Neophodna tehnološka rješenja za hotele

Hotelska industrija i tehnologija spoj su stvoren u raju.

Način na koji se tehnologija pojavila u ovoj nestabilnoj industriji i transformirala način na koji hotelska poduzeća posluju je vrlo impresivna.

Ali (uvijek postoji ALI), mnogi se pružatelji smještaja diljem svijeta još uvijek suzdržavaju od korištenja bilo kakvog rješenja ugostiteljske tehnologije.

A to je zato što, ili nisu svjesni zasluga, skeptični su prema tome, zatrpani svim dostupnim opcijama, ili samo poriču korist.

Što god da je slučaj, izbjegavanje ugostiteljske tehnologije i rješenja, također u ovom digitalnom dobu, nije ispravna stvar.

Dakle, evo me opet da promijenim vašu percepciju o tehnologiji.

Ako niste znali koju vrstu rješenja ugostiteljske tehnologije trebate ugraditi u svoj smještajni objekt, ovaj blog je za vas.

Sustav upravljanja prihodima

Tehnologija je hitni prioritet za hotele

Gornji naslov je visoka izjava, ali se svakako temelji na činjenicama i trenutnom scenariju industrije.

Trenutno, veliki broj hotela radi držeći tehnologiju u centru. Od stjecanja rezervacija, pružanja iskustva gostima, poboljšanja poslovanja hotela, do izvođenja raznih aktivnosti nakon boravka, sve ima dašak tehnologije.

U nedavnom istraživanju o razlozima korištenja tehnologije, hotelijeri su izjavili:

24% ispitanika reklo je da je poboljšanje doživljaja gostiju glavni razlog.

18% je reklo da želi povećati svoju dobit.

16% ih je reklo da žele svoj hotel učiniti spremnim za buduće promjene.

A ostali ispitanici su izjavili da žele steći konkurentsku prednost, povećati vrhunske prihode i uštedjeti novac i vrijeme.

Navedene statistike dovoljno govore o značaju ugostiteljske tehnologije i rješenja u današnjem segmentu ugostiteljstva.

Oblak je također jedan od glavnih aspekata cijelog ove stvari, a postoji još jedno istraživanje koje zasigurno dokazuje točku zašto je oblak u središtu pozornosti.

Rukovoditelji u globalnoj industriji putovanja i ugostiteljstva ispitani su kako bi se utvrdila važnost oblaka u industriji.

Nevjerovatnih 54% ispitanika reklo je da oblak čini njihovo poslovanje agilnim.

A 53% je reklo da poboljšava iskustvo gostiju na višu razinu.

Neophodne tehnologije za hotele koje treba uključiti

Tehnologije spomenute u ovom odjeljku su one koje igraju ključnu ulogu u uspjehu hotela. Dakle, provjerite svaku od njih i pogledajte koji vam najbolje pristaju.

  1. Sustav upravljanja smještajnim objektom utemeljen u oblaku (PMS)

Kad god je riječ o hotelskoj tehnologiji, prva i glavna stvar koja vam pada na pamet je “sustav upravljanja smještajnim objektom”, posebice “temeljen u oblaku”. To je nedvojbeno jedno od bitnih ugostiteljskih tehnoloških rješenja za hotele diljem svijeta.

Hotelski PMS u oblaku je sustav kojemu se može pristupiti putem sigurne prijave pomoću računala ili mobilnog uređaja spojenog na internet, bilo gdje u svijetu. Pomaže hotelima ne samo u upravljanju, već i u automatizaciji ključnih zadataka kao što su recepcija, rezervacije, računovodstvo, prijava/odjava gostiju, dodjeljivanje soba i druge potrebne svakodnevne hotelske operacije.

Da ne spominjemo, postoje razne nove tehnologije u ugostiteljstvu, ali PMS ostaje epicentar.

PMS hotela u oblaku u središtu je cijele tehnološke integracije. Kada su drugi sustavi povezani na PMS, sve radi zajedno.

Stoga, ako planirate svoj hotel pretvoriti u tehnologiju, ovo je prvo rješenje koje trebate ugraditi.

  1. Channel manager

Ako ste promatrali ugostiteljstvo nešto dulje od posljednjih nekoliko godina, sigurno ste primijetili da je internet značajno promijenio različite aspekte istog. A jedan od njih je u vezi s online rezervacijama.

Može li danas hotel previdjeti važnost platformi za online rezervacije (ili OTA)?

Apsolutno ne! Moraju se navesti na svim relevantnim OTA-ima jer pomažu u maksimiziranju prihoda.

Međutim, postoji izazov. Teško je upravljati svim oglasima na raznim platformama. Povrh svega, što je s ažuriranjima inventara soba? Prepreke su legitimne.

Ovdje dolazi channel manager.

Channel manager dio je hotelske tehnologije koji omogućuje objektu upravljanje višestrukim oglasima i ažuriranje inventara u stvarnom vremenu na svim povezanim distribucijskim kanalima.

Na primjer, primite rezervaciju od jednog od OTA-a na koji ste povezani. Sada se ne morate prijaviti u druge OTA-e i označiti sobu kao rezerviranu. Channel manager to čini automatski iu stvarnom vremenu.

Uz channel manager na mjestu, ne samo da automatizirate svoje operativne zadatke, već i pomažete svojim potencijalnim gostima da donesu najbolje informirane odluke.

