zamijenite hotelski softver

Vaš hotelski softver srce je Vašeg hotelskog poslovanja. Pomaže Vam da pojednostavite svakodnevno poslovanje hotela, upravljate svojim osobljem, povećate prihod i još mnogo toga. Štoviše, to nije važno samo za Vaše svakodnevne operacije, već je i važan dio ukupnog iskustva gostiju.

Zbog toga igra vrlo važnu ulogu u određivanju potpunog uspjeha Vašeg hotelskog poslovanja. Dakle, provjerite koristite li PRAVI hotelski softver za svoj smještajni objekt. Ako ne, shvatimo kako možete zamijeniti ili nadograditi svoj trenutni hotelski softver.

Zašto bih trebao zamijeniti hotelski softver?

Promjenjivi tehnološki valovi drastično su preokrenuli svaki aspekt našeg života. I većina današnjih putnika koristi tehnologiju za planiranje svojih putovanja, na ovaj ili onaj način. Stoga je neophodno primijeniti najnovije ugostiteljske tehnologije; za hotelijere kako bi zadovoljili potrebe svojih gostiju.

Često ove hotelske tehnologije koje odaberete imaju ograničen životni vijek i mogu Vam pomoći samo ako odgovaraju Vašim potrebama.

Također, ako Vaš hotelski softver ne zadovoljava najnoviju tehnologiju ili trendove, niti vam pomaže u širenju vašeg poslovanja; tada je vrijeme da ga smatrate mrtvim ili skoro da je istekao rok trajanja.

Stoga budite oprezni kada Vaš hotelski sustav pokazuje takve znakove; jer bi Vaše poslovanje postupno počelo opadati i u velikoj mjeri kočiti Vaše rezultate.

Štoviše, upozorite se i pronađite načine za zamjenu hotelskog softvera čim naiđete na bilo kakav takav savjet (naveden u nastavku na blogu).

Koje vrste hotelskog softvera mogu odabrati?

Napredak tehnologije svjedočio je razvoju različitih softvera za upravljanje hotelima. Ovi sustavi automatiziraju vaše hotelsko poslovanje i prikladni su za sve vrste nekretnina. hoteli, moteli, restorani, odmarališta, hosteli, uslužni apartmani, pansioni, lanac nekretnina i kuće za odmor.

Međutim, dolje spomenuta tri su najrasprostranjenija.

 1. Softver za upravljanje hotelima utemeljen na oblaku: Softver za hotel PMS zasnovan na oblaku je softver sljedeće generacije koji se obično nudi kao SaaS (Software as a Service) platforma. Može mu se pristupiti s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku putem radne površine, pametnog telefona ili tableta.
 2. On-premise softver za upravljanje hotelima: On-premise ili poznatiji kao stolni ili naslijeđeni hotelski sustav radi kao aplikacija na vašim računalnim sustavima; obično bez internetske veze. Može mu se pristupiti samo na stolnim računalima.
 3. Hostirani softver za upravljanje hotelima u oblaku: Ovaj je sustav hostiran na poslužiteljima, pružajući hotelijeru jedinstven i skalabilan sustav za rad. Do njega je lako doći putem web preglednika na računalu, pametnom telefonu ili tabletu.

Iako, ako uzmemo u obzir najpoželjniji softver hotelijera, to bi bio hotelski sustav zasnovan na oblaku.

Koji su razlozi za zamjenu hotelskog softvera?

Siguran sam da se ne želite držati softvera koji ne ispunjava vaše hotelske potrebe i koči vaše poslovanje. Dakle, postavlja se pitanje, kako ćete prepoznati znakove za zamjenu Vašeg trenutnog softvera?

Ovdje bi vam bile korisne dolje navedene točke. Spomenuli smo 9 glavnih razloga – trebate li odmah nadograditi hotelski PMS softver ili ne:

 

1.Vaš hotelski softver ne automatizira Vaše poslovanje

Prvo, da vas pitam, zašto biste uopće koristili hotelski softver? Da automatizirate svakodnevno hotelsko poslovanje, zar ne? No, unatoč toj činjenici, ako se većina vaših zadataka i dalje rješava ručno, vrijeme je da razmislite o zamjeni hotelskog softvera.

