MegaBooker  channel manager i program za turističke agencije!

MegaBooker program za turističke agencije prepoznaje potrebu turističkih agencija te izlazi sa posebno osmišljenim alatom koji funkcionira po sistemu švicarskog nožića – jedno mjesto za sve! Saznajte više o mogućnostima koje su Vam sada dostupne samo jednim klikom.

[responsive]MegaBooker program za turističke agencije[/responsive]

Sadržaj za lakšu navigaciju (kliknite što vas zanima):

 1. Program za turističke agencije. Koja je uloga channel managera u poslovanju turističkih agencija?

 2. Kako MegaBooker može olakšati i poboljšati Vaše poslovanje?

 3. Osnovne značajke MegaBookera – stvorene namjenski za agencije.

 4. Za Vas spremamo dostupne od 01.02.

 

1. Program za turističke agencije. Koja je uloga channel manager-a u poslovanju turističkih agencija?

 

Dinamično i progresivno poslovanje

Cilj poslovanja svake turističke agencije je zaraditi više u što kraćem periodu i to uz što manje utrošenog vremena. Većinom se intenzivno (profitabilno) poslovanje turističkih agencija posebice onih lokalnih odvija u vremenskom periodu od 01.05.-01.10. ( i to ukoliko govorimo o optimalnim brojkama). U periodu visoke sezone (high season) obično se kako djelatnici tako i vlasnici turističkih agencija doslovno prepolove od posla!

Treba voditi računa o već unaprijed ostvarenim rezervacijama, o „walk in“ gostima, voditi borbu sa preklapanjem rezervacija (overbooking)… Vjerujem da je iscrpljujuće. Naravno u isto vrijeme i potpuno razumljivo – sezona traje 3 puta kraće nego zimski period stagnacije koji uvijek „samo što nije stigao“.

[responsive]Megabooker aplikacija za turističke agencije[/responsive]

 

MegaBooker program za trurističke agencije ima fokus na lakšem, bržem i proaktivnom djelovanju prema odabranim tržištima – uvijek i u svakom trenutku vaši smještajni kapaciteti mogu biti vidljivi i na raspolaganju potencijalnim gostima. U realnom vremenu biti ćete u mogućnosti uvijek istaknuti i prodati slobodne termine aktivnim djelovanjem iz samo jednog centralnog mjesta.

Danas kvalitetno i napredno voditi poslovanje bez korištenja channel managera i program za turističke agencije zaista nije profesionalna opcija. Naravno na tržištu ih ima već nekoliko koji bi svakako mogli ući u uži izbor no jedino je važno da u konačnici vi budete zadovoljni i da vaša odluka već ove sezone poluči izvanredne rezlutate. Jer program za turističke agencije radi baš to.

channel manager za turističke agencije

Brz i jednostavan filter – u svakom trenutku mozete imati uvid u apsolutno sve rezervacije i sve eventualne modifikacije vezane uz smjestaj ili iznajmljivaca. Izvor: app.megabooker.com

[responsive][/responsive]

Progresivno poslovati znači zapravo biti u mogućnosti u svakom trenutnuku tijekom radnog dana i noći aktivno raditi na povećanju broja rezervacija i akceleraciji prodaje a sve iz jednog jedinog mjesta na tržištu koje se zove svijet.

Ukoliko djelujete lokalno bitno je da razmišljate globalno. Channel manager pokriva minimalno 50 online booking portala sa kojima Vas povezuje iz samo jednog mjesta. S obzirom da se kompletno poslovanje odvija online u realnom vremenu vi kao korisnik na jednaki način možete voditi vašu agenciju i to uvijek uzlaznom putanjom.

 

Tehnološko rješenje za turističke agencije – pokriva sve segmente agencijskog poslovanja

Napredak tehnologije postiže izuzetno jaki utjecaj na samo poimanje i shvaćanje poslovanja vezanog uz segment turizma. Novo program za turističke agencije donosi izuzetno kvalitetne opcije koje na vrlo efikasan a opet jednostavan način mogu pozitivno djelovati na sveukupno poslovanje.

Praksa pokazuje kako turističke agencije koje se odluče na korištenje channel manager-a već u prvoj sezoni ostvare 20% veću zaradu! To naravno ostvaruju uz pomoć kvalitetnog channel managera ali i znanjem i poznavanjem svih njegovih značajki i mogućnosti.

