ZAŠTO SMO NAPISALI OVAJ ČLANAK ZA BOOKING.COM, AIBNB I TRIPADVISOR RECENZIJE?

Najzahtjevniji zadatak iznajmljivača je zadovoljenje potreba, želja i preferencija gostiju. „Sto ljudi, sto ćudi.“  Kako svakome udovoljiti, kako ga učiniti sretnim, a da opet ne iscrpite i zadnji atom vlastite snage? Kako bi ste ostvarili dobre ocjene i povećali prodaju vašeg smještaja donosimo odgovore na pitanja što to točno gosti ocjenjuju na pojedinim portalima i što su Booking.com recenzije, Airbnb recenzije i TripAdvisor recenzije.

MegaBooker Vam poklanja sve alate za povećanje rezervacija!

KOME JE VODIČ NAMJENJEN?

Vodič je namjenjen vama – iznajmljivačima privatnog smještaja. Za sve one osobe koje žele svladati prepreke na putu do željnog uspjeha! Za sve koji žele konstantni rast u poslovanju, praćenju trendova i koji vole svoj posao!

[box style=”1 or 2″]

Članak je kreiran na način da svaki portal ima zasebno poglavlje. Sastoji se od 3 poglavlja:

 1.  Booking.com recenzije gostiju
 • Prvo poglavlje daje odgovor na pitanje što to gosti ocjenjuju na Booking.com-u. Sastoji se od 6 podpoglavlja koja pružaju detaljan opis svake stavke koja se ocjenjuje.
 1. Airbnb recenzije gostiju
 • Drugo poglavlje nudi odgovor na pitanje što to gosti ocjenjuju na Airbnb-u. Sastoji se od 7 podpoglavlja koja detaljno opisuju svaku stavku koja se ocjenjuje.
 1. Tripadvisor recenzije gostiju
 • Treće poglavlje pruža odgovor na pitanje što to gosti ocjenjuju na Tripadvisor-u. Sastoji se od 12 podpoglavlja koja detaljno opisuju svaku stavku koja se ocjenjuje.

[/box]

Ukoliko ste korisnik svih portala ili želite proširiti poslovanje na više portala preporučamo da se osvrnete na sva poglavlja kako bi ste se pripremili za prikupljanje što boljih ocjena.

 

  1. BOOKING.COM RECENZIJE GOSTIJU

[teaser img=”” url=””]

Gosti s Booking.com-a ocjenjuju:

 • čistoću,
 • udobnost,
 • lokaciju,
 • sadržaje,
 • osoblje,
 • vrijednost za novac i
 • besplatan WIFI.

[/teaser]

Uz Booking.com recenzije i drugi faktori mogu utjecati na Vašu poziciju na njihovoj tražilici.

 

Gostima se nudi mogućnost ocjenjivanja gore navednih stavki ocjenom od 1 (kao najlošijom) do 10 (izvanredno). Prosjek ocjena čini zbroj svih stavki pa se domaćinu dodjeljuju jedna od slijedećih kategorija: jako loš, loš, ok, dobar i izvanredan.

[responsive]Booking.com recenzije[/responsive]

 

 • ČISTOĆA

 

[responsive]čistoća[/responsive]Glavni preduvjet za uspješno iznajmljivanje je čist i uredan smještaj. Osigurate vašim gostima prozračan smještaj koji odiše mirisom čistoće.

Ako se ne želite sami baviti čišćenjem apartmana ili nemate vremena za to, unajmite agenciju. Danas na tržištu postoje brojne agencije koje nude vrlo povoljne cijene za profesionalno čišćenje smještaja.

 

 • UDOBNOST

[responsive]udobnost[/responsive]Najčešće je udobnost vezana uz krevete, madrace i jastuke koje imate u smještajnim jedinicama. Nastojte pružiti vašim gostima udobne madrace i jastuke te ih redovito mijenjajte.

Također, ako u smještajnim jedinicama imate kauč na razvlačenje on se s vremenom istroši stoga je potrebno voditi računa i o pravovremenom mijenjanju istoga.

