promocija hotela

Prije nego što razgovaramo o tome kako promovirati hotel, želio bih vam reći ZAŠTO je to važno?

Morate biti dobro upoznati s konkurencijom i izazovima naše industrije.

A PRAVE ideje za promociju hotela mogu vam pomoći u:

  1. Izdvajanju od konkurencije
  2. Privlačenje više gostiju
  3. Širenju posla i povećanju prihoda

I znam, podsvjesno; sigurno već uvježbavate nekoliko ideja za promociju hotela. Ali, očekivanja gostiju i tržišni trendovi neprestano se mijenjaju CIJELO VRIJEME. Dakle, također se morate redovito informirati o takvim uvidima i provoditi nove strategije za oglašavanje svoje imovine. Dobio sam popis nekih najboljih ideja za promociju hotela koje možete odmah upotrijebiti.

Evo učinkovitih ideja za promociju hotela

 

Hoćemo li početi?

Promocija vrhunskog i slabog dijela sezone

Obično se godina hotela podijeli na dvije sezone. Jedna je sezona vrhunca, a druga sezona izvan sezone ili slaba sezona. A uspjeh hotela ovisi o načinu upravljanja obje sezone.

Na ovaj način ih možete maksimalno iskoristiti.

Vrhunac sezone

Sigurno već imate odgovarajuće rezervacije i posao u vrhuncu sezone. Ipak, trebali biste razmotriti isprobavanje učinkovitih strategija određivanja cijena, pa čak i tehniku upravljanja prinosom kako biste ostvarili više rezervacija.

Povrh toga, nuđenje atraktivnih paketa praktičan je način za promociju hotelske sobe.

Na primjer: U studenom možete pokrenuti neke promocije i ponuditi pakete koji privlače vaše goste da rezerviraju svoj boravak.

Slaba sezona

Morate uložiti dodatne napore za slabi dio sezone. Proslave, radionice, seminari i slično dobar su pristup za povećanje zauzetosti sezone u vašem posjedu.

Također možete pokušati sa sljedećim stvarima:

Pokrenite last-minute ponude (AKA flash ponude) i pakete za kratke boravke.
Ako slikovit krajolik okružuje vaš hotel, tada možete ponuditi pakete za fotografije prije vjenčanja (to je danas stvar).
Ako imate banket kod sebe, možete ući u ugostiteljstvo i organizirati vjenčanja, zabave i korporativne događaje.

Događaji

Događaji su jedna od najperspektivnijih ideja za promociju hotela. Prilike poput glazbenih koncerata, svečanih događaja, cestovnih priredbi i izložbi održavaju se svako malo. I trebali biste iskoristiti događaje u najvećoj mogućoj mjeri.

Sve što morate učiniti je povezati se s organizatorima događaja i ponuditi boravak gostima. Ovom metodom promocije hotela, vaše se vlasništvo može oglašavati na hoardingima, TV oglasima i drugim platformama kao dio promocija događaja.

Osim toga, također možete sponzorirati ili ugostiti događaje u svom hotelu. Organizirajte neke gotove događaje poput sajma hrane, sajma kreativne umjetnosti i radionice o zanatima i koktelima, plesu i kiparstvu, pilatesu i mnogim drugim događanjima.

Pokrenite i promovirajte programe vjernosti

Programi vjernosti STVARNO djeluju. One su jedna od izvrsnih ideja za promociju hotela. Oni drže vaše postojeće goste zalijepljenima za vaš brand. Tijekom stvaranja modela programa vjernosti vašeg hotela, uključite nagrade koje vašim gostima pružaju stvarnu vrijednost.

Tako se općenito bodovi lojalnosti izračunavaju prema posjetima i nakon što dosegnu određenu vrijednost, goste nagradite nečim. Umjesto da slijedite ovo, preporučujem da ih nagradite već pri sljedećem posjetu. Tako će vas vaši gosti zapravo preferirati u odnosu na druge hotele, a vaš hotel će preporučiti i drugima. Tako će se, zajedno s marketingom vašeg vlasništva, povećati i lojalnost vašem brandu.

