Ako su recepcija i odjel za rezervacije srce objekta, onda je channel manager mozak koji sve pokreće.

Vrijeme i energija uloženi u ručno ažuriranje cijena i popunjenosti te edukaciju zaposlenika (kojima je to glavni zadatak) znaju biti preveliko opterećenje za sve koji se bave turizmom.

No, što kada bi postojao program koji bi mogao cijeli proces upravljanja kanalima prodaje naprosto automatizirati?  Nebi li to bilo veliko olakšanje za vas i vaše troškove?  Zaposlenici bi se mogli posvetiti drugim poslovima a smještaj bi se punio sam.

Otkrijte 7 razloga zbog kojih je od neopisive važnosti uložiti u dobar Channel Manager:

1. Jednostavno dodavanje novih kanala prodaje

Strategija oglašavanja i primanja rezervacija sa više kanala je ono što najbolje funkcionira u svakoj sezoni. Više ne morate ovisiti o ograničenim izvorima rezervacija.

Što vam rezervacije dolaze sa više izvora, to bolje i perspektivnije za vaše poslovanje. Lista kanala na koje se možete spojiti (preko 100!):

[responsive]popis portala[/responsive]

Implementacija channel managera  Vam omogućuje pristup stotinama povezanih kanala.

Takozvani “Upravitelj kanalima prodaje” (ili popularnjije, Channel manager) spaja Vaš smještajni objekt sa svim tim platformama za oglašavanje, te prikazuje Vaš oglas stotinama gostiju u potrazi za smještajem u vašem gradu.

Povezivanje s on-line platformama ima više prednosti kao što su:

A) Veći doseg,

B) Podizanje svijesti o brendu

C) Veći povrat uloženog

D) Raznolikost izvora rezervacija

E) Bit ćete viđeni od svjetski poznatih agencija

 

[responsive]channel manager za iznajmljivače[/responsive]

2. Jedna nadzorna ploča za upravljanje cijenama i popunjenošću

Korištenjem Channel Managera se do sada zamorno upravljanje kanalima prodaje ( ažuriranje dostupnosti i cijenahotelskih soba) pretvara u sporednu i jednostavnu aktivnost koja ne oduzima puno vremena. Osim toga, korištenjem ovog sofisticiramog programa:

1) dobivate jedno sučelje koje Vam daje uvid u broj dostupnih soba po periodima te vam daje pregled svih cijena distribuiranima preko svih povezanih kanala.

2) minimizira se ljudska intervencija sa sustavom za postavljanje i povlačenje podataka. Možete postaviti i upravljati cijenama sa potpunom preciznošću i minimalnim naporima.

3) možete poslati popis soba i raspoloživosti svim kanalima kako biste izvukli maksimalan broj rezervacija, a da se ne morate brinuti  o overbookingu.

4) vaše cijene i dostupnost su uvijek sinkronizrani na svim kanalima tako da se vaši zaposlenici ne moraju baviti ažuriranjem podataka pojedinačno za svaki od kanala.

5) možete obustaviti prodaju dok obrađujete neke nove, modificirane ili otkazane rezervacije.

6) cijene za različite online prodajne kanale, metasearch platforme ali i vaš vlastiti website možete mijenjati na jednom jedinom mjestu.

7) možete upravljati i većim brojem objekata iz jednog sučelja (za hotelske lance i vlasnike većeg broja hotela / apartmana / kuća za odmor..)

Sve je automatizirano. Samo pošaljite naredbu i sustav sve odrađuje umjesto vas.
Umjesto ručnih operacija možete se fokusirati na druge poslove i planirati različite strategije za bolju distribuciju.

3. Automatiziran kalendar (za svih 365 dana godišnje)

Bez modernih softvera, ažuriranje dostupnosti i cijena je dosadan ručni rad te iziskuje puno vremena i koncentracije, a greške su itekako moguće.