Kako bi ste se istakli ponudite gostima i mogućnost odabira tipa jastuka, pa u svoju ponudu uvrstite i antialergijske jastuke.

Vrlo je važno navesti točnu kvadraturu smještaja na stranicama Booking.com-a kako bi gost znao što može očekivati. Često slike mogu ostavljati dojam velikog prostora, a u realnosti je puno manji. Kako bi ste spriječili negativnu ocjenu opišite prostor realno.

Ako niste u mogućnosti postaviti dodatni ležaj, ali vas je gost ljubazno zamolio  i vi ste se odlučili na ustupak upozorite ga da će se na taj način smanjiti komoditet jer je apartman predviđen za određeni broj ljudi. Na taj način ne samo da ćete ostvariti dobar odnos s gostom već i  dobiti bolje Booking.com recenzije.

 • LOKACIJA

Booking.com nudi brojne mogućnosti kako bi se gostima prikazala točna lokacija. Iako je adresa točna vrlo je važno provjeriti je li pin na karti točno pozicioniran.

Svjesni ste mana svog smještaja ako spadate u kategoriju iznajmljivača koji nemaju kuće prvi red do mora, u samome centru grada/otoka, u blizini dućana, restorana, barova i sl. te ih kao takve prigrlite. Navedite to u oglasu. Kreirajte putokaz kojeg ćete poslati gostima prije dolaska kako bi im olakšali pronalazak vaše kuće. Gosti će cijeniti vaš trud i za to će Vam dati bolje Booking.com recenzije.

Primjer putokaza kojeg je izradio iznajmljivač svjestan činjenice da gosti teško pronalaze njegovu kuću te je na taj način osigurao bolju recenziju na Booking.com-u :

[responsive]lokacija objekta[/responsive]

Ako gostu omogućite nezaboravno iskustvo on će zanemariti stavku poput lokacije i dodijeliti vam visoku ocjenu.

 

 • SADRŽAJI

Na Booking.com-u postoje brojni sadržaji koje iznajmljivač može označiti da ih ima unutar smještajnih jedinica. Vrlo je važno da prikažete točno ono čime je vaš apartman opremljen. Dapače, ako ste u mogućnosti pružiti gostu na njegov zahtjev određenu stavku koju inače ne držite u apartmanu učinite to i on će to cijeniti.

S obzirom da gosti prilikom ostavljanja Booking.com recenzija mogu ispuniti i rubriku unutar koje vama daju određene sugestije nastojte ih uvažiti kako bi ste idući put ostvarili bolju ocjenu. Svakako ne zaboravite zahvaliti na svakoj upućenoj sugestiji i kritici. Ako ste u mogućnosti unaprijedite svoju uslugu. Svako ulaganje se isplati.

Sadržaji koji vam mogu pomoći u ostvarivanju većih ocjena: kuhinjska pomagala, klima uređaj, WI-FI, stalak za sušenje rublja, sredstva za čišćenje, mikrovalna, kuhalo za vodu, aparat za kavu, pegla za robu, daska za peglanje, sušilo za kosu, dječiji krevetić, toaletne potrebštine, vrtna garnitura, roštilj i sl.

 

 • USLUGA DOMAĆINA – OSOBLJE

Posao domaćina započinje već pri ostvarivanju rezervacije. Pripremite gosta za brz i lak check in. Dostavite mu broj telefona na koji vas može dobiti, a ako ste vi spriječeni usmjerite ga na osobu koja će ga dočekati.

Radno vrijeme domaćina je 0-24. Prilagodite se svakom gostu, prihvatite ga kao svoju obitelj ili prijatelja. Posvetite mu svoju pažnju, znanje, vrijeme. Gost će biti vrlo zahvalan ako mu budete na raspolaganju, ako ga uputite na odlične plaže, dobre restorane i sl.

