Većina ljudi apsolutno mrzi lozinke. Bespotrebno nam oduzimaju vrijeme i još se trebamo sjetiti teških lozinki kako bi naši računi bili što sigurniji.

Da li ste se ikad zapitali koliko vremena potrošite s unošenjem korisničkih imena i lozinki na razne emailove, društvene mreže, web stranice, forume ili portale za oglašavanje smještaja?

Priznajete, previse. Ali, svemu tome je došao kraj.

Postoji usluga koja potpuno eliminira taj dio boravka na internetu i zadaje mu “knock-out” u prvoj rundi dok u isto vrijeme vaše račune štiti od krađa računa pružajući maksimalnu sigurnost.

Predstavljamo Vam alat za lozinke LastPass.

 

Što je LastPass?

[responsive]alat za lozinke LastPass[/responsive]

LastPass je potpuno besplatna usluga koja prijavu na vaše omiljene portale za oglašavanje, društvene mreže, bankovne račune i Gmail adrese čini izuzetno jednostavnim.

S LastPassom potrebno je zapamtiti samo jednu lozinku a to je glavna lozinka za LastPass. Program se pobrine za sve ostalo i daje vam mogućnost logiranja bez unošenja detalja o korisničkom računu.

Svaki put kada se prijavite na novu stranicu LastPass automatski sačuva link te web stranice, korisničko ime i lozinku umjesto vas! Sada jednim klikom pristupate bilo kojoj stranici.

Kada promijenite lozinku automatski vas pita da li je želite ažurirati sačuvati u LastPass trezoru. Kao što vidite sve se odvija na principu automatizma i upravo zbog toga je LastPass brilijantan!

 

Kako instalirati LastPass?

 

Instaliranje LastPass-a je jako jednostavno i instalira se kao bilo koja druga ekstenzija:

 

  1. Prvi korak je instaliranje same ekstenzije na vašem pregledniku

Preko ovog linka instalirajte ekstenziju za Google Chrome preglednik. Ukoliko koristite Safari ili Mozillu ukucajte na Google-u “LastPass” extension i tu preuzmite ekstenziju.

Po preuzimanju LastPass-a pronaći ćete ovaj gumb lastpass gumb na popisu ekstenzija vašeg preglednika. Tu se možete prijaviti u LastPass svaki dan ili bilo kada želite.

 

  1. Napravite snažnu glavnu lozinku

Nakon što ste preuzeli LastPass vrijeme je da se napravi glavna lozinka za LastPass. Napravite dugačku i sigurnu lozinku i LastPass će uraditi ostalo.

To je bila vaša zadnja lozinka… ikad.

Fraza koja se brzo pamti je jedan od najbržih načina kreiranja glavne lozinke. Može biti tekst pjesme ili citat iz filma ili knjige.

Ovo je jako bitno zbog krađa koje se događaju iznajmljivačima na portalima za oglašavanje.
Pročitajte u našem članku kako se zaštiti od krađa računa na Airbnb-u i kako postupiti ako se to ipak dogodi.

 

  1. Istražite svoj LastPass trezor

Ovdje možete dodavati, pregledati i upravljati stranicama i lozinkama koje ste unijeli u LastPass.

 

Glavne značajke LastPass-a

lastpass_login_u_MegaBooker

Evo kako izgleda LastPass prijava u MegaBooker sustav: https://app.megabooker.com/registration

[responsive][/responsive]

 

Iako smo u tekstu naveli neke od značajki LastPass-a u ovom segmentu članka ćemo ih navesti radi preglednosti i da više nikada ne unosite lozinke ručno ? :

  1. Dodavanje stranica : Zaboravljanje lozinki je stvar prošlosti. LastPass vas pita svaki put kada se ulogirate u neku stranicu da li je želite sačuvati ili ne. Također imate mogućnost ručnog unosa, prebacivanja lozinki preko maila ili s nekog drugog upravitelja lozinki.
  2. Napravite svaku lozinku različitom. Generator lozinki je ugrađen u LastPass. Generator automatski pravi lozinke koje su nasumične, sigurne i dovoljno duge za maksimalnu zaštitu protiv krađe i hakiranja računa.
  3. Automatsko punjenje polja za lozinku. Što je bolje od toga da ne morate pamtiti lozinke? Pa to da ih ne morate ni unositi. LastPass automatski popuni polje za lozinku prilikom prijave na bilo koju stranicu ili društvenu mrežu.
  4. Vaše lozinke su svugdje s vama i na sigurnome. LastPass možete koristiti na bilo kojem uređaju. Sve što sačuvate se automatski sinkronizira na svim uređajima.
  5. Lagano organiziranje lozinki, korisničkih računa i web stranica (za apartmane). Razdijelite svoje lozinke i organizirajte ih onako kako vam odgovara. Možete napraviti zaseban dio za lozinke društvenih mreža, zaseban za web portale za oglašavanje, WiFi lozinke, bankovne račune itd.
  6. Provjera lozinki. Koristite LastPass za provjeru postojećih lozinki kako biste pronašli slabe, duple, stare ili ranjive lozinke u vašem trezoru koje štete sigurnosti vaših računa. Ažurirajte ih lagano i postavite nove iz pomoć ovog nevjerojatnog alata.

 

 

LastPass za tvrtke i poslovne korisnike

[responsive]lastpass stranica[/responsive]

LastPass teams i LastPass Enterprise rješava probleme oko lozinki za sve vrste tvrki i obrta. Preko ovih računa vaš trezor ima neograničen pristup za sve članove vašeg tima. Program nudi centraliziranu, produktivnu i sigurnu platformu za upravljanje lozinkama.

Preko 10.000 tvrtki koristi LastPass kako bi pomogli suradnicima da budu što efikasniji uz poboljšanu sigurnost. A košta od 2-4$ dolara mjesečno, prava sitnica.

Jednom kada sačuvate lozinku u LastPass uvijek će biti tu kada je trebate, za lagano i brzo prijavljivanje. Uz maksimalnu zaštitu računa i generiranje neprobojnih lozinki.

Za naprednu verziju LastPass-a možete se prijaviti ovdje.

 

Da li vi koristite neki program za upravljanje lozinkama ili svaki put unosite lozinke i korisnička imena ručno? Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete od sada koristiti LastPass i uštedjeti si dosta vremena prilikom prijave na razne portale za oglašavanje.

 

Lagano upravljajte s lozinkama vaših apartmana preko ovog besplatnog alata by