Ukoliko pogriješite s unosom cijene / popunjenosti za određeni period, može doći do duplih rezervacija i drugih nepredvidljivih pogrešaka. Ispravljanje pogrešaka zahtjeva novo dodatno ulaganje vremena i koncentracije, a dok popravljate jedan problem može doći do brojnih drugih komplikacija kao i novih pogrešaka…

Ponekad ažurirate neki podatak koji se na kraju nikad ne poveže sa online portalom i niste ni svjesni da su na portalima stari podaci koji zbog tehničke ili ljudske greške nisu ažurirani. Toliko stresa za poslove koji bi trebali biti jednostavni i brzi.

Jeste li znali?
Kvalitetan Channel Manger može uštedjeti i nekoliko sati ručnog rada (koji se odnosi na unos cijena i ažuriranje dostupnosti) dnevno! Razmislite što biste sve mogli učiniti sa toliko slobodnog vremena.

Sada zamislite program koji može otkloniti sve ove probleme. Da, Channel Manager može otkloniti ljudske pogreške, otklanja mogućnost overbookinga, sinkronizira cijene i popunjenost u svarnom vremenu, obavještava vas o svim novostima sa strane OTA (Online putniččkih agencija). Odahnite i pribavite si Channel Manager.

UREDITE KALENDAR GODINU DANA UNAPRIJED

Dodatno, možete urediti kalendar godinu dana unaprijed (ukoliko to želite – a kanali na kojima se oglašavate to podržavaju).
Pustite sustav da se brine o vašim cijenama dok vi sjedite zavaljeni u ležaljku i družite se sa svojim gostima.

[responsive]channel manager za hotele[/responsive]

 

4. Brzi “stop sale” i automatsko ažuriranje

Zamislite da dobijete upit od grupe gostiju i na kraju izdate sobe koje su trenutno oglašene i “live” na više različitih online portala.

Svi imaju strah od pogrešaka pri ručnom zaustavljanju prodaje.
Toliko operacija na toliko portala može biti komplicirano te iziskivati dosta vremena.

Ovdje Channel Manager najbolje spašava situaciju.
Ako često mijenjate cijene i zauzeća, možda ćete morati kontaktirati online kanal da zaustavi prodaju dok ne završite posao. Poslije biste mogli pustiti sobe u prodaju, a sve što morate je kliknuti na “stop sale” gumb i sistem automatski zaustavlja prodaju za određeni kanal. Na ovaj način se možete zaštititi od izgubljene zarade.

5. Minimalne šanse za overbooking (ažuriranje popunjenosti u par sekundi)

Ponekad se može dogoditi da zaprimite više rezervacija nego ih fizički možete obraditi i BUM, dogodio se overbooking.
Channel manager u sebi ima ugrađene mehanizme koji pomažu u prevenciji dvostrukih rezervacija. 

S druge strane, zbog neuravnotežene distribucije možda ne koristite svoj inventar do njegovog maksimuma. Tada dolazi ne do overbookinga nego do “underbookinga”.

Bez Channel Managera, rješavanje “underbooking” situacije može postati najčupaviji posao na svijetu.

Par ljudskih i tehničkih pogrešaka može koštati Vaš objekat njegove reputacije, dovesti do opadanja lojalnosti gostiju i mnogo drugih neugodnosti.

U ovim situacijama Channel manager ponavlja zahtjev prema portalima sve dok podatak nije pravilno ažuriran. A sve s ciljem sprječavanja overbookinga.

Sve ažurirane informacije vam stižu u obliku notifikacije kako bi vas obavijestile o trenutnom stanju na online portalima.

6. Usklađenost cijena preko svih kanala (“parity rate”)

Kada vidite da se potražnja za vašim smještajem povećala, uglavnom želite izvući maksimum iz situacije. Kada svojim gostima želite ponuditi cijene sa popustom i ažurirati nove cijene na svim portalima potrebavan je alat za brzu distribuciju.

Channel manager sustavi brzo i efikasno ažuriraju sve vaše izmjene u stvarnom vremenu, ne ostavljajući prostora za pogreške.

