Povećajte produktivnost hotelskog osoblja

Produktivnost je postavljena na pijedestal u turističkoj i ugostiteljskoj industriji.

Gledajući dugoročno, što je vaše hotelsko osoblje učinkovitije, to je veća vjerojatnost da ćete pružiti izvrsno iskustvo gostima.

Međutim, optimizirana produktivnost hotelskog osoblja ostaje izazov za hotelijere i hotelske menadžere širom svijeta.

Dok rade u užurbanoj atmosferi, zaposlenici pokazuju prazna razdoblja i razdoblja izgaranja. Nedostatak osoblja i dalje ostaje problem za rješavanje zbog neuravnoteženog omjera broja osoblja i gostiju. Radna snaga ne može pratiti rastuću potražnju za hotelima i rastuću ljestvicu za iskustvo gostiju.

Uprava hotela treba poboljšati organizacijsko učenje i prilagoditi nove tehnike, kao i trendove kako bi njihovi kupci bili zadovoljni.

Hoteli se okreću tehnologiji.

Primjećujući ove izazove i prikaze lošeg učinka, danas bi hoteli trebali osmisliti rješenja za ove višegodišnje bolne točke. Jedan od načina na koji bi smještajni objekti mogli učinkovito riješiti ove praznine jest ugradnja alata koji povećavaju učinkovitost u ugostiteljstvu.

Okretanje tehnologiji i pronalaženje softvera za produktivnost koji odgovara Vašim operacijama neki su od najstratičnijih odgovora prema poboljšanju produktivnosti u hotelskoj industriji.

U ovom ćemo postu razmotriti neke od alata koji poboljšavaju učinkovitost u ugostiteljstvu. Nadamo se da ćete do kraja ovog posta razmotriti njihovo uključivanje u poslovanje hotela. Dopustite nam da razmotrimo načine za povećanje produktivnosti hotelskog osoblja:

 

1.Funkcionalnosti internetske rezervacije

Upravljanje hotelom vrlo je složeno i zahtijeva osoblje koje se stalno bavi gostima. Pogotovo kada je riječ o stvarima kao što su rezervacija soba, rezervacija aktivnosti i izleta te organizacija ostalih sadržaja.

Kao hotelijer, sigurni smo da razumijete da mogu nastati problemi kad se ručno bavite tim zadacima. U ovom je slučaju korištenje internetskog sustava upravljanja hotelima idealna metoda za rješavanje ovih problema i na kraju povećanje hotelske produktivnosti.

Zašto su Vam potrebne mogućnosti internetske rezervacije za Vaš hotel?

Da bismo to razumjeli, pogledajmo uobičajeni scenarij upravljanja rezervacijama u hotelu.

Tijekom rezervacije sobe gost se mora sastati s recepcionarom i raspitati se o raspoloživim sadržajima smještaja. Nakon toga moraju ispuniti obrazac, pokazati potrebne dokumente, platiti rezervaciju, dobiti ključ sobe i podnijeti carinsko osiguranje.

Ako bilo koja soba nije dostupna ili gost ne može priuštiti dostupne pogodnosti, tada mora izvući svoju prtljagu i provjeriti drugi odgovarajući smještaj.

Internetski sustav upravljanja hotelima nudi jedno rješenje za sve ove probleme.

Dizajniran je kako bi Vam pružio prikladnu, organiziranu, pouzdanu i preciznu metodu obrade ručnih sustava rezervacija za goste (bez obzira na njihovo mjesto).

Evo nekoliko načina na koje online booking sistem može koristiti Vašem smještajnom objektu:

 • Pomoću značajke internetske rezervacije Vaši gosti mogu rezervirati sobu, obilazak ili funkcionalno područje u Vašem smještajnom objektu (s bilo kojeg mjesta i bilo kada).
 • Vaši gosti također mogu preskočiti formalne upite kod osoblja na recepciji. Oni mogu odmah vidjeti koji su sadržaji i usluge dostupni tijekom njihova posjeta.
 • Gosti mogu platiti prije svog boravka, ne brinući se o sigurnosti. Budući da većina sustava ne samo da poboljšava produktivnost u hotelima, već osigurava i sigurnost kada je riječ o internetskim transakcijama.
 • Vaše osoblje ne mora pregledavati proračunske tablice kako bi provjerilo dostupnost soba ili bilo kakve aktivnosti. Softver za internetsko upravljanje hotelima može im pružiti brz uvid u besplatne usluge i sadržaje poput spa centra, obilaska mjesta, prevoza ili odlaska.
 • Osim toga, značajke internetske rezervacije softvera mogu pružiti osoblju informacije poput podataka o gostima, datumima prijave i odjave, očekivanom prihodu i preostalim neplaćenim iznosima.