Nađite se na maksimalnom broju OTA-a

Siguran sam da ova ideja hotelskog marketinga nije teška za implemntirati. No, hotelijeri početnici možda i dalje imaju pitanje kako promovirati svoju imovinu na OTA-ima?

Iako vam možda ide sjajno na nekoliko OTA-a na kojima ste navedeni; uvrštavanje u spisak maksimalnih OTA-a i meta-pretraživača može vam donijeti više rezervacija i prihoda.

U osnovi, OTA pružaju vašem hotelu prijeko potrebno izlaganje. Osim toga, oni povećavaju vjerodostojnost vašeg hotela, promoviraju vaš hotel, a vi možete proširiti svoj doseg na širu publiku. Evo još pogodnosti ako imate više OTA veza za svoj hotel.

Osim toga, možete biti dio promocija koje OTA pokreću na svom kraju. (Različiti OTA-i imaju različite tehnike kako bi vam osigurali rezervacije.)

Savjet: Pod više OTA veza, ne mislim da idete na popis svih ostalih OTA-a. Provjerite relevantnost, a zatim odaberite najbolji OTA na kojem na kojem ćete se dodati na popis.

Obnovite i promovirajte svoju web stranicu hotela

Vaša je web stranica zaštitno lice vašeg hotela i istodobno istaknuti igrač u vašem poslovnom rastu.

Gosti koji su preko Googlea ili bilo kojeg OTA-a naišli na vaše vlasništvo na kraju će se doći na vaše web mjesto. Dakle, morate imati solidnu web stranicu koja je:

  • Prilagodljiva za mobilne uređaje
  • Ima slike i videozapise vašeg posjeda u visokoj rezoluciji
  • Spominje hotelske pogodnosti, usluge, ponude, kontaktne podatke i sve ostalo
  • Ima integrirani booking engine koji omogućava da vaša knjiga gostiju bude izravno kod vas

Ovo je samo nekoliko onih koji su mi na vrh pameti! Sada, čak i ako je vaše web mjesto atraktivno; možda neće moći pretvoriti posjetitelje u bukere.

Postoji nekoliko mehanizama za rezervaciju (booking engine)  koji nude spremne widgete plug and play koji vam pomažu privući više rezervatora. Ovi widgeti pomažu vam da istaknete hotelske pogodnosti, promocije, trajne ponude itd.

I nastavite ažurirati svoje web mjesto svake godine. Ako ga nemate, trebali biste razmisliti o tome da ga odmah razvijete.

Pogledajte ovu web stranicu hotela:

relaxbooking

Primjer web stranice hotela s widgetima i ponudama za privlačenje posjetitelja.

Zadržali su atraktivne widgete zbog kojih posjetitelji mogu izravno doći do booking engine-a i rezervirati. Dobro je istaknuto njihovo mjesto, usluge, ponude, iskustva koja nude, pa čak i uzbudljiva galerija fotografija.

Obavezno pročitajte: Mitovi i činjenice o posjedovanju hotelske web stranice.

 Izvršite SEO optimizaciju na web mjestu hotela

Uzmimo u obzir da želite kupiti novi mobitel. Što ćete učiniti?

Krenut ćete na Google, potražiti najnovije mobilne telefone, njihove troškove, specifikacije i sve što želite znati. Nakon svih istraživanja, odabrat ćete željeni telefon.

Pa, i vaši gosti slijede isti obrazac kada žele potražiti hotel za boravak. Dakle, vaše web mjesto MORA biti tamo u rezultatima pretraživanja. A za to morate izvesti SEO optimizaciju.

SEO vam pomaže usmjeriti promet na vaše web mjesto tako što ga rangira na tražilicama. To ga čini praktičnim pristupom promicanju hotelske prodaje.

