Predstavljamo Vam pregled još jednog alata za iznajmljivače!

Ovoga puta ćemo Vam predstaviti alat koji možete koristiti podatke u stvarnom vremenu kako biste unaprijedili poslovanje.

Da li ste se ikada pitali: Koliko oglasa smještaja ima u mom gradu? Ili, koja je prosječna cijena noćenja najpopularnijih oglasa na Airbnb-u?

Airdna je baš ono što Vam treba: esencijalan alat pomoću kojeg možete steći uvid u lokalno tržište iskorištavajući podatke. Ako se niste već prijavili na Airbnb to možete uraditi preko ovog linka.

Airdna pruža podatke i analizu za iznajmljivače smještaja ali i za one koji to planiraju u budućnosti postati. Prateći dnevno 2 milijuna oglasa u 5000 gradova svijeta, Airdna predstavlja izvještaj s tržišta ali i druge podatke koji se odnose na dostupnost smještaja, sezonsku potražnju te prihode ostvarene u kratkoročnim noćenjima.

Ove informacije koje su nekada bile dostupne samo velikim hotelskim lancima, sada su dostupne i malim iznajmljivačima, agencijama i agentima za nekretnine.

Airdna daje vlasnicima objekata za iznajmljivanje alate i uvid u tržište pomoću kojih mogu unaprijediti poslovanje. Bilo da iznajmljujete vlastiti apartman ili upravljate s nečijim drugim smještajem Airdna Vam pomaže u donošenju pametnijih odluka koje su potkrijepljene podacima s terena.

 

Kako funkcionira Airdna?

Airnda uzima podatke u stvarnom vremenu s Airbnb-a, pružajući detaljne izvještaje i podatke koji su se pokazali korisnim kod pravljenja strategije raspoloživosti smještaja ili na primjer postavljanja pravih cijena za Vaš smještaj.

Kako bismo Vam donijeli svježe informacije kao Vaš vjerni savjetnik testirali smo ovaj alat na svojoj koži kako bismo razvili uspješne poslovne strategije i smjernice direktno s terena.

[teaserbox title=”Evo što možete dobiti od Airdna izvještaja:” ]

 • Broj aktivnih oglasa;
 • Povijest broja oglasa;
 • Stopu popunjenosti (prosječnu popunjenost, popunjenost u posljednjih 12 mjeseci, povijest popunjenosti, popunjenost po veličini smještajne jedinice)
 • Prihode (prihodi po veličini smještaja, broju gostiju itd)
 • Sedmičnu i dnevnu potražnju, dnevni prihodi po slobodnoj sobi;
 • Prosječnu dnevnu cijenu;
 • Opcije rezervacije: minimalni boravak, instant rezervacija, politika otkazivanja;
 • Informacije o iznajmljivaču: brzina odgovora i iskustvo;
 • Detaljne recenzije;
 • Dodatni sadržaji: prosjek oglasa s dodatnim sadržajima;
 • Top 10 oglasa.

[/teaserbox]

Otkud je došla ideja za Airdna?

Airdna je nastala kada je vlasnik ove aplikacije ostao bez posla u 2012.godini i odlučio da ode na putovanje u Jugoistočnu Aziju. Njegov susjed mu je preporučio da iznajmi svoj stan na Airbnb-u dok je na putovanju. Nekoliko sedmica kasnije shvatio je potencijal Airbnb platforme.

Kada se vratio s odmora shvatio je kako je teško iznajmljivati više kuća preko Airbnb odjednom. Njegov otac je u međuvremenu uzimao podatke s Airbnb web stranice analizirajući rezultate i praveći neke izvještaje. Ljudi su postali zainteresirani za ove podatke i tako se rodila ideja za Airdna. Tako su pomoću novih tehnologija razvili sustav koji će na osnovu Airbnb podataka praviti izvještaje i podatke iznajmljivačima kako bi lakše i jednostavnije vodili iznajmljivanje.

Za koga je Airdna namijenjen?

Prvenstveno Airdna je namjenjen iznajmljivačima kako bi im pomogao u upravljanju smještajem, budući da je preko Airbnb-a teško doći do ovakvih informacija. Teško je pronaći koliko iznajmljivači sa sličnim smještajem naplaćuju po noćenju, koliko naplaćuju čišćenje, avansno plaćanje itd. Airdna je počela praviti PDF izvještaje o takvim podacima.

Kako je Airdna napredovala tako je proširila svoj utjecaj i na trgovce nekretninama. Također rade i s dosta upravitelja smještaja kako bi lakše razumjeli tržište cijena smještaja.

Može li se iznajmljivač koji ne koristi Airbnb okoristiti ovim alatom

Kratkoročno i iznajmljivači koji ne koriste Airbnb koriste ovaj alat. Airbnb služi kao svojevrsni pokazatelj stanja na tržištu, tako da prosjek cijena na ovom portal može služiti kao generalni pokazatelj stanja na tržištu.

Ako bi se Airbnb uvezao i sa drugim platformama onda bi se ova strategija mogla pretvoriti i u dugoročnu. Airdna vjerojatno neće biti od velike pomoći iznajmljivačima koji imaju raznoliku ciljanu publiku i bave se iznajmljivanjem većim dijelom godine.

Prosječni korisnik koji iznajmljuje sobu ili apartman preko Airbnb-a i želi da sazna informacije o cijeni, opremljenosti i zauzeću smještaja, pomoću Airdna može s lakoćom donijeti laku odluku.

Istražite i registrirajte se na Airdna-a ovdje

Airdna, odličan alat za unapređenje iznajmljivanja na Airbnb-u ali i drugim portalima by