[responsive]besplatno oglašavanje apartmana[/responsive]

Sezona je odavno gotova, a do nove ima još mnogo vremena. Svi mi, nakon veselog prosinca, se lagano uljuljkamo u mirni siječanj i hladnu veljaču. Mnogi od nas upravo tada maštaju o sunčanim danima i toplijim noćima, a oni nestrpljiviji će i požuriti uhvatiti savršen odmor prije svih! To je pravo vrijeme da podsjetite vaše goste na prošlo ljeto, počnete pripreme za novu sezonu i počnete besplatno oglašavanje apartmana!

Slanje e-mailova je odlična prilika za podizanje odnosa s gostima na višu razinu i pretvaranje istih u stalne goste.

Pritom je vođenje evidencije o svojim gostima jako važno. Zapisujte sve o svojim gostima, ime, kontakt, zemlja iz koje dolaze, sve dodatne napomene (koliko su dugo ostali, što im je smetalo, s čim su bili oduševljeni, što vole, kakvi su…) koje smatrate da bi vam mogle koristiti ako se oni ponovo vrate i s kojima bi te mogli izazvati njihovo oduševljenje. Većina gostiju danas već ima svoj e-mail, pa iskoristite to da besplatno očuvate odnos s njima, jer nikad ne znate, možda se neki požele vratiti i sljedeće godine.

Slanje čestitka e-mailom za rođendan ili blagdane je idealna prilika za održavanje kontakta, pogotovo ako je on personaliziran, napisan posebno za tu osobu.

Što sve treba sadržavati dobar email?

Za početak, najbitniji segment e-maila je naslov (subject) e-maila koji služi kako biste s par riječi privukli primaoca da otvori mail, a mora odražavati temu o kojoj pišete u samom pismu. Naslov je važan jer veliki broj e-maila budu izbrisani kao posljedica velike količine spamova, odnosno nepotrebnih reklama koje nam svakodnevno zatrpavaju sandučiće. Naslov treba biti dobar i primamljiv jer će tako odmah privući ljude da otvore i pročitaju mail.

E-mail se kao i sva pisma započinje ljubaznim pozdravom.

Poštovani g. Horvat, Draga gđa. Horvat, Cijenjeni g. Horvat…

Pobrinite se da e-mail bude kratak, jasan i ljubazan. Većina ga neće pročitati ako vide predugi tekst. Neka tekst bude „prozračan“, dovoljno praznog prostora između odlomaka, kako ne bi došlo do zamora prilikom čitanja.besplatno oglašavanje apartmana

Pazite na gramatičke i stilske greške. Ono što mi vidimo kao Č, Ć, Ď i Ž nije sigurno da će vidjeti i osoba kojoj šaljete e-mail. Također, nije dobro koristiti VELIKA SLOVA u cijelom tekstu e-maila.

Što se tiče samog sadržaja, neka on bude pozitivan, neka ih podsjeti na ugodne dane provedene kod vas. Naglasite da oni imaju prednost nad ostalim gostima. Ukoliko ste u mogućnosti, ponudite im popust za duži boravak ili gratis noć.

Vrlo važno je da na samom dnu istaknete vaš kontakt! Na kraju krajeva, cilj vam je da vas gost ponovo kontaktira. Nemojte se zaboraviti i potpisati.

I najbitnije, nakon što pošaljete e-mail, nemojte zaboraviti svakodnevno provjeravati svoj e-mail sandučić!

Pošaljite gostima e-mail by