 

 • VRIJEDNOST ZA NOVAC

 

Formiranje cijena je u potpunosti prepušteno vama, no gost će ocijeniti omjer dobivenoga u odnosu na plaćeni iznos smještaja. Pokušajte kreirati realnu cijenu, a o tome kako to učiniti možete pročitati u članku „Psihologija formiranja cijena – 13 načina kako postaviti idealne cijene na Booking.com-u i drugim portalima

Postoje brojne tehnike i metode za određivanje cijene smještaja stoga se poigrajte i otkrijte idealan omjer između kvalitete i cijene.

Za početak pokušajte i s nižom cijenom kako bi privukli goste, a zatim postepeno povećajte cijenu do željenog cilja.

Osluškujte konkurenciju, goste i pronađite metodu koja vama odgovara kako bi upravo vaš smještaj bio ocjenjen visokom ocjenom!

[teaserbox title=”NAPOMENA”]

Bez obzira na to što se WIFI ocjenjuje on ne ulazi u prosječnu ocjenu objekta. Važna je činjenica da internet predstavlja suvremenom gostu jednu od najosnovnijih stavki prilikom odabira smještaja.

Iako su vama Booking.com recenzije vidljive u trenutku kada gost ocijeni vaš objekat, one postaju javno vidljive nakon što ostvarite 5 dolazaka gostiju koji su ocijenili vaš smještaj.

Prosjek Booking.com recenzije je moguće povisiti ostvarivanjem veće ocjene u narednih 10 Booking.com recenzija. Npr. Već neko vrijeme vam je ocjena 9,5 i sljedećih nekoliko gostiju je ocijenilo boravak u vašem apartmanu ocjenom 10, no vaš prosjek i dalje iznosi 9,5. Ukoliko dobijete 10 uzastopnih desetki vaša će ocjena porasti na 9,6.

[/teaserbox]

 

 2. AIRBNB RECENZIJE GOSTIJU

[box style=”1 or 2″] Standardi ugošćivanja na Airbnb-u obuhvaćaju slijedeće stavke:

 • dostupnost,
 • komunikaciju,
 • predanost,
 • dolazak,
 • preciznost,
 • čistoću i 
 • ukupan dojam.

[/box]

 

Cilj svakog domaćina na Airbnb-u je postati Superhost odnosno super domaćin. Kako postati super domaćin na Airbnb-u i poboljšati Aribnb recenzije pročitajte ovdje. 

 

airbnb recenzije superhostPreduvjeti za ostvarivanje titule super domaćina su slijedeći:

 • ostvarenih 10 dolazaka u prethodnoj godini,

 • [responsive]
  [/responsive]stopa odgovora nikada nije manja od 90%,

 • minimalno 80% recenzija ocjenjeno ocjenom 5

 • domaćin ne otkazuje rezervacije.

 

 

 • DOSTUPNOST

Na Airbnb-u nudi vam se mogućnost za uključivanje opcije instant booking čime vidljivost vaših apartmana se automatski povećava.

[responsive]podaci ažurirani[/responsive]

 

Najvažnija stavka dostupnosti je ažurno vođenje kalendara te cijena. Pripremite se godinu dana unaprijed, vrlo je važno da zatvorite periode u kojima ne iznajmljujete te da postavite cijene u skladu s vašim željama. U surotnom riskirate nepovoljne Aibnb recenzije.

 • KOMUNIKACIJA

Airbnb brine o gostu, ali i iznajmljivaču. Kako bi ste se istaknuli vrlo je važno u što kraćem vremenskom periodu odgovoriti gostu na upit; bilo da ste u mogućnosti prihvatiti ili odbiti rezervaciju.

[responsive]Airbnb Apartmani[/responsive]

Kada dostignete željenu stopu odgovora zadržat ćete ju na način da na slijedeće upite odgovarate u roku od 24 sata od primljenog upita.

Stopa odgovora bit će jasno prikazana na stranici vašeg oglasa.

Gostima se nudi prilika ocijeniti i dostupnost Vas kao domaćina pa se pobrinite da protok informacija bude bez poteškoća. Budite svojim gostima podrška, a ako niste u mogućnosti usmjerite ih na osobu od povjerenja.

