COVID-19: Uvode se globalni standardi čišćenja hotela


Ovog mjeseca glavni su brendovi, udruge i odredišta najavili Standarde za čišćenje hotela usredotočeni na poboljšane prakse čišćenja hotela, društvene interakcije i protokole na radnom mjestu. Tako bi se ispunili novi zdravstveni i sigurnosni izazovi i očekivanja koja je predstavio COVID-19. Globalni standardi čišćenja hotela predstavljaju primjer za ostale objekte da provedu iste.

Ove inicijative nastoje izmijeniti norme, ponašanje i standarde hotelske industrije kako bi se osiguralo da gosti i zaposlenici hotela budu sigurni u čistoću i sigurnosti hotela kada se putovanja nastave.

1. Hilton definira novi standard čistoće hotela radi povećanja higijenskih praksi od prijave do odjave.

Hilton je najavio novi program pružanja standarda čistoće i dezinfekcije u Hilton imovinama širom svijeta koji definiraju industriju. U prvom redu za ugostiteljski posao, Hilton će surađivati s tvrtkom RB. Uključujući proizvođače Lysol-a i Dettola. Također će se savjetovati s klinikom Mayo kako bi razvili povišene procese i obuku članova tima kako bi Hilton gosti uživali u još čišćem i sigurnijem boravku od prijave do odjave.

[responsive]COVID-19: Uvode se globalni standardi čišćenja hotela[/responsive]

2. Marriott International pokreće Globalno vijeće za čistoću radi promicanja još viših standarda čistoće

“Živimo u novom dobu, s COVID-19 i središtem za naše goste i naše suradnike”, rekao je Arne Sorenson, predsjednik i glavni izvršni direktor, Marriott International.

“Zahvalni smo na povjerenju koje su nam pokazali naši gosti tokom godina. Želimo da naši gosti shvate što radimo danas i planiramo u skoroj budućnosti u područjima čistoće, higijene i društvene udaljenosti. Tako da kad šetaju kroz vrata jednog od naših hotela, oni znaju da je naša posvećenost njihovom zdravlju i sigurnosti naš prioritet. Podjednako nam je važno i to da naši suradnici znaju promjene koje unosimo kako bismo očuvali svoje zdravlje dok služe našim gostima. “

3. AHLA pokreće “siguran boravak” za poboljšane industrijske standarde čišćenja hotela

Savjetodavno vijeće za uspostavljanje novih standarda čišćenja i sigurnosti kao odgovor na COVID-19.

“Svaki gost i zaposlenik hotela trebali bi znati da su njihovo zdravlje i sigurnost glavni prioritet”, rekao je Chip Rogers, predsjednik i izvršni direktor AHLA-e.

“Sigurni boravak predstavlja novu razinu fokusa za industriju koja je već izgrađena na čistoći. Hoteli su uvijek imali stroge standarde za čišćenje i sigurnost. Sigurnim boravkom poboljšavamo ove standarde kako bismo stvorili duševni mir. Kada se putovanja nastave, hoteli će biti spremni na sigurno dočekivanje gostiju. “

4. Accor i Bureau Veritas izdaju etiketu na temelju sanitarnih mjera

Oznaka će obuhvaćati smještaj i ugostiteljstvo i postavit će sanitarne standarde koji se primjenjuju na sve hotelske grupacije, kao i na ostale lance i neovisne hotele. Projekt je proveden u partnerstvu s liječnicima i epidemiolozima. A razvijen je u suradnji s vlasnicima Accor-a i trgovinskim udruženjima, poput UMIH, GNC-a i BND-a.

Projekt će se dijeliti sljedeći tjedan u okviru Alliance France Tourisme, kao i s nadležnim ministarstvima (francuska ministarstva turizma, zdravstva i rada), tako da budu aktivno uključena u preporučene standarde. Konkretni prijedlozi bit će podneseni u Francuskoj, a potom i u Europi, raznim vladama, nadležnim ministarstvima i odborima za ublažavanje mjera zaključavanja.

5. Singapurska oznaka čiste kvalitete proširena na poslovanje u turizmu i načinu života kao dio napora u cijeloj zemlji na poboljšanju sanitarne i higijenske zaštite

U svjetlu trenutne situacije koja se odnosi na bolest coronavirusa (COVID-19), Enterprise Singapore (ESG) i Singapurska turistička zajednica (STB) postavili su oznaku kvalitete SG Clean na sektor turizma i načina života. Među prvima koji su dobili certifikat jesu oni duž popularnog trgovačkog pojasa Orchard Road, koji uključuju poslovanje s hranom i maloprodajom.

6. RedDoorz osniva svoju obvezu za standarde higijene i čistoće

Svi RedDoorz hoteli u Singapuru postigli su oznaku kvalitete SG Clean – pečat javnosti koji potvrđuje da je ustanova zalagana za pridržavanje dobrih sanitarnih i higijenskih postupaka. RedDoorz pokreće “HygienePass” u Indoneziji u suradnji s Ikatan Ahli Kesehatan Masyarakat Indonesia (IAKMI) – Indonezijskim udruženjem za javno zdravstvo, a cilj je da svi RedDoorz 1.400 hotela u zemlji budu certificirani do lipnja. Program certifikacije također će se postupno uvoditi po Filipinima i Vijetnamu u suradnji s lokalnim vlastima.

7. Airbnbova pojačana inicijativa za čišće putovanje u budućnosti

Dok vlade rješavaju zdravstvenu krizu i počinju preispitivati ​​ograničenja prije nego što ponovno otvore svoje zajednice za putovanja. U Airbnbu se naporno radi na pružanju podrške zajednici i pripremi za budućnost putovanja, usredotočena na zdravlje i prevenciju.

Danas najavljujemo našu Inicijativu za unapređeno čišćenje, koja uključuje prvi sveobuhvatni standardizirani protokol za čišćenje i sanitarnu zaštitu u industriji dijeljenja kuća. O našem radu su objavljeni standardi američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC); vodeći stručnjaci poput dr. Vivek Murthy, bivšeg generala kirurga Sjedinjenih Država; i tvrtke iz sektora ugostiteljstva i medicinske higijene, poput Ecolaba, globalnog lidera u tehnologiji i uslugama čišćenja i higijene.

[responsive][/responsive]

Svi hotelijeri bi trebali uspostaviti standarde ili uzeti primjere od vrhunskih i najpopularnijih svjetskih hotelskih grupacija. Globalni standardi čišćenja hotela su trenutno najkorisnije informacije koje hotelijeri mogu primijeniti prije sezone.

https://www.hospitalitynet.org/news/4098377.html

 

COVID-19: Uvode se globalni standardi čišćenja hotela by