Savjet: Pogledajte naš detaljni vodič o tome kako napraviti SEO za hotelsku web stranicu.

Održavajte svoje Google My Business popise

Kao što sam spomenuo u gornjoj točki, pretraga na Googleu prvi je korak. Iz tog razloga, posjedovanje Googleovog unosa pomoći će vam da se pojavite više u rezultatima pretraživanja, što će ga nakon toga učiniti učinkovitom idejom za promociju hotela.

U popis morate dodati sve relevantne poslovne podatke. Radno vrijeme hotela, telefonski broj, URL web mjesta, slike i sve dodatne informacije koje želite učiniti lako dostupnima svojim gostima. Gosti mogu jednostavno kliknuti na “Web stranica” ili “Upute” što povećava njihove šanse da rezerviraju izravno kod vas, umjesto da rezerviraju iz OTA-a.

S nedavnim ažuriranjem Google pretraživanja hotela, tražilica prikazuje i vaše vrste soba, zajedno s tarifnim planovima i raznim drugim detaljima. Dakle, pravo je vrijeme da na najbolji način iskoristite Google Business Listing.

Registrirajte se za Google oglase za hotele

Već ste se pojavili u Google pretraživanju zahvaljujući SEO-u i Google Business Listingu. Sada, kako osigurati da vaši gosti mogu pametno odabrati vaš hotel? E, tada se pojavljuju Googleovi oglasi za hotele.

Ova je usluga dostupna samo putem Googleovih ovlaštenih partnera za integraciju. To je jedan od Googleovih uspješnih napora da pomogne hotelima da steknu više rezervacija, a da se ne moraju registrirati na OTA-ima.

To je uvjerljiv način za promociju hotela jer će vašem gostu pomoći da rezervira kod vas odmah iz rezultata pretraživanja.

Usredotočite se na angažman gostiju

Hoteli se danas bave pružanjem personaliziranog iskustva gostima; bilo njihovim uslugama bilo nekim drugim sredstvima. I to je jedna od najperspektivnijih ideja za promociju hotela.

Znate što kažu;

Zadovoljan gost najbolja je poslovna strategija.

Za početak bi malo pažnje vašeg osoblja prema preferencijama vaših gostiju išlo jako, jako dugo! Osim toga, pošaljite im e-poštu prije dolaska koja sadrži detalje o tome kako vas dobiti, mogućnosti nadogradnje sobe i još mnogo toga.

Nakon što se prijave, možete im ponuditi obilazak grada ili ih pozvati na bilo koji događaj koji vaš hotel možda organizira. Obavijestite ih o akcijama tog dana. Tako će vaši gosti imati bolje iskustvo; što dovodi do toga da oni odaberu vas u sljedećem posjetu.

Slično tome, nakon njihove odjave, možete dati neke ponude za njihov sljedeći boravak, promovirati događaje u vašem hotelu i zatražiti od njih recenzije i tako dalje.

Prikupljajte komentare i odgovarajte na njih

Recenzije su trenutno odlučujući parametar za svakog gosta. Posjeduju moć da naruše reputaciju vašeg hotela. I jasno, recenzije za vas su ona guska koja nosi zlatna jaja (pazite da je ne ubijete). Možda nikada nećete znati kako pojedinačna recenzija utječe na vaše goste i buduće rezervacije.

Zato se s recenzijama hotela mora postupati izuzetno pažljivo. Značajna su ideja za promociju hotela; jer ih generira korisnik, za korisnika i od korisnika.

Prikupite što više recenzija za svoju imovinu i ne propustite odgovoriti na njih.

Iznad svega ovoga, postavite softver za upravljanje hotelskim recenzijama kako biste lakše i najbolje iskoristili svoje mrežne recenzije.

Savjet: Evo nekoliko savjeta i trikova za usredotočenje na recenzije hotela i upravljanje reputacijom.

