Važne informacije za turistički sektor: Razmišljanje potrošača nakon krize


Pred nama je novi svjetski poredak za putovanja. Koliko će se brzo prilagoditi putnici, i  još važnije koliko se brzo putničke tvrtke prilagođavaju promjenjivim ponašanjima, biti će ključno za budućnost. Razmišljanje potrošača nakon krize je još špekulativna tema, međutim važne informacije za turistički sektor po tom pitanju mogu spasiti budućnost poslovanja.

[responsive][/responsive]

Hoće li putnici razmišljati i ponašati se isto i nakon COVID-19?

Vjerojatna je promjena, vjerojatno u kratkom roku i vjerojatno će morati proći neko vrijeme. Moglo bi se očekivati da ćemo vidjeti veću zabrinutost za osobno zdravlje, strah od oštećenja, novu usredotočenost na politike plaćanja i otkaza.. Smanjene putne proračune i tko zna koji drugi stavovi mogu izaći na površinu. Primjerice: „Je li taj proizvod zaista pravi za mene nakon onoga što sam vidio na TV-u? “

Turizam je stabilan. Svi mi to kažemo jer je to istina.

Ponekad to kažemo tri tjedna nakon što vulkan nastavi svoj nesmetani san. Drugi put to kažemo tri godine nakon masovnog potresa ili terorističkog napada. Vremenski rokovi variraju, ali otpornost prevladava. Ali pandemija jednom u 102 godine je različita priča. Putnici će ponovno putovati jer to uvijek čine, ali industrija se treba puno prilagoditi. Krhkost turizma je sada glavna priča. 

ŠTO PREDSTAVLJA NAVEDENA KRHKOST? 

Krhkost u pogledu brzine kojom se putnik može predomisliti brže nego što tvrtke mogu upravljati unaprijed potpisanim ugovorom i  fiksnim troškovima.

Krhkost u smislu nesigurnosti u cjelokupnu industriju. Vjerojatno ćemo razmišljati o dva različita razdoblja nakon COVID-a 19. Nekoliko lažnih početka gdje društvo ne može ostati kod kuće i spremno je na rizik širenja zaraze, zatim kasnije pravo razdoblje nakon COVID-a 19 kada su cjepiva i učinkovito liječenje široko na snazi.

[responsive][/responsive]

Rasprave o “zašto ne mogu dobiti povrat novca” će dovesti do dodatnih pitanja u budućnosti.  Rezervacije i plaćanja, naknade za povrat novca i naknade za otkazivanje i pravila vjerojatno će se detaljnije pregledavati nego prije. Mnogi su putnici imali samo osobno iskustvo, a mediji su napuhali stvar, te uveli tuđa iskustva.

Ukoliko samo otvorite naslovnicu Facebooka, odnosno stranice vezane za putovanja, moći ćete primijetiti pregršt ogorčenih budućih putnika kojima je tvrtka samostalno otkazala putovanje. Dok neki od njih sami postavljaju pitanja ostatku grupe o povratu novca koji nikako da stigne. Ili ćete pak naići na optimiste koji već sada propitkuju o najboljim destinacijama za posjetiti na ljeto 2020.

Istraživanje tržišta o stavovima za određene vrste pružatelja putovanja možda će trebati malo osvježenja nakon pandemije.

ZAŠTITA POTROŠAČA

Hoće li doći do potrebe za dodatnom zaštitom potrošača? Sjetite se Velike Britanije i Thomasa Cooka prošle godine. Koliki je bio broj vraćanja putnika u svoje domove nakon sklapanja paket usluge sa hotelom i letom aviokompanije Thomas Cook.

Turoperatori koji uspijevaju uvjeriti putnike da prihvate buduće beneficije umjesto punog povrata novca danas to čine molitvom od srca svojim vjernim kupcima. Ta se poduzeća oslanjaju na lojalnost kupaca, tako da su unaprijedila svoje vještine u slušanju svojih klijenata. Mnoge se tvrtke ne oslanjaju na taj stupanj lojalnosti; hoće li sada postojati razlog za promjenu?

RE-START 

Održivi turizam zaista je samo još jedan pojam za dobro upravljanje turizmom. Ako brandovi žele sebe dugoročno održavati, trebaju i dugoročno upravljati. To uključuje izgradnju novčanih rezervi. Slušanje kupaca. Priprema za sljedeću krizu. Odabir odgovornih dobavljača. Zaštita imovine, uključujući i odredišta koja posjećuju, što uključuje odgovaranje na zabrinutost stanovnika zbog prevelikog broja posjetitelja u određenim dijelovima njihovih gradova.

Dobra vijest je gotovo sigurna obustava potražnje i bijeg od izolacije. Ali čitanje umova kupaca na temelju novih stvarnosti, a ne uobičajenih pretpostavki, biti će korisno s novo osvježenim podacima. To se odvija putem ankete pri kojoj mogu svojim kupcima dati povjerenje i ponovno pokrenuti poslovanje ispočetka.

What Travel Companies Will Need to Know About Consumer Mindset Post-Crisis

 

 

Važne informacije za turistički sektor: Razmišljanje potrošača nakon krize by