Iako Vaš trenutni sustav možda vrlo dobro radi s automatizacijom nekoliko osnovnih zadataka hotelskog upravljanja. Ali, zbog svojih ograničenja, možda neće uspjeti automatizirati puno složenih operacija poput upravljanja domaćinstvom, angažmana gostiju, hotelskog marketinga i drugih.

Štoviše, možda ćete se morati boriti s zbunjujućim sučeljima, sporim ishodima, mnogim tehničkim pogreškama i neispravnim rezultatima. Dakle, umjesto da Vam olakša posao, to je kompliciranje Vaših zadataka / operacija.

S druge strane, idealan hotelski softver može pravilno namjestiti sve Vaše odjele.

Donosi Vam sve kontrole na dohvat ruke. Dakle, većina ili sve aktivnosti Vašeg hotela postaju potpuno automatizirane.

Posljedično tome, vođenje i upravljanje hotelskim poslom postaje lakše, brže, preciznije i učinkovitije; omogućujući tako vašem osoblju dobru komunikaciju među svim odjelima.

2.Dobivate lošu softversku podršku

Ranije, kada se tehnologija oblaka nije puno koristila, većina hotelskog PMS softvera bila je na on-premise; koje su neprestano trebale opsežne i skupe nadogradnje.

Hotelijeri su se suočavali s problemima zbog grešaka i nedostataka; kojemu je trebalo dugo vremena da se riješi. Iznad toga, mnoge su hotelske tehnološke tvrtke naplaćivale pozamašan iznos naknade za pružanje softverske podrške. Međutim, ovaj se scenarij s vremenom uvelike promijenio.

Danas su se neki dobavljači potrudili pružiti Vam podršku 24x7x365 BESPLATNO!

Štoviše, nekoliko tvrtki koje pružaju hotelsku tehnologiju čak Vam pomažu u potpunoj ugradnji i implementaciji softvera.

Oni provode treninge kako bi Vam pomogli da se upoznate s njegovim funkcijama, pomažu Vam u ažuriranjima, nude video tutorijale, pa čak i brinu o Vašem korisničkom iskustvu na svaki mogući način.

Ako se Vaša trenutna tvrtka davatelj tehnologije ne trudi pružiti bilo koju od ovih usluga, krajnje je vrijeme da promijenite svoj hotelski sustav upravljanja.

3.Nema dovoljno integracija trećih strana

Rešenja trećih strana poput financijskog računovodstva, pristupnih računa, zaključavanja vrata s karticama i nekoliko drugih značajna su za nesmetano upravljanje hotelom.

Ali, većina hotelijera i dalje ih koristi odvojeno jer se njihov trenutni hotelski PMS ne uspijeva integrirati s tim rješenjima; koji uključuje puno napora, vremena i pogrešaka.

Upravljanje imovinom putem neintegriranog hotelskog rješenja dobro je funkcioniralo prije deset godina, ali trenutno se to smatra zastarjelom metodom.

Danas pametni hotelijeri preferiraju sustav koji se bez problema može integrirati s takvim rješenjima trećih strana. To povećava produktivnost vašeg osoblja, kao i izbjegava operativne pogreške.

Dakle, ako Vaš trenutni sustav NEMA ili ograničava integracije trećih strana; tada je pravo vrijeme za promjenu trenutnog hotelskog softvera.

4.Vašem je osoblju teško upravljati softverom

Pravi suci Vašeg softvera su oni koji ga zapravo redovito koriste, tj. Vaše osoblje. Dakle, ako su nezadovoljni vašim softverom i često se susreću s problemima kao što su:

 • Nije jednostavan za upotrebu
 • Zahtijeva puno treninga
 • Previše ručnih zadataka za izvođenje
 • Spor i neispravan

Naravno, Vaše bi osoblje bilo frustrirano tijekom obavljanja svakodnevnih operacija, što će dovesti do lošeg iskustva gostiju. To bi također utjecalo na uspješnost i učinkovitost Vašeg osoblja

Dakle, pobrinite se da je hotelski softver jednostavan za upotrebu i lak za razumiti.

Softver koji radi na najnovijoj tehnologiji nudi automatizirani postupak za većinu vaših hotelskih operacija. To bi pomoglo Vašem osoblju da više vremena provodi prateći vaše goste.

Čujte se sa hotelskim osobljem. Ako izraze bilo koju od ovih zabrinutosti u vezi s vašim hotelskim softverom, onda je definitivno vrijeme za promjenu.

