Sezona vjenčanja za hotelijere nije samo svjedočenje spajanju dviju duša; to je zlatna prilika da kažete ‘DA’ povećanju prihoda.
Ljubav je u zraku, kao i prilika za zaradu. 
Uz procvat industrije vjenčanja, hoteli stoje pred oltarom mogućnosti, čekajući da ostave nezaboravan trag. Ugostiteljska industrija predviđa nagli skok rezervacija vjenčanja, s projiciranom stopom rasta od 20%!
To je značajna investicija na koju su parovi spremni kako bi stvorili savršen dan. A za koje mjesto se često odlučuju za proslavu ove značajne prigode?

Za hotele!!
No, ovdje je kvaka: da bi hoteli najbolje iskoristili sezonu vjenčanja, potrebno je više od samog prostora za događaje i jelovnika za catering. Na konkurentnom tržištu, sve je u stvaranju nezaboravnog iskustva, stvaranje partnerstava, i iskorištavanje digitalne vještine.
U ovom blogu provest ćemo vas kroz pet ključnih strategija i savjeta za sezonu vjenčanja kako biste svoj hotel pretvorili u mjesto za vjenčanja, povećali svoj profit i osigurali da svako organizirano vjenčanje bude ostvarenje sna za parove i financijski dobitak za vaš hotel.

Kada je riječ o organizaciji vjenčanja u vašem hotelu, atmosfera koju pružate je najvažnija. Ne radi se samo o lijepom prostoru za događaje; radi se o stvaranju iskustva koje obuhvaća bit ljubavi i slavlja.
Započnite iskorištavanjem okoline svog hotela na najbolji mogući način – razmislite o uključivanju bujnih zelenih površina i prostranih vanjskih površina za slikovite ceremonije i prijeme. Prostran i dobro osmišljen prostor za događaje osigurava da parovi i njihovi gosti imaju dovoljno prostora za slavlje, ples i druženje. Cjelokupni ambijent trebao bi odisati osjećajem romantike i elegancije.
Odaberite elegantan i svestran dekor, od neutralnih paleta boja do bezvremenskih dizajna, dopuštajući prilagodbu različitim temama vjenčanja. Dajte prednost udobnosti u rasporedu sjedećih mjesta, osiguravajući da izgledaju zapanjujuće i pružaju ugodno iskustvo za goste.
Pozornost prema detaljima je ključna, sve do postavljanja stola i personaliziranih detalja. Romantična rasvjeta stvara atmosferu, dok dobro obučeno osoblje, profesionalno odjeveno, daje dašak dobrodošlice. Razmislite o akustici vašeg prostora za događaje za jasan, oštar zvuk tijekom ceremonija i govora. Fleksibilnost za personalizaciju omogućuje parovima da svoj poseban dan učine jedinstvenim.
Kad parovi uđu u vaš hotel, trebali bi se osjećati kao da su pronašli savršeno mjesto za proslavu svog posebnog dana, okruženi ljepotom i šarmom.


Ponuda posebnih vjenčanih paketa


Kako biste svoj hotel učinili neodoljivim mjestom za vjenčanja, razmislite o posebnim paketima za vjenčanja. Ovi paketi trebaju biti pažljivo dizajnirani kako bi zadovoljili jedinstvene želje svakog para. Zamislite da parovima ponudite glatko iskustvo vjenčanja koje uključuje vaš prekrasan prostor za događaje i dodatne pogodnosti kao što su sobe s popustom za njihove goste, besplatni spa tretmani za par ili predani organizator vjenčanja koji vodi računa o svim sitnim detaljima.
Davanjem ovih dobro osmišljenih paketa ne samo da paru olakšavate planiranje vjenčanja, već i pokazujete koliko ste predani stvaranju iznimnih iskustava. Ti bi paketi trebali biti fleksibilni, omogućujući parovima da dodaju ili uklone elemente koji odgovaraju njihovoj viziji. To pojednostavljuje planiranje i stvara nezaboravnu atmosferu bez stresa za par i njihove goste.
Ovi prilagođeni paketi pokazuju da je vaš hotel spreman biti susretljiv i učiniti sve što je potrebno, što ga čini najboljim izborom za parove koji traže jednostavno i izvanredno vjenčanje koje nadilazi njihova očekivanja.


Izgradnja odnosa s lokalnim organizatorima vjenčanja


Još jedan pametan potez koji će povećati privlačnost vašeg hotela kao mjesta održavanja vjenčanja je povezati se s lokalnim organizatorima vjenčanja. Ovi profesionalci su poput vilinskih kuma vjenčanja, a imati ih na svojoj strani možete učiniti čuda. Započnite tako što ćete se obratiti i uspostaviti prijateljsko partnerstvo s ovim stručnjacima u vašoj zajednici.


Zašto je ovo tako korisno? Pa, organizatori vjenčanja često drže prst na pulsu lokalne scene vjenčanja. Oni poznaju najbolja mjesta i prodavače, a uspostavljanjem odnosa s njima možete pristupiti njihovoj mreži.
Suradnja s lokalnim organizatorima vjenčanja može dovesti do stalnog toka rezervacija i preporuka. Ovi planeri mogu s pouzdanjem predložiti vaš hotel parovima koji traže savršeno mjesto za vjenčanje. Osim toga, mogu vam pružiti dragocjene uvide u sklonosti i trendove lokalnih parova, pomažući vam da prilagodite svoju ponudu.
Za početak razmislite o organiziranju događaja ili radionica posebno za lokalne organizatore vjenčanja kako biste predstavili svoje mjesto i izgradili te ključne odnose. Udruživanjem s ovim profesionalcima vaš hotel može postati izbor za parove koji planiraju svoj veliki dan, osiguravajući stalan protok rezervacija vjenčanja.


