razvoj u globalnoj hotelskoj industriji.”

Putem obnovljivih izvora energije, zgrada će pretvoriti 100% svojih energetskih potreba za grijanje, hlađenje i toplu vodu. Njegov inteligentni sustav izgradnje i praćenja nastoji poboljšati performanse kroz zbroj povećanja dobiti. Dvije ‘laboratorijske sobe’ pružaju podatke o energiji, korištenju vode i kvaliteti zraka, zajedno s proučavanjem i učenjem iz obrazaca ponašanja gostiju. Zgrada je otvorena sveučilišnim partnerstvima za testiranje novih inovativnih tehnologija i intervencija za smanjenje energije i emisije ugljika. Podaci će se koristiti za unaprjeđenje okvira izgradnje bez emisije ugljika za buduće hotele kao pionirski primjer izgrađenog okoliša.

Ostale ideje uključuju:

  • 100% obnovljiva energija za napajanje električnom energijom bez upotrebe fosilnih goriva
  • Obnovljivi izvori koji na licu mjesta pretvaraju svu energiju potrebnu za grijanje, hlađenje i toplu vodu iz toplinskih crpki s izvora zemlje i 5% energetskih potreba iz solarne energije
  • Sustav uključuje osvjetljenje, grijanja i hlađenje
  • ‘Plavi’ krov koji može pohraniti 50.000 litara kišnice kako bi se smanjile lokalne poplave
  • ‘Zeleni’ krov za povećanje lokalne biološke raznolikosti
  • Politika nultog otpada na odlagalištu uključuje ‘in-room’ prilagođene spremnike za recikliranje ostataka hrane i ostalog otpada,
  • Sustav pročišćavanja vode koristi tehnologiju niske topline koja smanjuje temperaturu potrebnu za zagrijavanje vode za 30 stupnjeva
  • Isprobavanje M-BRIC tehnologije reciklirane li-ionske baterije kako bi se zadovoljili zahtjevi skladištenja
  • Sve neizbježne emisije uravnotežene su putem provjerenih pomaka u eliminaciji ugljika temeljenih na prirodi
  • Izvrsna ocjena BREEAM-a

Robert Godwin je nastavio: „Da bismo se na pravi način uhvatili u koštac s klimatskim promjenama i doista ublažili naš utjecaj, moramo uključiti cjelokupni utjecaj odnosno vijek trajanja zgrade. Samo operativnom ‘neto nulom’ tijekom vijeka trajanja zgrade možemo utjecati na većinu emisija koje dolaze iz utjelovljenog ugljika. Uzbuđeni smo što smo prva hotelska kompanija na svijetu koja je postavila cjelokupni životni standard kao osnovni standard za sve naše zgrade u budućnosti, i nadamo se suradnji s razvojnim i investicijskim partnerima koji dijele istu viziju. ”

room2 ima pažljivo odabranu strategiju nabave, odabire dobavljače koji su u skladu s njegovim kriterijima održivosti. Niz domaćih umjetnika i dizajnera doprinijelo je opremanju ručno izrađenim predmetima po mjeri za bolji doživljaj gostiju. Sav namještaj po mjeri izrađen je od drveta s certifikatom FSC, proizveden je u krugu od 10 milja od posjeda, nakon čega je posađeno 4.478 stabala kako bi se obnovilo posječeno drveće.

Prošlog je mjeseca Lamington Group objavio prvu britansku hotelsku tvrtku koja je objavila svoj  ‘Net Zero Carbon’ plan za 2030. Uz isticanje svoje opredijeljenosti za isključivo cjeloživotni razvoj i poslovanje bez ugljika, uključuju i sve što je potrebno široj skupini da postigne svoj cilj usklađen s 1,5oC, postavljen u skladu s Inicijativom za ciljeve temeljene na znanosti (SBTi).

room2 Chiswick razvijen je u skladu s nedavno lansiranom Net Zero Building Specification grupom koja pripada Lamington grupi, te strogim okvirom usklađenim s načelima Londonske inicijative za energetsku transformaciju (“LETI”) i Britanskim vijećem za zelenu izgradnju.

Početak rada hotela prekretnica je dugogodišnjeg puta održivosti Lamington grupe koja prepoznaje važnost vodeće uloge koju hotelijerska industrija mora odigrati u ublažavanju klimatskih promjena.

POVEZANI BREND

room2

room2 je prvi britanski brend hometela, osmišljen 2015. To je treći brend koji je pokrenula Lamington grupa, neovisna tvrtka za ulaganje i razvoj nekretnina u obiteljskom vlasništvu koja je osnovana 1960.-ih godina sa sjedištem u zapadnom Londonu.

PODACI O BRENDU

O Lamington nekretninama

Lamington grupa osnovana je kao investitor i izgraditelj stambenih i poslovnih nekretnina od 1967. Grupa posjeduje nekoliko brendova, uključujući Lamington Apartments, Lamington Lettings, Missionworks, room2 i room2 lite. Aktivno pronalazi mogućnosti dodatnih vrijednosti kroz planiranje i razvoj. Grupa ima poseban fokus na proširenje sektora produženog boravka koji je najbrže rastući segment britanske ugostiteljske industrije.

 

 

Otvaranje prvog hotela na svijetu s potpuno neto nultom emisijom ugljika by