smanjivanje troskova hotela

Ugostiteljska poduzeća nose mnogo čimbenika za uspjeh. Nisu ograničeni na rast prihoda i ostvarivanje više rezervacija. Umjesto toga, duboko zaranjanje ideja za uštedu troškova hotela uz pravilno održavanje troškova također se računa kao važan čimbenik vašeg uspjeha.

Smanjenje troškova u hotelima, baš kao i u bilo kojem drugom poslu; pomaže u održavanju optimalnih troškova i, naravno, kontrolira vašu potrošnju na nepotrebne aktivnosti.

E sad, KAKO REZATI TROŠKOVE U HOTELU?

Siguran sam, sigurno ste razmišljali o tome i poduzeli nekoliko koraka. Uostalom, tko ne bi želio veći ROI?

Ali da budem iskren, pronalaženje načina za smanjenje hotelskih troškova pravi je izazov, posebno na mjestima gdje su životni troškovi visoki. Možda ćete morati dublje kopati, razmišljati izvan okvira i postići da vam se racionalni kotači zavrte.

Na ovom blogu podijelio sam neke osnovne i napredne tehnike kontrole troškova u hotelima koje vam mogu pomoći da započnete s ovim korakom.

Iako bismo trebali nastaviti s tim, trebali biste biti svjesni nekih pogodnosti i razloga za primjenu mjera kontrole troškova na vašem posjedu.

Zašto bi hoteli trebali smanjiti troškove?

Pa, pronaći ćete mnoge praktične, a očite prednosti smanjenja hotelskih troškova. Ali sve se svodi na razloge koji daju vrijednost. To su:

Da bi se troškovi držali pod nadzorom: Ljudska je tendencija trošiti više kada ima slobodne ruke. Uvođenje mjera za smanjenje troškova u hotelu pomoći će vam da kontrolirate eksploziju troškova.

Povećavanje dobiti: Budući da vam rezanje troškova omogućuje smanjenje neželjenih troškova, možete se usredotočiti na željene ciljeve prihoda i povećati profitnu maržu.

Povrh toga, transparentna slika hotelskih troškova dat će vam nekoliko ideja gdje možete smanjiti troškove.

Sada, istražimo neke zajamčene i najučinkovitije tehnike za uštedu troškova u vašem hotelskom poslovanju.

Ovo su neke općenite ideje za smanjenje troškova hotelskih nekretnina. Sve se možda ne odnose ili se više od toga može odnositi i na vašu imovinu.

Krenimo kroz njih jedan po jedan.

1. Detaljno analizirajte svoje troškove

Ovo je prvi korak prema smanjenju troškova na vašem hotelskom imanju.
Za početak odvojite malo vremena da sjednete i znate kamo idu vaši troškovi.

Sustavi hotelskog menadžmenta velika su pomoć u generiranju izvještaja o troškovima i prihodima.

Prenatrpan raspored zabave gostiju i bavljenja drugim operacijama može vas iznenaditi nastalim troškovima.

Moglo bi doći do neobičnog porasta propusnosti ili nepotrebnih troškova za kozmetiku i posteljinu. Promatrajte svoju potrošnju na inventaru koja bi mogla biti puno jeftinija ako se brzo poduzmu mjere.

Neka vam postane navika redovito analizirati izvještaje o troškovima. Dobijte raščlambu operativnih troškova i pokušajte uočiti neke uzorke. Mali detalji puno su važni kada je riječ o smanjenju hotelskih troškova i učinkovitijem poslovanju.

Uzimanje u obzir malih stvari idealan je prvi korak.

2. Osposobite osoblje unakrsno za optimalno korištenje resursa

I vi to znate kao i ja da zapošljavanje osoblja zauzima velik dio vaših napora, vremena i troškova.

Gotovo 50% hotelskih troškova odnosi se na radnu snagu.

CBRE Hotels

To je rečeno, unakrsna obuka osoblja za više uloga dobra je ideja za uštedu troškova za vaš hotel. Na taj ćete način, umjesto dovođenja novih lica za nove uloge, moći koristiti postojeće resurse.

Učenje novih vještina je dobitna situacija za vas, kao i za članove vašeg tima. Mogu steći dodatnu vještinu koja će im dugoročno pomoći. I moći ćete uštedjeti novac od zapošljavanja novih resursa.

Na primjer, zaposlenici mogu pomoći recepciji tijekom najvećih sati / mjeseci da upravljaju šetnjom gostiju, zahtjevima i žalbama gostiju iz kuće. Slično tome, kad nema puno žurbe, recepcija može pomoći marketinškom timu u marketingu društvenih mreža i kontaktiranju vjerojatnih gostiju.

