Kako se povezati s Google Hotel Ads

 • 1
  Share

Google Hotel Ads je sada dostupan preko našeg MegaBooker hotel channel manager -a. Ova značajka će vam omogućiti direktnu vezu Google Hotel Ads-a  s web stranicom vašeg hotela odakle će gosti moći izvršavati rezervacije. Za aktivaciju ove usluge morate koristiti naš booking engine sustav za hotele.

 

Što je Google Hotel Ads?

Milijarde putnika pretražuju Google kada planiraju svoj odmor i traže hotel. Zbog toga je Google odlučio da zadrži ove posjetioce u svome svijetu i ponudi im mogućnost rezervacije preko Google-a.

Ovo je dobro i iz perspektive putnika jer zamislite da je sve što trebate za rezervaciju hotela na rezultatima pretrage Google-a; od pretrage dostupnosti pa do cijena i samog procesa rezerviranja.

Želeći da pokrene drugačiji poslovni model od ostalih metasearch portala, Google je krenuo s pay-per-click modelom koji se zasniva na ukupnoj cijeni potencijalne rezervacije.

Zasnovan na broju klikova, Googleov Hotel Ads sazrio je 2016.godine i danas broj klikova nadmašuje TripAdvisor dok u isto vrijeme održava jako profitabilan povrat utrošenog na oglase.

Pošto Google integrira oglase dublje u rezultate pretrage, karte i druge proizvode on ima sve pretpostavke da postane vodeći metasearch sustav na tržištu.

Google hotel ads učinak

 

Google Hotel Ads su prestali razvijati direktnu konekciju s hotelima te se uvijek povezuje preko proizvoda treće strane, kao što je slučaj i s MegaBookerom.

 

Kako funkcionira Google Hotel Ads?

Recimo da, na primjer, želimo pronaći hotel u Splitu. Ako u pretraživač upišemo tu pretragu Google sada prikazuje rezultate u ovom formatu:

hoteli u splitu Google Hotel Ads

 

Naravno, i dalje vidimo plaćene oglase na samom vrhu rezultata pretrage, ali odmah ispod  je privlačna karta i listing hotela, zajedno s prikazom recenzija, kratkim opisom i onog što je najbitnije a to su cijene.

I kao što ste mogli pretpostaviti, Google je odradio i dobar posao i na mobilnim uređajima:

Google hotel ads na mobilnim uređajima

 

Kliknite na bilo koji hotel prikazan na listi i odvest će vas na veću kartu s detaljnijim prikazom hotela:

detaljni prikaz hotela na Google hotel ads

 

Skrolajte prema dolje na prikazu hotela i tu možete pronaći sve recenzije iz raznih izvora, mogućnost slanja na mobilni uređaj, te listu drugih hotela koje su ljudi pretraživali a koji su slični vašem odabranom hotelu te rezultate pretrage na tom području s linkovima.

 

Vaš hotel se već nalazi na rezultatima pretrage na Google Hotel Ads… 

Ako pretražite vaš hotel na Google-u, vjerojatno ćete vidjeti da se on nalazi na listi hotela kao na primjeru hotela u Splitu iznad. Međutim, možete i primjetiti da su oglasi preko online putničkih agencija poput Booking.com-a, Expedije, Hotels.com-a jedine opcije za direktnu rezervaciju.

Prava snaga Google Hotel Ads-a leži u njegovoj sposobnosti da poveća broj direktnih rezervacija, ali to se može dogoditi jedino kada hoteli ulože u oglašavanje na Google Hotels Ads. Na taj način će vaš oglas za hotel i direktnu rezervaciju biti ispred online portala. Većina hotela poveća direktne rezervacije i do 40% preko Google hotel Ads-a.

 

Kako se povezati s Google Hotel Ads?

Google Hotel Ads omogućava gostima da rezervaciju izvrše direktno preko web stranice vašeg hotela umjesto preko online putničkih agencija. Google će prikazati vaše cijene i link prema vašoj stranici na Google pretraživači, Google mapama, Google+ društvenoj mreži itd.

Ovu uslugu će Vam naš tim osigurati a vaše jedine obaveze su praćenje oglasa i određivanje budžeta.

Unaprijed trebate uplatiti 500€ koje trebate imati na računu za oglašavanje.

 

Imate na raspolaganju dvije vrste oglašavanja na Google Hotel Ads:

 1. Model učinkovitosti gdje Google uzima 10% od svake ostvarene rezervacije i
 2. Cost per Click model gdje Google naplaćuje svaki klik na oglas bez obzira na to da li je rezervacija uspjela ili ne.

 

Mi preporučujemo prvi model jer je mnogo efikasniji a ukoliko se ipak odlučite na Cost per click model preporučujemo minimalni iznos licitacija između 1-2$ za početak. Velike licitacije su potrebne onda kada na isti oglas počnu licitirati i online putničke agencije.

 

Bitne napomene:

 • Bitan aspekt u vašim kampanjama preko Google Hotel Ads-a su ažurirani i dobro uređeni profili na Google+ mreži, Google mjestima zajedno sa slikama, opisima itd.
 • Jedna od bitnijih stvari jeste i sama web stranica vašeg hotela, kvaliteta i prilagođenost iste za konverziju. MegaBooker nudi ulugu pravljenja optimizirane web stranice za hotele koja će biti efikasna za oglašavanje na Google Hotel Ads.
 • Budite svjesni da većina korisnika neće odmah kupiti tj. rezervirati direktno, al uz remarketing putem Facebook-a i Google Adwordsa možete korisnika ciljano targetirati sve dok ne kupi tj .rezervira kod vas. Pomoć u tim uslugama možete očekivati i od MegaBooker tima uz dodatnu naplatu za vođenje kampanje.

 

kako se povezati s Google Hotel Ads

 

Kako se povezati s Google Hotel Ads by

 • 1
  Share
oglašavanje na 50 portala