Jeste li ikada razmišljali o tome kako su neki hoteli super popularni među gostima? Ne radi se uvijek o udobnom ili luksuznom boravku; radi se o stvaranju iskustva koje će ostaviti trajan dojam, čak i nakon što odu.

Želite da vaš hotel bude jedan od njih? Uz nešto kreativnog razmišljanja, možete ponuditi jedinstvene aktivnosti koje savršeno zadovoljavaju potrebe putnika.

Dakle, istražimo neke primamljive aktivnosti koje možete iskoristiti kako biste boravak svojih gostiju pretvorili iz samo dobrog u izvanredan.

 

Stvaranje doživljaja koji će odjeknuti kod vaših gostiju

Prije nego što se upustimo u konkretne aktivnosti, važno je razumjeti svoju ciljanu publiku – njihove preferencije i interese. Njihovim identificiranjem možete prilagoditi iskustva koja su u skladu sa željama vaših gostiju.

Na primjer, u obiteljski orijentiranom hotelu, dizajnerska iskustva mogu uključivati ​​sadržaje prilagođene djeci i prostrani smještaj. S druge strane, poslovno orijentirani hoteli mogu ponuditi visokotehnološke sadržaje, prostore za sastanke i besprijekornu internetsku povezanost.

Ono što želimo reći jest da je ključno emocionalno povezivanje s gostima. To uključuje razumijevanje njihovih potreba i preferencija, stvaranje besprijekornog iskustva od prijave do odjave i ostavljanje trajnog dojma.

10 primamljivih aktivnosti za privlačenje gostiju u vaš hotel

Istražimo neke aktivnosti koje će vaš hotel pretvoriti u iskustvo vrijedno pamćenja:

Tečajevi kuhanja: Okus lokalnog

Putnici danas traže više od mjesta za spavanje i jelo. Žele istražiti lokalnu kulturu i biti dio zajednice. Dodavanje tečajeva kuhanja u ponudu vašeg hotela fantastičan je način da ispunite tu želju. Gosti mogu uživati ​​u lokalnim okusima, naučiti umijeće spravljanja regionalnih jela i kući ponijeti djelić destinacije. Kao hotelijer, možete se udružiti s lokalnim kuharom i ponuditi praktične tečajeve kuhanja omogućujući svojim gostima da uživaju u autentičnom okusu regije.

Od izrade sushija u Japanu do usavršavanja tjestenine u Italiji, ta iskustva ostavljaju trajan dojam, povezujući goste s odredištem. Razmislite što je vašoj regiji jedinstveno!

No, pobrinite se da to proširite na svojim društvenim medijima, prikažete na svojoj web stranici i istaknete na platformama za putovanja. Recite svojim gostima da mogu uživati ​​u udobnom boravku dok urone u prekrasan svijet lokalnih kulinarskih delicija.

Vođeni lokalni obilasci

Osim udobnosti vašeg hotela, tu je i uzbuđenje otkrivanja novih stvari. Vođeni lokalni obilasci pomažu vašim gostima da otkriju skrivene priče vašeg odredišta, idući dalje od onoga što obično pronađu.

Istaknite pogodnost koju vaš hotel nudi organiziranjem izleta, što gostima olakšava istraživanje lokalnog područja. Uključite ove izlete u svoje promotivne materijale i web stranicu, prikazujući ih kao dodatnu vrijednost pri odabiru vašeg hotela. To povećava zadovoljstvo gostiju i privlači one koji traže bogatije i impresivnije iskustvo putovanja.

Tečajevi fitnessa i wellness radionice 

Zamislite da imate satove fitnessa ili pilatesa na travnjaku svog hotela. Znam, zvuči neobično, ali može transformirati vaš hotel u više od mjesta za boravak; postaje mjesto za pomlađivanje gostiju.

Opcije usmjerene na zdravlje ne odnose se samo na privlačenje gostiju; radi se o zadovoljavanju stvarne potrebe za sveobuhvatnim iskustvima. Znate, moderni putnici danas su toliko zdravstveno osviješteni da čak i tijekom godišnjeg odmora traže zdrav način života.

