Nije tajna da proces mobilnih rezervacija za hotele zaostaje za drugim industrijama u pogledu brzine i korisničkog iskustva.

Postoji jasan pad prikazan u grafikonima u nastavku (slika jedan; slika dva; slika tri) između broja potencijalnih kupaca koji posjećuju hotelsku web stranicu na mobilnom uređaju i koliko tih posjetitelja nastavlja pretraživati ​​i rezervirati na mobilnom uređaju. Umor od listanja, kompliciran put rezervacije i sporo vrijeme učitavanja ključni su čimbenici koji rezultiraju lošim mobilnim iskustvom.

Međutim, nagli porast mobilnih pretraživanja je tu da ostane, otključavajući nove prilike za hvatanje potražnje. U ovom brzopoteznom članku pogledat ćemo neke od uobičajenih uzroka niskih stopa mobilnih konverzija i rješenja koja će vam pomoći da ih poboljšate.

Mobilni uređaji dominiraju posjećivanjem, ali padaju u broju konverzija

Podaci izvučeni iz Tripteaseove globalne hotelske baze podataka otkrivaju jasan trend. Dva grafikona prikazuju posjetitelje (one koji posjećuju hotelsku web stranicu) i one koji pretražuju (one koji vrše pretragu na sustavu za rezervacije) na stolnom računalu, tabletu i mobilnom uređaju.

Što pokazuju grafikoni? Kada su klijenti u fazi istraživanja na vrhu toka, mobilni uređaj je uređaj koji koriste. Kada ljudi žele istražiti putovanje, izvaditi pametni telefon iz džepa puno je brže nego sjediti za stolnim računalom. To se može učiniti bilo gdje, bilo kada, a pruža informacije brzo i jednostavno.

Slika 1

Slika 2

Unatoč tome, stolno računalo zamjenjuje se mobilnim uređajem i postaje istaknuti uređaj za hotelske rezervacije. Osjećaju li  ljudi  više samopouzdanja prilikom rezerviranja na prijenosnom ili osobnom računalu? Istraživanja sugeriraju drukčije. 45% putnika iz Ujedinjenog Kraljevstva sada se osjeća ugodno istražujući, planirajući i rezervirajući putovanja na nova odredišta samo koristeći svoj mobitel. To znači da ako poduzmete potrebne korake za poboljšanje svog mobilnog korisničkog sučelja, možete iskoristiti ovu potražnju i povećati prihod od izravnih rezervacija.

Tri najčešća UX mobilna problema i kako ih riješiti

1. Umor od listanja

Prema Googleu, samo tri od deset tražitelja na kraju dovrše svoju kupnju, a umor od listanja jedna je od najvećih frustracija. Hoteli često ne optimiziraju svoj sadržaj za manji zaslon, što znači da će se putnici morati beskrajno pomicati kako bi pronašli informacije koje su im potrebne. Ali mala je vjerojatnost da će ostati. Imate oko sedam sekundi da privučete pozornost svojih posjetitelja i ako im se ne sviđa ono što vide, odbit će.

Kako to popraviti

Pregledajte svoju web stranicu, smanjite količinu sadržaja kroz koji se korisnici moraju kretati i olakšajte im da vide vaše vrste soba i ponude. Ako nikada prije niste proveli reviziju svoje mobilne web stranice, ovdje možete preuzeti naš radni list za reviziju.

Ako postoji sadržaj za koji znate da će ga tražiti određene vrste kupaca, također se možete boriti protiv umora od listanja pomoću personaliziranog sadržaja. Instant poruka omogućuje vam da informacije koje želite da im se vide na dohvat ruke.

2. Neispunjeno automatsko popunjavanje

Glasovno pretraživanje, prepoznavanje lica, plaćanje jednim dodirom mijenjaju naše ponašanje u smislu izvođenja radnji bez fizičkog napora. Zato je još jedna ključna frustracija za kupce nemogućnost trenutnog dohvaćanja svojih osobnih podataka za automatsko popunjavanje podataka o plaćanju ili obrazaca za rezervaciju. Na primjer, popunjavanje kućne adrese, adrese za naplatu i podataka o kartici na mobilnom telefonu nezgodno je i dugotrajno što često dovodi do tipičnog odgovora “Učinit ću to kod kuće”.

Rizik? Kad dođu kod kuće, zaboravit će što su tražili ili na kojoj su web stranici bili, a vi gubite priliku za izravnu rezervaciju.