Zahvaljujući svim tim razlozima, većina tvrtki ugradila je alate za online rezerviranje kako bi poboljšala produktivnost svog hotelskog osoblja. Ta su rješenja lako dohvatljiva i vrlo su dostupna na tržištu. Povećavaju učinkovitost osoblja i oslobađaju radnu snagu Vaše recepcije od glomaznih svakodnevnih zadataka kako bi bolje služili Vašim kupcima.

2.Statistička rješenja za rezervacije i transakcije

Osim što osnažuje goste putem internetske rezervacije, Vaš internetski sustav upravljanja hotelom opremljen je alatima koji Vas vode kroz statistiku. Bilo da se radi o cjelovitim izvješćima i zapisnicima rezervacija, otkazivanja i stvaranja dobiti, hotelski softver pokriva sve. To je još jedan razlog da u potpunosti prihvatite sveobuhvatnu hotelsku tehnologiju kako biste poboljšali učinkovitost svog osoblja. Sada da razumijemo:

Koji su alati u vašem softveru koji se mogu baviti statistikom rezervacija i transakcijama?

 • Neki alati mogu Vam pomoći da steknete opsežnu raščlambu poslovanja Vašeg smještajnog objekta. Uključuje podatke o rezervaciji s više kanala, kao što su web, mobitel, pa čak i društveni mediji.
 • Prikupljeni podaci mogu se predstaviti grafikonima koji su lako razumljivi. Povrh toga, dostupni su na nadzornoj ploči Vašeg sustava.

Tijekom važnih sastanaka ili donošenja važnih odluka, Vaše osoblje može lako izvući ove podatke. Oni Vam mogu dati detaljan uvid u sažetke rezervacija, predstaviti informacije o rezervacijama, stope popunjenosti i neto dobit.

 • Vaš internetski sustav upravljanja hotelima trebao bi ponuditi integracije i s drugim platformama. Jednostavne integracije s hardverom i softverom pomažu Vam u poboljšanju produktivnosti hotelskog osoblja. Na primjer, možete integrirati Vašu platformu s drugim alatima koji Vam pomažu u statističkoj analizi, kao što je Google Analytics.

Pomoću ove integracije možete jednostavno pratiti statistiku posjetitelja svoje web stranice i druge detalje. Možete pokrenuti Google Ads, postaviti ciljeve, pratiti njihov napredak i možete znati ukupan broj gostiju koji rezerviraju sobe putem Google Adsa.

 • Vaš bi sustav trebao imati alate koji mogu dokumentirati svaku transakciju. Većina platforma za upravljanje hotelima opremljena je rješenjima koja mogu evidentirati podatke kako bi se održala transparentnost i odgovornost.

Hotelski softver pomaže vam u boljem upravljanju rezervacijama.

3. Alati za njegovanje odnosa s gostima

Mogućnosti softvera za upravljanje hotelima također uključuju održavanje odnosa s gostima i upravljanje interakcijama s kupcima. Većina sustava omogućuje hotelima pohranjivanje pojedinosti o svim rezervacijama i transakcijama.

Kako Vaš mrežni sustav upravljanja hotelima može poticati odnose s gostima u fazi rezervacije

 • Kada se gost vrati i izvrši novu rezervaciju, hotelski softver dohvaća njegove podatke. Njegove transakcije i folio također se automatski prikazuju na ekranu i mogu se odmah ispisati.
 • Sustavi također bilježe detalje gostiju koji vrše upite, ali ne rezerviraju sobe. Također možete zadržati povijest interakcije gostiju s različitih platformi.

Sad zamislite da sve ove aktivnosti morate izvoditi ručno.

Vaš rezervacijski tim morao bi iznova unijeti podatke o gostima. Moraju iskopati prethodne zapise kad gost kontaktira hotel radi folija nakon nekoliko mjeseci ili godina nakon boravka u Vašem smještajnom objektu. To je trenutno smanjenje poboljšanja produktivnosti hotelskog osoblja.

Otkrili smo podatke iz Deloittea koji kažu,

Poznavanje vaših gostiju osnovno je kada je riječ o pružanju korisničkog iskustva sljedeće generacije.

Osim toga, vaši zaposlenici moraju proći dosadan postupak sortiranja datoteka i mapa kako bi se prisjetili prethodnih zahtjeva Vašeg kupca i utvrdili točke koje bi mogle poboljšati njihov daljnji boravak. Potonje dolazi posebno integralno, jer većina gostiju razmišlja o personalizaciji kada je u pitanju pozitivno iskustvo gostiju.