 

Osnovne  značajke channel manager očituju se kroz:

 • Automatizaciju komunikacije (notifikacije, podsjetnici, komunikacija sa gostima – personalni pristup);

 • Sinkronizaciju svih podataka i informacija o smještajnim kapacitetima direktno na online booking portale;

 • Samo jedan centralni kalendar;

 • Administrativne postavke koje štede vrijeme i blokiraju bilo kakvu mogućnost pogreške;

 • Jednostavno upravljanje većim brojem smještajnih jedinica – bolja organiziranost.

[responsive]MegaBooker za turističke agencije[/responsive]

Korištenjem Channel managera u potpunosti umanjujete potrebu  za manualnim unošenjem podataka, fotografija, cijena….Jednom će biti sasvim dovoljno unijeti sve informacije unutar Vašeg sustava kojeg izaberete kao Channel manager rješenje a podaci će se jednostavno nastaviti sinkronizirati na odabrane online booking portale.

2. Kako MegaBooker može olakšati i poboljšati Vaše poslovanje?

 

a) Veća vidljivost = Veća zarada i više rezervacija

Korištenje Channel managera sa sobom kao posljedicu donosi izuzetnu vidljivost. MegaBooker omogućiti će Vam vidljivost i dostupnost na 50+ online booking portala (Od Booking.coma, AirBnb-a,TripAdvisora, Expedie…).

 

Naša mreža partnera pokriva preko 207 zemalja svijeta a broj potencijalnih korisnika koji mjesečno posjećuju  partnerske online booking portale  je 40 000 000!  Neovisno koliko dobro kotirate na lokalnoj ili globalnoj razini, mi razumijemo da uvijek nedostaje ljudstva i vremena da zaista sve smještajne kapacitete o kojima brinete postavite na sve dostupne kanale prodaje.Jedan po jedan.

[responsive]portali za oglašavanje turističkih agencija[/responsive]

 

Praksa pokazuje kako čak i nerazvikani ili nekomercijalizirani online booking portali već u prvih nekoliko dana nakon postavljanja objekata online donose i prve rezervacije i to posebice u pred i post sezoni!

 

Smatramo da je došlo vrijeme u kojem moramo biti zahvalni na portalima kao što su Booking.com i Airbnb no svakako  priliku treba dati i drugim portalima a pogotovo onima namjenjenim za određena tržišta na kojima rezervacije ostvaruju gosti koji cijene ljepotu i vrijednost tišine i spokojnih zalazaka sunca u sezoni i predsezoni. I upravo zbog toga treba reći „da“ channel manageru – kako biste imali mogućnost dostupni smještaj kojim upravljate prezentirati upravo ovakvom profilu gostiju!

 

b) Samo jedan kalendar

Biti odgovoran za veliki broj smještajnih jedinica sa sobom donosi izuzetnu odgovornost. U velikoj želji i poslovnim odlukama, iako popločenim dobrim namjerama  svakodnevno ste i dalje suočeni sa velikim rizikom od overbookinga. Koliko god imali tehničkih opcija (iCal, ažurne excell tablice…) preklapanje rezervacije se uvijek može dogoditi – završite sa tom pričom!

[responsive]megabooker channel manager[/responsive]

 

MegaBooker program za agencije na raspolaganje vam nudi samo jedan automatski sinkroniziran kalendar! Sinkronizacija je naravno dvosmjerna što je izuzetno bitno. Kompletna mreža naših partnera omogućava vam povezivanje isključivo sa takvom opcijom kalendara – iCal moguće je linkati na portale po potrebi (dodatna opcija ukoliko postoji potreba).

rezervacijski kalendar za turističke agencije

Jednostavan kalendar na koristenje Vam mogucnost obiljezavanja svih opcija koje ce vam ikad trebati. Izvor: app.megabooker.com

[responsive][/responsive]

Uzmite si vremena i razmislite – koliko vrijedi mir i sigurnost vas i vašeg tima? Biti svijestan činjenice da se nikada neće dogoditi overbooking ma koliko rezervacija štancali na dnevnoj bazi. Jedna ogromna briga manje.

