U vremenu razvoja brojnih tehnoloških rješenja u sektoru ugostiteljstva i turizma, Megabooker Vam otkriva koji su razlozi i potrebe hotela za prihvaćanjem dostupne tehnologije i ulaganja u hotelski softver.

[responsive]property management program[/responsive]

Tehnologiju u sektoru turizma i ugostiteljstva neprestano prate inovacije i kvalitetna rješenja s ciljem poboljšanja sveukupnog poslovanja. Elementi iznenađenja na takav način pripremaju primarne aspekte turizma i otvaraju ga novim tehnologijama. Vlasnici i upravitelji hotela traže hotelski softver koji će, ne samo ispunjavati njihove potrebe u poslovnom segmentu, nego i biti dovoljno ažuriran i u trendu sa novim pomacima u tehnologiji.

Tehnologija u ugostiteljstvu se brzim i odlučnim koracima kreće unaprijed. Mali i srednji hoteli na taj način mogu biti utjecajni, uspješni i konkurentni na tržištu. Imperativ je da ulože u jedinstveno channel management i property management program.

Property management program sa integriranom distribucijom na kanale prodaje je od neprocjenjive vrijednosti za hotele. Sustavi poput Megabookera koji pružaju cloud property management software rješenje ne samo da pojednostavljuju osnovne operacije već i omogućavaju hotelima maksimalnu vidljivost na globalnom tržištu sa prilagođenim cijenama i točnim informacijama o dostupnosti smještaja u stvarnom vremenu.

Različiti faktori utječu na odabir tehnologije za menadžere i vlasnike hotela a oni uključuju redovne nadogradnje i ažuriranja za hotelski softver, temeljne module i sučelja te zasebne pogodnosti koje svaki hotel može i mora očekivati. Pored ovoga, olakšano plaćanje i vršenje naplate unutar sustava, te pristupačnost i jednostavnost sustava definitivno utječu na konačnu odluku kupovine ili angažiranja određene tehnologije i hotelski softver. U ovom tekstu Vam donosimo:

 

Kako se vaš hotel može okoristiti se cjelokupnim PMS rješenjem za hotele?

Integriran cloud sustav za hotele: Pogled u budućnost

[responsive][/responsive]

Nova generacija hotelskih softvera i programa u turizmu teži ka tome da ponudi vlasnicima i upraviteljima hotela jedno rješenje (kompletno rješenje a samo jedan hotelski softver) koje će zadovoljiti apsolutno sve IT potrebe hotela. Ovo je jedna od velikih prednosti i pogodnosti za vlasnike i upravitelje hotelima. 

Biti specijaliziran u samo jednom segmentu hotelskog IT poslovanja više nije najbolja opcija u sektoru ugostiteljstva. Tvrtke se sada fokusiraju na stvaranje jedinstvenog, „non-stop“, multi-funkcionalnog tehnološkog rješenja koje će u sebi sadržavati property management program i channel manager distribuciju na kanale prodaje. Sve u jednom, potpuno integriranom hotelski softver paketu.

S obzirom da tehnologija napreduje kako bi zadovoljila potrebe putnika i turista, ne iznenađuje činjenica što su vlasnici hotela opčinjeni brzim i jednostavnim sustavima sa kojima mogu povećati zaradu i srezati same troškove poslovanja i naravno povećati dobit.

Pojednostavljeno recepcijsko upravljanje kroz property management program

[responsive]hotelski softver[/responsive]

Dobar  property management program može prikazati statuse smještajnih jedinica sa maksimalnom točnošću. Efikasan hotelski softver omogućava djelatnicima na recepciji da rezervacije s lakoćom unose u sustav pomoću jednog klika, da upravjaljaju sa prijavama/odjavama gostiju, izdavanjem računa i slanja podataka knjigovodstvu i još mnogo toga. Ovakvi sustavi otklanjaju teret ručnih i mukotrpnih unosa podataka koji oduzimaju vrijeme. Kad hotel ima dobar sustav za upravljanje djelatnici imaju mnogo više kvalitetnog vremena kojeg mogu posvetiti samim gostima.

Zajedno sa cloud tehnologijom, potpuno integrirani sustavi mogu donijeti pravu malu revoluciju načina na koje se vodi samo poslovanje. Imaju mogućnost i moć poboljšati efikasnost tako što će sačuvati resurse i pospješiti produktivnost što će u konačnici rezultirati dodatnim vremenom kojeg osoblje može na kvalitetan način posvetiti gostima.

 Centralizirano održavanje i kontrola nad cijenama

[responsive]Property managment[/responsive]

Hoteli ne smiju riskirati tako što će imati različite cijene na raznim kanalima prodaje. Jedan hotelski softver mora omogućiti jednakost cijena na svim potralima za oglašavanje smještaja na tržištu. Na taj se način logično opravdava i kredibilitet samog hotela.

Jedno integrirano tehnološko rješenje za hotele koje obuhvaća property management  program i channel management može značajno „skresati““ troškove poslovanja pomoću jednostavnih ali efikasnih procesa i povećane automatizacije koja se odvija u realnom vremenu. Od velike je važnosti da je PMS sustav potpuno integriran sa distribucijom (channel managerom), online booking sustavom i centralnim rezervacijskim platformama kako bi omogućio hotelima maksimalno zauzeće soba tijekom cijele godine i to po najprofitabilnijim cijenama.