U isto vrijeme, vrlo je važno prikazati ove ponude usmjerene na zdravlje i privući putnike koji traže opuštajući boravak. Oglašavajte radionice koje se fokusiraju na očuvanje zdravlja tijekom putovanja i predstavite predanost vašeg hotela holističkoj dobrobiti.

Sastanci i događanja

U eri rada i slobodnog vremena, značaj hotela nadilazi samo boravak u slobodno vrijeme. Pružanje prostora za sastanke i događaje postalo je promjena u igri.

Kao hotelijer, također možete koristiti svoj hotel kao dinamično središte za poslovne konferencije, umjetničke izložbe i još mnogo toga. Nudeći svestrane prostore za sastanke s najnovijom tehnologijom, vaš hotel može postati odredište za profesionalce koji traže spoj posla i slobodnog vremena.

Osim toga, sastanci i događaji mogu biti ključ za otključavanje nove dimenzije angažmana gostiju i stvaranja prihoda za hotelijere.

CBRE Hotels 2023 Hotel Industry Outlook navodi 'Hoteli s prostorima za sastanke generiraju 20% više prihoda po sobi od hotela bez njih.

Na primjer, postavite elegantnu konferencijsku dvoranu s najsuvremenijim sadržajima ili organizirajte umjetničke izložbe u svom predvorju, pretvarajući svoj hotel u kulturno žarište. Ovo ne samo da privlači poslovne putnike, već i pozicionira vaš hotel kao višestruki prostor za kreativnost i suradnju.

Paketi avantura na otvorenom

Razmislite o onim gostima koji traže uzbudljive avanture uz svoj boravak. Kao hotelijer, imate fantastičan trik u rukavu—avanturistički paketi. To je kao da njihov boravak pretvarate u stvarnu pustolovnu priču!

U suradnji s lokalnim avanturističkim vodičima možete ponuditi uzbudljive aktivnosti poput planinarenja, vožnje kajakom kroz slikovite rijeke ili čak vožnje balonom iznad slikovitih krajolika.

Kako biste privukli više gostiju, također možete istaknuti svoje avanturističke pakete i prikazati uzbuđenje koje goste čeka ispred vrata vašeg hotela.

Ekološke inicijative

Prihvatite ekološke inicijative ne samo kao trend već i kao temeljnu vrijednost vašeg hotela. To pokazuje vašu brigu za planet, a gosti to vole ovih dana. Možete nabaviti lokalno, primijeniti prakse uštede energije i smanjiti otpad, i što je najvažnije, bit će mnogo isplativije.

Na primjer, pogledajmo 1 Hotel South Beach u Miamiju na Floridi. Nisu samo označili ‘eko-prijateljsku’ oznaku; izgradili su cijeli svoj hotel imajući na umu planet. Uključujući solarne ploče, hladan živi zeleni zid, pa čak i sustav za prikupljanje kišnice. Dali su sve od sebe, koristeći reciklirane stvari za izgradnju i ukrašavanje.

Tematske večere ili filmske večeri

Tematske večere i filmske večeri mogu podići privlačnost hotela nudeći jedinstvena, impresivna iskustva. Na primjer, “Tajanstvena večera” gdje gosti rješavaju izmišljeni zločin dok jedu, stvara angažman.

Alternativno, “Večer klasičnog filma” s bezvremenskim filmovima nadopunjuje nostalgiju ugodnog hotelskog okruženja. Udovoljavajući različitim interesima, hoteli se mogu razlikovati, potičući lojalnost i pozitivne kritike. Ove jeftine inicijative visokog učinka pretvaraju noćni boravak u nezaboravnu avanturu, mameći goste da se vrate i podijele svoja divna iskustva.

Ovo predstavlja priliku za izdvajanje vašeg hotela, privlačenje gostiju koji traže jedinstvena iskustva i stvaranje buke o vašoj ponudi.