5.Morate imati posla s više dobavljača

Dok obavljate stotine operacija na svom posjedu, poslovanje s više dobavljača može vam poremetiti posao i dovesti do zabune. Dakle, umjesto da koristite raznolike sustave za izvršavanje više zadataka, uvijek biste trebali potražiti što manje sustava koji su pravilno integrirani.

Bilo da se radi o upravljanju poslovanjem hotela, primanju izravnih rezervacija, rukovanju mrežnom distribucijom inventara ili bilo kojoj drugoj takvoj nedoumici; Vaš hotelski softver trebao bi vam pomoći u svemu tome.

I idealno bi bilo da vam dobavljač hotelskog PMS-a MORA pružiti cjelovitu hotelsku tehnologiju.

Definitivno će vam pojednostaviti rad. Dakle, dok odabirete pravog dobavljača, pobrinite se da pridajete jednaku važnost pronalaženju savršenog paketa softvera i za vaše vlasništvo!

Vodič za odabir pravog hotelskog softvera

6.ROI vašeg hotelskog softvera je nizak

Kada implementirate vrhunski softver, očekujete da će poboljšati vašu učinkovitost, automatizirati vaše poslovanje, pa čak i smanjiti pogreške i napore da zaradite dobar ROI.

Dakle, ako shvatite da Vaš softver ne može ispuniti vaša očekivanja, a prednosti nisu opravdane uloženim ulaganjima, NEMOJTE NASTAVITI S TIM.

Međutim, znam, zamjena vašeg hotelskog PMS-a opsežna je stvar na kojoj treba poraditi. Ali, što više odgađate; to će Vas više koštati uz smanjenu učinkovitost.

Dakle, prvo izmjerite ROI hotela i shvatite kako funkcionira vaš softver.

Stoga savršeni softver za vašu nekretninu ne samo da će vam pomoći da generirate vrijednost za svoj potrošeni novac, već će vam pomoći da raste u pravom smjeru.

7.Ne možete pratiti svoje poslovanje u pokretu

Svi hotelski sustavi razvijeni su ne samo za automatizaciju vašeg poslovanja, već i za pojednostavljivanje i brži rad. A nadgledanje vašeg poslovanja u pokretu nužnost je u ovom konkurentnom i tehnološki pametnom svijetu. Međutim, vrlo malo pružatelja softvera daje Vam mogućnost da to učinite.

Uz to, posjedovanje sustava koji Vam omogućava bilo kada i bilo gdje pristup operacijama i podacima Vašeg hotela može vam u velikoj mjeri koristiti.

No i danas većina hotelijera provodi većinu svog vremena zalijepljena za svoj sto.

Sad vidite, kako vam ovi sustavi NE daju priliku razmišljati dalje.

Dakle, idealan sustav upravljanja hotelima zasnovan na oblaku nadilazi sva ta ograničenja. Zapravo, uz odgovarajuću internetsku vezu hotel možete pokrenuti s bilo kojeg mjesta i u bilo kojem trenutku i dohvatiti razna izvješća u samo jednom kliku.

Uz to, mnogi najnoviji sustavi omogućuju vam čak i upravljanje hotelom putem mobilne aplikacije; što ga čini snažnijim razlogom da zamijenite trenutni hotelski softver.

8.Hotelski softver ne pomaže Vam u iskustvu gostiju

Od rezervacije do trenutka kada podijele svoje povratne informacije, sve se računa kao dio pružanja sjajnog korisničkog iskustva. Dakle, s vremena na vrijeme morate se usredotočiti na interakciju sa svojim gostima pružajući im potrebne usluge.

To se može učiniti ispravno, putem PMS-a koji vam omogućuje snimanje detalja i preferencija gostiju; pomažući vam da im pružite točno ono što žele.

Nekoliko sustava također dolazi s ugrađenim CRM-om, integriranim softverom programa vjernosti i učinkovitim gostujućim samoposlužnim portalom; čineći tako iskustvo gostiju još boljim.

Dakle, ako Vam hotelski sustav ne pomaže ni s jednim od ovih, onda sigurno nije pravi sustav za Vas.

Up-to-date hotelski PMS pojednostavljuje vaš angažman gostiju planiranom e-poštom i pravim preporukama.

Ovo ovdje ne završava. Napredni hotelski softver također pruža mogućnost samo-prijave za vaše goste; na kraju smanjujući vrijeme čekanja i štedeći vaše ulaganje u resurse recepcije.