  1. Rezervacijski sustav ( Booking engine)

“Svakom hotelu je potrebna web stranica”, rekli su. Ali nitko nikada nije spomenuo da svaki hotel treba i mehanizam za rezervacije.

Koja je svrha web stranice hotela na kojoj ljudi ne mogu rezervirati?

Ali s mehanizmom za rezervacije koji se pokreće u oblaku, možete promijeniti cijelu igru.

To je aplikacija softver kao usluga (SaaS) koju hoteli mogu integrirati u svoje web stranice i PMS, omogućujući potencijalnim gostima da rezerviraju boravak na mreži.

Vrhunski sustavi za rezervacije također omogućuju hotelima da prodaju više, kreiraju pakete, promocije i ekskluzivne ponude za česte goste, nude opcije pristupnika plaćanja i još mnogo toga.

Da ne spominjemo, dostupni su sustavi za rezervacije koji također pomažu hotelima da pretvore svoje pratitelje Facebook stranice u sretne goste uz pomoć integracije društvenih medija.

Sve to uz apsolutno 0% provizije.

Ako vas ove značajke ne uvjere da nabavite mehanizam za rezervacije za svoj hotel, onda ne znam što bi.

  1. Beskontaktno rješenje

Mnogi kažu da je beskontaktna tehnologija relevantna samo u vrijeme covida. Međutim, to nije istina.

Tehnološka rješenja beskontaktne ugostiteljstva postojala su i prije pandemije. Samo što je ova tehnologija postala popularna tijekom Covid krize.

Ono što je zanimljivo je da se ponašanje putnika u posljednje vrijeme promijenilo i hoteli su to shvatili. Što znači, smještajni objekti su sada skloni uključivanju beskontaktnih rješenja u što više aspekata.

Uz uvedena beskontaktna rješenja, pružatelji smještaja mogu dopustiti svojim gostima da rezerviraju svoj boravak, odaberu svoju sobu, prijave, iskoriste usluge, izvrše plaćanje, pa čak i odjavu, bez ikakvog ljudskog uključivanja.

Jednostavno rečeno, gosti imaju moć prilagoditi svoj boravak onako kako žele, izravno iz praktičnosti svojih pametnih telefona.

Unatoč svim ovim prednostima, vidim da se mnogo hotela zazire od toga. To ne bi trebao biti slučaj. Beskontaktna tehnologija je tu da ostane i transformira industriju na dobro. To je ključ za pružanje iznimnih iskustava gostiju i povećanje prihoda.

  1. Restoranski program i POS

POS modul integriran u vaš hotelski PMS omogućuje vam upravljanje višestrukim prodajnim mjestima u vašem smještajnom objektu; bio to restoran, mini bar, spa ili putnički pult.

Na primjer, imate restoran u svom objektu. Uz sustav upravljanja POS-om, možete primati narudžbe izravno od gostiju u restoranu, prenositi narudžbe u sobu kao “posluga u sobu”, dopustiti svojim gostima podmiriti račune tijekom odjave, pa čak i naplatiti izravno tvrtki (u slučaju korporativnih rezervacija ).

Pametan i robustan sustav upravljanja POS-om omogućuje vam ne samo pojednostavljenje usluga s vrhunskim značajkama, već i automatizaciju svih svakodnevnih zadataka.

Hotelijerstvo može biti znatno jednostavno uz ovakva rješenja ugostiteljske tehnologije bogate značajkama.

  1. Mobilni PMS

Postoje trenuci kada morate biti daleko od svog smještajnog objekta. Ali to ne mora utjecati na poslovanje vašeg hotela.

Tada se pojavljuje aplikacija za upravljanje hotelima.

Uz mobilnu PMS aplikaciju, hotelijer može obaviti gotovo svaki zadatak koji bi mogao s računalom. Od praćenja novih rezervacija i internih gostiju, provjere ažuriranja inventara OTA-a, podmirivanja folija, do generiranja istaknutih hotelskih izvješća, PMS aplikacija će vam dati potpunu kontrolu nad vašim hotelskim poslovanjem.

Jednostavno rečeno, svojim hotelom možete upravljati s bilo kojeg mjesta i bilo kada; izravno s vašeg mobilnog uređaja.

  1. Sustav upravljanja prihodima

Možda imate luksuzni butik hotel ili estetski B&B (noćenje i doručak). Ali ako nemate snažnu strategiju upravljanja prihodima, svi vaši napori oko vođenja smještaja bit će uzaludni.

Upravljanje prihodima trenutno je potreba vremena. Hoteli koji se tome obraćaju svjedoče legitimne rezultate.

Zaključak

Industrija ugostiteljstva se razvija; ne samo tvrtke nego i putnici. Za hotele je postalo iznimno važno biti tehnološki prvi ako žele ostati profitabilni.

Rješenja ugostiteljske tehnologije koja sam ovdje spomenuo neka su od najistaknutijih.

Istražite svaki od njih temeljito i vidite kako će utjecati na način na koji vaš hotel radi.

U našem blogu pokrili smo gotovo svaki aspekt industrije. Ako mislite da postoji nešto o čemu trebate znati, samo idite na odjeljak našeg bloga i potražite ono što tražite.

Također, komentirajte dolje i javite nam što još želite da pokrivamo u budućnosti. To ćemo svakako razmotriti.

Sretno hotelijerstvo!

7 neophodnih tehnoloških rješenja za hotele u koja biste trebali uložiti odmah by