Prosječna stopa konverzije kod direktnih rezervacija je oko 1%. Kako hotelijeri i iznajmljivači mogu pretvoriti ostalih 99% posjetilaca web stranice u goste?

U zadnje vrijeme, mnogi djelatnici u ugostiteljstvu koji se bave iznajmljivanjem smještaja ulažu u marketinške alate kako bi privukli posjetioce na svoju webs stranicu. Međutim, statistika pokazuje kako 99% tih posjetilaca napuste web stranicu bez izvršavanja rezervacije.

Svi koji imaju web stranicu trebali bi se fokusirati na ovih 99% posjetilaca te uraditi sve što mogu kako bi ih pretvorili u goste.

 

Pored posjedovanja booking engine sustava ili rezervacijskog sistema, donosimo i 5 strategija koje možete implementirati u praksi:

 

  1. Widgeti za “Aktivaciju rezervacije

[responsive]promotivne ponude i popusi na web stranici hotela[/responsive]

Widgeti za aktivaciju rezervacije su dinamični elementi na web stranici koji pokazuju različite poruke kako bi prouzrokovali veću interakciju korisnika/posjetilaca tijekom posjete web stranici ili booking engine-u.

Na primjer, widget koji pokazuje “Upravo rezervirano!” pokazuje kako su neke rezervacije nedavno izvršene što stvar utisak hitnosti kod posjetitelja te ga potiče u brzom donošenju odluke zbog nedostatka hotelskih soba ili apartmana koji bi ubrzo mogli biti zauzeti. Također, posjetilac će često pomisliti kako treba rezervirati što prije jer bi cijena mogla narasti.

Za ovaj widget preporučujemo korištenje Guestcentric alata.

 

  1. Razni pop-upovi

[responsive]popust za korporativne klijente[/responsive]

Pop-upovi su prilagođeni prozori na web stranici hotela ili apartmana koji se pojavljuju kako bi stimulirali stopu konverzije i interakciju s posjetiteljima. Oni se mogu uključiti kada korisnici nisu aktivni na web stranici ali su već dugo vremena na njoj ili kada krenu zatvoriti stranicu ili booking engine. S pop-upovima možete prikupljati email adrese korisnika a zatim preko njih slati specijalne ponude i popuste.

Trenutno najpopularniji pop-up alat na tržištu je Optin Monster. To je WordPress plug-in koji nudi izradu raznih vrsta pop-upova.

 

  1. Alati za chat i poruke

 

Alati za chat i poruke su alati koje potencijalni klijenti koriste svakodnevno u komunikaciji. zajednicama. Ovi inovativni načini komunikacije su jako dobar način konvertiranja posjetilaca u rezervacije. Omogućavaju vam izgradnju dobrog odnosa s gostima prije nego izvrše rezervaciju, dok u isto vrijeme pružaju mogućnost specijalnih ponuda i promotivnih paketa.

Trenutno postoji veliki broj plug-inova za web stanice koji nude uslugu chatanja s posjetiteljima na web stranici, mi preporučujemo Tawk.to.

 

 

  1. Widget koji uspoređuje cijene na web stranici s cijenama na online portalima za oglašavanje

 [responsive][/responsive]

Ukoliko je cijena koju nudite na web stranici manja nego od one koju nudite na Booking.com-u, Expediji i sl., jasno je da će posjetitelji puno lakše izvršiti direktnu rezervaciju. Prikazom razlike cijena ćete definitivno poboljšati učinak direktnih rezervacija.

Također, možete uključiti poruke koje će goste informirati o koristi direktnog rezerviranja kod vas, te na koji način mogu iskoristiti specijalne ponude i popuste.

Najbolji wiget za usporedbu cijena s OTA portalima je TripTease.

 

 

  1. Retarget kampanje

 [responsive]retarget posjetitelja na web stranici hotela[/responsive]

Pošto 99% posjetitelja ne napravi rezervacije toko prve posjete na vašoj web stranici, retargeting kampanje omogućavaju njihovo praćenje i kada nisu na stranici kako bi im predstavili ponudu i podsjetili ih na stranicama poput Facebook-a.

 

Retargeting je moćan alat koji omogućava prikaz reklama i kampanja korisnicima koji su u prošlosti posjetili vašu stranicu, što ih ohrabruje da dovrše rezervaciju. Ova taktika mnogo doprinosi broju direktnih rezervacija.

 

Zaključak

Uspjeh digitalne online strategije za povećanje direktnih rezervacija bazira se ne samo na alatima za privlačenje posjetitelja na web stranicu već i alatima koje možete ugraditi na stranicu kako bi potakli direktne rezervacije.

MegaBooker rezervacijski sistem i booking engine sa sobom nosi sve navedene alate koje možete koristiti iz jednog sučelja te na taj način pretvoriti posjetitelje na svojoj web stranici u stalne goste. Pogledajte više o tome ovdje.

 

Iako su svi alati na raspolaganju različiti i imaju posebne uloge, oni jedan drugog upotpunjuju, a tako dovode do povećane stope konverzije i većeg povrata na uloženo.

[responsive][/responsive]

5 alata za povećanje stope konverzije na web stranici by