Ovdje je potreban oprez da ne preopterećujete osoblje. To će rezultirati demoralizacijom i učinit će ih neučinkovitima.

3. Upotrijebite tehnologiju za smanjenje troškova

Hotelska industrija s vremenom napreduje, a isto tako i navike i očekivanja gostiju od hotela.

Međutim, vidio sam da hoteli ne ulažu u tehnologiju jer se boje nedovoljnog ROI-ja. A uobičajena zabluda vrti se oko hotelske tehnologije koja predstavlja teret i dodatni trošak.

ALI, upotreba nove tehnologije ne znači povećanje operativnih troškova. Umjesto toga, ova poboljšanja mogu pomoći u smanjenju troškova.

Tehnologija automatizacijom poslovanja može smanjiti hotelske troškove.

Sveobuhvatna (integrirana) hotelska tehnologija koja uključuje hotelski softver, booking engine i channel manager automatiziraju i pojednostavljuju sve operacije. Ovi sustavi vode brigu o rezervacijama, distribuciji zaliha, prijavi i odjavi, naplati, internetskim pregledima, održavanju kuće i svemu ostalom.

To smanjuje potrebu za namjenskim resursom koji stoji iza nekoliko operacija, pa čak i štedi vrijeme.

Zapravo, nedavno izvješće Hospitality Technology otkrilo je da:

57% hotela planira potrošiti više na tehnologiju kako bi mogli pružati usluge putem naprednog softvera i alata.

Hospitality Technology

Uz to, kaže se da će Internet stvari (IoT) također pomoći u smanjenju hotelskih troškova.

Savjet: Razmislite o izračunavanju povrata ulaganja u hotelsku tehnologiju prije nego što uložite kako biste riješili svoje sumnje.

4.Postavite kioske za samoprijavu

Industrija ugostiteljstva ubrzano se razvija i prešla je sa samostalnih rezervacija na samostalne prijave. Gosti obično ne čekaju dugo vremena da se prijave ili iskoriste bilo kakve usluge u hotelima. Žele stvari obaviti brže i bolje.

Dakle, instaliranje kioska za samoprijavu izvrstan je način za kontrolu troškova u prednjem uredu.

Iako kiosk ne može u potpunosti zamijeniti recepciju, ali može u velikoj mjeri smanjiti troškove rada; posebno one u noćnoj smjeni koji su skup resurs.

Postavite kioske za samoprijavljivanje u hotel kako biste uštedjeli

Kiosci za samoprijavljivanje u hotelima u velikoj mjeri smanjuju troškove rada

Također može smanjiti ovisnost o ručnom radu jer je gostima jednostavno i prikladno samostalno se prijaviti.

Nedavno istraživanje pokazalo je da 68% gostiju želi ubrzati postupak prijave svojim pametnim telefonima.

Capterra

To je zato što je kiosk za samostalnu prijavu bez problema s jednostavnim naredbama i preglednim sučeljem. Iznad svega, kiosk samim gostima omogućuje brzu prijavu.

Kako hoteli u konačnici žele biti više orijentirani na kupca, samo-prijava vjerojatno će postati industrijski standard u narednim godinama.

Trebali biste izračunati ROI takvih ulaganja prije nego što ih upotrijebite za inicijative uštede hotelskih troškova.

5.Smanjite troškove električne energije prelazeći na obnovljive resurse

Usvajanje energetski prihvatljivih mjera ekonomski je korisno i također koristi ugledu vašeg hotela.

Carbon Trust procjenjuje da biste hotelske račune za energiju mogli smanjiti za čak 20% samo primjenom jednostavnih i jeftinih ekoloških mjera.

Green Hotelier

Korištenje uređaja koji troše više električne energije i ispis nepotrebnih papira ne samo da povećavaju vaše operativne troškove, već i koče vaše strategije smanjenja troškova.

Uštedite električnu energiju kao mjeru uštede u hotelu

Uštedite električnu energiju kao mjeru uštede u hotelu

Sada je jedna od najplodnijih ideja za uštedu troškova za hotele smanjenje troškova električne energije.

