roi

Kad god se odlučite za hotelsku tehnologiju, Vaše prvo i najvažnije pitanje bit će,

“Hoće li to vrijediti investicije?”

U potpunosti se slažemo s Vama. Ako to neće pridonijeti Vašem poslovnom rastu, koji je smisao posjedovanja tehnologije?

Dakle, da bismo odgovorili na Vaše pitanje, na ovom ćemo blogu razgovarati o tome kako izračunati povrat ulaganja (ROI) hotelske tehnologije, koje čimbenike treba uzeti u obzir i druge stvari oko toga.

Kad govorim o ROI-ju, to ne znači nužno vratiti uloženi novac. Mnogo je više od toga. Kopajmo dublje i shvatimo,

Što je ROI na hotelsku tehnologiju?

U osnovi, povrat ulaganja u tehnologiju odnos je između neto dobiti koju ostvarujete (od dana kada ste implementirali hotelski softver) i troškova ulaganja.

Logika je jednostavna. Kad god implementirate vrhunski softver da biste nešto učinili, očekujete da će poboljšati učinkovitost, kao i točnost operacija, smanjiti ručni napor i nekoliko drugih prednosti.

Kada izmjerite ROI, dobivate jasnu sliku ispunjava li Vaš hotelski softver Vaša očekivanja ili ne.

Mjerenje ROI-a postaje obvezno, kada hotelski softver ne obračunava samo poboljšanje Vaše operativne učinkovitosti, već i poboljšava iskustvo gostiju i raste Vaše poslovanje.

Možda mislite da su sve ove činjenice prave, ali;

Koja je formula za mjerenje povraćaja ulaganja u hotelsku tehnologiju?

Pa, kao što je već spomenuto, hotelski softver više nije ograničen na poboljšanje operativne učinkovitosti, danas u velikoj mjeri utječe na angažman gostiju.

Stoga je osnovna formula za mjerenje ROI-ja u hotelijerstvu:

ROI na tehnologiji = neto dobitak na tehnologiji / trošak nastao primjenom tehnologije.

Dođimo sada do najvažnijeg segmenta,

Koji čimbenici utječu na ROI u hotelskoj tehnologiji?

Vidite, u ovoj eri ručnih detalja i poboljšane analitike konačna korist nije ušteda troškova. Kao što kaže poznata izreka,

Primarna poslovna korist je ne raditi više posla s manje ljudi. Umjesto toga, glavna korist ovih novih tehnologija je smanjenje vjerojatnosti loših poslovnih rezultata i povećanje vjerojatnosti dobrih poslovnih rezultata.

Vidite, postoje i neki čimbenici koji utječu na povrat ulaganja u hotelsku tehnologiju. Ako se pažljivo riješe ti čimbenici, oni definitivno mogu u velikoj mjeri poboljšati ROI. Sada da shvatimo koji su to faktori:

1.Prihod i prodaja

To je najvažniji i primarni čimbenik. Naravno, učinak Vašeg ulaganja u tehnologiju trebao bi se izravno odražavati na Vašoj dobiti (koja se MORA povećati). Međutim, pod povećanjem ne mislim na jednokratni dobitak, već na kontinuirani protok prihoda.

Pogledajmo kako cjelovit paket tehnologija povećava vašu prodaju i prihod:

  1. Izvješća i analize: Hotelski softver pruža vam širok spektar izvješća putem kojih analizirate svoje poslovne izvore i u skladu s tim izrađujete dodatne strategije.
  2. Raspodjela zaliha: Osim toga, channel manager automatizira Vašu stopu i distribuciju zaliha na različitim platformama. Tako svoje zalihe možete uvrstiti na onoliko platformi koliko želite i time povećati svoj mrežni doseg.
  3. Izravne rezervacije: Booking engine privlači posjetitelje Vaše web stranice širokim rasponom plug and play dodataka, kako bi oni rezervirali izravno s Vama. Tako povećavate svoje rezervacije bez provizije.
  4. Upravljanje recenzijama: Softver za upravljanje recenzijama omogućuje Vam prikupljanje, nadgledanje i odgovaranje na sve Vaše mrežne recenzije s jednog mjesta, tako da se brine o Vašoj internetskoj reputaciji.

Dakle, odgovarajući paket hotelske tehnologije može značajno povećati vaš ROI.

2.Vremenska učinkovitost

Drugi najvažniji čimbenik je VRIJEME.

