U tržištu s velikom konkurencijom gdje se nerijetko za goste morate boriti sa susjedima, ponekad može biti teško izdvojiti se iz gomile. Svaki online portal ima na tisuće ili milijune oglasa obiteljskog smještaja, stoga je sada, bitnije nego ikad, ostaviti dobar prvi dojam.

Ulaganje vremena na početku, kada samo počinjene s iznajmljivanjem, može imati veliki učinak na vašu budućnost u iznajmljivanju smještaja.

Ne samo da trebate misliti o tome gdje ćete se morati oglašavati (koje portale koristiti), već također morate uložiti dosta vremena u pravljenje i kreiranje oglasa.

Za vas smo sastavili 3 najčešće greške kod iznajmljivanja koje će vam, ako ih izbjegnete, pomoći u ostvarivanju više rezervacija te smanjiti nepotrebne troškove. Uskoro biste mogli ubrati plodove od vaših oglasa na online portalima.

 

1. Siromašne slike

[responsive][/responsive]

 

Slike su najbitniji faktor koji vam može pomoći kod povećanja rezervacija.

Budući da sve više turista smještaj rezervira online, slike koje postavite su ogledalo usluge koju nudite. Stoga je od velike važnosti da imate slike visoke kvalitete koje ispravno predstavljaju vaš smještajni objekt. Takve slike neće samo privući goste u vaš objekt, veće će gosti točno znati što mogu očekivati i kakvo će iskustvo imati kao vaši gosti.

Ako imate sredstava, možete uložiti u profesionalno fotografiranje vaših objekata. Iako se to čini kao veliko ulaganje za sami početak, uz sve drugo što iznajmljivanje smještaja podrazumijeva, istina je da će samo jedna dodatna rezervacija koju dobijete zbog dobrih slika pokriti sve troškove uložene u profesionalnog fotografa.

Bilo da sami pravite slike ili unajmite nekog drugog, koristite širokokutne objektive i prirodnu svjetlost kod prikazivanja objekta. Uslikajte nekoliko slika unutrašnjosti, okolice, susjedstva uz nekoliko vaših omiljenih dijelova.  Nemojte zaboraviti staviti detaljne opise slika koje vam mogu pomoći kod optimiziranja tako da Google počne prikazivati vaš oglas na rezultatima pretraga.

Možete izscenirati određene detalje unutar objekta kako bi se gosti mogli lakše zamisliti u vašem apartmanu. Na primjer, uslikajte hranu na kuhinjskom stolu, vaze s cvijećem u dnevnom boravku, ručnike u kupatilu ili pored bazena, svježe voće itd.

 

2. Manjak detalja

[responsive][/responsive]

Kao što kažu, “đavo je u detaljima”, stoga nemojte brzo proći kroz postavljanje oglasa samo da što prije bude aktivan.

Odvojite vrijeme kako bi popunili sve informacije koje će gostima kazati “nemate se oko čega brinuti!”. Postavite su poziciju gosta: tko su? Odakle dolaze? Što će im biti najbitnije? Najčešće ćete ugošćavati strance, obitelji ili mlade parove- pripremite svoj oglas tako da se direktno njima obraća.

Kada govorimo o opisu vašeg smještajnog objekta, više je bolje. Ciljajte da pište što je jasnije moguće i sa što više detalja. Tako će gosti lakše pronaći imate li ono što oni traže.

Opis se uvijek može promijeniti ili proširiti, ali kada odvojite vrijeme za to na početku, to će vam sačuvati dosta vremena poslije i neće dolaziti do nesuglasica s gostima.

 

3. Cijene koje nemaju smisla

[responsive][/responsive]

 

Postavljanje prave cijene može biti prava prepreka za iznajmljivače koji tek počinju s iznajmljivanjem. Trebate staviti privlačne cijene i ispravnu vrstu cijena, stoga ih trebate staviti sličnima kao kod drugih objekata u okruženju. Istražite svoju konkurenciju sa sličnim karakteristikama kao kod vašeg objekta sa sličnim sadržajima, brojem soba, kreveta i sl. Uzmite njihove cijene kao orijentir i stavite vaše cijene niže prvih nekoliko mjeseci!

Kada je riječ o vrsti cijene, također možete saznati više tako što ćete špijunirati konkurenciju. Koliko oni naplaćuju po noći, tjedno, mjesečno? Ako drugi objekti imaju minimalni boravak 5 noći, onda i vi možete imati iste ciljeve. Međutim, ako objekti u okruženju imaju posebne cijene za vikende, vi možete uraditi suprotno, tako da ugrabite više turista tijekom tjedna.

Cijene su aspekt iznajmljivanja kojem ćete se vraćati iznova, svako nekoliko. Kako bi lansirali svoje iznajmljivanje, odaberite cijene i vrste cijena koje će vas učiniti konkurentnim. Nemojte biti sam svoj majstor i sami određivati cijene paušalno- većina gostiju će primijetiti razliku!

 

Ključne stavke

Gosti izdvajaju dosta vremena kada planiraju godišnje odmore. Ustvari, Amerikanci na primjer ulažu više vremena i novca u planiranje odmora nego li na mirovinu.

Kada se bavite iznajmljivanjem smještaja, budite spremni da će vam do oduzeti dosta vremena. Uz bavljenje gostima koji borave kod vas, također morate odgovarati na upite te se prilagođavati svakome gostu posebno.

Ali, kada imate detaljan oglas s točnim i ažuriranim informacijama onda ćete uštedjeti dosta vremena, kako sebi tako i gostima, te početi iznajmljivati vaš apartman bez stresa!

 

3 najčešće greške kod iznajmljivanja smještaja by