Dakle, pružanje personaliziranog iskustva za goste postaje lakše ako imate all-inclusive PMS.

9.Softver vam ne pomaže u analizi poslovne uspješnosti

Korištenje učinkovitog PMS-a olakšava izvlačenje sveobuhvatnih izvješća s nekoliko jednostavnih klikova. Omogućuje vam pokrivanje širokog spektra izvještaja, nudeći uvid u sve aspekte Vašeg hotelskog poslovanja.

Osnovna izvješća o rezervacijama, stopama otkazivanja, uplatama, porezu i računovodstvu, noćnoj reviziji, statistikama gostiju i još mnogo toga. Oni se mogu dalje razdvajati na tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj osnovi; pomažući Vam tako u analizi Vašeg poslovnog učinka.

Uz to, trebali biste utvrditi i ostaje li Vaš softver u skladu s najnovijim trendovima, inovacijama, tehnološkim ažuriranjima i poboljšanjima. Ako ne, znate što trebate učiniti.

Međutim, ako nastavite koristiti takav softver koji ne udovoljava vašim potrebama, tada bi svakako uložio i puno vašeg vremena i truda.

Zato dobro razmislite prije nego što to učinite!

Uobičajena pitanja

Znamo da bi Vas ovaj blog mogao dovesti do nekoliko neodgovorenih pitanja na umu. I evo nas sa dolje navedenim često postavljanim pitanjima koja hotelijeri poput vas mogu postaviti.

> Koji je najbolji softver za upravljanje hotelom na raspolaganju?

Ne postoji takav alat kao najbolji softver za upravljanje hotelima; sve ovisi od hotela do hotela i vaših zahtjeva.

> Koliko često hotelijeri razmišljaju o nadogradnji ili zamjeni svog softvera?

Ne postoji određeni vremenski okvir za zamjenu sustava. Jednom kada vaš trenutni hotelski softver prestane ispunjavati vaše zahtjeve, pravo je vrijeme za nadogradnju softvera.

> Kako mogu odabrati najbolji hotelski softver za svoju nekretninu?

Trenutno je hotelijerima poput vas na raspolaganju nekoliko opcija; ovisno o Vašim zahtjevima i veličini smještajnog objekta. Dakle, pobrinite se da je PMS koji odaberete prilagodljiv, proširiv i skalabilan s novim tehnologijama i trendovima u hotelskoj industriji. Evo kako to možete učiniti pozivanjem na ovaj vodič kako odabrati PRAVI hotelski softver.

> Postoje li ograničenja za integracije trećih strana?

Ne postoje takva ograničenja za integracije trećih strana. Međutim, poželjno je odabrati one integracije koje su apsolutno korisne za Vaš smještajni objekt. To mogu biti: sustavi financijskog knjigovodstva, pristupnici, zaključavanje vrata s karticom, WiFi uređaji i mnogi drugi.

> Koji softver osim hotelskog PMS-a mogu koristiti?

Postoji nekoliko drugih softvera koje možete iskoristiti, a to su:

 • Hotel Booking Engine
 • Hotel Channel Manager
 • Restoranski POS
 • Reputator

Za više pojedinosti o bilo kojem od ovih softvera ili njegovih značajki istražite ovdje.

Zaključak

Kako vrijeme prolazi, nepodobni hotelski softver može vas dovesti do ozbiljnog gubitka prihoda, kao i ometati reputaciju Vašeg hotela.

Stoga, ako Vaš trenutni sustav pokazuje i jedan od gore spomenutih znakova, MORATE razmisliti o njegovoj nadogradnji što je prije moguće.

Razumijemo da prelazak na novi hotelski PMS softver zahtijeva ogromna ulaganja, vrijeme, napore i rizik. Ali, čitav postupak bit će vrijedan ako odaberete pravi hotelski PMS softver.

Gledajući jaku konkurenciju na tržištu, većina hotelijera sada preferira sustav koji je pametan, user-friendly, transparentan i pomaže im u razvoju poslovanja.

U tom slučaju, ako još uvijek niste uvjereni da promijenite svoj sustav upravljanja hotelom, postoji velika vjerojatnost da biste mogli zaostati u privlačenju gostiju, izgubiti dobar dio prihoda i ostati iza svojih konkurenata.

 

9 razloga za zamjenu Vašeg trenutnog hotelskog softvera by