Svima je poznato (iako neki to nerado čuju) da je Booking.com najbolja i najpopularnija online putnička agencija.

Ovaj portal je doslovno pokorio Europu početkom 21.stoljeća a sada se polako širi i preuzima azijsko i američko tržište.

[zc4wp_za26]

Vlasnici i upravitelji hotela su u odnosu između ljubavi i mržnje s ovim portalom, jer su svjesni da su previše ovisni o njemu ali su i zahvalni jer su svjesni da mnogi ne bi uspjeli popuniti hotel s gostima bez Booking.com-a.

Booking.com rijetko dijeli podatke vezane za uzorke korisnika i promet na stranici ili kako ustvari funkcionira. Zbog toga su nastali drugi alati i kompanije koje pokušavaju razumjeti što se događa “iza zavjesa” nadajući se da će im to donijeti prednost na hotelskom turističkom tržištu.

SimilarWeb je nedavno objavio izvještaj vezan godišnju statistiku i praćenje prometa na Booking.com-u.

U izvještaju se navodi da je Booking.com imao preko 4 milijarde posjetilaca između srpnja 2015. i svibnja 2016.godine.

Iako je promet na stranici cikličan kao i kod drugih brendova u turizmu, vrhunac posjeta Booking.com ima u ljetnim mjesecima na sjevernoj hemisferi. Ovo dokazuje da Booking.com ne prati tardicionalne uzorke velikog broja rezervacjia u prvim mjesecima kalendarske godine (iako je zabilježeno određeno povećanje u ožujku).

[responsive]booking.com-chart-1[/responsive]

https://www.tnooz.com/article/how-booking-com-dominates-hotel-bookings-in-a-few-simple-charts/

Kako Booking.com uspijeva zabilježiti tako velik broj posjeta?

SimilarWeb je u svom izvještaju analizirao izvore posjeta u istom vremenskom periodu, uključujući direktne posjete stranici, organic posjete, plaćene oglase, kupovina ključnih riječi i sl.

Ono što je možda najveće iznenađenje vezano za Booking.com jeste činjenica da iako je javna tajna da godišnje troše stotine milijuna dolara na online marketing, osnovni izvor posjeta na stranici ustvari direktni promet.

Ovo može značiti samo da je svijest o Booking.com brendu tako velika kod putnika i turista da je ovaj portal prva stvar koje će se sjetiti kada trebaju rezervirati smještaj.

[responsive]booking.com-chart-2[/responsive]

https://www.tnooz.com/article/how-booking-com-dominates-hotel-bookings-in-a-few-simple-charts/

Kako Booking.com dominira u rezervaciji hotelskog smještaja kroz dva jednostavna grafa by