Kako hotel prilagoditi potrebama djece

Kao djeca, kad god bismo putovali s roditeljima na bilo koju turističku destinaciju, morali smo se suočiti s velikim problemom – pronaći hotel prilagođen djeci. Štoviše, u to je vrijeme bilo vrlo teško jer je internet bio jedva dostupan.

Vrijeme leti, ali neke stvari se ne mijenjaju. Čak i danas gosti traže hotele prilagođene djeci kako bi proveli vrijeme sa svojom djecom u sigurnom i mirnom okruženju bez dovođenja kvalitete odmora u pitanje.

Da biste privukli takve goste, morate svoj hotel učiniti prilagođenim djeci. No kako to učiniti?

Što je hotel prilagođen djeci?

Hoteli prilagođeni djeci poznatiji kao obiteljski hoteli, smještajni su objekti koji su uveli određene mjere s raznim sadržajima kako bi osigurali djeci da uživaju u sigurnom okruženju.

Uzmimo za primjer Auchrannie Resort, prekrasan hotel smješten na otoku Arran u Ujedinjenom Kraljevstvu, jedan od najboljih hotela prilagođenih djeci u cijeloj Velikoj Britaniji.

Resort nudi razne usluge i sadržaje za obitelji s djecom, čineći njihov odmor prekrasnim iskustvom. Imaju poseban restoran s izdvojenim menijem za djecu. Također, osiguravaju i dadilju ukoliko je gostima potrebna. Osim toga, resort nudi razne aktivnosti u kojima možete uživati, kao što je vožnja biciklom u istraživanju okolice, zatim razne sportove (košarka, odbojka, tenis), bazen (poseban za djecu, sa spasiocem), spa i ostalo.

Zašto ne prilagoditi svoj hotel djeci? To bi navelo goste da odaberu upravo vas u odnosu na druge!

Kako hotel učiniti prilagođenim djeci i odmor zabavnim?

Vjerujemo da vas je gornji primjer zaintrigirao da pronađete savjete kako vaš hotel prilagoditi djeci, stoga prijeđimo na konkretne savjete za  imlementaciju svega što je ptrebno kako biste to ostvarili.

 1. Prenamijenite određene sobe za obitelji

Za početak, predlažemo da dio svojih velikih soba (apartmane ili sobe s bračnim krevetima) namijenite posebno za obitelji.

To će vam uštedjeti vrijeme kad se obitelj prijavi prilikom dolaska. Možete im izravno dodijeliti obiteljsku sobu da je prethodno ne trebate prilagođavati kao što je opremanje dodatnim krevetima.

Sve što trebate učiniti je uvijek takve sobe imati spremne za goste s djecom. Također, osmislite i dodatke, osim nekih ustaljenih i uobičajenih, koje ćete staviti u sobe i učiniti sobe prilagođenima za goste s obitelji.

Koje su to dodatne pogodnosti?

 1. Pripremite svoje sobe za djecu

Pretpostavimo da svojim gostima nudite razne pogodnosti u sobi kao što su ogrtači za kupanje, ručnici, pribor za zubnu higijenu, papuče itd. No to je za odrasle, ne i za djecu.

Dakle, što učiniti?

Jednostavno, uložite u sadržaje koji mogu poslužiti djeci. Na primjer, možete osigurati dječje komplete za higijenu zubića, male kućne ogrtače i papuče, mješavinu vruće čokolade ili voćni sok i šejkove.

Ove pogodnosti možete promovirati na web stranici vašeg hotela stvarnim slikama. To će vam pomoći da dobijete više rezervacija od gostiju koji traže hotele prilagođene djeci.

 1. Pripremite prilagođeni jelovnik i jela za djecu

Sada kada su vaše sobe spremne, učinite nešto više za djecu po pitanju hrane. Znate da djeca znaju biti izbirljiva kada je hrana u pitanju.

Većinu djece privlači brza hrana poput pizze, hamburgera, sladoleda itd. No to je sve nezdrava hrana, što je dodatan problem roditeljima.