 

NAPOMENA: Ako vaša stopa odgovora bude preniska položaj vašeg oglasa na Airbnb-u će se drastično smanjiti, a ono najgore što vam se može dogoditi je privremeno deaktiviranje oglasa. Airbnb na taj način štiti gosta od gubljenja vremena na slanje upita na koje neće dobiti odgovor.

 

 • PREDANOST REZERVACIJAMA

Jednom kada potvrdite rezervaciju gost očekuje da ju i ispoštujete. Ukoliko dođe do problema zbog kojih ste prisiljeni otkazati rezervaciju potrebno ju je otkazati unutar Airbnb-a kako bi se pokrenuo postupak povrata novaca gostu. U slučaju da je došlo do iznimnih okolnosti Airbnb vas može osloboditi od plaćanja penala i mogućnosti gubitka statusa super hosta na godinu dana.

Situacije koje se smatraju opravdanima su slijedeće:

 • Neočekivana smrt ili ozlijeda domaćina, gosta ili nekoga iz obitelji,

 • Ozlijeda gosta koja ga spriječava da ostvari putovanje, ili bolest domaćina koja ga spriječava da izvrši dužnosti domaćina,

 • Vremenske nepogode, teroristički napadi u zemlji, epidemije i sl.

Ako ste u mogućnosti ponuditi alternativni smještaj svakako to učinite kako bi ste ublažili nastalu situaciju.

 

 • DOLAZAK

Budite jasni prilikom check in-a gosta, pobrinite se da mu date jasne upute o adresi, broju telefona na koji vas može dobiti, gdje će preuzeti ključeve te što je potrebno od dokumenata prilikom dolaska.

[responsive]dolazak gostiju[/responsive]

 

Ako su gosti umorni nastojte imati razumijevanja te im omogućite da se odmore i sutradan vas kontaktiraju ukoliko imaju nejasnoća i dodatnih pitanja. Airbnb recenzije na taj način možete uvećati pokazujući gostima Vašu pristupačnost i razumijevanje.

 

 • PRECIZNOST

Kako bi sami sebi olakšali posao kreirajte oglas koji je bogat informacijama. Naime, gosti će nakon boravka u vašem smještaju ocijeniti preciznost podataka objavljenih on line u odnosu na realno stanje po dolasku. Dodajte fotografije eksterijera, interijera, okolice te uz svaku sliku opišite koja je to prostorija unutar ili van kuće.

[responsive]smještaj[/responsive]

 

NAPOMENA: Sastavite kućni red te ga objavite na Airbnb stranicama. Na taj način neutemeljene Airbnb recenzije mogu biti opravdane.

 

 • ČISTOĆA

Glavni preduvjet za uspješno iznajmljivanje apartmana je njegova čistoća. Osigurajte da vaš gost bude oduševljen urednošću, čistoćom i mirisom kojim odiše vaš smještaj i zagarantovano ćete dobijate odlične Airbnb recenzije.

[responsive]čistoća[/responsive]

 

Ako se ne želite sami baviti čišćenjem apartmana ili nemate vremena za to, unajmite agenciju. Danas na tržištu postoje brojne agencije koje nude vrlo povoljne cijene za profesionalno čišćenje smještaja.

 

 • UKUPAN DOJAM

Ukupan dojam prikazuje prosjek svih ocjena te će biti prikazani na stranici vašeg oglasa kao i u rezultatima pretraživanja. Gosti će vas lakše primjetiti ukoliko imate visoku ocjenu.

[responsive]Airbnb ocjene gostiju[/responsive]

Pokušajte svakom gostu omogućiti jedinstveno iskustvo u skladu s njegovim potrebama.

Vi odlučujete o cijeni svog smještaja, ali je vrlo važno odrediti cijenu koja je dobar omjer očekivanja i onoga što će gost uistinu dobiti.