Facebook Marketing

Jeste li znali, da je Facebook zemlja, to bi bila najnaseljenija zemlja na svijetu? I zato je Facebook obvezan među vašim idejama za promociju hotela.

All you have to do is INTERACT with your audience regularly. Request them to tag you in their pictures (you can also tag them, BTW). Let your audience know about those special deals and discounts you’re running. You can boost your posts too.

I znate najbolji dio, ako integrirate svoj booking engine sa svojom Facebook stranicom, možete dobiti i izravne rezervacije s Facebooka.

Provjerite kako ovja hotel to radi na Facebooku:

Facebook marketing kao jedna od ideja hotelskog marketinga

Primjer hotela koji izvrsno posluje na Facebook marketingu.

Instagram Marketing

Dakle, vidio sam da je većina hotela (ili bolje reći, poduzeća) pokrenula Instagram marketing na redovnoj osnovi.

Sve što trebate su zapanjujuće fotografije i videozapisi vašeg hotela. Osim toga, možete se poigrati pričama, postaviti nekoliko pitanja, pokrenuti anketu, otvoriti chat i dodati malo Instagram glazbe i održavati angažman dosljednim.

Isprobajte se na nedavno pokrenutim REELS-ima na Instagramu.

Ove marketinške aktivnosti dat će dobar poticaj Instagram računu vašeg hotela. Također će vam pružiti priliku da predstavite ljepotu u vašem posjedu i oko njega; što je obično prvi parametar vaših gostiju.

Naglasio bih da stavimo više priča i krenemo uživo jer imaju najveći omjer angažmana.

YouTube marketing

S obzirom na to da se procjenjuje 300 sati videozapisa koji se prenose svake minute, možete razumjeti sklonost ove platforme. Promoviranje hotela na YouTubeu neće vam oduzeti puno truda.

Kanal hotela možete stvoriti na YouTubeu. Zatim tamo objavite video obilaske hotela. Osim toga, ako nudite avanturističke aktivnosti kod sebe, YouTube je najbolji medij za prikazivanje tih aktivnosti kratkim video isječcima gostiju tijekom tih avantura.

YouTube oglasi također su jedna stvar u koju možete dublje uroniti – kao jedna od najučinkovitijih ideja za promociju hotela.

Ponudite dobrodošlicu putopiscima i blogerima

Ovih dana putopisci i blogeri imaju velik utjecaj na tržište. Mnogo ljudi ih prati, a putnici u osnovi slušaju njihove prijedloge i nadahnjuju se iskustvima koja imaju.

Dakle, jedna od ideja za reklamiranje hotela je pratiti ovaj trend i pozvati putopisne blogere i influencere na vašem imanju.

Obratite im se i započnite suradnju kao dio vaših ideja i strategija hotelskog marketinga. Možete ih platiti ili im ponuditi besplatan boravak u hotelu.

Pokušajte s oglasima

Oglašavanje je presudan aspekt vaše hotelske promocije. Dakle, izdvojite proračun i pronađite najbolji medij za pokretanje oglasnih kampanja. Oglašavajte hotelske pogodnosti, promocije i pakete na mreži na svim platformama. Možete se poslužiti sljedećim važnim informacijama:

Google AdWords – započnite s oglasima na pretraživačkoj mreži iz Google Adwordsa. Ti će oglasi biti vidljivi u rezultatima pretraživanja, točno tamo gdje vas gosti traže. Ovi oglasi pomoći će vam da ostvarite izravne rezervacije dosezanjem prave ciljne publike, a istovremeno održavajući svoj proračun.

Remarketing oglasi – Jeste li ikad nešto tražili na Amazonu, a zatim vas je ta pretraga posvuda pratila? Znate, s nižim cijenama, atraktivnim ponudama ili nečim sličnim? Pa, to se zove REMARKETING, što je također koristan način za promociju vašeg hotela. Pomaže posjetiteljima vaše web stranice da vas zadrže u svom umu i ostavljaju dugotrajan utjecaj.