 

c) Neograničeni oglašivački prostor – minimalna investicija

Oglašavanje smještaja na iole kvalitetnim portalima za oglašavanje može biti vrlo skupo ili pak s druge strane potpuno neprofitabilno. Vi kao agencija vjerovatno ćete poželjeti (možda) dodatno oglasiti smještajne kapacitete koji su atraktivni i vjerujete kako će polučiti maksimalnu popunjenost. No, sve ostaje na lokalnoj razini s obzirom da su portali za oglašavanje (nije mi namjera nikoga uvrijediti) pomalo zastarjela opcija za poboljšanje prodaje.

MegaBooker program za turističke agencije omogućiti će vam da se uz minimalnu investiciju (nema dodatnih troškova osim unaprijed fiksno dogovorene cijene) oglasite u samo nekoliko klikova na 50+ onlina booking portala. Nema dodatnih naknada – svi online booking portali koji surađuju sa MegaBookerom naplaćuju samo proviziju u skladu sa osvarenim rezervacijama. Unaprijed potrebni avansni fiksni troškovi ne postoje. Kroz MegaBooker slobodni ste oglasiti se na 5 ili 45 portala – naravno, bez ikakve promjene u cijeni. .

Brzo, lako i efikasno upoznajte svijet sa onime što imate za ponuditi.

 

d) Administracija na dlanu

Na samu riječ „papirologija“ diže Vam se kosa na glavi? Jako dobro prepoznajemo potrebu za jednostavnim rješenjem  s obzirom da MegaBooker tim zajedno broji preko 40 godina rada na agencijskom tipu poslovanja i to isključivo u sektoru privatnog smještaja.

 

Administracijski i računovodstveni dio sveli smo na bazičnu potrebu koja se jednostavno ne može izbjeći. Pa kad je već tu  i kad je obvezna odlučili smo filtrirati ono što je zaista potrebno i neizbježno. Veći dio zadataka možete doslovno odraditi u samo nekoliko klikova mišem. Na temelju vlastitog iskustva i potreba kreirali smo rješenja koja su i nama osobno izuzetno koristila u fazi testiranja samog MegaBookera. A sve što smo primjetili da nedostaje ili bi bilo korisno – dodali smo. Praktički iz prve ruke, na vlastitoj koži okusili smo problematiku poslovanja i količinu vremena koju smo (uzaludno) trošili na obavljanje osnovnih administrativnih poslova (jer su naravno isti bili regulirani zakonom). Dakle neizbježni.

[responsive]izvještaji i analitika za turističke agencije[/responsive]

Sada više nema potrebe za paragon blokovima, šarenim registratorima koji se rascvjetaju od papiruštine nakon samo 10 dana sezone, bilježnicama, knjigama…

Čuvajmo priorodu – odradimo sve zadatke online! Go green!

3.  MegaBooker  program za turističke agencije– značajke stvorene namjenski za agencije

 

Privilegije u rangu svjetski poznatih sustava – sada dostupne i vama

1. Praktične značajke

 • Samo jedno centralno mjesto (baza) koja podržava sve opise smještajnih jedinica, cjenike, fotografije smještajnih kapaciteta

 • Mogućnost eksportiranja cijena u PDF cjenik – cjenik prilagođen potrebi iznajmljivača radi isticanja u svojim smještajnim jedinicama*

 • Multi jezično postavljanje opisa smještajnih jedinica;

 • Ažurno zaprimanje potvrda ili otkaza rezervacija te ostalih modifikacija direktno na jedan centralni mail;

 • Integriran eVisitor sustav – direktna online prijava gostiju.

 • Multi-login korisničko sučelje. Vi kao agencija možete iznajmljivačima od povjerenja samostalno dati na korištenje login podatke (ukoliko želi i može samostalno voditi zauzeće unutar kalendara)

 • Opcija „Masterfile“ – pomoć od strane MegaBooker podrške – lakše importiranje velikog broja smještajnih kapaciteta kako u MegaBooker tako i na online booking portale

 

program za turističke agencije

Pregledan i jednostavan korisnicki meni. Mogucnost pregledavanja statusa svakog pojedinog iznajmljivaca. Izvor: app.megabooker.com

[responsive][/responsive]

 

2. Kalendar

 • Automatska dvosmjerna sinkronizacija kalendara sa 50+ online booking portala. Sinkronizacija obuhvaća potvrde, otkaze ili bilo kakvu vrstu modifikacije a koja se odnosi na rezervaciju;

 • Mogućnost ručnog unošenja ili brisanja rezervacija;

 • Mogućnost filtriranja podataka prema određenom iznajmljivaču ili apartmanu iznajmljivača.

