Kada ste zadnji put pretraživali neki hotel i niste naišli na njegove recenzije na TripAdvisor-u?

Vjerojatno, 1 od 10. (Jer ostalih 9 se definitivno nalazi na TripAdvisori-u!)

Većina nas je nailazila na slične rezultate. Poanta je da Vam pokažemo kako se TripAdvisor za hotele probio u turizam i ugostiteljstvo u proteklih 18 godina.

Pokrenut 2000.godine, putovanje TripAdvisor-a je jako zanimljivo.
U prvih nekoliko godina su se mučili a nakon toga se vinuli u visine da bi na kraju postali jedna od najvećih stranica za putovanja na svijetu.

Ovaj svjetski gigant ima preko 190 milijuna recenzija koji predstavljaju prijatelja i savjetnika ma gdje putovali na svijetu. TripAdvisor je vodeći svjetski metasearch portal koji posjetitelje preusmjerava direktno na web stranicu smještajnih objekata.

[responsive]TripAdvisor statistitka[/responsive]

Na svojoj stranici ovaj portal sakuplja oglase smještaja s preko 200 drugih online portala, te uspoređuje cijene hotela i soba. To daje putnicima širok izbor od preko 4.3 milijuna restorana i preko 9 milijuna hotela širom svijeta po najboljoj cijeni.

Sada vjerojatno želite znati kako možete ostvariti više rezervacija preko TripAdvisor oglasa i recenzija. Zar ne?

Već prije smo pisali o ovoj temi ali je ona bila isključivo vezana za samo funkcioniranje ovog portala. Sada Vam želimo pokazati kako možete poboljšati svoju poziciju na TripAdvisor-u i istaknuti se nad ostalim oglasima.

 

Evo što trebate uraditi na TripAdvisor-u kako biste ostvarili bolje rezultate:

1.  Postavite Vaš TripAdvisor oglas i prostor za recenzije

[responsive][/responsive]

Ukoliko već imate oglas na TripAdvisor-u možete preskočiti ovaj korak. Ukoliko ne, preko ovog linka možete pokrenuti registraciju.

Nakon što je to dovršeno, trebate atraktivne slike, kratki opis hotela, soba i sadržaja.
Ukoliko imate slobodnog vremena možete i otvoriti TripAdvisor Business Listing nalog koji nudi dodatne pogodnosti poput:

  • Linka na vašu web stranicu s email adresom;

  • Broj telefona;

  • Link na specijalne ponude zajedno s oznakom (tag-om);

  • Slideshow prikaz slika po želji.

 

2.  Maksimalno iskoristite TripAdvisor widget-e

[responsive]

tripadvisor naljepnica

[/responsive]

Možete koristiti TripAdvisor widget-e koji prenose dinamični sadržaj s Vašeg TripAdvisor oglasa na vašu web stranicu. Na raspolaganju su Vam sljedeći widget-i:

 

3.  Ostvarite više recenzija koristeći TripAdvisor review express

[responsive]tripadvisor express[/responsive]

TripAdvisor Review Express je platforma za sakupljanje recenzija koja kontaktira goste koji su nedavno boravili u Vašem objektu. Jednom kada se prijavite na ovaj program, vaš hotelski softver će automatski slati detalje o gostima TripAdvisor-u koji će zatim od njih tražiti da ostave recenziju.

 

“Dobra i iskrena recenzija je uvijek lijepo iznenađenje.” -Joyce Carol Oates

 

Recenzije koje dobijete će biti prikazane na Vašem TripAdvisor oglasu koje zatim možete objaviti na web stranicu ili booking engine. Na ovaj način povećavate kredibilitet vašeg hotela.

 

4.  Objavite recenzije na društvenim mrežama

Kreiranjem ovakvog tipa sadržaja na društvenim mrežama preko recenzija [koje su gosti ostavili na TripAdvisor-u] je jedna od najefikasnijih strategija za poboljšanje vaše pozicije na ovom portalu.

Stalno objavljivanje recenzija s TripAdvisor-a može vašem hotelu donijeti impresivne rezultate. Čak i označavanje gostiju može pomoći kod povećavanja dosega objava.

 

5.  Učestvujte u Tripadvisor instant booking programu

[responsive]tripadvisortripconnect[/responsive]

Znate koliko je bitno komunicirati s vašim gostima direktno.
To je moguće uz TripAdvisor’s instant booking. Tako, bez prethodnih ulaganja, možete upravljati komunikacijom s gostima od samog početka.
Jednom kada posjetitelj ili gost potvrdi rezervaciju, trebate platiti proviziju jer je gost kliknuo na “Book on TripAdvisor”.

Povežite Vaš hotel s TripAdvisor-om uz MegaBooker kao premium partner I povećajte broj direktnih rezervacija na taj način.

 

6.  Prikažite nagrade na društvenim mrežama i unutar vašeg hotela

S gostima možete komunicirati i preko aplikacije koju možete besplatno preuzeti u Widget Centru. Tu ćete također pronaći unaprijed napisane Facebook i Twitter postove na “Display your Award” stranici unutar Management Centra. Njih možete koristiti kako biste podijelili dobre vijesti sa svojim fanovima. Isto tako, nagrade možete postaviti i u Vašem hotelu kako bi dodatno impresionirali goste.

 

7.  Sudjelujte (i osvojite) Travellers’ choice nagrade

[responsive]tripadvisor recenzija[/responsive]

TripAdvisor stranica za recenzije dodjeljuje nagrade svakog siječnja 18 godina za redom. Ako dobijete neku od TripAdvisor Travellers’ Choice nagrada to je savršeno priznanje kojem svaki hotel teži.
Jednom kada dobijete ovu nagradu, to će značajno unaprijediti vašu poziciju na ovom portalu a i značajno povećati Vaše prihode.

Ne zaboravite ovu nagradu postaviti u svome hotelu i podijeliti isto na društvenim mrežama.

 

8.  Redovito odgovarajte na SVE recenzije

Danas je jako bitno izgraditi online reputaciju. To zahtjeva upravljanje s recenzijama i odgovaranje na iste u razumnom vremenskom roku. Odgovaranje na negativne recenzije je prioritetan zadatak. Ovdje morate biti iskreni i otvoreni. Način na koji odgovorite će moći vidjeti svi trenutni ali i budući gosti.

 

“Loša recenzija je kao pripremanje kolača s najboljim sastojcima samo da bi na kraju netko sjeo na njega.” -Danielle Steel

 

Možete odgovoriti tako što ćete priznati neugodnost koja je nastala zajedno s rješenjem za situaciju. A pozitivne recenzije svakako ohrabrujte i ljubazno odgovorite na iste.

Tražite od gostiju da ostavljaju recenzije postavljanjem automatskih email-ova koje ćete slati prilikom odlaska gosta. Kada dobijete odgovor na email možete ga objaviti na web stranici hotela ili TripAdvisor oglasu.

Na kraju, rad na ovim stavkama će omogućiti Vašem hotelu da bude dobro pozicioniran na TripAdvisor-u što će na kraju dovesti do većeg broja rezervacija.

Jednostavnije ne može!

Isprobajte naš booking engine koji je direktno povezan s TripAdvisor-om.

[responsive]MegaBooker booking engine[/responsive]

TripAdvisor za hotele - Kako do više gostiju preko TripAdvisora by