Kako sam uz pomoć MagaBooker sustava napunila svoj smještaj 200 dana u godini? Desanka Juraga

Ovo je priča o odgovornoj iznajmljivačici koja je:

  1. Redovito odgovarala na recenzije svojih gostiju
  2. Stalno unaprjeđivala svoju uslugu
  3. Često iznenađivala svoje goste malim znacima  pažnje

Uz ove navike (i pomoć  MegaBooker sustava), iznajmljivačica iz priče je uspjela produžiti svoju sezonu i doseći prosječnu popunjenost apartmana do čak 200 dana u godini ( po apartmanu). Saznajte kako!

OBITELJ JURAGA

Gospođa Juraga i njena obitelj se bave i žive od iznajmljivanja apartmana Ville Salona u Opatiji još od davne 1968. godine. Danas obitelj Juraga ima 4 apartmana u srcu Opatije, te su nositelji oznake „Kvarner family”.

[responsive]aplikacija za rezervacije[/responsive]

 

PREPREKE I IZAZOVI

Do prije tri godine se ova iznajmljivačica oglašavala isključivo uz pomoć nekoliko lokalnih agencija, a karta opatije Villa Salona je bila popunjena samo na vrhuncu sezone. Usprkos trudu i relativno dobroj lokaciji (centar Opatije), gospođa Juraga nije bila u mogućnosti popuniti svoje apartmane van sezone.

SURADNJA SA MEGABOOKEROM SUSTAVOM ZA IZNAjMLJIVANJE APARTMANA

U 2013. godini se na Hrvatskom tržištu usluga specijaliziranih upravo za iznajmljivače  privatnog smještaja pojavio MegaBooker sustav, softver koji na jednom mjestu povezuje oglase na svim relevantnim portalima. Gospođa Juraga je odlučila iskušati ovaj program i ispitati hoće li njegovo korištenje utjecati na produženje sezone u njenim apartmanima.

Uz dobre navike poput:aplikacija za rezervacije

-Pića dobrodošlice

-Dočekivanja gostiju, a po potrebi i prijevoz do apartmana

-Susretljivost i osmjeh na licu

Gospođa Juraga je zadobila srca svojih gostiju, a uz MegaBooker je postala dostupnija i gostima koji za njene apartmane do tada možda nebi ni čuli jer nisu bili prisutni na svim popularnim kanalima.

POVRAT ULOŽENOG

Nećemo iznositi konkretne iznose prihoda iznajmljivača koji su ostvareni kroz MegaBooker sustav. zvizdaDovoljno je reći kako je obitelj Juraga povećala svoju zaradu toliko da su uspjeli investirati u svoje apartmane i podići ih na razinu od 4 zvjezdice. Posljedično tome apartmani Villa Nola si danas mogu priuštiti povećanje cijena a shodno tome i dugoročno povećati zaradu od iznajmljivanja.

PRODUŽENJE SEZONE

Prije korištenja usluge MegaBooker, apartmani Villa Nola bili bi popunjeni samo u glavne ljetne mjesece pahulja(kao i apartmani većine domaćih iznajmljivača). Najveće iznenađenje za gospođu Juraga pojava produženja sezone te primanje gostiju i u vrijeme zimskih praznika. Doček Nove godine se do nedavno u apartmanima nije organizirao, a rezervacije apartmana za termine u siječnju su došle kao ugodno iznenađenje!

RIJEČI IZNAJMLJIVAČA

Prije svega uredna su i redovna plaćanja. Komunikacija sa agencijom na visokoj je raziniPopunjenost daleko je nadmašila moja očekivanja u 3 godine suradnje.Punjenje je prepušteno 90-95% agencijiDesanka Juraga

 

ZA ŠTO ODGOVARA IZNAJMLJIVAČ

Iznajmljivač je odgovoran za ocjene koje će dobiti na portalima za oglašavanje smještaja. Kada bi apartmani Villa Salona imali agencija za iznajmljivanje apartmanaloše ocjene na portalima, rezervacije bi gospođi Juraga prestale dolaziti. Kao iznajmljivač dužni ste shvaćati komentare i ocjene svojih gostiju prilično ozbiljno te stalno ulagati u svoju uslugu. Gospođa Juraga je savršeno svjesna važnosti komentara gostiju na portalima te redovito ulaže ne samo u svoje apartmane već i u brigu o svojim gostima. Od samog dolaska u apartman pa do njegova odlaska, gospođa Juraga je na raspolaganju svom gostu za sve upite i prijedloge. Rezultati takvih postupanja su više nego očiti.

[responsive]ocjene na Booking.com[/responsive]

 

VISOKE OCJENE = VISOKA OČEKIVANJA

Nezahvalnih gostiju će uvijek biti. Tako je i gđa Juraga imala slučajeva u kojima bi se gost tužio jer primjerice u apartmanu nebi pronašao gnječilicu za češnjak 🙂 Ova negativna pojava je usko vezana uz visoke ocjene na Booking.com-u. Povećanje dobrih ocjena jest želja većine iznajmljivača, međutim visoke ocjene donose i visoka očekivanja kod gostiju. 

ZAKLJUČAK:

Kako biti uspješan iznajmljivač  poput gospođe Jurage?

Piće dobrodošlice, razglednica ili boca domaće rakije mogu učiniti golemu razliku i ostaviti snažan utisak na vašeg gosta. A suradnja sa Megabookerom omogućava pristup milijunima stranih turista sa jednog mjesta uz sinkroniziran kalendar.

Vjerujte, gost kojeg tretirate kao prijatelja neće imati srca ostaviti loš komentar. Ako ne vjerujete pitajte gospođu Juragu i slijedite pozitivan primjer u iznajmljivanju Ville Salona 🙂

[responsive]channel manager megabooker[/responsive]

 

 

Primjer uspješnog produženja sezone u Villi Saloni by