Kako to popraviti

Kako biste to izbjegli, osigurajte da polja obrasca, osobni podaci i podaci o plaćanju funkcioniraju s automatskim popunjavanjem na telefonu korisnika. Dodatno, prilikom izrade obrazaca – zadržite samo najnužnija polja. Ako snimate podatke o e-pošti, trebate li tražiti sve njihove osobne podatke? Hoće li ime i email biti dovoljni? Pojednostavljanje takvih radnji pomoći će ukloniti prepreke rezervacijama.

Osim toga, Triptease značajke poput Save the Search (Sačuvaj pretragu), koje posjetiteljima omogućuju dijeljenje pojedinosti o hotelskim sobama na više kanala (WhatsApp, e-pošta, Telegram itd.) i Retargeting, mogu povećati vjerojatnost povratka posjetitelja na vašu web stranicu.

3. Brzina učitavanja stranice

Google naglašava da kašnjenja čak i od djelića sekunde mogu dovesti do frustracije korisnika vašom web stranicom. Ako vaša vremena učitavanja variraju između jedne i pet sekundi, možete očekivati ​​da će 90% posjetitelja odustati.

Kako to popraviti

Jeste li znali da poboljšanje brzine učitavanja od 0,1 sekunde na web-lokacijama za putovanja može povećati stope konverzije na mobilnim uređajima za 10,1%? Provjerite brzinu učitavanja svoje mobilne web stranice pomoću besplatnog alata kao što je Google Lighthouse ili Google Test my Site koji uključuje prilagođene preporuke za poboljšanje brzine vaše mobilne web stranice.

Kako izgleda dobro korisničko iskustvo na mobitelu?

Do sada smo pokrili tri glavne zamke pri iskustvu mobilnog rezerviranja, ali kako izgleda besprijekorno mobilno putovanje?

Ova tri ključna zaključka pomoći će vam optimizirati mobilno iskustvo za svakog korisnika. Pomoći će vam optimizirati mobilno iskustvo za svakog kupca.

Minimizirajte sadržaj: Dizajnirajte mobilne stranice na način koji će smanjiti vrijeme učitavanja stranice i kognitivno opterećenje. To znači male slike, jasnu vizualnu hijerarhiju, uklanjanje nereda, kratke opise (ali proširive ako je potrebno) i korištenje boja i kontrasta za maksimalnu vidljivost.

Ograničite korisničke unose: korisnici postaju frustrirani kada neprestano moraju dodirivati ​​gumbe na mobilnom telefonu, stoga neka URL-ovi budu kratki i unaprijed popunite ili minimizirajte unose podataka na obrascima. Ovo smanjuje količinu truda koja je potrebna vašem mobilnom korisniku, povećavajući vjerojatnost da će dovršiti svoju rezervaciju.

Pojednostavite navigaciju: Većina korisnika koristi jednu ruku za navigaciju po zaslonu svog mobilnog telefona pa je važno omogućiti navigaciju jednostavnu za učenje, samoočitu. Kako bi se omogućila laka interakcija, gumbi s pozivom na radnju trebaju biti veličine 30×30 piksela, a navigacijski izbornici trebaju biti na cijelom zaslonu. Trebalo bi postojati jasno označavanje (uključujući kartice, ikone i grafiku), a poveznice bi trebale biti lako vidljive i očite kada su aktivirane. Odredite prioritet najčešće korištenim predmetima na vrhu zaslona i budite svjesni ‘zona udobnosti na dohvat ruke’ mobilnih telefona. Naposljetku, važno je dopustiti samo jednu primarnu radnju po zaslonu na mobilnom uređaju, stoga nemojte preopteretiti korisnike s više opcija.

Ključni podaci o mobilnom iskustvu za hotele

  • Ono što dobro izgleda na stolnom računalu nije nužno prevedeno na mobilni uređaj. Izvršite reviziju svog iskustva mobilnog rezerviranja kako biste otkrili elemente koje ćete morati promijeniti u mobilnom iskustvu.
  • Sporo vrijeme učitavanja znači visoke stope odstupanja. Alat Google Lighthouse pokrenut će test i dati preporuke za ubrzanje vaše mobilne web stranice.
  • Ispunite očekivanja svojih posjetitelja u pogledu neposrednosti i omogućite mogućnosti automatskog popunjavanja.
  • Izbjegnite umor od listanja minimiziranjem sadržaja i stavljanjem najvažnijih informacija posjetiteljima na dohvat ruke – doslovno!

Želite li da za Vas uradimo besplatnu analizu vaše postojeće web stranice i online poslovanja,  s ciljem da ga dodatno poboljšate, slobodno nam se javite bez obaveze OVDJE!

 

Prijevod: by S.O.S. English

Izvor:

https://www.triptease.com/blog/how-hotels-can-increase-their-mobile-booking-conversion-rates/

 

Kako hoteli mogu povećati svoje stope konverzije mobilnih rezervacija by