OTA veze

Oduvijek je bilo upitno trebate li doista imati više OTA veza za svoj hotel ili se trebate osloniti na izravne rezervacije na vašoj web stranici hotela.U slučaju da se odlučite za distribucijske kanale trećih strana, za koliko takvih OTA-a biste se odlučili? I zašto se ne biste trebali ograničili na samo 2-3 OTA za vaš hotel?

OTA veze za vaš hotel: Pregled

Mnogo je OTA-a u globalnom ugostiteljskom sektoru. Neki od njih poslužuju prvenstveno na određenim mjestima, dok su neki ograničeni na velike hotele, za razliku od malih pružatelja smještaja. Distribucijski kanali troše značajan iznos na marketing i imaju mnogo bolji doseg do gostiju u odnosu na web stranicu hotela.

Neki od glavnih OTA-a su Expedia, Booking.com i Priceline.
Od toga Expedia ima 28,09% udjela, Booking.com ima 19,13%, a Priceline 16,15%.

OTA kontroliraju otprilike 2/3 svih internetskih rezervacija. Iz gornjih brojeva vidljivo je da je teško ostvariti više rezervacija bez OTA veza za vaš hotel. Ali naravno, zajedno s OTA-ima; GDS, kuće za odmor, pa čak i web stranice hotela igraju presudnu ulogu u povećanju rezervacija hotela. Mnogi hotelijeri nerado rade s takvim mrežnim distribucijskim kanalima iz straha da će platiti vrlo visoku proviziju, što rezultira time da neće ostvariti dovoljnu profitnu maržu.

Postoje različite strategije koje možete slijediti u radu s OTA-ima, što uključuje pregovaranje o proviziji koja će vam biti naplaćena.Međutim, kada ste dio takve konkurentne industrije, nikad nije dobra ideja ograničiti se na samo 2-3 OTA veze za svoj hotel. Umjesto toga, možete ostvariti maksimalan prihod i privući više gostiju ako je vaš hotel na popisu s više mrežnih kanala distribucije.

Posao kanala je pronaći, osvojiti, usmjeriti, zadržati i povećati broj sretnih gostiju. – Hans Peter Bech

Dovoljno je reći, internetske turističke agencije predstavljaju presudan faktor za idealnu strategiju mrežne distribucije. A ako se ograničite na manje OTA-a, zasigurno ćete propustiti veće rezervacije i veći doseg na tržištu.

Zašto biste trebali imati više OTA veza za svoj hotel?

U ugostiteljstvu je više bolje. Kada je konačni cilj hotelijera pružiti najbolje iskustvo gostu, ne možete poreći činjenicu da iskustvo započinje odmah kada on izvrše rezervaciju.

A kako svojim gostima postajete pristupačniji, prirodno je da za svoj hotel dobijete više OTA veza. Evo nekoliko razloga zbog kojih treba imati više hotelskih OTA veza:

  • Povećana izloženost (vidljivost):

Kroz OTA-ove vaš hotel postaje šire izložen putnicima širom svijeta. Na taj način dobivate povećanu vidljivost, čineći vas poznatim gostima koji hotel opslužuje.

  • Povećan promet

Vjerovali ili ne, ali OTA-i zapravo mogu privući promet na web stranicu vašeg hotela. Putnici koji pregledavaju internetsku turističku agenciju često postaju znatiželjni provjeriti hotelsku web stranicu i istražiti standard usluga koje pružate. 52% putnika posjeti web stranicu hotela nakon što su vidjeli sobu navedenu na OTA-u.

  • Više rezervacija:

Dosta je rečeno, što je veća izloženost; veći broj rezervacija dobivate. Štoviše, vaš poredak na OTA-ima također će ovdje igrati značajnu ulogu, pazeći da vas gosti lako pronađu.

  • Pravi gosti:

Posjedujete li odmaralište, hotel, motel, apartmane s uslugom ili hostele? Bez obzira na vrstu nekretnine koju posjedujete, uvrštavanje u više internetskih turističkih agencija dovest će pravu vrstu gostiju u vaš hotel, omogućujući vam tako da uslugu gostiju pružite na najbolji mogući način.

  • Bolji poredak, bolji osvrti:

OTA omogućuju bookerima da provjere recenzije i steknu predodžbu o uslugama vašeg hotela, dajući im na kraju poticaj da rezerviraju kod vas. Iako znatan broj gostiju prolazi kroz recenzije prije nego što rezerviraju svoj boravak, pozitivne recenzije učinit će vas vidljivijim kroz bolje rangiranje na OTA-ima.

Uzimajući u obzir gornje točke, postizanje optimalne izvedbe od samo nekoliko OTA-a nije izvedivo. Preporučljivo je imati pametnu strategiju za internetsku distribuciju vašeg hotela i tako se odlučiti za više OTA veza za vaš hotel. Bez pravilnog upravljanja distribucijom, vjerojatno ćete propustiti velike mogućnosti za stvaranje prihoda.

5 razloga da imate više OTA veza za vaš hotel by