Većina malih i srednjih hotela razumije vrijednost povećanog online prisustva, dok neki određuju značajan postotak budžeta na dizajniranje i promoviranje web stranice svog smještaja. Međutim, samo postojanje web stranice nije dovoljno. Ako potencijalni gost posjeti vašu web stranicu i ne može s lakoćom pronaći informacije koje traži, vjerojatno ćete ostati bez rezervacije. Kako bi izbjegli gubitak potencijalnih gostiju sastavili smo 7 pravila kojih se trebate pridržavati kako bi povećali popunjenost vašeg hotela, apartmana, motela ili pansiona kroz cijelu godinu.

 

1. Gumb za online rezervaciju

[responsive]channel manager i booking engine[/responsive]

Prvo što se trebate zapitati je da li gosti mogu rezervirati online? Ovo se čini jednostavno ali mnogi hoteli gube na rezervacijama jer gosti ne mogu odmah izvršiti rezervaciju. Booking engine alat omogućava provjeru dostupnosti i cijena za određeni datum.  Ovaj rezervacijski sustav je uglavnom dio cjelokupnih platformi za hotele a Megabooker booking engine je dostupan kao poseban modul. Kada gosti imaju opciju da momentalno izvrše rezervaciju to je integralan dio hotelske web stranice.

 

2. Cijene i dostupnost

[responsive]prikaz cijena i popusta na web stranici hotela[/responsive]

Mnogi mali i srednji hoteli odvraćaju goste od direktnog rezerviranja na web stranici jer je cijena koju su postavili veća nego na drugim online mjestima poput online portala. Jedan od razloga zbog čega se to događa je to što rezervacijski sustav na web stranici nije integriran s drugim online kanalima prodaje ili na web stranici uopće ne postoji rezervacijski sustav. S ograničenim resursima i malo vremena na raspolaganju gotovo je nemoguće ručno pratiti i postavljati cijene i dostupnost na svim kanalima prodaje. Pametni hotelijeri i iznajmljivači stoga ulažu u cjelokupni sustav preko kojeg mogu upravljati svim kanalima. Channel manager je dio sustava preko kojeg možete centralizirati i automatizirati upravljanje čitavom online distribucijom uključujući i online portale (Expedia, Airbnb, Booking.com, LateRooms, itd).

 

3. Kompatibilnost s mobilnim uređajima

[responsive]mobilne rezervacije[/responsive]

Jeste li znali da 52% turista koristi mobilne uređaje kada istražuju gdje će putovati i gdje će boraviti. Stvorite više rezervacija i pretvorite posjetitelje na web stranici u stalne goste preko:

  • Kreiranja web stranice koja se automatski prilagođava uređaju posjetitelja (bilo da je u pitanju računalo,tablet ili mobitel).
  • Jasnog prikazivanja informacija kao što su ‘click-to-book’ gumbovi na lokacijama koje su jasno vidljive i lagane za klik.
  • Stavljanje linkova za mape ili upute za dolazak u hotel.
  • Osiguravanje da je čitavo iskustvo gosta prilagođeno za mobilne uređaje od dolaska na web stranicu pa do rezervacije.

 

4. Sigurnost i povjerljivost

[responsive]online naplate[/responsive]

Današnji potrošači postaju sve svjesniji i zahtjevniji kada se radi o sigurnosti na internetu,posebice kada se radi o uporabi kreditne kartice. Ukoliko vaša web stranica nema sigurnosne postavke koje su u ravni sa svjetskim standardima, gosti se neće osjećati sigurno kada budu ostavljali broj svoje kreditne kartice. Turisti očekuju od vas da imate pravu tehnologiju na web stranici jer to podiže kredibilitet kako vas tako i vašeg hotela. Kada imate booking engine koji ispunjava sve sigurnosne standarde sigurno ćete postići željene ciljeve.

 

5. Kvaliteta web stranice i iskustvo korisnika

[responsive]kako povećati broj direktnih rezervacija na web stranici smještaja[/responsive]

U današnje vrijeme, vaša web stranica je vaš prodajni salon. Iskustvo korisnika je ključno. Dobro dizajnirana web stranica može dosljedno prikazati standarde i vrijednosti koje zagovarate u vašem hotelu. Ovo se ne odnosi samo na dizajn stranice. Također se proširuje na sadržaj web stranice kao što su slike hotela, soba i dodatnih sadržaja. Ljudi vole znati što će dobiti i tko će im pružiti uslugu. Evo nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi iskustvo posjetitelja na vašoj web stranici bilo još bolje:

Pojednostavnite navigaciju

Ako posjetitelj želi prijeći na druge dijelove web stranice, olakšajte mu i napravite da izbor bude što lakši.

Prikažite najbitnije informacije na samom početku

Postavite najbolje elemente svoje web stranice, uključujući gumb za rezervaciju, na samom početku stranice tako da gosta napominjete da napravi rezervaciju što je prije moguće.

 

6. Vođenje gostiju kroz proces rezerviranja

[responsive]hotel booking engine[/responsive]

Mnoge hotelske web stranice ne pokažu gostima kako mogu izvršiti rezervaciju. Ovo je osnovni princip efikasne prodaje na web-u te se stoga mora ozbiljno razmotriti. Postoji više načina kako možete pokazati potencijalnim gostima kako će napraviti rezervaciju. Za početak, možete napraviti zasebnu stranicu koja će objasniti sam process. Bez obzira na to koliko će jednostavna ta stranica biti, za posjetitelje koji se ne snalaze najbolje s tehnologijom, to će ih ohrabriti da prođu kroz proces rezervacije s lakoćom. Još jedan dobar način kako možete osigurati lakši proces rezerviranja jeste da je čitav proces jednostavan i završen kroz nekoliko klikova.

 

7. Praćenje i namještanje web stranice

Provjerite koliko je efikasan rezervacijski sustav na web stranici tako što ćete pitati prijatelje i kontakte da naprave rezervaciju na stranici. Ako prijatelj može napraviti rezervaciju bez pomoći s vaše strane, onda znate je sustav lagan za korištenje što značajno povećava mogućnost povećanja rezervacija.

Pratite promet na web stranici preko analitičkih podataka kao što je Google Analytics kako bi vidjeli gdje posjetitelji “zapnu” na vašoj web stranici.  Namještanje tih stranica s boljim sadržajem, jednostavnijom navigacijom i jasnim “book now” gumbom će smanjiti broj odlazaka s web stranice.

Napravite vašu web stranicu tako da bude pravi magnet za rezervacije preko sedam načina navedenih iznad te tako povećajte broj direktnih rezervacija, bez provizija. Na taj način ćete izvući maksimalni povrat uloženog u web stranicu i rezervacijski sustav; najbitnije alate za direktne rezervacije online.

[responsive]booking engine[/responsive]

7 načina kako možete pretvoriti web stranicu u pravi magnet za rezervacije by