Najnovije izvješće Expedia-e o trendovima za putnike u Europi, Bliskom istoku i Africi

Najnovije izvješće Expedia-e o trendovima putovanja objašnjava kako se putovanja uvelike vraćaju. Nedavno su podijelili svoje ključne Q1 rezultate za sjevernoameričko tržište. U ovom postu gledamo podatke za putnike iz Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

 

  1. Kako su se ograničenja ublažavala, pretraživanja putnika su porasla

Baš kao što smo primijetili gledajući globalne trendove za 1. tromjesečje, uočili smo veliki apetit za putovanja od strane EMEA putnika (iz Europe, Bliskog istoka i Afrike)na početku godine. Globalno povećanje obujma pretraživanja djelomično su predvodili kupci putovanja u regiji EMEA, gdje su pretraživanja porasla 25% u odnosu na tromjesečje, što je bilo drugo nakon obujma pretraživanja putnika u Sjevernoj Americi u prvom tromjesečju. Gledajući iz godine u godinu, rastuća namjera putovanja bila je još izraženija: obujam pretraživanja za EMEA porastao je za nevjerojatnih 165% u usporedbi s prvim tromjesečjem 2021. Unatoč drugim neizvjesnostima u regiji sredinom veljače, EMEA je, kao i druge regije, zabilježio tjedni  rast nakon vijesti o prekidu ograničenja i rokova.

 

  1. Putnici su postali sigurniji u planiranju

Kada su u pitanju prozori za pretraživanje, pozitivni trendovi su nastavljeni, budući da su putnici iz EMEA-a tražili dalje u odnosu na prethodno tromjesečje. Zapravo, globalni udio pretraživanja za EMEA putnike koji traže u razdoblju od 91 do 180 dana povećao se za 140%. Gledajući posebno međunarodna pretraživanja za ovaj prozor za pretraživanje, EMEA je zabilježila najjače dobitke u usporedbi s drugim regijama, s rastom od 110% u odnosu na tromjesečje.

A gledajući domaća putovanja, kupci iz EMEA-e također su pretraživali unaprijed, slijedeći globalni trend. Vidjeli smo smanjenje domaćeg udjela pretraživanja u EMEA-u za vremensko razdoblje od 0 do 21 dana, pomaknuvši se prvenstveno na vremenski okvir od 91 do 180 dana, koji se povećao za 225%. Sve su to snažni pokazatelji da bi potražnja za ljetnim putovanjima na sjevernoj hemisferi mogla nastaviti rasti u 2022.

 

 

  1. Ljudi planiraju uzeti više slobodnog vremena za putovanja

U skladu s drugim zemljama ispitanim za Expedia Izvješće o nedostatku godišnjeg odmora za 2022., odrasli zaposleni u Europi planiraju uzeti više dana godišnjeg odmora 2022. nego 2021. Ne samo to, već u usporedbi s prosječnim brojem dana prijavljenim u anketiranim zemljama, Europljani planiraju uzeti više slobodnog vremena od većine (samo su ispitanici s Tajvana i Japana rekli da planiraju uzeti više). Konkretno, odrasli zaposleni u Francuskoj planiraju uzeti 30 dana odmora, oni u Ujedinjenom Kraljevstvu planiraju uzeti 24, oni u Njemačkoj planiraju uzeti 28, a oni u Italiji planiraju uzeti 24. Ovo je dobrodošla vijest za industriju i prilika za stručnjake za putovanja da se povežu s putnicima iz zemalja EMEA koji su očito optimistični i željni odlaska.

 

 

  1. Putnici su rezervirali više smještaja u hotelima i odmorištima

Kao što smo vidjeli na globalnoj razini i u Sjevernoj Americi, rezervacije za hotele i smještaj i uznajmljivanje preko Vrbo -a (američka online platforma za iznajmljivanje)zajedno su u porastu. Sve regije imale su barem dvoznamenkasti rast, ali EMEA je imala najveći tromjesečni rast od 150%. EMEA je također zabilježila veliko povećanje trajanja boravka među tipovima smještaja – više od APAC (Azija, Pacifik) i LATAM (Latinska Amerika). Konkretno gledajući smještaj za odmor, prosječna duljina boravka u regiji porasla je sa 7 dana na gotovo 7,5 dana, dok se boravak u hotelima također umjereno produžio.

Što se tiče mjesta na kojem su putnici iz EMEA-a rezervirali smještaj za odmor, američki grad Kissimmee (u blizini centra tematskog parka u Orlandu) bio je najviše rezervirani grad za one u regiji. Osim toga, tijekom ljetne sezone u SAD-u vidjeli smo povećanu potražnju za kućama za odmor od strane putnika iz zemalja EMEA-a, posebno Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke. Zapravo, potražnja se vratila na razinu blizu prije pandemije. No općenito gledano, domaća putovanja i dalje su dominirala prostorom za iznajmljivanje za odmor, a Francuska je zemlja s najvećim brojem rezervacija u regiji.

 

Prijevod: by S.O.S. English

 

IZVOR:

https://advertising.expedia.com/blog/travel-trends/5-key-trends-emea-q1-2022/?utm_campaign=r-n-r_engine-work_q1-emea-blog_20220511&utm_medi

 

 

5 ključnih trendova za putnike u Europi, Bliskom istoku i Africi by