Ispravni paket tehnologije trebao bi Vam pomoći uštedjeti znatan dio Vašeg radnog vremena.

Morate primijetiti da vam se smanjuje vrijeme provedeno nakon obavljanja različitih poslova na recepciji, upravljanja domaćinstvom, obračuna gosta i tako dalje.

Jeste li u mogućnosti optimizirati vrijeme u takvim operacijama?

Kada se sve vaše rutinske operacije odvijaju glatko u organiziranom tijeku rada; tada Vi i Vaše osoblje možete iskoristiti ušteđeno vrijeme radeći na ostalim aspektima hotelskog upravljanja.

Tako s optimiziranim vremenom možete imati zdrav povraćaj ulaganja.

3.Smanjivanje pogrešaka

Gubitke i greške zbog pogrešaka hotelska tehnologija NEizbježno treba riješiti.

Općenito se pogreške događaju u dva slučaja:

  • Tijekom rukovanja operacijama
  • Tijekom prikupljanja podataka

Prvo razgovarajmo o operacijama.

Kada implementirate tehnologiju, ne kažem da će Vam ona dati 100% točnost. (Razlog je što su ljudi koji će njime upravljati).

Ali barem treba postići minimalno 85-90% točnosti.

Kada se radi o podatkovnom dijelu, nikada ne biste trebali pogriješiti misleći da su podaci samo detalji o gostima koji su se prijavili u Vaš hotel. PUNO JE VIŠE od toga.

Hotelska tehnologija analizira te podatke i izvodi precizne INFORMACIJE poput vrhunca i slabe sezone hotela, najisplativijih cijena soba, promocija s najboljom izvedbom i ostalih važnih detalja.

Te podatke možete koristiti za izradu strategije za bolje poslovanje.

Stoga Vas PRAVI paket hotelske tehnologije vodi prema boljem poslovanju i većem povratu.

4.Iskustvo gostiju

Vrlo je važno vidjeti da se uvođenjem hotelskog softvera poboljšava cjelokupno iskustvo gostiju.

Kao što znate, našu industriju vode naši gosti. Oni imaju moć stvaranja ili čak razbijanja našeg poslovanja. Stoga bi njihovo zadovoljstvo i iskustvo trebali biti najvažniji prioritet svakog hotelijera.

S druge strane, sretan kupac najbolja je poslovna strategija.

Zbog toga oni imaju značajan utjecaj na Vaš ROI.

Sada ćemo objasniti kako.

Impresionirani učinkovitim poslovanjem i boljom uslugom za goste, veća je vjerojatnost da će gosti sljedeći put posjetiti Vaš hotel.

I kao sada,

Ponovljeni kupac = Bolje poslovanje

Možda ćete voljeti pročitati: 8 praktičnih metoda za povećanje broja ponavljenih gostiju u Vašem hotelu

Osim toga, Vaši sretni gosti sigurno će vam dati dobre kritike. I znate da jedna pozitivna kritika može privući još 100 gostiju. Dakle, uz to možete donijeti veći prihod kao i rezervacije.
OČITA je korelacija između povoljnih recenzija gostiju i pozitivnih ekonomskih rezultata.
Dakle, ovdje se radilo o tome kako možete izmjeriti ROI na hotelskoj tehnologiji.

Nakon što je sve objašnjeno, sada ćemo reći,

Koje hotelske tehnologije mogu povećati Vaš povrat ulaganja?

Danas se moderni hotelski softver napaja brojnim funkcionalnostima kako bi hotelsko upravljanje postalo komad kolača.

Najnovija tehnologija opskrbila je i Vaše goste pametnim telefonima, mobilnim aplikacijama, društvenim mrežama i najvažnije modernim putujućim web stranicama ili portalima (TripAdvisor, Trivago i slično) koji im omogućavaju pristup toni informacija na klik.

Kad smo to rekli, trebali biste usvojiti hotelsku tehnologiju koja Vam pomaže da koračate ruku pod ruku s najnovijim tehnološkim trendovima; kako bi Vam se povećao ROI.

1.Koje su osnovne vrste tehnologije za hotele?

Sada kao što znate, postoje razne vrste sustava upravljanja hotelima razvijene nedavno s pojavom tehnologije. Od toga su neki:

Budući da je ovih dana tehnologija u oblaku ‘U TRENDU’, ne znači da biste se trebali odlučiti samo za tehnologiju u oblaku.

