Booking.com pokreće letove kroz partnerstvo diljem Europe

[responsive]Booking.com pokreće letove kroz partnerstvo diljem Europe Booking.com pokreće letove kroz partnerstvo diljem Europe[/responsive]
Booking.com pokreće letove diljem Europe kroz partnerstvo s eTraveli.
Međutim, Booking.com partnerstvo s eTraveli ne čini se osobito djelotvorno jer putnici i dalje morati skoknuti do idućeg posrednika poput – GoToGate-a kako bi dovršili svoju rezervaciju.

Ipak, ovo je partnerstvo još jedan korak u evoluciji Booking.com-a. Pod time se smatra da se Booking.com razvijao od pružatelja isključivo hotelskih usluga, do učinkovite internetske putničke tvrtke.

Ukoliko niste upoznati, eTraveli Grupa je osnovana 2000.godine sa sjedištem u Švedskoj, a predstavlja jednu od prvih tvrtki koja je ponudila online rezervaciju avionskih karata. S druge strane GoToGate je vezani agent za avionske karte, hotele, najam automobila i događaje. Obje tvrtke su svojevrsni posrednici u cjelokupnom postupku rezervacije avionskih karata i ostalih usko povezanih usluga preko različitih ustanovljenih kompanija.

S obzirom da smo u prethodnom članku doznali novost o Booking.com u svezi s naplatom provizije za dodatne troškove, ovaj velikan se sada okušao i u organizaciji letova putem partnerstva.

Booking.com je otkrio sljedeći dio na svom putu prema tituli online turističke agencije s kompletnim uslugama – rezervacijom letova u sedam europskih zemalja.
Vjeruje se da je ovo prvi put da je Booking.com ponudio samostalne rezervacije letova, osim putem sestrinske kompanije Kayak.

Sada je razlika u tome što kada putnici koji koriste web stranice Booking.com i mobilne aplikacije u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Irskoj, Austriji, Belgiji i Nizozemskoj odaberu prozorčić za rezervaciju leta, preusmjeravaju se na GoToGate, gdje mogu rezervirati letove od 650 zrakoplovnih kompanija do odredišta širom svijeta.

Prethodno su potrošači odabirali prozorčiće leta koji su ih odveli do Kayaka. Kayak ih u određenom roku usmjerava zrakoplovnoj kompqaniji ili internetskoj putničkoj agenciji kako bi se dovršila rezervacija. Ovaj postupak je zastupljen i danas na stranicama Booking.com, osim za gore navedenih 7 država (Njemačka, Italija, Španjolska, Irska, Austrija, Belgija i Nizozemska).

[responsive]Booking.com pokreće letove kroz partnerstvo diljem Europe[/responsive]

Evolucija

Prelazak Booking.com-a na ponudu letova putem GoToGatea čini se evolucijskim potezom za marku koja je svoja prva dva desetljeća, većinom nudila hotele i alternativne smještaje.

Ali za razliku od sestrinske marke Priceline, koja je ponudila rezervaciju letova od svog osnivanja 1997., potrošači i dalje ne mogu rezervirati letove na Booking.com-u – preusmjeravaju se na GoToGate (brend eTravelija).

Ukoliko se Booking.com dublje pozabavi letovima, može omogućiti rezervaciju leta izravno na svojim web lokacijama umjesto preusmjeravanjem korisnika na vezanu posredničku tvrtku.

Booking.comova dublja uključenost u letove je nastupila nakon što je Airbnb progovorio o pokretanju usluge letova kako bi postao punopravnija internetska putnička agencija.

Zaključno, nakon svih novosti koje smo pročitali u posljednjih nekoliko mjeseci o revolucionarnim promjenama Booking.com-a, možemo zaista reći da se izborio za prijestolje. Na kreativan i pomalo agresivan način pokušava smaknuti konkurenciju, no to ga za posljedicu stavlja na tron kao najučinkovitiju online turističku agenciju kakvu poznajemo danas.

https://www.etraveligroup.com/about/

Booking.com Launches Flights Through Partnership Across Europe

Booking.com pokreće letove kroz partnerstvo diljem Europe by