Također, problem je veći kada gosti s djecom dođu u bilo koji hotel, jer ih djeca tjeraju da naruče određeno jelo koje na kraju ne pojedu.

Djeci možete ponuditi prilagođeni jelovnik koji će zadovoljiti pretpostavljene scenarije u vezi s hranom. Uzmimo za primjer Bedruthan Hotel and Spa iz Ujedinjenog kraljevstva, koji je savršena  referenca za ovu strategiju.

Za djecu su posvetili potpuno odvojeni restoranski prostor poznat kao Wild Cafe. Sastavili su poseban jelovnik za djecu s određenom veličinom porcije koja je normativno prikladna za jedno dijete, čime se izbjegava rasipanje hrane i gubitak prihoda.

Poslužite se idejom i implementirajte je kako biste i vi svoj hotel prilagodili gostima s djecom.

 1. Neka vaš hotel bude siguran za bebe i zabavan

Još jedan važan korak koji trebate poduzeti za prilagođavanje gostima s obiteljima je stvaranje sigurnog okruženja za djecu te aktivnostima za njihovu zabavu.

Prvo, trebate osigurati svu potrebnu zaštitu, posebno u obiteljskim sobama.

Evo nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći:

 • Držite opasnu opremu izvan dohvata
 • Postavite mekane tepihe na pod
 • Postavite dodatne jastuke na krevete
 • Pokrijte električne utičnice
 • Vodite brigu da u tijeku nisu radovi koji se tiču održavanja
 • Izbjegavajte držanje oštrih predmeta u prostorijama (poput pribora za jelo, olovaka ili kemijskih olovaka).

Osim toga, educirajte svoje osoblje za postupanje u hitnim situacijama, osobito u slučaju nesreće. Zamolite ih da poduzmu mjere opreza dok čiste sobe i podove, jer i manja pogreška može rezultirati velikom nezgodom.

Ako vaš hotel ima bazen, za djecu imajte odvojeni bazen. Alternativno, možete odrediti zasebno vrijeme u kojem će samo djeca uživati u bazenu.

Kad je bazen u pitanju, u oba slučaja pobrinite se da imate na raspolaganju spasioca. Također, ako vam proračun to dopušta, nabavite video igrice, vanjski trampolin, ljuljačke i tobogane za djecu.

 1. Iznenadite djecu poklonima ili slatkišima na recepciji

Konačno, vrijeme je za dobrodošlicu djeci u vaš hotel. No kako uopće privući njihovu pažnju?

Pozdravite ih malim poklonom poput igračke ili možda čokoladice. Djeca to vole!

Ovo je neka vrsta ‘lomljenja leda’. Ako uspijete zadobiti njihovu pažnju, vjerujte da će uživati u vašem hotelu.

Štoviše, ako su djeca zadovoljna, roditelji će svakako razmisliti o ponovnom dolasku upravo u vaš hotel

 1. Osigurajte roditeljima aktivnosti

Uz sve gore prethodno navedene korake, djecu ste nesumnjivo pridobili, no što je s roditeljima?

Morate razmišljati i o njima. Sad kad se roditelji mogu opustiti bez previše brige za svoju djecu, učinite i njima boravak zanimljivim.

Ponudite im aktivnosti poput večere uz svijeće, razgledavanje grada ili pijenje čaja. Također možete organizirati tečajeve rukotvorina ili kuhanja, večeri igara ili bilo koju drugu opciju za zajedničko uživanje.

Zaključak

Ljudi bez djece ne mogu uopće zamisliti da putuju s djecom, odajući pritom svojevrsno priznanje  roditeljima koji putuju sa svojom djecom i hotelima koji brinu o potrebama i zadovoljstvu djece njihovim boravkom.

Iako nije lak zadatak prilagoditi hotel djeci, preporučujemo da koristite savjete koje smo naveli u ovom blogu.

Primijenite ove prokušane načine i počnite privlačiti goste koji će se vraćati u vaš hotel, omogućavajući im da stres od zabavljanja djece sigurno prepuste vama.

Kako hotel prilagoditi potrebama djece? by