Postavite se u poziciju gosta, kako se vi osjećate kada ste gost, što bi ste htjeli pronaći u apartmanu, što očekujete od domaćina (dostupnost, privatnost), što bi ste voljeli vidjeti, što vam je koristilo na godišnjem odmoru/poslovnom putovanju i sl.? Dobre Airbnb recenzije se ne ostvaruju bez truda i preko noći, ali jednom kada ih počenete dobijati to će se odraziti na povećanju broja rezervacija.

 

3. TRIPADVISOR RECENZIJE GOSTIJU

Za razliku od ostalih portala gosti mogu ocjenjivati objekte na Tripadvisor-u kada požele. Time se otvara mogućnost za lažne recenzije gostiju što zasigurno nije smisao ocjenjivanja.

[box style=”1 or 2″]

Tripadvisor recenzije se sastoj od slijedećih stavki:

 • Opći dojam
 • Opći podaci o gostu i recenzija
 • Preporuka
 • Lakoća rezerviranjaTripAdvisor recenzije
 • Pristup objektu/primopredaja ključeva
 • Kvaliteta kreveta/madraca
 • Čistoća kupaonice
 • Usluga
 • Upute do smještaja
 • Sveukupni dojam
 • Kvaliteta kuhinjskog pribora
 • Kvaliteta sadržaja/opremljenosti smještaja

[/box]

 

 

Glavni cilj svakog iznajmljivača je ostvariti certitikat izvrsnosti od strane Tripadvisora. O tome kako to možete postići i poboljšati TripAdvisor recenzije pročitajte ovdje.

Certifikat izvrsnosti se može osvojiti:

[responsive]tripadvisor recenzija[/responsive]

 • ukoliko se oglašavate na Tripadvisor-u minimalno jednu godinu,
 • ako ste ostvarili minimalan broj recenzija sa ocjenom četiri ili pet.

Certifikat predstavlja kvalitetan proizvod ocijenjen od strane gostiju, te na taj način doprinosi boljoj prodaji i popunjenosti smještajnih jedinica.

 

 • OPĆI DOJAM

Proces Tripadvisor recenzije započinje na način da se ispod svakog apartmana nalazi 5 kružića, a oni predstavljaju opći dojam o apartmanu.

[box style=”1 or 2″]

Opći dojam se ocjenjuje prema slijedećim kriterijima:

 • Grozno/užasno,
 • Loše,
 • Prosječno,
 • Jako dobro i
 • Izvrsno

[/box]

TripAdvisorDobra Tripadvisor recenzija

 

 

 

Prosječna TripAdvisor recenzija

Grozna Tripadvisor recenzija

 

Loša recenzija

Cilj svakog iznajmljivača bi trebao biti prikupiti što više izvrsnih ocjena kako bi postigli što bolju poziciju na Tripadvisor-u, a samim time i veći broj rezervacija.

 

 • OPĆI PODATCI O GOSTU I TRIPADVISOR RECENZIJA

Obvezne stavke prilikom popunjavanja općih podataka su ime i prezime osobe koja je rezervirala, datum dolaska, naziv recenzije te sama recenzija. Minimalan broj znakova koji je potreban pri sastavljanju Tripadvisor recenzije je 100.

[responsive]Podaci o rezervaciji Tripadvisor[/responsive]

 

 

Tripadvisor sugerira gostima da prilikom sastavljanja recenzije daju osvrt na lokaciju, vlasnika, te sadržaje u apartmanu.

 • PREPORUKA

Zanimljivost u odnosu na prethodna dva portala je što Tripadvisor obvezuje svoje goste na odgovaranje na pitanje bi li preporučili smještaj prijatelju.

[responsive]Tripadvisor preporuka[/responsive]

Odgovor na ovo pitanje je iznimno koristan. Razlog tome je što vam zadovoljan gost može dovesti još potencijalnih gostiju i nove TripAdvisor recenzije.

