privlačenje poslovnih putnika

Na svijetu mogu biti stotine vrsta putnika: rekreacijski, korporativni, obiteljski, grupni; kao što smo rekli.. stotine. Ali kada govorimo o tome kako privući poslovne putnike u svoj hotel, to dolazi s jednako gadnim izazovima.

Danas više ne postoje tradicionalni poslovni putnici. Uz promjenjivu dinamiku tehnologije i praktičnosti, čak i poslovni putnici od hotelijera očekuju jednostavnu, brzu i nevjerojatnu uslugu.

Zašto hoteli trebaju privući poslovne putnike?

Privlačenje poslovnih putnika u vaš hotel može dovesti do povećanja popunjenosti, posebno u sezonama kada je malo rezervacija soba.

Osim toga, vodeći svjetski hoteli poput Marriott i Hilton dobivaju 80% svog poslovanja od takvih korporativnih putnika.

USA Today

Većina poslovnih putnika mora boraviti u hotelu za poslovne sastanke i sastanke licem u lice. Ali mogućnosti za poslovno širenje koje su stalno dostupne i visoke, ovaj aspekt industrije dovodi do više rezervacija soba, izvanrednog izbora jelovnika i pogodnosti koje odražavaju individualni stil ovih putnika.

I ne samo to, oni također pomažu hotelima da privuku nove goste i povremeno dobiju broj ponovljenih gostiju.

Sada, kad se utvrdi potreba za ciljanjem poslovnih putnika, postavlja se pitanje – kako započeti dobrodošlicu takvim vrstama gostiju u svom hotelu? Odgovara li vaš hotel zahtjevima ovih putnika?

Najbolji načini za privlačenje poslovnih putnika u vaš hotel

Prođimo detaljno kroz ove načine kako biste odmah mogli implementirati ove strategije.

1.Ponudite korporativne cijene s rekreacijskim sadržajima

Poslovni ljudi putuju širom svijeta zbog svog posla. Stoga žele najbolje doživjeti tijekom boravka u vašem hotelu. Također se događa da poduzetnici produžuju svoj boravak zbog nekoliko neplaniranih sastanaka, nadolazećih događaja ili iz bilo kojih osobnih razloga.

U njihovom užurbanom radnom rasporedu, pritisak na radnim sastancima i putovanjima može stvoriti stres u tijelu i umu zbog čega će se osjećati preplavljeno.

Stoga uvijek traže korporativne cijene s olakšicama poput paketa za uklanjanje stresa – što većina tvrtki koje organiziraju poslovna putovanja zahtijeva dok rezervira putem interneta. Stoga, konačno morate njihovo poslovno putovanje pretvoriti u bez-stresno.

2.Ne propustite društvene mreže

Uz pretjeranu upotrebu interneta danas, kanali društvenih medija vrlo su traženi – ne samo za putnike u slobodno vrijeme, već i među poslovnim putnicima.

Društvene medije koriste kako bi ostali u kontaktu s poslovnim stručnjacima, informirali se o trenutnim poslovnim trendovima i provjerili što rade njihovi konkurenti.

Stoga im možete ponuditi multimedijska iskustva oglašavanjem putem YouTubea, Facebooka i drugih web stranica. LinkedIn je također jedna od takvih poznatih i prikladnih platformi za kontakt s poslovnim putnicima.

Evo kako možete iskoristiti snagu društvenih mreža.

3.Napravite e-poštu svojom snagom

Dok promovirate svoju hotelsku marku i usluge, potrebno je provjeriti ciljane goste; pripazite na njihove sklonosti, navike i sve ostale čimbenike koji mogu utjecati na njihovo putovanje i iskustvo s vama.

Budući da su korporativni putnici najčešće aktivni na svojim e-porukama, redovito slanje e-poruke prije dolaska, unutar kuće i nakon odlaska pomoći će vam da se zbližite s njima i osvijestite ih o uslugama, promocijama i dodatnim sadržajima koje možda nudite.

Obavijestite ih o nekim poslovnim sajmovima i izložbama koji se događaju u vašoj regiji. Možete im čak predložiti mjesta za opuštanje nakon njihovog užurbanog dana.