Trebali biste uzeti u obzir različite čimbenike kao što su:

  • Proračun
  • Zahtjevi
  • Broj osoblja koje ga koristi
  • Pogodnost

Nakon razmatranja svih ovih parametara, odlučite se za tehnologiju koja najbolje odgovara Vašem poslovanju.

2.Sigurnost

Ovo bi vam trebao biti jasan prioritet. Ulaganje u odredbe o sigurnosti podataka u cloud okruženju ne samo da štiti Vašu privatnost, već Vam pruža snažnu prednost u slučaju najgoreg scenarija gubitka podataka. Osigurani podaci pružaju Vam sigurnosne kopije i jednostavne mogućnosti vraćanja u bilo kojem trenutku.

Uvijek potražite hotelski PMS koji je certificiran PCI DSS (Standard za zaštitu podataka platnih kartica) ili je u skladu s GDPR-om (Opća uredba o zaštiti podataka).

PCI-DSS: To je standard informacijske sigurnosti za organizacije koje rukuju markiranim kreditnim karticama iz glavnih shema kartica. 

GDPR: To je uredba koja od tvrtki zahtijeva zaštitu osobnih podataka i privatnosti građana EU-a za transakcije koje se događaju u državama članicama EU-a.

Osim toga, odaberite hotelski softver koji ima solidne sigurnosne mjere kao što su prijava temeljena na IP-u (bilo koje Vaše osoblje ne može joj pristupiti s drugih uređaja) i dvosmjerna provjera autentičnosti za pokretanje vaših operacija u sigurnom okruženju.

3.Susretanje sa gostima

Imajući goste kao središte Vašeg poslovanja, tehnologiju koja im olakšava MORATE IMATI.

Danas tehnički spremni gosti očekuju da im udovoljite na njihov način, tj. Tehnološki. Za to možete imati hotelski softver koji ih može opremiti mobilnim gostujućim portalom, a oni mogu izvršiti samoprijavu / odjavu, ispuniti detalje sa svojih pametnih telefona, zatražiti dodatne pogodnosti, nadgledati svoje račune i još mnogo toga.

Također možete imati kioske za samoprijavu kako biste poboljšali postupak prijave u hotel.

Osim toga, možete imati i napredna IOT rješenja kao što su pametni termostati koji vašim gostima omogućuju podešavanje temperature u sobi, pametno osvjetljenje i mnoga druga.

Možete istražiti još takvih ideja odavde.

4.Integriranost

Osim toga, trebali biste se odlučiti za hotelski softver koji je potpuno integriran. Dakle, sve svoje operacije možete izvoditi pod jednim krovom.

Odaberite hotelski PMS koji nudi integraciju i s ostalim vašim sustavima. U osnovi je integracija hotelskog PMS-a sa postojećim hardverskim ili softverskim alatima ključ za pojednostavljivanje vašeg poslovanja. Viz. PABX, sustav zaključavanja vrata, ladice za novac, pristupnici za plaćanje ili skeneri za identifikaciju.

Na primjer, integriranje Vašeg platnog prolaza s PMS-om omogućava obradu plaćanja kreditnim / debitnim karticama izravno kroz sustav.

Automatizacija takvih međusustavskih procesa štedi puno vremena, truda i na kraju povećava vašu dobit.

Zaključak

Dakle, ovdje se radilo o tome kako možete izmjeriti povrat ulaganja u tehnologiju, kako ga maksimizirati i koju vrstu tehnologije biste trebali usvojiti.

Vidite, ne postoji univerzalna tehnologija. Brojevi na papiru mogu Vam dati samo izračun povrata od kupnje tehnologije. Ali stvarni povrat ulaganja u hotelsku tehnologiju uključuje izvedbu, analizu i informirano donošenje odluka.

Tehnologija ne može raditi sama po sebi. Morate odabrati pravu tehnologiju i učiniti da ona funkcionira umjesto Vas.

Ukratko, s vremena na vrijeme trebali biste nadgledati tržišne trendove, biti u toku s najnovijom tehnologijom, pridržavati se onoga što vam najbolje odgovara i pružiti ništa osim NAJBOLJEG iskustva gostiju. Kladim se da ćete biti nagrađeni dosadašnjim visokim povratom ulaganja.

Kako izmjeriti ROI na hotelsku tehnologiju? [Cjelovit vodič] by