Google se širi na pretrage vezane za obiteljski smještaj i platforme za rezervacije tako što sada uključuje privatne objekte širom svijeta u svoj sustav za pretragu hotela.

Oglasi obiteljskog smještaja su od prošlog mjeseca dostupni za rezervacije preko mobilnih uređaja dok će preko računala to biti moguće kroz nekoliko mjeseci.

Iz Google-a kažu da platforma sada uključuje oglase partnera kao što su ExpediaHomeAwayHotels.com i VRBO kao i RedAwning i TripAdvisor.

Ono što nedostaje u skorašnjoj najavi Google su: Airbnb i Booking.com.

Kada je upitan, Google-ov predstavnik za medije odgovorio je putem emaila: “Imamo širok spektar partnera, uključujući i velike oglašivače privatnog smještaja, srednje posrednike i online portale,”, i,”Trenutno ne možemo komentirati pojedinačno koji su to igrači i partneri. Danas, pokrećemo i širimo svoj inventar a u budućnosti ćete vidjeti kako dodajemo nove partnere u naš program kako se budemo nastavljali širiti.”

 

Za razliku testnog perioda Google-a sa obiteljskim smještajem u Europi (o čemu smo pisali u našem članku), gdje su prikazivali usporedne cijene smještaja sa više izvora, novo sučelje pokazuje gostima samo jedan gumb za rezervaciju.

 

Prema riječima predstavnika Google-a, oglasi su “rangirani organski, na osnovu relevantnosti za korisnike,” i ,”Mi prikazujemo svaki oglas posebno zajedno s imenom, opisom, recenzijama, sadržajem, cijenom te linkom (poveznicom) prema jednom od naših partnera. Razlog tome je što je ponekad teško prepoznati da su dva oglasa na različitim portalima definitivno isti objekti.”  

Google naglašava kako se pretraga odnosi samo na “cjelokupne smještajne jedinice”- ne na sobe unutar jednog objekta- a uključivat će apartmane, kuće za odmor, vile i druge tipove objekata.

Korisnici mogu filtrirati objekte na osnovu broja soba i kupatila te sadržaja kao što su Wi-Fi, klima, dozvoljeno pušenje/kućni ljubimci i slično. Na rezultatima pretrage će se također moći vidjeti i slike i recenzije koje su postavljene na partnerskom portalu.

Sami process rezerviranja i plaćanje će se dešavati na stranici partnera Google-a, tj.najčešće online portalima.

Na ovaj način se Google pojavljuje kao najžešća konkurencija Booking.com-u u skorijoj budućnosti. Ne zaboravimo da je Google kroz samo nekoliko godina preko Google Hotel Ads-a preuzeo primat na metashearch tržištu i sada donosi najviše direktnih rezervacija za hotele gdje naravno uzima određenu proviziju.

Zbog toga je jako bitno imati booking engine koji imaju certificiranu konekciju s Google-om kako bi se njihova web stranica pojavljivala na rezultatima pretrage Google-a ispred online portala. Ovo postaje gotovo zagarantiran priljev direktnih online rezervacija uz pomoć Google-a.

 

Kako bismo Vas pripremili za velike promjene koje vas očekuju u narednoj godini pripremili smo nikad veći vodič kroz Google usluge za iznajmljivače  gdje otkrivamo i kako besplatno oglasiti apartman na Google i izvući maksimalan broj direktnih rezervacija.

 

Također pogledajte video našeg direktora o tome kako izgledaju oglasi smještaja na Google-u, te koja je razlika između Google Hotel Search-a i Google Hotel Ads-a:

 

[responsive]booking engine[/responsive]

 

Google se aktivnije uključuje u privatni smještaj, pretraga za obiteljskih smještaj sada aktivna širom svijeta by