Možete odabrati kako će se cijene prikazivati na kojem portalu!

Uz Channel manager možete odabrati kako će se cijene prikazivati na kojem portalu.

Ovisno o uspješnosti portala, postotku otkazanih rezervacija i provizije možete prilagoditi cijene ili ih duplirati kako želite.

PRIMJER: Kanal A ima proviziju 15% , a kanal B uzima 3% ( no zato dize gostu cijenu za 12%). Možete jednostavno nadomjestiti jednu baznu cijenu te je podići za npr 15% za kanal A 3% za kanal B. Postavljanje cijena na obrtnut način je također moguće.

PRIMJER: Cijenu kanala A postavite kao baznu a cijenu kanala B umanjite za 10%.

Komplicirano? I ne baš, važno je da definirate svoju strategiju, postavite cijene i poslije je sve automatizirano (a vi pijete kavu, sunčate se na plaži ili se naprosto družite sa gostima) .

7. Channel manager predviđa najbolju cijenu sobe po periodu i popunjenosti

Takozvani “Best Available Rate” (BAR) je pravi put za postizanje optimalnih prihoda. Potrebno je puno istraživanja i promišljanja kako bi se osmislilo cijene za nadolazeće periode te ostvarilo maksimalne prhode za specifične datume.

Teško je, ali je moguće! Prema trenutnoj popunjenosti smještajnih kapaciteta, inteligentni alati poput channel managera mogu sami postavljati cijene za najbolji ROI (Povrat uloženog).

Channel manager postavlja pravu cijenu za pravo vrijeme, i to automatizirano. Ovisno o popunjenosti vašeg smještaja za određeni period, Channel manager osmišljava cijene koje će najbolje popuniti vaše sobe.

*Riječ je o yield managementu.

 


Hotel, apartmane ili kamp jednostavno ponesite sa sobom u džepu i pratite rezervacije i statistike gdje god se nalazili uz mobilnu aplikaciju

Danas smo svi pretrpani obvezama i sjedenje uz računalo može značiti gubitak vremena. Megabooker uz mobilnu aplikaciju omogućuje svojim korisnicima slobodno kretanje bez straha od gubitka informacije o popunjenosti i cijeni.

Izlistajte statistike, pratite poslovanje svog smještaja, aplikaciju preuzmite na:

megabooker mobile appapp store button

 

Zaključak

a) Channel manager vaš objekt mora povezati sa svim kanalima na kojima ste oglašeni

b) Channel manager mora ostvariti povezanost između vašeg objekta i kanala po vašem izboru kako biste mogli proširiti svoju online dostupnost i povećati doseg svojih oglasa

c) Što kažete na konverzije stranih valuta direktno putem sustava?

d) Channel manager se mora moći povezati sa svim drugim sustavima koje već koristite u svom hotelu (PMS, BOOKING ENGINE)

Život bez Channel managera

a) Svako jutro trčite ažurirati sve kalendare sa najnovijim cijenama i dostupnim sobama

b) Brinete o duplim rezervacijama i izgubljenim rezervacijama

c) Iste radnje ponavljate više puta u danu i gubite dragocjeno vrijeme

d) Možete izgubiti dodatne prihode koje biste ostvarili baveći se drugim korisnim stvarima

Uz Channel manager 

a) Možete uživati u jutarnjoj kavi dok razgovarate sa gostima

b) Napustiti recepciju i izaći na plažu

c) Channel manager ponesite u svom džepu (imamo ga i na aplikaciji!)

d) Automatizirajte učestale radnje

e) Ostvarite veću zaradu i ROI

Zato što danas postoje moderni programi za upravljanje kanalima prodaje, koji olakšavaju poslovanje.

Kako želiš provesti ostatak svog života, sa ili bez channel managera?

[responsive]channel manager za hotele[/responsive]

7 razloga zašto je važno uložiti u dobar Channel Manager za upravljanje kanalima prodaje by