Facebook oglasi – Facebook pruža nevjerojatnu priliku za promociju poduzeća. Jedan od najboljih odgovora na pitanje “Kako promovirati hotel” je dati pokušaj Facebook oglasa. Omogućuje vam promociju vaše Facebook stranice i atraktivnih ponuda za vašu ciljanu publiku širom svijeta. To vam povećava vidljivost i daje važan put do promocije hotela.

Ako odgovara vašem proračunu, možete pokušati i s Instagramom i Youtube oglasima.

Savjet: Saznajte sve o postavljanju Google oglasa i Facebook oglasa za vašu nekretninu.

Idite na marketing sadržaja

Nepotrebno je reći: “Sadržaj je kralj.”

Dopustite mi da vam kažem kako i ovo može biti sigurna strategija promocije hotela.

Kada vaši gosti biraju hotel, oni ne traže samo mjesto za boravak. Razmatraju cijeli grad i njegovo mjesto te ga žele istražiti. Dakle, dajte im to s odgovarajućim sadržajem na vašem web mjestu. Blogovi, članci i što sve ne. Kaže se da je content marketing NAJUčinkovitija ideja hotelskog marketinga.

Na primjer:
1. 10 stvari koje treba učiniti kad ste u Opatiji
2. 7 barova koje biste trebali posjetiti u Opatiji
3. 15 stvari koje treba obaviti dok ste u Opatiji

Osim toga, možete pisati o tradiciji, kulturi i kuhinjama svog mjesta.

Ovih dana većina hotela ima namjensku web stranicu za te vrste sadržaja. Objavljivanje takvog sadržaja pomoći će vam da se i vi više rangirate u rezultatima pretraživanja. Stoga je to važno za SEO kao i ideja za promociju hotela.

Razvite odnos s lokalnim turističkim zajednicama

Za hotele je važno ostati u kontaktu s lokalnim turističkim zajednicama, kao i drugim vladinim udrugama koje podržavaju njihovo poslovanje. Te zajednice i udruge mogu vam biti korisne na mnogo načina.

Takva vam tijela mogu pomoći da u svom posjedu organizirate događaje koji imaju regionalni ili nacionalni doseg. Vrijedni su resursi za održavanje kontakta s drugim lokalnim poduzećima. Turističke zajednice, biroi za konvencije i posjetitelje (CVB-ovi) i organizacije za marketinško odredište imaju zadatak dovoditi posjetitelje u neko područje i promovirati tvrtke na tom području.

Stoga je važno imati dobar odnos s njima za oglašavanje vaše imovine.

Bonus: udružite se sa zrakoplovnim kompanijama

Savez s zrakoplovnim kompanijama može biti jedan od sigurnih načina promocije hotela. Razlog tome je, bez obzira na to kako ljudi putuju – poslovno ili u slobodno vrijeme; zrakoplovne tvrtke bile bi dio svih.

Sve što trebate je udružiti se s popularnom zrakoplovnom kompanijom u promotivnoj ponudi. Također možete kombinirati bodove programa vjernosti s ovim ponudama. To vam može pomoći da dođete pred puno ciljanih potencijalnih kupaca.

Ako vam takvo savezništvo nije moguće, tada možete pokušati kontaktirati i postaviti svoj oglas na njihovu stranicu.

Ako malo razmislite, postoje brojne ideje za promociju hotela. Trebate samo pažljivo promatrati, nastaviti iskušavati nove stvari, biti otvoreni i fleksibilni za eksperimentiranje.

Ovo je 17 kreativnih ideja za promociju hotela koje možete primijeniti za rast svog poslovanja. Utvrdite što vam najbolje odgovara iz ovih ideja i proučite ih u sljedećoj strategiji.

 

17 najboljih ideja za promociju hotela koje možete koristiti by