Kako možete poboljšati produktivnost hotelskog osoblja?

Personalizacija igra veliku ulogu u stvaranju nezaboravnog boravka Vaših gostiju. 66% ispitanika reklo je da je vjerojatnije da će hoteli koji angažiraju goste na personaliziran, autentičan i pažljiv način postići zadovoljstvo gostiju.

4.Slanje pošte i marketing: ključ za izgradnju snažnih mostova

Da biste svoju promociju hotela podigli visoko, možete računati da će softver za upravljanje hotelima gostima slati personalizirana pisma i e-poruke.

Komunikacija s gostima u svakoj fazi (prije dolaska, tijekom boravka, nakon odlaska) njihovog putovanja važan je dio Vašeg hotelskog menadžmenta. Ako imate mrežni sustav upravljanja hotelima, on vam može pomoći i pružiti Vam popise mailinga koji su dio povijesti interakcije. Evo kako:

Program slanja pošte potiče Vaš odnos s njima i pomaže Vam postići povećani povrat kupaca i prosječne dnevne cijene.

 • Hotelski softver sadrži detaljne podatke o prethodnim gostima, upitima za rezervacije, pa čak i pretplatnicima Vaše web stranice.
 • Putem Vašeg internetskog sustava upravljanja hotelima možete se odlučiti za skupno slanje putem poštanskih naljepnica. Te se oznake mogu dalje kategorizirati prema različitim aspektima, poput pretplate, izvora rezervacije ili poštanskog broja. Vaš sustav to rješava umjesto vas, dajući Vašem osoblju više vremena da se usredotoči na stvaranje interaktivnog sadržaja za Vašu publiku.
 • Također možete ciljati određene kupce i koncentrirati marketinške napore na goste za koje je vjerojatnije da će podržati Vaš pothvat ili kupiti Vaš proizvod. Na taj način možete fokus usmjeriti prema potencijalnim klijentima koji su važniji.

Vaš softver automatski pretražuje Vašu bazu podataka povijesti interakcija kako bi utvrdio je li gost ranije boravio u Vašem smještajnom objektu. Pomoću internetskog sustava upravljanja hotelom održavanje komunikacije s gostima postaje automatizirano i pomaže Vam u poboljšanju produktivnosti hotelskog osoblja.

Još jedan korak dalje

Možete ići i dalje od poboljšanja učinkovitosti osoblja.

Pomoću ove značajke možete pokrenuti program nagrađivanja gostiju, gdje klijenti mogu koristiti bodove kako bi osigurali rezervaciju ili kupili bilo koji prigodan sadržaj iz Vašeg smještajnog objekta.

Prema podacima, 75% potrošača favorizira organizacije koje nude nagrade.

Postavljanje programa nagrađivanja može dovesti do boljeg zadržavanja kupaca i većeg prihoda.

5.Rješenja za analitiku podataka

Da biste postali izletnik u ugostiteljstvu, morate prepoznati činjenicu da morate postati digitalni. Morate usvojiti pouzdanu tehnologiju kako biste iskoristili snagu podataka pri donošenju svakodnevnih profitabilnih odluka.

Dopustite da Vam pokažemo neka istraživanja. Emerald Insight kaže,

Veliki podaci i analitika predviđaju se kao jedna od najutjecajnijih tehnologija u ugostiteljstvu u sljedećih pet godina.

Budući da mnoštvo poduzeća počinje prihvaćati ovaj trend, na tržištu je dostupno nekoliko snažnih rješenja. Neki od njih temelje se na analitici podataka za automatizirano donošenje odluka kako bi se poboljšala produktivnost hotelskog osoblja u industriji.

Digitalna transformacija zahtijeva integrirani tehnološki krajolik od smještajnih objekata širom svijeta. Upravo tada softver za upravljanje hotelima dolazi do izražaja kroz povećanje produktivnosti Vašeg osoblja. Poboljšava Vaše poslovanje učinkovitim upravljanjem i organiziranjem podataka.

Pogledajmo kako Vaši alati mogu istodobno promicati učinkovitost i iskoristiti snagu podataka:

 • Softver automatizira sve procese i uopće ne zahtjeva napor Vašeg osoblja. Kad god trebaju iskopati važne podatke, mogu ih jednostavno dobiti iz sustava brzo i bez muke.
 • Osim što olakšava svakodnevni administrativni posao, sustav hotelskog menadžmenta ima mogućnost preciznog predviđanja potražnje. Dakle, možete planirati cijene svoje sobe, restorana, sadržaja i ostalih izvora prihoda kako biste ostvarili najveći prihod za svoju ustanovu. Ove funkcionalnosti automatski oslobađaju Vaše osoblje od redovnog ažuriranja cijena.