Oglašavanje vašeg hotela kao mjesta za vjenčanja


Nakon postavljanja idealnog ambijenta za vjenčanje i uspostavljanja veza s lokalnim organizatorima vjenčanja, sljedeći korak je širenje glasa o vašem hotelu kao vrhunskoj destinaciji za vjenčanja. A ovo je NAJVAŽNIJI korak. Vjerujte.
Učinkovit marketing ključ je da osigurate da vaš kalendar događaja bude ispunjen vjenčanjima.


Započnite sa snažnom online prisutnošću tako što ćete osigurati da web stranica vašeg hotela bude informativna i vizualno privlačna vašim gostima. Pokažite svoje prostore za događaje, podijelite prekrasne fotografije vjenčanja i pružite zainteresiranim parovima podatke za kontakt koje je lako pronaći.
Iskoristite snagu društvenih medija stvaranjem privlačnih objava sa stvarnim vjenčanjima održanim u vašem hotelu. Platforme poput Instagrama i Pinteresta mogu nadahnuti parove zadivljujućim idejama za vjenčanje i dekorom izravno iz vašeg mjesta.
Zatim, uložite u online oglašavanje tijekom vrhunca sezone planiranja vjenčanja, ciljajući zaručene parove u vašem području s oglasima koji ističu vjenčane pakete, pogodnosti i jedinstvene značajke vašeg hotela.
Suradnja s lokalnim obrtima neophodnim za organiziranje vjenčanja, kao što su fotografi, cvjećari i butici za vjenčanja, radi međusobnog promoviranja usluga može biti dobar potez za širenje vašeg opsega unutar industrije vjenčanja.
Pobrinite se da vaš postupak rezervacije bude jednostavan za korištenje, omogućivši parovima da se jednostavno raspitaju o dostupnosti i cijenama online ili putem brzog telefonskog poziva.
Pokažite svoj uspjeh isticanjem stvarnih priča s vjenčanja, svjedočanstava i fotografija na svojoj web stranici i društvenim medijima. Ovo gradi povjerenje i pokazuje vaše iskustvo u stvaranju nezaboravnih vjenčanja.
Također morate stupiti u kontakt sa svojom publikom brzim odgovaranjem na upite i interakcijom s potencijalnim klijentima na društvenim medijima. Personalizirana komunikacija može uvelike doprinijeti tome da se parovi osjećaju cijenjenima i sigurnima u odabiru vašeg mjesta.
Učinkovitim reklamiranjem svog hotela kao mjesta vjenčanja, privući ćete oko parova koji aktivno traže savršeno mjesto za reći “Da”.
Vaša online prisutnost, partnerstva i angažman s potencijalnim klijentima važni su savjeti za sezonu vjenčanja koje možete slijediti za svoj hotel kako biste se istaknuli na konkurentnom tržištu vjenčanja, što u konačnici dovodi do većeg broja rezervacija i uspješne sezone vjenčanja.


Pripreme za sezonu vjenčanja


Priprema za sezonu vjenčanja je kao priprema za veliku proslavu u vašem hotelu.
Prvo se pobrinite da vaše osoblje zna kako se nositi s vjenčanjima. Trebali bi biti dobri u organiziranju i pomaganju parovima. Uvježbajte ih tako da sve ide glatko.
Drugo, provjerite je li sve u vašim prostorima za događanja u dobrom stanju. Popravite sve pokvarene stvari i pobrini se da sve izgleda lijepo i čisto.
Treće, pratite sve stvari koje su vam potrebne za vjenčanja, poput stolova, stolica i ukrasa. Pazite da imate svega dovoljno, da vam ne ponestane.
Četvrto, razgovarajte sa svojim kuharima o hrani za vjenčanja. Planirajte jelovnike koji mogu usrećiti različite ljude. Budite spremni promijeniti stvari ako parovi žele nešto posebno.
Peto, provjerite rade li svi uređaji poput mikrofona i projektora. Trebat će vam za govore i glazbu.
Šesto, puno razgovarajte s parovima, njihovim organizatorima vjenčanja i drugim ljudima koji pomažu u vjenčanju. Pobrinite se da svi znaju što se događa i kada.
Na kraju, ali ne manje važno, razmislite što učiniti ako se dogodi nešto neočekivano, poput kiše tijekom vjenčanja na otvorenom. Imajte plan B za svaki slučaj.
Čineći sve ove stvari, bit ćete spremni za sjajna vjenčanja u svom hotelu. Usrećuje parove, a vašem hotelu pomaže da postane poznat kao odlično mjesto za vjenčanja.


Zaključak


Dok se pripremate za sezonu vjenčanja, sjetite se da su predanost izvrsnosti i pozornost na detalje vaši najveći saveznici. Vaša sposobnost da parovima pružite nezaboravno iskustvo, obilježeno ljubavlju, radošću i besprijekornim planiranjem, ono je što će izdvojiti vaš hotel.
Dakle, dok svadbena zvona zvone i parovi govore “Da” na vašem mjestu, ne samo da ćete svjedočiti spajanju dvaju srca, već i procvatu ugleda i profita vašeg hotela.
Slijedeći ove strategije, ne organizirate samo vjenčanja; stvarate sjećanja koja ostavljaju trajan trag u srcima parova i njihovih gostiju, osiguravajući svijetlu budućnost vašem hotelu u svijetu vjenčanja.

 

Priprema: by S.O.S. English

Sezona vjenčanja: strategije za hotele za maksimalni uspjeh by