Poduzetnici obično dolaze iz profesionalnih razloga. Stoga bi vaša e-pošta prije dolaska trebala ponuditi vašem poslovnom gostu istaknute usluge koje će im pomoći da ostanu produktivni i učinkoviti. Na primjer; želite li rezervirati sobu za sastanke? trebaju vam rezervacije restorana? i više.

Dok bi e-mailovi s poslovnim klijentima nakon boravka trebali ciljati njihove specifične potrebe, poput nuđenja posebnih poslovnih paketa i popusta.

4.Omogućite lak transport

Prema izvješću, više od 45% poslovnih putnika uživa u usluzi prijevoza iz hotela. Prva i najrelevantnija usluga koju ikada možete pružiti svojim poslovnim gostima je prijevoz od zračne luke ili željezničke stanice. Čekanje taksija ili javni prijevoz mogu stvoriti frustraciju među vašim poslovnim gostima.

Ovo je savršena prilika za impresioniranje korporativnih gostiju nudeći udobnost i besplatan prijevoz sa zračne luke , što je najbolji način za stvaranje ugodnog okruženja prije nego što dođu u vaš hotel.

5.Osigurajte brzu prijavu i odjavu

Za poslovne putnike vrijeme je najdragocjenije u njihovoj profesiji (a i u našoj industriji). Stoga im je uvijek draže odsjesti u hotelu u kojem su svi procesi brzi i laki.

Dakle, jedan od najvažnijih čimbenika koji biste trebali uzeti u obzir kako biste privukli poslovne putnike u svoj hotel je ubrzati proces dolaska i odlaska. Prijava / odjava bez papira kako bi se izbjegle nepovoljne okolnosti radi uštede vremena može učiniti čuda. Danas usluge poput; samoprijave putem hotelskih kioska ili mobilnog broja portala za samoposluživanje su u potražnji, osobito tisućljetnih putnika.

Osim toga, postoji nekoliko drugih načina na koje možete pružiti najbolje iskustvo gostima tijekom dolazaka.

6.Ponudite zdrave mogućnosti jelovnika

Poslovni putnici rade više sati kad putuju, pa nemaju vremena za odabir između opcija hrane dostupnih u hotelima.

Umjesto toga – oni odluče zgrabiti i otići. Ovdje možete impresionirati svoje goste nudeći im zdrave stavke na meniju.

Zašto? Jer im je važno biti zdrav i u formi dok putuju. Stoga poslovnim gostima pripremite bezglutenska i veganska jela.

Posebno vodite računa o njihovim alergijama na hranu. Gosti također cijene dostupnost zdravih grickalica, na primjer; tost, žitarice, jogurt i voće.

7.Pokrenite programe vjernosti

Hoteli provode programe vjernosti kako bi potaknuli goste da se često vraćaju. Ovi programi pomažu vam da poboljšate vrijednost svoje marke i reputaciju na tržištu.

Sa fleksibilnim programom vjernosti, neovisni objekti kao i hotelske grupe mogu privući poslovne putnike i zadržati ponovljene poslove nudeći ono što poslovni putnici cijene; poput slobodnih noći i noćenja s popustom.

Poslovni gosti također vole ponude zbog kojih su njihova putovanja manje zamorna; nešto poput besplatnog prijevoza, besplatnih pića i popusta na spa usluge.

Programi lojalnosti nisu samo najbolji način privlačenja korporativnih klijenata u vaš hotel, već pružaju i mogućnosti prikupljanja podataka o gostima koji se mogu dalje koristiti za pružanje personaliziranih usluga za njih.

Ispravno usvajanje tehnologije dovest će vas ispred poduzetnika na pravi način.

Kako bi se zadovoljili poslovni putnici, važno je usredotočiti se na praktičnost, učinkovitost i tehnologiju. Ove vrste gostiju ne samo da dovode druge takve goste na vaš prag putem preporuka od usta do usta i snažnih povratnih informacija, već vam pomažu i da budete otvoreni za nove vrste gostiju čak i u sezonama s niskim vrhuncima.

Naša tehnologija hotela zasnovana na oblaku može vam pomoći da učinkovito upravljate svojim procesima, pružite personaliziraniju uslugu bez ikakve greške i krajnje lako se nosite sa svim korporativnim upravljanjem cijenama, promocijama, marketingom putem e-pošte i zakazivanjem.

7 najboljih načina za privlačenje poslovnih putnika u vaš hotel by