To se podudara i s inicijativom “Going Green”, što je važan korak prema spašavanju okoliša. Evo kako možete smanjiti troškove električne energije:

  • Koristite LED svjetla: Korištenje LED žarulja može biti učinkovitije i uštedjeti troškove od korištenja uobičajenih žarulja sa žarnom niti. To štedi energiju, a zauzvrat smanjuje račun za električnu energiju.
  • Primijenite pametne prozore: Prozor koji automatski prilagođava nijansu tijekom dana najpametnije je što se može prihvatiti. Ovi prozori kontroliraju koliko svjetlosti prolazi kroz njih, prilagođavaju hlađenje ili grijanje u sobi prema potrebi. To na kraju štedi troškove klima uređaja koji hlade sobu.
  • Upotrijebite uređaje Energy Star: Upotrijebite certificirane uređaje umjesto starih uređaja koji troše više električne energije. Ako to učinite s jednim uređajem, neće biti razlike, ali polako zamjenjujte svu opremu kako biste vidjeli smanjeni račun za struju.

Kontrola osvjetljenja, korištenje optimizirane temperature sobe i vode, obrazovanje osoblja za uštedu energije neki su od preliminarnih koraka koji se mogu poduzeti prema “going green” i smanjenju troškova.

Uključivanje IoT-a može pomoći u kontroli troškova u hotelskoj industriji usvajanjem nekih pametnih tehnika.

6.Optimizirajte marketinške troškove hotela

Marketing treba istražiti. A ulazak u marketinšku kampanju bez poznavanja činjenica i brojki definitivno može poremetiti vaše troškove.

Samo bacanje novca bez poznavanja povrata ulaganja neučinkovit je način promocije vaše imovine.

Umjesto toga, mogu postojati jeftini načini širenja svijesti, kao što su:

  • Izvrsni sadržaji se uvijek prodaju. Uložite u pisanje dobrog sadržaja koji govori sam za sebe.
  • Društveni mediji oružje su digitalnog marketinga koje bi se trebalo koristiti za dosezanje maksimalne publike. Budite tamo aktivni. Gostima će ostaviti misao u glavama i natjerati ih da jednom posjete vaš hotel. (Evo nekoliko najboljih marketinških strategija za društvene medije koje možete usvojiti)
  • Povežite se s lokalnim dobavljačima da biste podijelili / generirali rezervacije
  • Također možete snimiti sjajne fotografije svog hotela i pokazati ih svojoj ciljnoj publici.

Trebali biste neprestano analizirati rezultate svojih marketinških strategija i u skladu s tim odlučivati o sljedećem koraku. Ako rezultati nisu onakvi kakve očekujete, nemojte nastaviti s tim pristupom i odaberite novi. Na taj način možete optimizirati svoje marketinške troškove.

7. Prakticirajte preventivno održavanje uređaja

Održavanje sustava i objekata poput vodovoda, električnih uređaja i infrastrukture može biti prilično skupa stvar. Preventivno održavanje uključuje inspekciju ovih objekata kako bi se spriječili neočekivani kvarovi.

Ovo djeluje kao jedna od snažnih ideja za uštedu troškova za hotele.

Učinkovita metoda preventivnog održavanja uzima u obzir sve infrastrukturne specifičnosti vašeg posjeda i planira godišnji raspored održavanja na način koji ne ometa iskustvo gostiju.

U ugostiteljstvu postoje mnoga IoT rješenja koja vam pomažu da slijedite rasporede održavanja s pametnim uređajima.

Osim toga, na tržištu postoje različite aplikacije koje mogu automatizirati raspored održavanja opreme. Oni također pomažu menadžerima da vode evidenciju svih rasporeda kako bi izbjegli nepotrebne popravke.

Pravovremeno i dobro planirano održavanje i popravak isplativi su. Nedostatak istih može rezultirati visokim kaznenim troškovima koji remete vaš operativni proračun, kao i iskustvo gostiju.

Postoje kvarovi kojima je potreban popravak odmah i ovdje se ne može smanjiti trošak. No ako slijedite redoviti raspored održavanja i povremeno provjeravate opremu, bit će manje šansi za iznenadni kvar.

Dakle, preventivno održavanje pomaže u smanjenju hotelskih troškova održavanjem opreme dulje vrijeme netaknutom.

8. Upotrijebite manje iskorištene prostore vašeg posjeda

Pogledajte svaki kutak u svom hotelu i pronađite prostore koji se često ne koriste.

U idealnom slučaju, rezanje operativnih troškova i stvaranje prihoda idu ruku pod ruku.

Korištenje neiskorištenih prostora u poslovne svrhe dobar je način za stjecanje sporednih prihoda. Dakle, ovo djeluje kao strategija stvaranja prihoda, kao i savršeno praktična ideja za uštedu troškova za hotele.

Na primjer; svoj vrt mogli biste koristiti za vjenčanja, zabave ili događanja. Pružite izvrsno iskustvo gostima koji prisustvuju tim događanjima, a mogli bi se pretvoriti i u vaše buduće goste.