 • LAKOĆA REZERVIRANJA

S obzirom da je Tripadvisor portal koji funkcionira na principu instant bookinga vrlo je važno biti dostupan gostima, te im u što kraćem vremenu odgovarati na upite. Također, bitna je stavka ažurirati kalendar zauzeća kako bi gosti u svakom trenutku znali koji su to terminu uistinu slobodni. Ako vodite računa o točnosti cijena, ažurnom vođenju kalendara i brzo odgovarate na njihove upite zasigurno će vas gost ocijeniti izvrsnom recenzijom za lakoću rezerviranja.

 • PRISTUP OBJEKTU/PRIMOPREDAJA KLJUČEVA

Dostavite sve potrebne informacije gostu nakon potvrđene rezervacije kako bi ste olakšali check in. Najčešće su gosti vrlo umorni nakon putovanja, pa im omogućite dostupnost broja telefona na koji vas mogu dobiti, točne podatke o adresi i gdje će preuzeti ključeve. U slučaju da ste vi spriječeni dočekati goste vrlo je važno uputiti ih na osobu koja će to učiniti za vas.

 • KVALITETA KREVETA/MADRACA

Jedna od najčešćih kritika gostiju je neudoban madrac i nemogućnost kvalitetnog sna. Tripadvisor je prepoznao tu problematiku i uvrsio ju u Tripadvisor recenzije smještaja.

[responsive]udobnost TripAdvisor[/responsive]
Umoran gost je nezadovoljan gost. Pobrinite se da svojim gostima omogućite kvalitetne madrace za ugodan san i izvrsna ocjena vam je zagarantirana.

Gosti žele uživati u svom godišnjem odmoru, a vi im to kao pravi domaćin želite i omogućiti.

Redovno mijenjajte madrace, te osluškujte komenare vaših gostiju vezane uz udobnost kako bi ste mogli unaprijediti uslugu.

 

 • ČISTOĆA KUPAONICE

Za razliku od ostalih portala Tripadvisor posebnu pozornost obraća na čistoću kupaonice iako će većina gostiju ostaviti ocjenu za cjelokupni dojam čistoće smještaja.

[responsive]Tripadvisor i čistoća kupatila[/responsive]

Vrlo je važno ostaviti si dovoljno vremena za čišćenje ukoliko imate jednu za drugom rezervacijom. Također, kako bi ste postigli što bolje TripAdvisor recenzije nastojte očistiti sve površine u smještajnoj jedinici i ostavite na svakom gostu dojam prozračnosti i mirisa čistoće.

 

 • USLUGA

Ono po čemu se vaš smještaj razlikuje od ostalih čini skup usluga i sadržaja koje nudite u sklopu smještaja. Pružite gostima detaljne informacije o sadržajima i uslugama. Posao iznajmljivanja je posao koji se radi 0-24h. Volite ono što radite i svaki gost će to i osjetiti!

[responsive]Tripadvisor gostoprimstvo[/responsive]

Budite svojim gostima na raspolaganju za pomoć ako im je potrebna. Istaknite se pružanjem besplatne usluge poput doručka, ručka, večere, korištenja klima uređaja, besplatnog prijevoza iz/do zračne luke i sl. Gosti će vam na tome biti zahvalni i zbog toga će vas i nagraditi.

 • UPUTE DO SMJEŠTAJA

Zasigurno ste već upoznati sa činjenicom kako google karte često pozicioniraju pin na krivoj adresi ili uopće ne mogu pronaći određene adrese u Hrvatskoj.

[responsive]Tripadvisor lokacija smještaja[/responsive]
Pokušajte pronaći točne koordinate uz pomoć bing.maps. U pretraživanju manjih mjesta i adresa puno su precizniji. Prilikom postavljanja oglasa na Tripadvisor obavezno provjerite pin kako bi bili sigurni da će vaši gosti lako pronaći put do vaše kuće.