 

 

Mogućnost eksportiranja kalendara u iCal formatu kako bi se povezali kalendari sa brojnim web portalima koji podržavaju takav oblik integracije. Tako nešto omogućava zatvaranje zauzeća na onim portalima na kojima ne postoji opcija direknte konkcije.

 

3. Cjenik i izdavanje računa

 • Agencijski MegaBooker cjenik sa naprednim opcijama – cijene se postavljaju u skladu sa dužinom boravka ili po osobi. Cijena se uz pomoć automatski postavljene formule vrlo lako iz nabavne pretvara u prodajnu.
 • Mogućnost izdavanja ulaznih i izlaznih fiskaliziranih računa uz podatke povezane direktno sa sustavom*
 • Mogućnost slanja obavijesti (ponuda) i predračuna *
 • Ukoliko tek otvarate agenciju ili jednostavno trenutno nemate POS uređaj ili ga se želite riješiti – MegaBooker program za turističke agencije ima više opcija za Vas.
 • MangoPay sustav unutar channel managera – provizija po transakciji u Eurima u iznosu od 2,5%
 • Od 01.02. opcija korištenja WsPay sustava – bez transakcijskih provizija – jednokratna godišnja naknada od 2 300,00kuna.

 

aplikacija za turističke agencije

Cjenik prilagodjen agencijama – formula automatskog formiranja izlazne cijene. Moci cete i kopirati cjenike i tako ustediti jos vise vremena. Izvor: app.megabooker.com

[responsive][/responsive]

 

4. Novine koje za Vas spremamo dostupne od 01.02.

[responsive]uskoro na raspolaganju MegaBooker agencijama[/responsive]

 • Booking engine (rezervacijski sistem) direktno integriran na Vašoj web stranici

Vrijeme je da osnažite Vašu web stranicu i povećate broj direktno ostvarenih rezervacija bez ikakvih dodatnih troškova.

 • WordPress integracija – wordpress plugin za Booking engine;
 • Izrada nove web stranice ili pak sinkronizacija novounesenih smještajnih kapaciteta iz MegaBookera;
 • Automatizirane notifikacije, auto responderi za goste, podsjetnici na neostvarena plaćanja, dugovanja….Ne ostavljamo prostor pogreškama;
 • Automatsko kreiranje i slanje vouchera – automatski nakon potvrde uplate;
 • Mobilna verzija aplikacije prilagođena za rad na terenu sa jednostvnim prikazon kalendara i relevantnih podataka;
 • Evidencija modula čišćenja – uključuje jasno i ažurno vođenje odrađenih i zadanih obveza zaposlenika (spremanje apartmana).

 

 

Zaključak

MegaBooker program za turističke agencije nastaje kao direktna potreba i ideja turističke agencije koja se bavi isključivo privatnim smještajem. Tko može bolje znati što zapravo treba jednog agenciji kako bi simplificirala posao, povećala dobit, ostvarila veći broj rezervacija i u konačnici ostvarila vrhunske rezultate koje joj donose nove klijente za nadolazeću sezonu? Zato jer uviđamo važnost i različitost potreba i želja privatnih iznajmljivača, hotela i agencija osmislili smo potpuno drukčiji model prilagođen isključivo agencijskom poslovanju.

 

U MegaBookeru jasno je prepoznata ideja o tome kako channel manager mora biti osmišljen kako bi u potpunosti zadovoljio osnovne segmente poslovanja ali i pružio nešto više – dodatne značajke koje štede vrijeme ali i zdravlje (posao na području turističkog sektora spada u top 5 najstresnijih zanimanja!).

 

Ukoliko ste u fazi razmišljanja koju opciju odabrati kao najbolju tehničku izvedbu channel managera, jednostavno stavite sve činjenice na papir; što točno trebate (sa čime muku mučite svaku godinu, što Vam je prijeko potrebno), što dobivate u konačnici, koliko morate platiti, u kojoj mjeri na raspolaganju imate podršku.

 

Birajte mudro. Što god i kako god odlučili svakako Vas pozivamo da i dalje pratite naše edukativne i korisne tekstove u nadi kako će Vam isti pomoći i na primjeru Vašeg poslovanja.

 

[responsive]megabooker channel manager[/responsive]

Izvor:

www.megabooker.hr

MegaBooker - Program za turističke agencije by