Upravljanje hotelom je zahtjevan posao i ako se želite pozabaviti i stvaranjem dobiti i učinkovitošću u hotelijerstvu, analitika podataka igra važan faktor.

Uz vodeću analitiku podataka koja može odmah povećati Vaš prihod uz smanjeni rizik i optimalnu učinkovitost, ovaj aspekt hotelskog upravljanja neće predstavljati problem.

Umjesto da provode vrijeme za stolom, Vaše osoblje zapravo može više obratiti pažnju prema onome što Vašim gostima treba. Prvenstveno se mogu potruditi poboljšati iskustvo gostiju tijekom njihovog boravka u hotelu.

Bolja produktivnost hotelskog osoblja pomaže vam zadržati više ponovljenih gostiju

6.Mogućnosti svakog mještajnog objekta bilo koje veličine imovine

Ako želite poboljšati produktivnost hotelskog osoblja u hotelima, trebali biste potražiti svestranost dostupnih rješenja na tržištu. Neka su rješenja savršena za neobične krevete i doručke, dok su neka dizajnirana za upravljanje hotelskim lancima širom svijeta. Neki su ekskluzivni za upravljanje noćenjima u nacionalnim parkovima i kampovima, dok su neki najprikladniji za luksuzni smještaj s pet zvjezdica.

Jednostavno rečeno, postoji široka paleta alata za produktivnost za različite tipove smještaja, bilo velikih ili malih do srednjih.

Međutim, neki internetski sustavi za upravljanje hotelima ističu se uslugom svih vrsta smještajnih objekata, od hotela koji se samostalno vode, odmarališta na plaži do jeftinih hostela.

Zašto vam treba fleksibilno rješenje za hotelsko upravljanje?

Nabavom takve tehnologije osiguravate da će Vaši alati za hotelsku produktivnost biti tijekom cijelog trajanja Vašeg poslovanja.

Spremni su za rast i prilagodbu s Vama ako odlučite proširiti ili dodati drugi izvor prihoda svom smještaju, poput restorana ili spa usluge.

Na primjer, neke platforme imaju posebno integrirana rješenja za nadzor rada hotelskih restorana, što automatski poboljšava produktivnost hotelskog osoblja.

Ako se odlučite za bilo koje, ova rješenja osiguravaju da Vaše osoblje ne mora brinuti o dodatnom ručnom radu. Budući da Vaš sustav može ponuditi funkcionalnosti koje pokrivaju glomazne procese i svakodnevne zadatke.

Umjesto da se usredotočite na ove zamorne stvari, Vaše se osoblje može usredotočiti samo na stjecanje vrhunskih kvaliteta izvrsnog konobara u restoranu. Također možete disati lako znajući da su Vaše operacije pojednostavljene, pogotovo ako planirate nastaviti razvijati svoje poduzeće.

Bez obzira gdje se nalazite u svijetu ili kakav smještaj imate, vaši alati moraju biti usredotočeni na to kako poboljšati poslovanje hotela. Tako da se Vaše osoblje može više usredotočiti na Vaše goste i pružiti im najbolji boravak u Vašem hotelu.

Zaključak

Poboljšanje produktivnosti hotelskog osoblja neizostavni je izazov za hotelijere. Kako vrijeme prolazi i tehnologija se razvija, tako i vlasnici hotela i menadžeri mogu početi pripremu za učinkovit softver kako bi osigurali veću učinkovitost osoblja.

Kao što Prism Hotels SVP Ghee Alexander savjetuje, s rastom troškova rada, hoteli moraju neprestano tražiti načine kako olakšati operativne zadatke. Uz to, moraju razvijati pozitivnu i poticajnu radnu kulturu.

Koncept učinkovitosti u hotelijerstvu nije potpuno nedokučiv. Pogotovo s dostupnim rješenjima, koja nisu samo ograničena na poboljšanje produktivnosti osoblja u smještajnom objektu, već su sposobna i za mjerenje učinka osoblja i ostvarivanje većih prihoda.

Nadamo se da smo Vas upoznali s nekim alatima i pristupima koje možete koristiti za poboljšanje učinkovitosti osoblja u hotelima.

U svojoj potrazi za upravljanjem i poticanjem produktivnosti rada možete uključiti mrežni sustav upravljanja hotelima kao što je Megabooker. koji Vam može pomoći da ostvarite veliku dobit.

 

6 pametnih alata za povećanje produktivnosti hotelskog osoblja by