[responsive]Tripadvisor Bing mapa[/responsive]

Ako primjetite da i dalje dobivate loše TripAdvisor recenzije za lokaciju pokušajte sa slijedećim trikom. Kako bi svojim gostima olakšali put do vaše smještajne jedinice možete kreirati kartu te im nekoliko dana prije dolaska istu poslati mailom. Bez obzira na to što ne možete utjecati na lokaciju vašeg smještaja možete pomoći gostima da vas pronađu s lakoćom i oni će cijeniti vaš trud.

 • SVEUKUPNI DOJAM

Tripadvisor nudi gostima mogućnost osvrta i na cjelokupni dojam o vama, smještaju i pruženoj usluzi. Pokušajte na svakom gostu ostaviti utisak, prigrlite ga kao svog prijatelja/obitelj i omogućite mu nezaboravno iskustvo. Pobrinite se da sve što radite bude formirano u jednu skladnu cjelinu!

 • KVALITETA KUHINJSKOG PRIBORA

Specifičnost po kojoj se ističe Tripadvisor je upravo ocjenjivanje kvalitete kuhinjskog pribora.  Svaki gost želi što manje toga nositi sa sobom na putovanje, a vi ste ti koji mu može olakšati. Informirate gosta o opremljenosti vašeg apartmana te u slučaju da vas gost pita za određenu stvar ako ste u mogućnosti  pružite mu je.

Vodite računa o kvaliteti kuhinjskog pribora, temeljito ih perite i redovito mijenjajte oštećene predmete kako bi ste spriječili lošu ocjenu.

 

 • KVALITETA SADRŽAJA/OPREMLJENOSTI SMJEŠTAJA

Kao što smo već naveli upravo se prema sadržajima odnosno opremljenosti smještajne jedinice možete isticati. Najvažnije je prilikom postavljanja apartmana na Tripadvisor detaljno opisati čime je to točno opremljena vaša smještajna jedinica.

Ako ste trenutno u renoviranju i postavljate nove sadržaje u apartman ne oglašavajte ih on line dok ih uistinu ne postavite u smještajnu jedinicu. Često se znaju dogoditi situacije koje spriječe postavljanje određenih sadržaja, a gost ih očekuje te to dovodi do loše Tripadvisor recenzije. Npr.  Gost je rezervirao apartman bez WIFI-a, a po dolasku ste ga pozitivno iznenadili pruživši mu besplatan pristup internetu – visoka ocjena zagarantirana. U slučaju da je obrnuto; prije nego ste uspješno postavili internet u apartmane oglasili ste da gostima nudite besplatan WIFI i stigla vam je rezervacija – gost po dolasku nema internet i nezadovoljan je što vodi do loše TripAdvisor recenzije.

[responsive]dodatni sadržaji smještaja[/responsive]

 

 

Zaključak

Kroz ocjenjivanje sadržaja iznajmljivači mogu unaprijeđivati svoj smještaj i činiti boravak gostima još ugodnijim.
Recenzije i ocjene gostiju mogu dovesti vremenom do enormnog povećanja rezervacija, ali i u isto vrijeme mogu u potpunosti srozati Vaš kredibilitet na online portalima.

Booking.com recenzije se mogu odnositi na: čistoću, udobnost, lokaciju, sadržaje, osoblje, vrijednost za novac ibesplatan WIFI.

[zc4wp_za26]

Airbnb recenzije uključuju: dostupnost, komunikaciju, predanost, dolazak, preciznost, čistoću i ukupan dojam.

Dok TripAdvisor recenzije obuhvataju: opći dojam, opće podatke o gostima, preporuke, lakoću rezerviranja, pristup objektu/primopredaja ključeva, kvalitetu kreveta/madraca, čistoću kupaonice, uslugu, upute do smještaja, sveukupni dojam, kvalitetu kuhinjskog pribora i kvalitetu sadržaja/opremljenosti smještaja.

Kakve su Vaše ocjene i recenzije na ova tri portala? Imate li vi neku metodu koja Vam donosi dobre ocjene i recenzije?

MegaBooker Vam poklanja sve alate za povećanje rezervacija!

Vodič kroz Booking.com, Airbnb, TripAdvisor recenzije! Što to gosti ocjenjuju? by