Automatizirano poslovanje 

[responsive]automatizirano poslovanje[/responsive]

Ukoliko imate na raspolaganju integrirano softversko rješenje za hotele ono će Vašem poslovanju zasigurno donijeti bezbroj olakšica. Povezanost u realnom vremenu omogućava promjenu cijena na svim kanalima prodaje istovremeno. Ne samo da ovakvi automatizirani procesi pojednostavljuju poslovanje nego i drastično smanjuju troškove s obzirom da na ovakav način osoblje hotela ne mora gubiti vrijeme na suvišne dnevne zadatke koje sustav automatski može izvršiti za Vas.

Točna i ažurna automatizacija štedi vrijeme i omogućava Vam da ga uložite na puno važnije stavke poput udovaljavanja zahtjevima gostiju ili razvijanje marketinške strategije. Rezervacije koje ostvarite putem različitih kanala automatski se ažuriraju SVUGDJE što omogućava hotelima da potvrde rezervaciju i komuniciraju sa gostom putem emaila istovremeno. Sustavi također mogu pohranjivati podatke o gostima prije, tokom i nakon dolaska putem samog property management program ili putem nekog drugog email sustava.

Ovo ne samo da Vam pomaže kod bolje usluge nego povećava odanost gostiju Vašem brendu, povećava broj direktnih rezervacija i kvalitetnih online recenzija na najboljim i najpoznatijim portalima za oglašavanje smještaja.

Prodaja na mnogim kanalima prodaje – maksimalna vidljivost

[responsive]na jedno mjesto[/responsive]

Property management program sa integiranim channel managerom (kanalom prodaje) omogućava hotelima prodaju na mnogobrojnim kanalima prodaje sa ažuriranjem cijena i zauzeća u stvarnom vremenu. Hotelski djelatnici ne moraju konstantno žonglirati u moru aministrativnih obveza i ažurirati zauzeća i cijene soba na svakom portalu za oglašavanje posebno. Hotelski softver će se pobrinuti za to.

Channel manager integiran sa Vašim sustavom omogućava Vam da upravljate  inventarom hotela sa iznimnom lakoćom. Kad investirate u ovako integriran property management program za hotele Vi ste u mogućnosti povezati se sa mnogim portalima, agencijama i distributerskim partnerima koju mogu preprodavati Vaše smještajne kapacitete za Vas. Bez obzira koliko je velika i kompleksna mreža partnera sa kojima surađujete, Vaš channel manager omogućava Vam da rezervacijama upravljate lako i učinkovito.

Ovakva softverska rješenja omogućavaju hotelima da uspjevaju prodati i zadnju slobodnu sobu smanjujući mogućnost duplih rezervacija koje mogu dovesti do financijskih izdataka i neugodnosti za goste ali i zaposlenike hotela.

Pojednostavljeno djeljenje informacija o hotelu

Čak i detaljani opisi hotela, soba i dodatnih pogodnosti unose se samo jednom a zatim se ažuriraju na svim kanalima prodaje! Hoteli mogu upravaljati informacijama o hotelu i slikama na svim portalima za oglašavanje iz samo jednog mjesta. Na taj način svaki posao i zadatak postaje puno jednostavniji i pristupačniji svima.

Na ovakvom natjecateljskom tržištu vlasnici hotela moraju biti u stanju brzo i pravodobno reagirati na svaku novonastalu situaciju – bilo da je to promjena cijena u zadnjem trenutku, uključivanje nekog lokalnog događaja u ponudu u posljednjem trenutku koje može imati utjecaj na rezervaciju ili potvrda neke posebne ponude.

Upravitelji hotelima trebaju hotelski softver koji je u mogućnosti utjecati na brzinu i automatsko ažuriranje kako bi se sve informacije na svim platformama za oglašavanje u stvarnom vremenu evidentirale tako da ne moraju čekati danima na odobrenje i vidljivost. Jedna od najvećih prednosti cloud sistema je upravo što oni to omogućavaju.

Detaljna analiza podataka i izvještaja uz hotelski softver

[responsive]Detaljna analiza podataka i izvještaja uz hotelski softver[/responsive]

Značajka property management program a dozvoljava hotelima da analiziraju i odrede načine pomoću kojih mogu povećati zaradu a smanjiti troškove. Hoteli imaju jasan uvid u informacije o tome koja tržišta i koji portali im donose najviše rezervacija, koji dio godine je najprofitabilniji, gdje su im preniske cijene a u kojim periodima su im sobe precjenjene itd.

Kada imate jedan kontakt i jednu uslugu za sve tehnološke sustave koje trebaju jednom hotelu to vam pruža osjećaj odgovornosti i povjerenja s obzirom da se možete obratiti na jednu adresu za sve probleme i izazove sa kojima se susrećete.

Nikada više nećete trebati 4 ili 5 različitih pružatelja usluga kako biste osigurali da su osigurane sve tehnološke potrebe hotela. Hotelski softver treba biti u stanju razviti jake i dugotrajene veze između klijenata bazirajući se na prvorazrednoj usluzi. Od testnog perioda i demonstracije, kroz projektiranje i instalaciju programa pa sve do dugoročne podrške nakon što je sustav pokrenut.

Finalna riječ:

Spomenuli smo samo neke koristi koje potpun i integriran property management program treba ponuditi i ispuniti kod malih ili srednjih hotela. U konačnici vrlo je jednostavno, jer svaki vlasnik i upravitelj hotela želi ostvariti profit i unaprijediti poslovanje a ovakva tehnološka integracija će mu otvoriti puteve ka tom cilju.

Ukoliko smo Vas člankom uvjerili da vašem hotelu treba property management system provjerite kako možete odabrati idealan ovdje. U njemu donosimo savjete stručnjaka kako odabrati najbolji property management program za vaš hotel.

 

Zašto odabrati hotelski softver i property management program za Vaš hotel? by