5 znakova da je hotelski PMS zastario (i da ga trebate zamijeniti)

Ako je Channel manager mozak svakog hotela, onda je Property management sustav (PMS) njegovo srce i glavni pokretač.

Hotelski PMS sustav je odgovoran za kvalitetno usmjeravanje operacija, optimiziranje usluge i maksimalno povećanje prihoda. Međutim, kao i kod drugih tehnologija, PMS sustav može imati ograničen rok trajanja.  Kako tehnologija napreduje, tako se mijenjaju i potrebe i ciljevi prosječnog hotelijera.

Rezultat tehnološkog napretka je i neizbježna potreba za novom procjenom vrijednosti hotelskog PMS sustava.

Čak i PMS sustav koji je nekad bio od neprocjenjive važnosti može nadživjeti svoju svrhu i iskoristivost.

Kada dođete do točke kada hotelski PMS zaostaje za modernim potrebama svojih vlasnika  i neispunjava potrebe njihovih gostiju, onda je zamjena PMS-a efikasnija nego pronalazak nove svrhe nekada odličnom PMS sustavu.

Nažalost, hotelijeri često odgađaju zamjenu esencijalnog hotelskog sustava žrtvujući svoju produktivnost i zaradu hotela.

Držanje zastarjelog rješenja samo vodi ka trošenju resursa i gubitku prilika dok promjena PMS sustava za hotele može povećati prihode i pospješiti odanost kod gostiju.

Donosimo Vam stoga 5 znakova koji govore kada je pravo vrijeme za promjenu property management sustava, a sve s ciljem maksimalne iskoristivosti vaše usluge i izvlačenja maksimuma iz prihoda hotela.

 

  1. Trenutni PMS sustav za hotele pokazuje znakove starenja

Uobičajena zamjerka vezana za PMS sustav je nemogućnost potpune implementacije esencijalnih novih značajki i alata za komunikaciju. Sustavi su jako napredovali od kada su se pojavili na tržištu. Funkcionalnost komunikacije s gostima i mobilnost, na primjer, su postali jako popularni u modernim sustavima, ali stara rješenja često ne nude tu opciju.

Tražite PMS sustav s cloud pohranom koji nudi dostupnost svih podataka, svakom odjelu i bilo kada.

Ukoliko Vaš trenutni PMS sustav za hotel nema mobilnu aplikaciju, lagano korištenje, automatizaciju procesa (slanja emailova npr.), ili slanje SMS poruka, onda je vrijeme za odlazak u kupovinu, odnosno potragu za novim sustavom čija će funkcionalnost odgovarati vašim trenutnim potrebama.

[responsive]PMS za hotele[/responsive]

PREUZMI S GOOGLE PLAY: Megabooker PMS hotelska aplikacija
PREUZMI S  ITUNES: Megabooker Hotel PMS

  1. Vaše osoblje je frustrirano korištenjem sustava

Prava vrijednost PMS sustava fundamentalno je definirana ljudima koji je svakodnevno koriste. Ukoliko Vaše osoblje pokazuje frustraciju jer je sustav previše kompliciran, zahtjeva opširan onboarding proces, ili je nestabilan, spor i sklon bugovima, možda je vrijeme za promjenu.

Prijeći na sustav čija je funkcionalnost, te iskustvo korištenja od strane zaposlenika visoko ocijenjena je uvijek insplativa investicija.

 

  1. Potrebna Vam je integracija s aplikacijama treće strane

U teoriji, bilo koji program se može integrirati s drugim. Međutim, ukoliko periferni programi ne komuniciraju i ne razmjenjuju informacije u stvarnom vremenu s Vašim PMS sustavom, a podaci od drugog programa se moraju ručno unositi, onda doslovno rasipate novac i produktivnost te riskirate greške.

Zastarjeli sustavi zahtijevaju razvoj skupih i dugotrajnih sučelja što može trajati mjesecima (ako ne i duže) te se trebaju ažurirati svaki put kada dodate novu aplikaciju ili značajku. Za maksimalno povećanje djelotvornosti i budućih funkcionalnosti, potražite otvoren, PMS sustav na cloudu koji ima veliki broj funkcija te integracija.

 

  1. Korisnička podrška i održavanje vas koštaju

Znate da je vrijeme za promjenu kada vas korisnička podrška i održavanje PMS sustava koštaju vrijeme, novac i produktivnost. On-premise rješenja zahtjevaju stalne nadogradnje sustava koja mogu postati skupa a mnogi pružatelji usluga uzimaju značajne iznose za korisničku podršku, poboljšanje funkcionalnosti ili prenamjenu sustava.

Ukoliko sami ulažete u računala, morate unaprijed izdvojiti i novac. To nije slučaj s cloud PMS sustavom. On je napravljen da bi bio učinkovit, pouzdan, imao pohranu podataka, sigurnost te jednu mjesečnu naplatu koja uključuje podršku korisnicima, nadogradnje, praćenje, hosting i još mnogo toga. Isto tako, cloud tehnologija troši manje energetskih resursa od rješenja koja su pohranjena na vašim računarima.

 

[responsive]PMS za hotele[/responsive]

  1. Želite veći povrat uloženog

Vaš PMS sustav ne samo da štedi vaše vrijeme i novac već povećava prihode vašeg smještajnog objekta. Od automatske prodaje dodatnih usluga i marketinga do upravljanja prihodima i analitike, trebate sustav koji dostavlja najveći povrat uloženog.

Da li vaš PMS sustav nudi:

a) automatizaciju marketinških aktivnosti,

b) integriran booking engine,

c) podatke o gostima uz jednostavna sučelja za bolje razumijevanje i komunikaciju s gostima?

Ako je odgovor “Ne”, onda propuštate prigode u obliku smanjenih troškova kroz bolju produktivnost osoblja te veće prihode kroz efikasniju prodaju i zadovoljnije i lojalnije goste.

Zamjena hotelskog property management sustava se može činiti kao zahtjevan pothvat, ali, ako naiđete na jednu ili više gore navedenih prepreka, Vaša odluka o odgađanju promjene hotelskog sustava će vas koštati mnogo više nego strateška odluka za ulaganje u novi i bolji program.

Ukoliko vas vaš hotelski program sputava i ometa na putu ka napretku, pogledajte što moderni MegaBooker PMS sustav može postići u Vašem hotelu. Demo verziju možete isprobati potpuno besplatno:

[responsive]hotelski pms sustav[/responsive]

Kako procjeniti da li je do sad korišteni PMS za hotel zastario? by