Proslavite posebne prigode

Zamislite par koji se prijavljuje u vaš hotel kako bi proslavili svoju godišnjicu. Iznenadite ih buketom i dodate besplatnu bocu vina sa slatkom rukom ispisanom porukom.

Ove obzirne geste ne samo da osiguravaju sreću para, već i pozitivnim preporukama posijaju sjeme za njihov povratak.

Slično tome, prilagodba paketa za posebne prigode za rođendane ili godišnjice, zajedno s popustljivim ponudama poput torte, te suradnja s lokalnim cvjećarima za dodatne detalje, pomaže vašem hotelu da se transformira u savršeno odredište za slavlje za goste.

Ekskluzivni popusti i paketi

Tko može odoljeti fantastičnoj ponudi? Hoteli koji idu dalje s ekskluzivnim popustima i vrijednim paketima obično privlače više rezervacija. Razmislite o hotelu koji nudi paket “Weekend Escape”, koji uključuje snižene cijene soba, besplatan doručak i vaučer za lokalne aktivnosti. Ne radi se samo o privlačnosti putnika koji štede novac; radi se o stvaranju dubokog osjećaja dodane vrijednosti za svakog gosta.

Slično tome, možete prilagoditi pakete kako biste zadovoljili različite potrebe, bilo da se radi o romantičnim bijegovima, obiteljskim odmorima ili poslovnim putovanjima – otvarajući vrata raznolikom rasponu gostiju za vaš hotel.

Ekskluzivne ponude omogućuju da se potencijalni gosti osjećaju kao da rezerviraju sobu i također jamče jedinstveno iskustvo po nenadmašnoj cijeni. Osim toga, nudeći ove neodoljive ponude, postajete njihov preferirani izbor i za buduće boravke, stvarajući trajnu vezu sa svojim gostima.

 Inicijative za uključivanje zajednice

Izgradnja snažne povezanosti s lokalnom zajednicom je poput stvaranja velike obitelji u kojoj svi podržavaju jedni druge. Inicijative za uključivanje zajednice mogu biti jedinstvena aktivnost za hotele kojima je cilj privući više gostiju.

Za butik hotel to može značiti ugošćavanje lokalnih umjetničkih izložbi ili suradnja s obližnjim tvrtkama. Odmaralište bi moglo organizirati čišćenje plaža ili sudjelovati u lokalnim dobrotvornim događanjima. Ove inicijative stvaraju jedinstvenu prodajnu prednost za vaš hotel i prikazuju vaš hotel kao sastavni dio zajednice. Današnji gosti žude za značajnim iskustvima, a aktivnim sudjelovanjem u zajednici vaš hotel postaje odredište sa svrhom.

Zaključak

U golemom svijetu hotela nije dovoljno samo biti tamo; morate se istaknuti. Osim pružanja udobnog smještaja i osnovnih usluga, hoteli koji nude jedinstvena i privlačna iskustva vjerojatnije će se istaknuti iz gomile i privući pozornost potencijalnih posjetitelja.

Aktivnosti o kojima smo govorili nisu samo dodaci; one su srce onoga što vaš hotel čini jedinstvenim. Ne gledajte na njih kao na otmjene stvari; učinite ih jednim od USP-ova vašeg hotela. Ne radi se samo o tome da budemo drugačiji na tržištu; radi se o uspostavljanju veze s gostima.

Na kraju dana, radi se o primanju gostiju i ostavljanju trajnog sjećanja u njihovim mislima. Dakle, isprobajte ove ideje i neka vaš hotel zablista. Povećajte privlačnost svog hotela, privucite više gostiju i stvorite reputaciju koja nadilazi samo mjesto za boravak. Naposljetku, upravo ta jedinstvena iskustva vaš hotel pretvaraju u onaj kojeg će zauvijek pamtiti.

 

10 primamljivih aktivnosti kojima hoteli mogu privući goste u 2024 by