Ako imate dvoranu; upotrijebite je za satove joge ili plesa. Tako će gosti tijekom svog boravka potrošiti i malo dodatnog novca; povećavajući tako svoj prihod.

Nadolazeći trend je korištenje hotelskog predvorja kao radnog prostora, društvene žarišne točke, kafića ili bilo kojeg fleksibilnog prostora koji se može koristiti za gotovo sve.

Postavljanje takvog predvorja dodat će vrijednost vašoj imovini, a da ne spominjemo zarađeni prihod. Postoje i drugi načini korištenja ovih prostora i promocije hotela tijekom van sezone. Možete pronaći neke ideje za promociju u niskoj sezoni kako biste koristili ove tehnike i stvorili prihod.

9. Pregovarajte s dobavljačima

Pregovaranje o pravom dogovoru s dobavljačima ne znači nužno postizanje onoga što želite po najnižoj mogućoj cijeni. Pregovori se vode ispravno samo kada se obje strane osjećaju zadovoljno i ugodno zbog sporazuma.

Dok postavljate hotel, uzimate najbolje ponude od svojih dobavljača. Nakon toga, budući da se ugovori približavaju datumu obnove i znate troškove, možda ćete ih morati malo razbiti.

Bilo bi razumno tražiti popust kad obnavljate ugovore. Također možete dobiti ponude od drugih dobavljača kako biste odabrali najbolju u pogledu kvalitete i cijene.

Prije odabira dobavljača, znajte optimalni trošak u što ulažete.

Na primjer; ako skupno naručujete kozmetiku ili druge potrepštine, možda biste trebali potražiti dobavljača koji vam daje dobar popust. Ili, ako ulažete u složeni softver, kao dio posla možete pregovarati s prodavačem o besplatnoj obuci.

Najčešća pitanja

>Koliko često bih trebao analizirati svoje imovinske troškove?

Budite što dosljedniji. Sigurno na svom imanju održavate mjesečne, kvartalne i polugodišnje sastanke rasta. Idealno je analizirati svoje troškove u to doba.

>Trebam li unaprijed osposobiti sve zaposlenike za optimalno korištenje?

To u potpunosti ovisi o vrsti i broju zaposlenika koje ste zaposlili. Članovima tima koji imaju opsežne odgovornosti ne preporučuje se da idu na unakrsni trening. Inače, to može utjecati na njihovu produktivnost.

>Trebam li razmisliti o otpuštanju osoblja radi smanjenja troškova?

Ako situacija nije pod vašim nadzorom (na primjer, pandemija COVID19), možda ćete trebati poduzeti takve korake kako biste smanjili troškove. To je samo jedan od posljednjih načina na koji hoteli mogu uštedjeti novac da bi preživjeli.

>Jesu li ove ideje sigurne za dugoročnu upotrebu?

Sve tehnike smanjenja troškova u hotelima podijeljene na ovom blogu sigurne su i preporučuje se njihova dugoročna upotreba. Što ste stabilniji, to ćete biti u boljoj poziciji.

>Kako mogu odabrati odgovarajući i povoljni hotelski softver za svoju nekretninu?

Odabir pravog hotelskog softvera sam po sebi predstavlja izazov. Postoje različiti čimbenici koje treba uzeti u obzir osim proračuna.

>Koja se hotelska tehnologija toplo preporučuje za smanjenje hotelskih troškova?

Za početak se toplo preporučuje hotelski PMS, a s njim i integrirani channel manager kako bi se smanjili troškovi. Nakon toga možete razmisliti o odabiru booking engine-a kako biste ostvarili izravne rezervacije, sustav upravljanja reputacijom i takve stvari.

Zaključak

Ove tehnike smanjenja troškova mogu ili ne moraju biti prikladne za sve tipove hotela. Savjetuje se da ih primijenite prema vlastitom nahođenju.

Vaša imovina i osoblje mogli bi doživjeti razne pogodnosti ako pravilno primijenite ove ideje za uštedu troškova. Možete povećati plaću za zaposlenike, kupiti bolju opremu, uložiti više u uspješan marketing i planirati godinu unaprijed.

Hotelska je industrija vrlo konkurentna, a troškovi poslovanja uvijek rastu. Ali uvijek mogu postojati načini kako smanjiti troškove i metodično voditi hotel. Potražite rješenja koja najbolje odgovaraju vašem posjedu, istovremeno smanjite troškove i povećajte prihod.

Spomenite u odjeljku za komentare u nastavku ako znate više načina za smanjenje troškova ili vam je bilo koji od ovih načina pomogao.

9 pametnih ideja za uštedu troškova za hotele by